Bolje poravnati betonski pod

Anonim

Ako odlučite napraviti popravke u vašem stanu, bilo da je to remont cijelog prostora ili popravak seksualnog premaza, a zatim bez poravnavanja poda, jedva možete učiniti. Čak iu novom stanu, baza poda od betonskih ploča je vrlo često neujednačena, osobito na mjestima zglobova. U starim apartmanima, gdje ljudi dugo žive, stanje gornjeg dijela betonskog poda nije samo loše, ali možemo samo sanjati o visokokvalitetnim popravcima u apartmanu.

Bolje poravnati betonski pod

Prije poravnanja, potrebno je pažljivo mjeriti sve nepravilnosti betonskog poda.

Priprema katova za poravnanje

Da biste odredili metodu poravnanja poda i kupnju potrebnih materijala, potrebno je unaprijed izvesti mjerenje razine poda. Da biste to učinili, prvo je potrebno rastaviti podne obloge i provoditi proučavanje nepravilnosti.

Za mjerenja se koristi duga razina, s kojom određuju ravnost svih dijelova poda. Površina betonskog poda postaje neujednačen ili zbog brisanja i izgleda Shcherbinoka tijekom rada, ili zbog položenog iskrivljenog u konstrukcijskoj fazi betonskih ploča. Često postoje slučajevi kada su oba razloga prisutni.

Koristeći razinu provjerava ravnice natpisanih ploča, a najviša točka poda je zabilježena. Tada se proučava povišeni i izbrisani dijelovi ploča i promatra se najdublje pomak. Preliminarno određivanje željene visine podizanja razine poda je iznimno važno, budući da je značajno podizanje te razine moguće, ozbiljne poteškoće su moguće: vrata neće biti u mogućnosti otvarati ili ometati rad baterije grijanja. Često, vrijeme i sredstva za uklanjanje tih problema više su od samog poravnanja.

Metode poravnanja pod

Bolje poravnati betonski pod

Instaliranje PIN svjetla.

Obično, podne obloge je posljednji, koji je demontiran tijekom pripreme za popravak, a prva stvar je obnovljena. Jednostavno rečeno, pod mora biti poravnan do zidova i stropa. Do sada su poznate 2 metode usklađivanja betonske baze:

  • Svjetionicima;
  • Uređaj masovnog poda.

Ako je područje sobe male, a razlika u minimalnim i maksimalnim točkama ravnine poda ne prelazi 35 mm, tada će optimalna verzija biti uređaj za tekući pod. Ako su razlike između točaka velike, onda se betonski pod može biti poravnati na pokazateljima svjetionika.

Članak na temu: Instalacija laminiranih vrata to učiniti sami

Zaustavljanje po vašem izboru na jednoj od opcija, važno je shvatiti da je idealan način usklađivanja betonskog poda još izmišljen, a svaki od načina ima svoje prednosti i mane. I vrlo je važno prije nego što počnete uskladiti, razumjeti ih tako da u budućnosti ne čini gluposti u tom procesu.

Poravnanje lineame

Bolje poravnati betonski pod

Krug poda estriha.

Ova metoda je danas najčešća među ljubiteljima svakog doma za vlastite ruke. To je najprikladnije za poravnanje pod u velikim prostorijama: dvorane, dnevne sobe. Primjenom ove metode, u početku na konkretnoj osnovi, morate staviti i popraviti posebne svjetione - metalne tračnice, koje se u budućnosti služe kao vodič za uređaj nove podne kravate.

Glavna prednost ove metode je uređaj visokokvalitetnog i izdržljivog estriha, uključujući velike površine, uz minimalne troškove sredstava i vremena za rad. Ali može se zaglaviti takva površina od 10 do 30 dana, ovisno o debljini sloja estriha i sobnoj temperaturi. Ako trebate poravnati betonski pod da biste brzo poravnali, ta će metoda morati napustiti.

Da biste ispunili poravnanje, trebat će vam alat:

  • usisivač;
  • Perforirani uglovi;
  • Učitelj OK:
  • Pravilo.

Prije poravnavanja poda, njegova baza je potrebna temeljito, a još bolje - zamjenjujemo kako bismo uklonili akumuliranu prašinu i prljavštinu. Metalni perforirani kutovi najčešće se koriste kao svjetionici. Svjetionici moraju biti instalirani uz sobu: prvi i posljednji - na udaljenosti od 30 cm od bočnih zidova, ostatak - na ravnopravnoj udaljenosti jedan od drugoga, dok je korak između njih ne smije prelaziti 1 m.

Instalacija se izvodi u ovom redoslijedu. Stvaranjem podne oznake, strogo duž linije "Split" u koraku od 20-25 cm s peletama unaprijed određenog cementa ili otopine gipsa. Ovi kolači se stavljaju u vertikalnu liniju i poravnati na razini svjetiljki, produbljujući ih u otopinu ili podizanje i oblaganje dna manjih veličina.

Članak o temi: Kako ukloniti balkon vrata

Bolje poravnati betonski pod

Alati s poda estriha: metalne grede, razina izgradnje, građevinska mješalica, veliki kapacitet.

Kada se otopina malo zgrabi i popravlja svjetiljke, prazan prostor ostaje ispod njih je ispunjen rješenjem. U ovoj fazi još uvijek postoji prilika za ispravljanje svjetionika, postižući najsnažniji horizontalni. Nakon toga, grede treba dati vremena da se čvrsto popravi u otopini i tek tada idu do poravnanja poda.

Za poravnanje se koristi svježe pripremljena cementna otopina. Optimalna debljina otopine nalikuje debelom kiselom vrhnjem. Deblji rješenje će biti teško otopiti, a previše tekući neće biti dovoljno izdržljiva, i to će se sušiti jako dugo.

Proces niveliranja mora se pokrenuti od udaljenih vrata kuta, krećući se prema vratima. Prvi i drugi red se ulivaju u isto vrijeme. Tada se izvodi i popunjavanje posljednjeg i pretposljednjeg reda. Zatim se punjenje izvodi jedan red na svakoj strani, pretvoren u središnji.

Cementni žbuka se izlije između montiranih svjetiljki i kotrljajte lopaticu kako biste ispunili sve preostale praznine unutar estriha. Nakon punjenja otopine niza na svjetionicima, pravilo je postavljeno i provodi se 2-3 puta, izravnavanje otopine u iscjelitelju sa svjetionicima.

Ispunjavanje i poravnanje svakog sljedećeg retka mora se provesti vrlo pažljivo, neprestano kontroliranje debljine otopine, jer ne može biti apsolutno isti, au mjestima kontakta s već postavljenim rješenjem može biti prilijepka, što smanjuje napor stvorite glatku površinu.

Posljednji redak je ispunjen i linije u malim dijelovima, prostor koji je zapravo ispunjen otopinom ne smije prelaziti duljinu izduženih ruku. To je najsloženiji i najmoderniji dio svih djela za izjednačavanje površine betonskog poda. Tada postavljena kravata treba dati vrijeme za sušenje. Tek nakon potpunog sušenja može se obraditi za daljnje popravljanje.

Uređaj za rasute

Ovo je najbrži i jednostavniji, ali daleko od najjeftinijeg načina da se poravnati pod. Za poravnanje betonskih površina koriste se posebne samonivelirajuće mješavine. Takva smjesa je dovoljna samo da bi se sipala na betonsku bazu i zbog svojih specifičnih svojstava, bit će odrezana tankim slojem na površini, ispunjavajući sve nepravilnosti.

Kada poravnate površinu na ovaj način, morate dobiti takve alate:

      • usisavanje:
      • pjenasti valjak;
      • valjak;
      • crapplains.

      Kao i kod poravnanja seksa svjetionicima, najprije morate očistiti njegovu površinu. Na kraju pročišćavanja, površina betona se obrađuje posebnim prajz za masovne podove. Nakon prajmera, možete nastaviti razrjeđivanjem mješavine samoizvezivanja, strogo slijedite upute ispisane na njegovoj pakiranju.

      Zaljev samonivelirajuće otopine poda, potrebno je hodati u različitim smjerovima igle valjka za uklanjanje mjehurića zraka u razrijeđenoj smjesi. Potrebno je raditi s valjkom u posebnom skupu cipela - Kraskaskostups, a iglice u valjku trebaju biti dulje od visine poda za punjenje na svom najdubljem mjestu.

      Sušila je takav seks u samo nekoliko sati, nakon čega možete početi popraviti. Takva stopa sušenja objašnjava se i specifičnim pripravkom smjese i debljinom injekcijskog sloja, koji ne prelazi 3-4 mm.

      Unatoč brzini i jednostavnosti, ova metoda još uvijek nije idealna.

      Nije prikladno ako je visina visine površine postavljena je veća od 3 mm.

      Loše je za punjenje poda na velikim područjima, budući da se samonicivirajuća mješavina brzo uruši, a elementarno nije dovoljno vremena da se kvalitativno izvodi liječenje s valjkom površine s prolivenom površinom.

      Podnosno poravnanje istovremeno s polaganjem pločica

      Takvo poravnanje ne može se smatrati punopravnim putem, zapravo ovu vrstu tehnologije polaganja pločica na podu. Pruža glatku horizontalnu polozu na betonsku bazu pločica, a ne najljepši pod.

      Prvo, uz pomoć razine na dnu perimetra zidova, nanosi se oznaka oznake označavanja buduće horizontalne pločice. Zatim se izvodi stvaranje pločica, a razina postavljene pločice regulirana je brojem adhezivnog sastava koji se postavlja na njegovoj bazi. Međutim, na takav način, moguće je uskladiti nepravilnosti u 2-3 mm, na velikim diferencijalima neće pomoći.

      Usklađivanje betonske baze poda ne primjenjuje se na broj složenih građevinskih operacija, takav rad zahtijeva umjetnika koji nije visoko kvalificiran i pažnja i strpljenje. Stoga, za njegovu provedbu ne postoji potreba za pružanjem usluga građevinskih tvrtki, možete se sigurno uzeti za sami posao, spremanje sredstava za obavljanje složenijih operacija popravka od strane profesionalaca.

      Članak o toj temi: Gdje početi polagati laminat: polaganje između soba, od zida (fotografija i video)

Čitaj više