Kako šivati ​​zavjese s lambrequinima: savjeti i trikovi

Anonim

Najljepša i izvrsna kuća je kuća, čiji je dizajn izumljen vlastitim rukama. Prilikom dodavanja nota inicijative u unutrašnjost, kuća počinje zračiti nove boje. Da bi se stvorila atmosfera udobnosti i udobnosti, potrebno je maksimizirati njihovu maštu i bez odgode voditi njihove ideje.

Kako šivati ​​zavjese s lambrequinima: savjeti i trikovi

Shema šivanja lambrequin.

Za nadarenu, umjetničku osobu neće biti teško utjeloviti svoju fantaziju u život. Da biste doista sudjelovali u profesionalnom iglu, koja je nedavno postala relevantna za cijeli svijet, trebate ogromno strpljenje. Na primjer, stvoriti chic lambrequin zavjese za vaše voljene, morat ćete staviti cijelu dušu da dobijete očekivani rezultat.

Vrlo važna točka za spavaću sobu su luksuzne zavjese. Bez mnogo rada, lambrequini mogu biti napravljeni od sebe, a vješto kombinirajući boju. Sve mora biti učinjeno pažljivo tako da ne morate ponoviti pogreške. Ali za pacijentu početnike, to nije razlog da odbije pokušati stvoriti nešto zapanjujuće - zavjese to čine sami.

Savjeti za početnike igle

Kako šivati ​​zavjese s lambrequinima: savjeti i trikovi

Klasifikacija LabRekena.

Koje su glavne funkcije zavjese i kako šivati ​​zavjese? Prije nego što ostanete u izboru na određenom modelu, morate temeljito razmišljati o funkcijama budućih zavjesa. Uz pomoć njih možete napraviti dizajn prozora. Glavna funkcija zavjese je sklonište prozora iz vanjskog svijeta. Zavjese mogu pokriti sve prozor ili djelomično. Veličina zavjesa i njezina gustoća ovisi o ovoj funkciji.

Uz pomoć raspona boja, zavjese s lambrenom mogu napraviti sobu prostranu i svijetlu, skromnu i nesretnu. Koja će funkcija izvršiti buduće zavjese i za ono što je prikladno za različite količine boja? Tamna boja gama pogodna je za spavaću sobu. Za dnevni boravak - zavjesa svjetlosti krem ​​nijanse, možete objesiti prozirnu tanku zavjesu ili prostranu tkaninu s lambrequinima u kuhinju.

Zanimljiva opcija pri projektiranju interijera je stvaranje zračnih lambrequina koji naglašavaju svečanu atmosferu sobe. Stari lambrekvini skrivaju stari vijenac, stvarajući sliku zavjesa koji visi u zraku. Ako je vijenac prestar, lambren bi trebao biti velik.

Članak o toj temi: unutrašnjost drvene kuće iznutra: moderne ideje za privatnu seosku kuću (43 fotografije)

Kako šivati ​​zavjese s lambrequinima: savjeti i trikovi

Tablica izračuna broja i širine nabora zavjesa.

Raspon boja, gustoća i kvaliteta zavjesa s Lambrequinima moraju biti savršeno usklađeni s zajedničkom prostorom interijera. Kako bi se zagrijali zavjese bez grešaka, trebat će vam puno iskustva, informacija i ogromne skrbi. Ako se lambrekini ne uklapaju u dizajn sobe, mogu shvatiti prostor. U ovom slučaju, moraju biti napušteni.

Koliko je tkanina? Da biste saznali koliko je materijala potrebno za šivanje, morate mjeriti prozor. Da se ne bi miješali s veličinom, visina se mjeri od vrha do dna, u rasponu od vijenca. Duljina lambrekina je približno 1/5 od duljine zavjese. A dimenzije moraju baciti nekoliko centimetara kako bi savijanje rubova materijala. Dodatak se dodaje i na lambrene i zavjese. Naravno, širina lambrekina ovisit će o širini prozora, ali oni ne mogu biti iz materijala kao zavjese. Sve ovisi o okusu i finoći dizajna.

Trikovi Lambrekenov

Kako šivati ​​zavjese s lambrequinima: savjeti i trikovi

Opcija zavjesa s lambrequinima s tri identične swage.

Kako bi se zašivale zavjese s lambrequinima i nisu bili razočarani u procesu rada s njihovim izgledom, morate biti vrlo pažljivi prilikom skidanja i šivanja.

Najvažnija točka kada je šivanje zavjesa lambrequins. Od njih izravno ovisi sliku zavjesa. Potrebno je unaprijed zamisliti kako će zastori za spavaću sobu izgledati. Tek tada biste trebali odabrati model lambrena. Možete pokupiti gotov model modela zavjese s lambrequinima. Trebalo bi ga prvi put pokušati šivati ​​zavjese s lambrequinima s vrlo složenim shematski modelom. Sve dolazi s iskustvom. Kasnije, nakon nekog vremena, bit će jasno kako šivati ​​zavjese kao točne i brzo.

Priprema za zavjese za šivanje s lambrekinima

Kako šivati ​​zavjese s lambrequinima: savjeti i trikovi

Primjer 1. Lambinen crtež.

Prije preseljenja u proces šivanja zavjesa s lambrequinima, morate odabrati odgovarajuću tkaninu. Moguće je pogledati blage monotono tkivo koje neće stvoriti maksimalne nevolje u proizvodnji i servisiranju budućih zavjesa. Lambrekvini se mogu odabrati u shemi boja, omjeru gustoće i veličine. Ista kombinacija zavjesa i lambrekina tanko naglašava dizajn interijera. Barkhat, pamuk i drapeni materijal stvorit će zapanjujući pogled na gotove zavjese s lambrequinima. Možete promijeniti kontrast i odabrati drugu količinu boja zavjesa i lambrequina.

Članak o toj temi: Rolete to čine sami iz materijala za napredak: Savjeti i nijanse

Za obloge se koristi gusti materijal od pamuka ili sarze. Potrebno je odabrati takav materijal za oblaganje, koji će se lako brinuti. Ako je nemoguće brinuti se za to kod kuće, onda je potrebno odrediti sposobnost stalnog korištenja usluga kemijskog čišćenja.

Koji je proces šivanja zavjesa

Kako šivati ​​zavjese s lambrequinima: savjeti i trikovi

Primjer 2. crtež Lambinen.

Prije šivanja zavjese morate unaprijed pripremiti materijal. Tkanina tijekom vremena može "sjesti", tako da je tkanina obloge unaprijed definirana u toplu vodu nekoliko minuta, suha i letjeti.

Raditi, trebat će vam:

  • visokokvalitetna tkanina za zavjese s lambrequinima;
  • gusta obložna tkanina;
  • trajne niti;
  • mašina za šivanje;
  • 7,5 cm pletenice za zavjese i odgovarajuću duljinu;
  • Vrpci "kosi" za oslobađanje, širinu od 5 cm;
  • Lambrequini su povezani širinom;
  • opterećenja za fiksiranje i mirise tkanine, za sve kutove su ušiveni jedan brod na svaku zavjesu;
  • Kuke koje će se osjećati nakon svakih 10 cm.

Pripremljeni materijal za oblaganje mora odgovarati širini i dužini budućih zavjesa. Višak obloge mora biti odrezana i uklonite na stranu. Ključ mora biti oduzet sa svih strana od 5 cm. Donji dio je položiti 10 cm za svaku zavjesu i proći željezo. Zatim morate ispraviti sve nabore u jednom smjeru, au donjem kutu postavite sve iza donjeg ruba.

Na samom dnu, zavjesa treba prilagoditi božićnom drvcu. Na svim nižim reverzibilnim kutovima za popravak utega. Sve fiksne težine nježno se skrivaju. Tada je potrebno podvrgnuti još jednom, a zatim ispasti bočne rubove.

Kako povezati graničnu tkaninu s osnovnom tkaninom za zavjese

Kako šivati ​​zavjese s lambrequinima: savjeti i trikovi

Sheme za montažu zavjesa.

Donji rub treba udvostručiti za približno 5 cm i soj. Objavljeni dio materijala za oblaganje mora se presaviti kako bi se zatvorili donji ožiljci zavjesa. Zatim, oko 2,5 cm sa strane i nameće tajni ubod ručno. Na dnu budućih zavjesa za popravak obloge s petlje bod.

Da biste izmjerili ukupnu duljinu zavjese unaprijed, dodajući 4 cm u prikazu. Glavni rub zavjese je iznut out i popraviti igle. Zatim u gornjem dijelu zavjesa, zabilježeno je za savijanje viskoznosti od 0,5 cm. Na šivaći stroj za komprimiranje pletenice na dnu i gornjem rubu. Zatim izvucite sve kabele iz pletenice, povukli su nabore na potrebnu jednostavnost materijala i željenu širinu. Širina gotove zavjese, izvučena pletenicom, trebala bi biti jednaka širini gume, s kojom su zavjese fiksirane. Tada je potrebno čvrsto popraviti kabele, vezati petlju na svim rubovima. Druga zavjesa je ušivena točno kao prvi.

Članak na temu: Kako brzo oprati rolete, bez uklanjanja sustava?

Na kraju ovog rada trebate šivati ​​dvostruke vrpce za draperiju. Širina trake odabrana je po volji. Na primjer, ako je širina vrpce oko 6 cm, potrebno je izrezati 12 cm pravokutnika (dvostruka vrpca, širina je dva puta), ostavljajući dodatak od 1 cm (na šavovima). Svi rubovi vrpce moraju biti fiksirani pinovima, naprezanjem i pastom. Za to će vam trebati samo dvije trake.

Krojenje lambrekova

Lambrekvini bi trebali biti jednaki širini strehe.

Kako šivati ​​zavjese s lambrequinima: savjeti i trikovi

Opcije mjerenja prozora za šivanje zavjese.

U isto vrijeme potrebno je dodati oko 8 cm na veziva. Donji dio lambrekina treba dobiti 2 puta približno 1 cm i bljesak. Bočni dijelovi su također 1 cm i bljeskalica.

Potrebno je pripremiti materijal za mjesto prizor unaprijed - za mjerenje gornjeg promjera ruba šipke baguette, dodajući 4 cm, odsječen i odgoditi. Ostatak materijala mora biti popločan licem prema gore. Zatim se povlače s lijevog ruba za oko 20 cm, pričvršćivanje dovršene trake za draperiju, popravite igle. U istoj metodi trebate pričvrstiti drugu vrpcu. Na gornjoj strani ruba za pričvrstite oslobađanje i izmicanje zajedno s dvije vrpce.

Sljedeća radnja - popravljanje scena. To je ušiveno uz vrh lambrequin. Potrebno je pričvrstiti lice prema čekanju licem i popraviti u gornjem rezu lambrequin. Oni moraju ravnomjerno pasti uz izdanja i tijekom rezanja. Stražnji dio potreban je da se podesi na 1 cm, popraviti i snowbuilding. Noćni dio stražnjeg ruba scene mora biti ušiven s tajnim šavom. U isto vrijeme potrebno je ostaviti oko 6 cm neprekinutih za draperijske trake. Ručno potajno šivate dvije kazete u nevađenim dijelovima, prethodno prikupljeni lambren u draper. Spremne zavjese visi na bagetu.

Ispostavilo se, naučiti šivati ​​zavjese s lambrequinima vrlo jednostavnim!

Čitaj više