Kako promijeniti grijanu željeznicu ručnika u kupaonici

Anonim

Grijana pruga ručnika je vrlo zgodan uređaj s kojim se osigurava brzo sušenje ručnika i raznovrsne posteljine. Nakon određenog vremena rada, uređaj može doći u zapuštenost ili možda imate potrebu za instalacijom drugog proizvoda, tako da morate znati kako promijeniti grijanu ogradu ručnika za spremanje na usluge profesionalnog čarobnjaka.

Kako promijeniti grijanu željeznicu ručnika u kupaonici

Značajka ugradnje vode za grijanu ručniku je da se treba srušiti u cjelokupni sustav vodoopskrbe.

Priprema za onemogućeno grijanu ogradu ručnika u kupaonici

Da biste ispravno promijenili ogradu ručnika, potrebno je pripremiti za zamjenu u skladu s tim.

Prije svega, morate odabrati pravo da odaberete novu kupaonicu. Glavni kriterij u ovoj fazi je područje sobe.

Što je veća veličina kupaonice, veće koljena trebala bi imati grijanu željeznicu ručnika. Važan dio šivanja za kupaonicu je materijal i promjer cijevi. Promjer cijevi proizvoda i cijevi autoceste za vodu mora se podudarati. To će omogućiti promjenu uređaja brže i lakše.

Potrebno je isključiti stari grijani ručnik u kupaonici iz vodene linije. Ovaj se rad može obaviti i samostalno i uz pomoć stambenih i komunalnih usluga. U slučaju poziva za posebne usluge, morat ćete potrošiti previše vremena i novca, pa ako ste sigurni u svoje sposobnosti, to je profitabilnije i povoljnije mijenjati grijanu ogradu ručnika.

Budući da ste već odlučili promijeniti stari grijani ručnik u kupaonici, bolje je staviti obilaznicu (skakač) i instalirati kuglične ventile. Ako je skakač već instaliran, onda ne morate tražiti opskrbu vodom diljem usta. Jednostavno preklapate kuglasti ventil i mirno instalirajte novu željeznicu ručnika u kupaonicu.

Ako postavite ručniku na novo mjesto, a udaljenost do uspona će se povećati, najbolje je instalirati uređaj od nehrđajućeg čelika s dizalicom Maevskog. Ovaj proizvod je okidač potreban za uklanjanje zračnih gužvi iz zavojnice.

Kada koristite thread, razmislite unaprijed da će nit biti na udaljenosti od površine 6 cm.

Nedostaci se najbolje obavlja dok se stara grijana pruga ručnika ne rastavlja jer Njihovo rezanje je dosta vremena. Da biste pripremili mjesto za povećanje ili izrezivanje niti ispod odvijača do prijelaza na plastičnu cijev, također je potrebno uništiti betonsku ploču na mjestu gdje se nalazi cijev.

Navojni metalni spojevi su također zapakirani, čiji se brtvljenje mora provesti pažljivo i pažljivo, jer Repakiranje spoja može zahtijevati ponovno pražnjenje vode iz autoceste, rezanje komada cijevi itd. Čvrstoća spoja može se provjeriti samo postavljanjem vode i tlaka u hrani.

Članak na temu: Kako možete samostalno napraviti vezu za šiljak?

Pripremite alate koji vam omogućuju da promijenite stari grijani ručnik u kupaonici:

  • lemljenje željeza za polipropilenske cijevi;
  • podesivi ključ;
  • Bugarski;
  • Perforator;
  • thread;
  • Skup šesterokutnih ključeva.

Demontaža starog grijanog ručnika

Kako promijeniti grijanu željeznicu ručnika u kupaonici

Metode za spajanje vode za toplinu vode.

Prije spajanja novog ručnika u kupaonici morate demontirati stari. Prije svega, morate preklapati dovod vruće vode na cijev na koju je spojen stara grijana pruga ručnika. Da biste to učinili, možete kontaktirati stambene i komunalne usluge ili da to sami, nakon što ste prethodno uskladili s odgovornošću.

Bočne spojne zavojnice i bilo koje grijane tračnice ručnika, koji su sastavni dio cijevi tople vode rastavljeni su odvrnutim navojnim priključcima. U slučaju da je nit "pečen" ili proizvod jednostavno zavaren na cijev, mora se obrezati mlin.

U procesu demontaže starog grijanog ručnika, obrezivanje treba provesti s izračunom cijevi područja da bude dovoljno za rezanje niti. Grijana ručnika se uklanja iz nosača.

Pravila za montažnu vodu grijanu ručniku

Kako promijeniti grijanu željeznicu ručnika u kupaonici

Priključni dijagram tračnice ručnika.

Kao što znate, ispravno instalirana grijana rabina ručnika sprječava stvaranje kondenzata na zidovima i cijevima. Osim toga, ovi uređaji za grijanje savršeno se nose s vlagom.

Grijana pruga ručnika može se spojiti na sustav grijanja ili sustav opskrbe tople vode. Priključak na sustav grijanja je neprikladan, jer U tom slučaju uređaj će biti topao samo u sezoni grijanja. Zbog toga su grijane tračnice ručnika najčešće spojene na sustave tople vode. Voda u cijevima je u stanju brzo uništiti proizvod iznutra, pa kada kupujete ovu opremu, potrebno je zatražiti od prodavatelja, da li cijevi imaju odgovarajuću anti-koroziju premaz i je li model posjetio za uporabu u ruskim uvjetima izračunati.

Grijana ručnika je pričvršćena na zid pomoću nosača. Najpogodnije za korištenje podesive zagrade. Eyeliner do zavojnice može biti skriven (zatvoren u zidu).

Obratite pozornost na tako važnu karakteristiku kao udaljenost proizvoda. Neće biti poteškoća ako napravite remont, tj. U potpunosti promijeniti cjevovod i druge komunikacije. Upravo instalirate nove cijevi i donijeli su im zmiju. Međutim, ako promijenite samo grijanu ogradu ručnika, morate izmjeriti udaljenost između ispuštanja i tek nakon toga idite na trgovinu ili tržište za novi uređaj za grijanje.

Ožičenje za obilaznicu bolje je učiniti od nehrđajućeg cijevi.

Članak na temu: Drvene rolete to čine sami

Svakako napomenuti da se promjer mlaznica novog uređaja podudara s promjerom cijevi tople vode. Ako se ne podudara, morat ćete dodatno kupiti posebne adaptere, oni se prodaju u bilo kojoj vodovodnoj trgovini. Stručnjaci preporučuju korištenje za povezivanje svitka s risima cijevima tzv. "Amerikanci" - odvojivi spojevi s rt.

Unutar jedinice ne formiraju se gužvi za zračni promet, potrebno je, kao što je već spomenuto, dodatno instalirati poseban ventil (Maevsky Crane). Mora se instalirati na gornjoj točki grijane pruge ručnika. Ovaj dio omogućuje izbjegavanje raznih neugodnih situacija koje se mogu pojaviti kada prvi put pokrenete i dodatno koristite opremu.

Nemojte uštedjeti na kupnji kugličnih ventila instaliranih na cijevima tople vode. Osim toga, morat ćete napraviti skakač (zaobići). Ovaj skakač je vrlo zgodan, jer To omogućuje da ne preklapaju vodu u cijelom odljevu, ali samo zaustavite dovod vode u ogradu ručnika. Potrebno je, na primjer, kada se polaganje nije zamijenilo. Dakle, s loptom s kuglastom dizalicom, voda neće pasti u grijani ručnik, ali sustav će cirkulirati u normalnom načinu rada.

Ako ste kupili model s rotacijskim nosač, koji se može rotirati 180 stupnjeva, onda kada instalirate, morat ćete koristiti gumene brtve. Budite spremni za činjenicu da takvi brtvi brzo ne uspiju, nakon čega zahtijevaju hitnu zamjenu. Izlaz iz ove situacije bit će ugradnja posebnih rotirajućih nosača - kuke preko grijane pruge ručnika. Osim toga, na tržištu moderne opreme za grijanje možete pronaći modele s visećim premcama. Takvi uređaji su poželjniji.

Postupak za instaliranje novog grijane željezničke pruge

Kako promijeniti grijanu željeznicu ručnika u kupaonici

Instaliranje kutne veze G 3/4 ".

Spojite uređaj na centralno grijanje ili dovod tople vode u paralelnim autocestama. Ako je grijani ručnik dizajniran za manje pritiska nego u sustavu, njegova se veza izvodi kroz poseban mjenjač koji vam omogućuje podešavanje tlaka.

Prije svega, potrebno je preklapati vodu. Ako imate priliku da to učinite odvojeno u vašem stanu, divno. Inače će morati preklapati protok vode u cijelom usponu, što je potrebno upozoriti susjede.

Prije instaliranja serpentkera napravljena je skakač, koji je, kao što je već spomenuto, cijevi duž koju će vruća voda cirkulirati pri preklapanju vodoopskrbe do grijane pruge ručnika. Pomotnica do obilaznice se izrađuje pomoću cijevi od nehrđajućeg čelika. Jumper je opremljen s 3 ventila: 2 su instalirani na mjestu spajanja svitka s skakačima, a 3. preklapa vodu u samom skakaču.

Članak o temi: LED diode za automobile s vlastitim rukama

Kako promijeniti grijanu željeznicu ručnika u kupaonici

Instaliranje dizalice Maevsky G 1/2 ".

Uz uređaj za grijanje morate pričvrstiti postojeće zagrade (ako nisu uključeni u uređaj, morat će se kupiti zasebno). Grijana pruga ručnika pričvršćena je na mjesto buduće instalacije. Uz pomoć olovke, markeri se izrađuju ispod rupa za montažu. Proizvod se mora instalirati pomoću razine konstrukcije, tako da u ovoj fazi trebat će vam pomoćnik.

Rupe u zidu ukrašene pločicom su napravljene pomoću bušilice s posebnom vježbom za pločice. Nakon toga, bušilica za dobivanje i pričvršćene rupe rezervirane su za željenu dubinu. U rupama treba umetnuti plastične kostile, za pričvršćivanje grijanog ručnika na zid i pričvrstite ga s vijcima, pomoću odvijača ili odvijača za to.

Nakon toga, morat ćete pričvrstiti navoj na ventile na obilaznici, koristeći posebne priključke za to.

Ako je veza s sustavom grijanja ili dovoda tople vode povezana s velikim poteškoćama ili ako povremeno isključite opskrbu tople vode, moderni električni grijani ručnici će riješiti problem. Među neospornim prednostima ovih uređaja možete označiti lakoću instalacije, sposobnost reguliranja rasporeda i kompaktnosti. Moderni modeli često su opremljeni upravljačkom pločom ili dnevnim timera za podešavanje načina rada određeno vrijeme. Snaga električnih aparata je različita i kreće se od 130 do 1000 W. Povezivanje takvih uređaja zahtijeva usklađenost s nizom pravila.

Nijanse Ugradnja električnih i kombiniranih modela

Electric grijana ručnika je dovoljna za povezivanje s normalnim utičnicom na 220 V. Specifičnosti ugradnje takvih uređaja leži u obveznoj opskrbi električne sigurnosti, jer Kupka je soba s visokim razinama vlage, a voda, kao što znate, savršeno provodi struju. Utičnica mora biti unutarnji tip, s posebnim poklopcem za zaštitu od prskanja. Bolje je ako možete držati žicu grijane ograde ručnika u utičnicu u drugoj sobi. Instaliran je zaštitni uređaj za isključivanje.

U slučaju da se utičnica i kabel za napajanje ne uklapaju u unutrašnjost prostorije, električni kabel može biti skriven u zidu. U tom slučaju uređaj preko zaštitnog uređaja za isključivanje spojen je s distribucijske ploče. Kabel za napajanje je rastavljen.

Kombinirana grijana pruga ručnika je isti uređaj za vodu, ali s ugrađenim električnim deset. Takvo poravnanje omogućuje da uređaj radi iz sustava PTV ili grijanje, i ako je potrebno, idite na rad s električne mreže. Prilikom instaliranja grijanih tračnica ručnika ovog tipa, zahtjevi i rad obavljaju se i za vodu i električne modele.

Čitaj više