Kako pravilno ukloniti dimnjak kroz zid?

Anonim

Prilikom izgradnje kuće važno je odmah razmišljati o tome kako će biti položeni unutarnji sustavi, pružajući grijanje, odvodnju, dimnjak itd. Dimna kanal je postavljen istovremeno s izgradnjom zidova i preklapanja. Vrlo često o tome gdje će biti, razmišljajući kad je kuća već izgrađena. U ovom slučaju, dimnjak je popločan zidom. Kao kompetentno uklonite dimnjak kroz zid, opisan u nastavku.

Osnovna pravila izlaza

Jedno od glavnih pitanja u izgradnji sustava pražnjenja - kako pravilno organizirati povlačenje dimnjaka kroz zid.

Izlazom dimnjaka kroz zid vrlo je važno promatrati kut od 90 stupnjeva. Sljedeći element dizajna postavljen je okomito na prethodnu. Na dnu sam pričvrstio zbirku kondenzata, a svi glavni elementi su vrhunski.

Kako pravilno ukloniti dimnjak kroz zid?

Shema varijanti dimnjaka

Dobiveni prolaz kroz zid je pažljivo izoliran. Svi spojevi (gdje se nalazi pričvršćivanje različitih elemenata) obavezno zatvorite stezaljke.

Još jedna važna nijansa je pravo i pouzdano pričvršćivanje dimnjaka na zid. Jednom sam predložio na vrijeme da je bilo potrebno popraviti na istim intervalima. Po mom mišljenju, najuspješnija udaljenost za instalaciju nosača je 50-60 cm.

Svakako izolirajte cijev iz zida. Optimalna opcija je kvalitativno i dostupna - to je bazaltno vlakno. Završna faza - "vrat" dimnjaka prekriven je posebnom kapom.

Drvena zidna montaža

Ako imate drvenu kuću ili kupku - morate znati točno kako ukloniti dimnjak kroz zid. Glavni problem je sigurnosno pitanje. Ali ako kompetentno pristupiti slučaju, čak i dimnjak u kadi kroz zid, gdje će biti trajna kapljica visokih temperatura, poslužit će pouzdano i dugo.

Članak o toj temi: Novac na vratima radi sami: preporuke (video)

Kako pravilno ukloniti dimnjak kroz zid?

Reći ću vam o nekoliko glavnih pravila. Cijevu koja se proteže kroz cijeli odlomak, morate pokriti materijalom otpornim na visoke temperature. To će pomoći izbjeći deformaciju drva - kao i izbjegavati rizik od požara. Savjetujem vam da preferirate vertikalni sustav (kao, na primjer, bubzhuyka peć, koja se često koristi za grijanje garaže).

Pričvršćivanje dimnjaka na zid drvene kuće provodi se na udaljenosti od 1 metra. Za drvene zgrade savjetujem vam da odaberete duge ravne cijevi: nema zglobova čini dizajn jačim, plus montaža na zid će biti mnogo lakši.

Prednosti vanjskog dimnjaka

Korištenje takvog sustava osigurat će povećanu učinkovitost, a mala težina dizajna će pomoći izbjeći probleme s instalacijom. Iako postoji mišljenje da dimnjak u zidu kuće ne izgleda estetski. Ali osigurava sigurnost požara!

Jasan plus je da nema potrebe da prođe kroz zid, preklapaju se ili krov. Daljnje ojačati temelj. Osim toga, zidovi su odgođeni na zidovima: i sasvim je moguće ukloniti ga same.

Materijali i alati za montažu

Ako su stariji pušači napravili cigle, sada oni biraju, na primjer, dizajn sendviča. Prednosti takvog dizajna su sljedeće:

  1. Visoki vijek trajanja (ako koristite materijale od nehrđajućeg čelika).
  2. Ukupna težina je mala, što pojednostavljuje instalaciju.
  3. I treći trenutak, osobno za mene osobno: estetska privlačnost.

Kako pravilno ukloniti dimnjak kroz zid?

Da biste postavili dimnjak sendviča, najvažnije je odabrati dobre materijale. Od koliko će se jaka i održiva visoka temperatura svaka cijev, ovisi integritet cijele strukture. Savjetujem vam da odaberete one od vatrenog čelika i pocinčanog metala.

Osim toga, trebat će mi stezaljke, čepovi, brtvilo, (nužno - otporan na vatru!), Spojke, elemente za pričvršćivanje. Također trebaju adaptere, tees i koljeno, koji će omogućiti promjenu smjera gradnje.

Osnovni elementi dizajna

Predlažem da razmotrite glavne elemente dizajna na primjeru sendvič dimnjaka:

  • Jedan od glavnih elemenata - cijevi. Također trebamo TOES - oni pomažu da naprave grananje dimnog kanala i povezuju dimnjak izravno na peć uređaja za grijanje.
  • Koljeno - to će biti potrebno da bi se potrebna savijanja (najčešće primijenjene slavine za 45 i 90 stupnjeva).

Članak o temi: Stolić za kavu u unutrašnjosti: stvorite udobnost u dnevnom boravku (37 fotografija)

Kako pravilno ukloniti dimnjak kroz zid?

  • Referentna konzola je zapravo na njemu i zadržat će sve dizajner, pričvršćen na zid ili na pod. Osim toga, stezaljke su potrebne poput pričvršćivanja na zid.
  • Revizija tee - za čišćenje cijevi od čađe.
  • Zbirka kondenzata.
  • Usta su konačni element dizajna.

Upute za instalaciju

Polazna točka treba biti izravno grijanje. Jednostavno stavite, počnite montirati dizajn od dna prema gore - od kamina. Prvo, cijev je spojena na cijev kotla i fiksirana je čepom.

  1. Unutarnje cijevi nježno umetnite jedan na drugi. Onda smo stavili izvana.
  2. Tees ojačati nosače za podršku. Svi spojevi su ojačani stezaljcima.
  3. Na dnu dizajna savjetujem vam da instalirate zbirku kondenzata za prevenciju oborina prema unutra.
  4. Zaptivirane spojke se uspostavljaju isključivo po volji - možete bez njih. Potrebni su ako sustav radi u snažnom načinu tlaka.
  5. Kada je sustav gotovo sastavljen, možete lagano tretirati cijevi zaštitnim brtvilom.

Kako pravilno ukloniti dimnjak kroz zid?

Ako sumnjate da će biti teško nositi se s instalacijom sustava, bolje je odmah potražiti pomoć. Uvijek je lakše naučiti kako to učiniti odmah, kako onda, uzimajući u obzir dopuštene pogreške, ponovite sve.

Video "Kako ukloniti dimnjak kamina?"

Videozapis jasno pokazuje kako izvući dimnjak kroz zid koristeći sendviče cijevi.

Čitaj više