Upute Horizontalne rolete: Montaža i instalacija

Anonim

Ako se odlučite sami uspostaviti rolete, onda biste trebali biti spremni za činjenicu da je vrlo težak posao.

Upute Horizontalne rolete: Montaža i instalacija

Za plastične prozore postoji posebna vrsta horizontalnih sjenila kasetničkog sustava - izolat (izolite).

Pomoći će u uspostavljanju horizontalnih sjenila (ne biti zbunjeni s konceptom vertikalne) instrukcija - instalacijski priručnik.

Prva stvar koju treba učiniti je odabrati mogućnost instaliranja horizontalnih sjenila, odnosno odaberite stranu na kojoj će biti kontrolni mehanizam (ovo pravilo se primjenjuje na okomito).

Upute Horizontalne rolete: Montaža i instalacija

Prozor za mjerenje sheme

Zatim, sljedeći korak: Mjerenja prozora su napravljeni, koji će biti instalirani rolete, s obzirom na oblik otvora prozora. Preporuča se mjeriti u sredini izmjerenog otvora i na rubovima. To će nadoknaditi moguće nerecity zidova prostorije. Mjerenja se savjetuje da obavljaju mjeru metalne trake. Dobivene vrijednosti ne bi trebale zaokružiti.

Kada mjerenja otvora prozora obratite pozornost na postoje li broj vrata ili prozora ručke, uređaja za grijanje. Budući da mogu postati prepreka za instaliranje i rotiranje lamela.

Rolete bi se trebale slobodno objesiti i lako okretati oko svoje osi. Preporučuje se da ne dodiruju probile ili druge prepreke.

Upute Horizontalne rolete: Montaža i instalacija

Zagrade sheme ugradnje

Kako bi se širila širinu horizontala širini otvora, dodajte 20 - 40 mm. Da bi odgovarala visini, doda se visini otvora prozora od oko 50 - 70 mm. To će uzeti u obzir činjenicu da bočna nagiba sustava Windows ne može biti potpuno okomita.

Sljedeći korak je kupnju proizvoda strogo za proširene veličine.

Kupnjom rolesa otvorite ambalažu i pronađite sve stavke potrebne za instalaciju. Naime:

  • vijci;
  • dva metalna nosača;
  • Horizontalne rolete.

Popis instrumenata

  • Odvijač ili cross odvijač;
  • olovka ili oznaka;
  • Vijci samo-tapka s tiklima od 6-8 mm;
  • Betonska bušilica - 6-8 mm;
  • Punjiva ili električna vježba.
Članak o temi: Podna vaza kao dekor element

Upute za instalaciju

Upute Horizontalne rolete: Montaža i instalacija

Shema instalacije rolete

  1. Da biste označili mjesta pričvršćivanja, označite ta mjesta na udaljenosti od oko 60 cm jedan od drugoga, i oko 20 cm od rubova gornje daske. Obilježavanje, smatrajte da je nosač ne bi trebao pasti na čeljust, mehanizam za zaključavanje ili kontrolu.
  2. Osigurajte zagrade na strop, zid ili prozor za krilo. Ako stvarate proizvod na strop ili zid, a zatim priložite obje zagrade (označene su: lijevo -l / GH, desno - rh / dh) na vrh Otvaranje, povlačenje oko 20-30 mm, označite olovku za dvije rupe ispod vijaka. Izbušite rupu bušilice s dubinom od 30-40 mm.
  3. Osigurajte zagrade sa samostalnim na vrhu prozora.
  4. Umetnite profil u lijevi i desni zagrade. Stiljen Windows iz PVC montiranih nosača može se izvesti bez bušenja profila prozora. Ovdje se koriste posebni nosači za plastične prozore.
  5. Uključite zasune nosača u smjeru suprotnom od kazaljke na satu dok ne zaustavi.
  6. Umetnite gornji kurnut u zagrade i okrenite zasun u smjeru kazaljke na satu dok ne zaustavi.

Skupština

Prikupite horizontalne rolete moraju biti strogo prema shemi. Lamela treba postaviti na ljestvici na užadi strogo na jednoj udaljenosti jedan od drugoga. Uz pomoć robova trkača, pričvrstite na strehe. Na dnu lamele povezani su lancem. Kroz mehanizam za podizanje unutar vijenca prolazi kabel kontrole, koji povezuje lamele među sobom. Važno! Pobrinite se da trkači kreću u vijenac bez napora. Kabel i uže trebaju se slobodno kretati.

Instalacija je dovršena. Svakako provjerite kvalitetu funkcioniranja sjenila!

Čitaj više