Kako odustati u torbu ili kovčeg da ne sjećate

Anonim

Sposobnost pravilnog savijanja košulje će doći u ruci svake ljubavnice. Aktivnosti mnogih ljudi povezane su s čestim poslovnim putovanjima, au ovom slučaju potrebno je znati kako kompaktno preklopiti stvari u kovčeg, tako da ne gube uredni izgled nakon prijevoza.

Kako presaviti stvari u kovčeg, tako da se presavijena kostim, jakna ili košulja nije vjenčala i izgledala pristojno nakon kočije? To nije tako teško, kao što se može činiti na prvi pogled, ako djelujete u skladu s pravilima.

Kako ispravno presaviti košulju ili jaknu, tako da se ne sjećaju?

Kako odustati u torbu ili kovčeg da ne sjećate

Prikupljanje stvari na cesti, morate biti sigurni da vaša odjeća ne treba željezo. Ako takva potreba postoji, onda inhibirajte zgužvanu košulju ili jaknu i stavite odijelo u kovčeg tek nakon što se tkanina ohladi.

Dakle, kako presaviti jaknu ili košulju ispravno? Da biste to učinili, morate se pridržavati takve sekvence radnji:

  • Stavite košulju na stol ili na bilo koju ravnu krutu površinu.
  • Provjerite jesu li svi gumbi pričvršćeni, uključujući manžete.
  • Nježno stavite košulju gumbe dolje.
  • Držite odjeću u sredini šava, dok druga ruka preuzima donji šav od košulje i zamotajte bočni dio zajedno s rukavcem na stražnjoj strani proizvoda. Provjerite je li linija sklopiva glatka bez nabora i iskrivljenja.
  • Sada morate pravilno staviti rukav odjeće. Savijte rukav duž crte oklopa tako da se nalazi strogo paralelno s prethodnom stupcu.
  • Slično tome, preklopite košulju s druge strane i stavite drugi rukav.
  • Procijenite svoj rad ako radite sve što je potrebno, tada bi presavijena stvar trebala biti pravokutni oblik, a rukavima su položeni na vrh paralelno s bočnim savijanjem. Ako nešto nije u redu, ponovno preklopite proizvod.
  • Uhvatite dno košulje i preklopite ga na pola na takav način da je donji šav ispod baze ogrlice. Kada presaviš stvar, pobrinite se da se rukavi ne pomaknu, bolje je držati ih rukom.
  • Ako vaš kovčeg nije toliko mjesta ili velika košulja, onda je moguće preklopiti dvaput, savijen na 1/3 visine pravokutnika.

Članak o toj temi: prsluk za novorođenče s pletenje iglice: sheme s opisom i videom

Odjeća koju na taj način pakirate u ruksak, torbu ili kovčeg, neće izgubiti urednu vrstu i neće se na putovanju.

Kako staviti stvari na metodu "twist"

Kako odustati u torbu ili kovčeg da ne sjećate

Ponekad je mnogo prikladnije ne preklopiti košulju, nego ga pretvoriti u rolu. Takav način često koriste oni koji ne vole ili nemaju priliku uzeti s njima na poslovnom putu ili vrećice ili kofera za odmor. Ova metoda omogućuje značajno uštedjeti mjesto u vašoj prtljazi i staviti više stvari u malu vrećicu.

Međutim, treba razumjeti da ne možete staviti odjeću. Dopuštena je polo košulji ili odjeći njihove svile, batista ili druge delikatne tkanine, ali jakna se ne smije dodavati u kovčeg.

Prednost uvijanja u valutu je da s ovom metodom na odjeći nema tragova nabora, vertikalnih i horizontalnih nabora.

Kako odustati u torbu ili kovčeg da ne sjećate

Kako se preklopiti u kovčeg "uvijanje" u roli? Izvršite sljedeće radnje:

  • Stavite košulju na čvrstu površinu i gumb na svim gumbima, uključujući zatvarače na manžete.
  • Okrenite proizvod pomoću pričvršćivača niz knjigu i počnite stranu i rukav na stražnjoj strani košulje.
  • Stavite rukav strogo po strani bočne zavoja, pokadite nastale nabore.
  • Počnite okretati košulju u valjak, u rasponu od dna, do ovratnika proizvoda.
  • Stavite nešto u torbu ili kovčeg s knjigom.

Sklopite odjeću u roll, pobrinite se da nije previše čvrsto i gusta, to će dovesti do deformacije proizvoda.

Koristan savjet

Prilikom polaganja košulje u kovčegu ili ormaru, možete primijeniti nekoliko trikova kako biste lakše radili i održali besprijekoran izgled odijela za dugo vremena. Morate iskoristiti sljedeće savjete:

Članak o temi: Što se može napraviti od salveta s vlastitim rukama na stolu s fotografijama i videozapisima

Kako odustati u torbu ili kovčeg da ne sjećate

Sklopivši prtljagu na cestu, ne začepljuju torbu "ispod niza" i ne leži niče previše čvrstim, neće biti bolji na njihovo stanje.

Što ako se odjeća sjeća nakon prijevoza

Može se dogoditi da unatoč svim vašim naporima i strogo poštivanje pravila prilikom pakiranja kovčega, košulja se i dalje sjećala. Što učiniti, ako nema vremena ili prilike da pokupite stvar, trebate li to? Vratite pristojan izgled je vrlo jednostavan.

Iskoristite način "pare". Uključite vruću vodu u kupaonici i čvrsto zatvorite vrata. Nakon što je temperatura zraka i vlaga u sobi ustati, ostavite tamo košulju mahnula na ramenima, 15-20 minuta, a zatim čekati da se suši. Nemojte nositi ništa odmah nakon "stisnuti" nabore, pričekajte neko vrijeme, inače će se nešto više izlaziti.

Treba napomenuti da je ova metoda učinkovita u mnogim slučajevima, ali postoje iznimke. Na primjer, neke vrste lanenih ili pamučnih tkanina iz takvog utjecaja pokrivaju još više nabora nego što je izvorno bila. U tom slučaju ćete samo iskoristiti željezo ako je vaš kostim blokiran.

Čitaj više