Što liječiti drvenu kuću vani?

Anonim

Sve vrste drva trebaju dodatnu zaštitu, jer je web vrlo osjetljiv na negativne učinke, kao što su:

  • visoka vlažnost;
  • oštra promjena indikatora temperature;
  • Izlaganje suncu itd.

No, također je vrijedno zaštititi drva od insekata i glodavaca, gljivica i plijesni, koji se mogu potpuno uništiti kako bi u potpunosti uništili strukturu stabla.

Što liječiti drvenu kuću vani?

Liječenje površine drvene kuće vani

Pa što je bolje pokriti kuću od stabla, tako da je stajao mnogo godina? Do danas je lako nositi se s takvim problemom, jer na tržištu možete pronaći razne impregnacije za to. To uključuje ne samo antiseptičke tvari i anti-epires, kao i materijale za boje, razne voskove i druge impregnacije, koje naglašavaju dekoraciju drva i pružaju svoju zaštitu i dugi vijek trajanja.

Liječenje drva s specijaliziranim pripravcima omogućuje:

  • Uklonite stablo od prodiranja vlage u strukturu cilja;
  • Formirajte tanki film na površini materijala, koji će proći zrak, ali neće dopustiti da se apsorbira vlaga;
  • Poništi osnovu od destruktivnog učinka sunca;
  • Spremite netaknute insekte i gljivice;
  • spriječiti rastući plamen u vatri;
  • Dodajte vanjsku atraktivnost strukture itd.

Koje su sredstva za rukovanje kućom stabla?

Što liječiti drvenu kuću vani?

Sami obrađujemo drvenu kuću

I tako, kako proizvoditi obradu drva i što je bolje koristiti za to? Otopina ovog pitanja nije tako teško, kao što se čini na prvi pogled.

Vosak se koristi za produljenje roka i transformacije izgleda konstrukcije. Nanosi se u nekoliko slojeva, za koje je prikladna samo tekuća konzistentnost tvari.

Prirodno ulje se najbolje koristi za zaštitu površine od učinaka sunčevih zraka. Takva tvar je bez mirisa, pokriva površinu u 2 ili 3 sloja s intervalom u i pol dana. Puno sušenje događa se u jednom danu. Može se otopiti terpentinom, a potrošnja tvari je 1000g na 10m2.

Članak na temu: Kako odabrati petlju za vrata s festom

Danski ulje smole se koristi samo pri radu vani. Nakon površinskog tretmana, prekriven je prozirnim filmom koji izvorno miriše malo. Nanesite tvar je potrebna dva sloja s intervalom u podne. Suši na površinu nakon jednog dana. Imajte na umu da prije uporabe ulje treba razrijediti s terpentinom.

Za obradu drvene površine potrebno je:

  1. pokupiti najprikladniju tvar;
  2. za obradu površine antiseptičkim otopinom;
  3. pokriti s antipir;
  4. zaštititi od ultraljubičastih zraka i vlage;
  5. Nanesite tlo ili lak;
  6. Uvalu proizvod s voskom.

Antiseptičke tvari

Što liječiti drvenu kuću vani?

Nezavisni vanjski tretman

U pravilu, po završetku građevinskog rada, drvna kuća treba obložiti antisepticima, unutar i s ulice. Ova obrada je bolje proizvesti u tvorničkim uvjetima, ali ako ne postoji takva mogućnost, možete obavljati posao sama po sebi.

Klasifikacija antiseptičkih tvari daje se u tablici.

KlasifikacijaSorte materijala
O obradi lokalizacijeVanjski

Može zaštititi stablo, toksično.

Unutrašnji

Nemaju štetan utjecaj na ljudsko tijelo, čin tiho na mikroorganizme

Prirodom trenutne komponenteOrganskiAnorganski
Po prirodi, otapaluVoda

Ova tvar je otopina organske i anorganske soli, koja prodire duboko u strukturu stabla.

Nepoznat

Takvi pripravci imaju dodatne sastojke ili cijeli kompleks.

Uglavnom se antiseptici izrađuju na vodenoj bazi koja ne sprječavaju penetraciju zraka. Nakon takve završetka, kao rezultat sušenja površine, nema mirisa.

Dakle, antiseptička tvar pokrivena proizvod je visoka kvaliteta i ravnomjerno, premaz treba provesti u nekoliko koraka. Za to je materijal prekriven posebnom tvari u par slovima, a zatim nanesite tvari protiv pluga i vode. Takva tehnologija pomaže čvrsto zaštititi površinu i može napraviti vrijedno natjecanje tvorničke obrade.

Kako se nositi s drvetom?

Što liječiti drvenu kuću vani?

Pročijemo drvenu kuću

I kako se nositi s oblogom unutar kuće i izvana? Da biste to učinili, držite određenu tehnologiju.

Članak o temi: Termalni pretvarači za mjerenje temperature

Proces obrade za sve tvari je sličan, ali rad s antisepticima zahtijeva posebnu skrb.

Rad je bolje učinjeno u takvom nizu:

  • Odlučiti što znači da ćete koristiti. Uglavnom koristiti tvari koje mogu zaštititi drvo od promišljenih promjena i spaljivanja. Tvar se primjenjuje s tasselom ili pulverizatom u 2 ili 3 sloja. Pokretanje obrade je izvan, nakon čega počinje unutarnji rad. Ako ne želite obojiti ručke, možete kupiti drvo, koje je već ispravno obrađeno u tvorničkim uvjetima, ali dodatna zaštita neće biti suvišna.
  • Antiper, koji će štititi vaš web od spaljivanja, treba nanositi s dva sloja, nakon što se površina tretira s antiseptičkim tvarima. Antipele je u stanju duboko prodrijeti u strukturu materijala, nakon čega ne pati ni izravan kontakt s vatrom. Do danas, na policama građevinskih dućana, možete vidjeti različite analoge takve tvari koje su dizajnirane za specifične svrhe. Ali potrebno je uzeti u obzir da se materijal može opravdati, ali ga se neće dogoditi izravno gori. Naravno, ne samo drvo se može zapaliti od dugog izlaganja vatre, ali to su anti-epires koji vam omogućuju ublažavanje plamena na vrijeme i spriječiti njegovu distribuciju preko cijele površine.
  • Treći sloj, koji se obrađuje drva - zaštita od utjecaja vlage, jer kuća ne smije apsorbirati vodu. Za takve svrhe, impregnacija s vodom repelent značajka su najprikladnija. Takva tvar bi trebala biti ravnomjerno i temeljito pokriti cijelu drvenu površinu, s velikom pažnjom treba posvetiti kraju. Strane dnevnika dovoljno će liječiti dva sloja impregnacije, ali na krajevima primjenjuju tvar u 4, pa čak iu 5 slojeva. Takva obrada će omogućiti da se drvo brzo osuši, a vlaga će ravnomjerno ispariti, što neće dovesti do deformacije drva.

Članak o temi: Kako napraviti ormar u hodniku s vlastitim rukama

Ako je drvena struktura unutar i izvan prerađuje ispravno, u budućnosti će dati jednoličnu skupljanje, kao rezultat toga, moći ćete izbjeći izgled pukotina, iskrivljenja i velikih praznina.

Zašto koristiti tlo?

Što liječiti drvenu kuću vani?

Što liječiti drvenu kuću vani?

Po završetku primjene zaštitnih tvari, površina se mora tretirati s prajmerima koji služe kao priprema za naknadno djelo. U tu svrhu možete koristiti alkid-akril tla, koji je u stanju duboko prodrijeti u jaz i "pečat" ih. To je kroz korištenje prajmera da ćete dobiti visoku razinu adhezije. Koristite tlo može biti ivana i unutar kuće.

Na kraju svih djela, izgradnja drva je pokriti mješavinu za izbjeljivanje, koja izvana transformira drvene materijale.

Ako postoji potreba ili čak akutna potreba, stablo se može liječiti drugim materijalima, kao što je vosak. Takvo uokvirivanje dodaje drvo atraktivnosti i produžuje servisni život. Više nije potrebno primijeniti boje, jer se izgled ispada vrlo lijep i ne skriva prirodnost završne obrade.

Kao što možete vidjeti, obrada zgrade iz stabla zahtijeva uporabu specijaliziranih tvari koje se razlikuju u različitim osobitostima. Posebno pažljivo pristupiti odabiru impregnacije, koji se može ukloniti iz plijesni i požara.

Čitaj više