Kako odrediti zidove ležaja u Hruščov i panel kuće

Anonim

Planiranje velikih popravaka s elementima ponovnog razvoja, obratite pažnju na materijal vaših zidova, kao i ukupni raspored sobe - nakon svega, ne svi od njih, osobito u kućama panela, dopušteno da se ukloni. Da bi rezultati popravka bili radost, razgovarajmo o tome kako odrediti zidove ležaja u Hruščov.

Znamo zidove nosača

Bez obzira na to koja je kuća vaši stan - panel Hruščov ili cigla devetočana zgrada - to će nužno biti noseći zidovi, a jednostavno unutarnje particije. Drugi je stvarno uklonjen bez ikakvih posljedica, kršeći integritet prve će podrazumijevati ozbiljne nevolje, prijeti samo vaš stan, nego i oko kuće. Ali ponekad zahtijeva zamišljeni projekt kako bi se otvorenje učinio na jednom određenom mjestu, a možda i zid i uopće ometa?

Kako odrediti zidove ležaja u Hruščov i panel kuće

U svakom slučaju, ne biste trebali pribjeći rastavljanju bez upoznavanja s planom prostora. Ako to nije pri ruci, obratite se Tehničkom zavodu ili pokušajte sami odrediti zidove ležaja.

Kako odrediti zidove ležaja u Hruščov i panel kuće

U kućama

Bez pronalaženja tehničke dokumentacije za stan, nošenje zidova u kućištu panela lako određuje njihovom debljinom: činjenica je da su glavni zidovi koji podržavaju preklapajuće ploče su uvijek malo debeli. Dakle, minimalna debljina zida nosača u standardnoj kući panel je 12 cm, bez uzimanja u obzir sloj žbuke, završne materijale i dodatne pregrade su dva cm tanji.

Kako odrediti zidove ležaja u Hruščov i panel kuće

Obično unutarnji zidovi ne utječu na stabilnost cijele kuće i služe samo, odvajanje ujedinjenog prostora stana na sobama. Dopušteno je samo nakon što su sve zidine pažljivo izmjerene, ključne strukture su istaknute.

Članak o temi: Store povrće s vlastitim rukama

Kako odrediti zidove ležaja u Hruščov i panel kuće

A ipak: devet etaže panela u većini slučajeva sastoji se od glavnih zidova - takva struktura je vrlo slična klasičnoj kartici. Planiranje stana popravak u takvoj kući, još uvijek je bolje upoznati se s detaljnim planom prije početka rada.

U Hruščevu

Da biste razumjeli što zidovi u Hruščevu nose na nekoliko načina:

  • Prvi je pravo - studirati tehničku dokumentaciju;
  • Drugi način predlaže da obratite pozornost na zadatak zida - ako imate Hruščov, a zatim ovdje ležaj zidovi obično dijele pod za pojedinačne apartmane, a maloljetnik već podijeli svaki od njih na sobama;
  • Isto vrijedi i za mjesta koja odvajaju sobu od stubišta ili zajedničkih koridora - oni su uvijek glavni;
  • No, zid između sobe i balkona, za razliku od ciglenih kuća, naprotiv, ne nosi važno opterećenje, već zadržava toplinu;
  • U podijeljenoj kupaonici možete sigurno srušiti particiju - to neće utjecati na integritet ili stabilnost zgrade.

Još uvijek postoji način, određivanje koje nose zidove je bušenje: debljina glavnih particija je takva da ista bušilica nije dovoljna za rupu.

Kako odrediti zidove ležaja u Hruščov i panel kuće

Koji se od njih može srušiti

Uklonite smetljivi zid u Hruščev negdje lakše nego u kući iz panela. Jedine particije koje se mogu sigurno rastaviti na ploči je zid koji se odvaja kupaonicu i particiju između sobe i kuhinje. U horuščeškim kućama, uklonite (potpuno ili u komadima) one koje nemaju važnu funkciju.

Kako odrediti zidove ležaja u Hruščov i panel kuće

Nemoguće je ukloniti glavne zidove koji drže betonske preklapanje. Njihovo demontaže, svakako oslabite strop, opterećenje na temelji će značajno pasti. Jedina dopuštena opcija je djelomično demontaža s obveznim ojačanjem otvaranja. I posljednje: sve radove vezane uz promjenu planiranja sobe zahtijevaju posebne dozvole u relevantnim slučajevima. Primljeno dokument - započnite svoj rad!

Nemojte zanemariti obvezne faze rada - mjerenje debljine particija, proučavajući plan stana. I najbolje je ne biti lijen i posjetiti BTI, i sigurno je sigurno, s kojim objektom s kojim se bavite. Samo u ovom slučaju, soba nakon popravka nije lako poboljšati, primaju ažurirani izgled, ali i ostaje siguran za stanare.

Uspješna za vas projekte i siguran popravak!

Članak o temi: Naputak Kako objesiti vrata na petlju učiniti sami

Video "Kako demontirati ne-noseći zid u Hruščov"

U ovom videozapisu, jedna od mogućih opcija demontaže nije velika particija u apartmanu. Snimke su provedene uz minimalnu buku i malu količinu prašine.

Čitaj više