Dječja soba na loggiji i balkon

Anonim

Dječja soba na balkonu sigurno se može održati pri planiranju stana. Međutim, raspored prostorije za dijete na balkonu ili loggiji ima svoje nijanse, prednosti i nedostatke, koji će biti razgovor u ovom članku. Kada bi se dječji uređaj trebao pamtiti da bi zdravlje i sigurnost djeteta uvijek trebala ostati na prvom mjestu.

Zatvoreni balkon - Opcija za djecu

Raspored dječje sobe na balkonu ili loggiji obično je uzrokovan nedovoljnom apartmanom i omogućuje vam da stvorite zasebnu sobu za igre, kao i mirno spavanje djeteta.

Početak rada na radu na obnovi lože u vrtiću, potrebno je u potpunosti slijediti ove korake:

  1. Provjerite tehničko stanje ploče balkona - za početak vizualnog pregleda strukture. Štetorica ne bi trebala imati izlaz na površinu golih pojačanja, oboriti komade betona, raspadajućih estrih, slotova između zida ležanja i baze balkona. Najbolje je provesti ispitivanje nosivosti štednjaka kako bi se odredila maksimalna moguća opterećenja koje je balkon sposoban za provođenje kada se provede izolacija. Ne vrijedi uštedjeti na ovoj operaciji, jer kada je hitno, vaše dijete može patiti.
  2. Izračunajte ukupne opterećenja iz konstrukcijskih struktura planiranih za izgradnju.

    Dječja soba na loggiji i balkon

  3. Odaberite ekološki prihvatljive materijale - kako bi se spriječilo pojavu alergijskih reakcija u djetetu, potrebno je pažljivo pristupiti problemu odabira građevinskog materijala, studijskih putovnica i tehničkih podataka o pojedinim markama.
  4. Da biste naručili u projektnoj organizaciji koja ima licencu, projekt za izolaciju i obnovu balkona područja - vrlo je važno osigurati da će projekt obavljati stručnjaci sa svim ovlastima. Stabilnost balkona i stupanj izolacije ovisi o kvaliteti projektne dokumentacije. Ako projekt redevelopment i izolacija balkona ima povredu tehnologije, možete očekivati ​​negativne posljedice u budućnosti, do kolapsa struktura.
  5. U postupku utvrđenom zakonom podliježe koordinaciji u brojnim organizacijama, nakon čega je moguće očekivati ​​pozitivan odgovor i izdavanje dopuštenja. Važna važnost za dobivanje dopuštenja za redevelopment ima takav faktor kao pristanak svih susjeda čiji apartmani su susjedni vašim. Dozvole susjeda moraju se dodati u pisanom obliku.

Članak o toj temi: Kospodređuje za zavjese: Kako instalirati?

Balkon: stupanj opasnosti za dijete

Zatvoreni balkon za maloljetničku djecu i dalje ostaje zona povećane opasnosti. Ako se izolacija loše napravi, na balkonu zimi bit će prilično cool. Ako dijete svakodnevno spava pri smanjenim temperaturama, postoji strah od pojave čestih prehlada.

Što je još gore, ako s nedovoljnom izolacijom struktura dolazi do kondenzata, koji se taloži na vanjske površine zidova, okvira i naočala. Povećana vlaga u zatvorenoj sobi uzrokovat će brzo širenje plijesni i gljivice.

Plijesan je nesiguran za odrasle, a za dječje tijelo je jednostavno destruktivno.

Dječja soba na loggiji i balkon

Cijela nevolja je da ljudi rijetko razmišljaju o tome što je kalup u stambenoj sobi opasan i ne žuri da se riješio žarišta gljivičnih lezija.

Loša izolacija balkona, pojava kondenzata i širenje žarišta kalupa, može dovesti do pojave opasnih bolesti motornih i dišnih sustava u djece, može se manifestirati: dermatitis; stomatitis; konjunktivitis; ekcem; oštećenje bubrega i jetre; Unutarnje krvarenje.

Dječji uređaj na loggiji nameće neka ograničenja o korištenju suvremenih materijala za izolaciju. Vrijedi isključiti svu izolaciju koja emitira otrovne tvari u zrak.

Popularna polistirenska pjena se ne preporučuje za izolaciju dječjih soba, budući da s povećanjem temperature do + 40 ° C, materijal je u stanju razlikovati otrovnu tvar "Skinul", koja je nesigurna za djecu i odrasle.

Moderne prozorske punjenja iz aluminijskog profila ili ostaklje bez okvira također imaju neka ograničenja na dječjim sobama na balkonu. Aluminijski profil u teškim mrazama podliježe mrazu, što otežava funkcioniranje prozorskog krila (može ometati ventilaciju).

Sjaj bez okvira ne dopušta da instalirate sigurnosne mreže Windows. Swinging zaklopke vezivanja bez okvira otvara nesmetan pristup ulici, ako se balkon nalazi na vrhu, nesiguran je za malo dijete.

Članak o toj temi: Kako obavljati slikarska vrata s vlastitim rukama

Pogledajte video kako napraviti vrtić iz lože:

Planiranje bebe na loggiji

Dječja soba na loggiji i balkon

Blokovi na balkonu

Izbor optimalne opcije rasporeda za djecu, smješten na balkonu, podrazumijeva različita punjenje i distribucija funkcionalnih zona na planiranom području.

Jedan od popularnih načina za planiranje djece može se smatrati dizajnom na balkonu jedne od zona (igra ili spavaća soba). Takvo rješenje može biti prikladno za obitelji koje nemaju deficit prostora glavnih prostora, a na balkonu planira organizirati spavaću sobu za dijete kako bi ostali članovi obitelji ne ometaju tijekom sna.

Druga opcija - balkon pretvara zonu igre, gdje će dijete provesti nekoliko sati dnevno, bez uplitanja s drugim članovima obitelji za obavljanje posla ili gospodarskih poslova.

Često je balkon bio izoliran, ali ne u kombinaciji sa sobom, sportski kompleks za klinac, tako da simulatori i švedske zidove ne okreću unutrašnjost stambenih prostora. U tom slučaju, dijete će također držati samo nekoliko sati dnevno na balkonu.

Najoptimalnija opcija je kombinirati balkon s glavnom prostorom. U tom slučaju, balkon je nastavak djece, jedne od njegovih zona (na primjer - igra). Uz ovo rješenje za redevelop s balkonom, postoji mnogo pozitivnih aspekata, ali najvažnije poteškoće je napraviti dozvolu za demontaže dijela zida nosača. Nakon uklanjanja bloka vrata balkona, možete osigurati u otvora police za knjige, postavljanje boja ili akvarij.

Rješenje boja i namještaj za djecu

Dječja soba na loggiji i balkon

Dječji tonovi

Zabavno je i svijetlo urediti dječju sobu. Dijete će biti nevjerojatno zahvalno ako vidi omiljene junake crtića i bajke na pozadini. Zidovi balkona orijentirane u sjevernom smjeru, potrebno je obojiti u dubokim toplinama: narančaste, žute, kremaste, breskve boje će dodati solarnu toplinu i udobnost dječjoj sobi, osobito zimi.

Članak o toj temi: Kako lijepiti pločicu na konkretan: Hrped keramički pod, zid u kuhinji, ublažio staro mjesto

Dobra kombinacija na svim balkonima, osim sjevernog, postiže se kada se koristi kontrastne boje u završci: kobalt ton i svijetlo žuta, žuta i tirkizna, smaragdna zelena i narančasta.

Svjetliji ton, veća energija, dijete se naplaćuje, igra na takvom balkonu.

Namještaj treba odabrati iz ekološki prihvatljivih materijala, nakon njegove težine biti previše značajno, jer pretjerano opterećenje ploče može dovesti do nepopravljivih posljedica. I posavjetujte se s djetetom koje želi vidjeti u svojoj igraonici.

U svakom slučaju, na prvom mjestu pri planiranju vrtića na balkonu, sigurnost vaše bebe bi trebala biti.

Na videu u nastavku vrlo je dobro ispričana o vrtiću na balkonu:

Soba u lođoj lođi za tinejdžere

Je li moguće nazvati dječju sobu za tinejdžer? Ali djeca su različite dobi, a svatko bi trebao biti osobni prostor.

Na zagrijanoj lođi, možete napraviti sobu za tinejdžer, gdje može slušati glazbu, ne ometati obitelj, kao i za napraviti lekcije, igrati na računalu i sudjelovati u drugim poslovima.

U smislu dobivanja dopuštenja za obnovu i izolacijske uređaje, svi zahtjevi su slični. Tinejdžer je sastavljen u najstrožem stilu, a djeca ovog doba već imaju svoje mišljenje o tome.

Čitaj više