Kako napraviti prag između betonskih ili drvnih soba?

Anonim

Promjena unutarnjih vrata postala je sastavni element stambenih popravaka. To je u starim danima vrata bila određena konstantna konstanta, koja je uspostavljena ako ne i zauvijek, onda točno desetljećima. Maksimum koji je prijetio unutarnjim vratima, to je uobičajeno slikanje. Trenutno su vrata postala element unutrašnjosti. To znači da bilo koja promjena dizajna podrazumijeva i zamjenjuje unutarnja vrata.

Kako napraviti prag između betonskih ili drvnih soba?

Prag između soba je isključivo dekorativan.

Obično stanari kupuju vrata zajedno sa svim povezanim elementima. Ovaj pristup poslovanju ima smisla barem iz razloga što osoba ne mora samostalno proizvesti određene elemente. Ali ovo je savršena opcija koja je prikladna za dom samo sa standardnim parametrima.

Ova situacija je daleko od tipičnih za naše nove zgrade (i za ostatak stambenog tržišta). Tijekom izgradnje, vrlo često podovi u sobama mogu imati različitu razinu. Prijelaz na drugu razinu najčešće je na mjestu gdje bi trebao biti prag.

Zagrijavanje ili dekorativnost?

Prije toga, pragovi su imali funkciju grijanja, pa su se vratili do vrata i morali su spriječiti propuštanje topline. Trenutno prag unutarnjih vrata ima čisto dekorativnu funkciju.

Kako napraviti prag između betonskih ili drvnih soba?

Dizajn praga.

Postoji mogućnost da iz tih razloga, vrata su prestala dostaviti kompletan set za vrata: nema praga u 70% svih tih proizvoda. Morat će se napraviti i instalirati se.

Prvo trebate odlučiti je li potreban prag u sobi. Ako je pod u svim sobama glatko i ima istu razinu, onda se potreba za pragom može sigurno ispitati. Razlika je samo vrata odvajanja glavnog stambenog prostora iz kuhinje ili kupaonice. Ovdje je potrebna prisutnost praga. Ali trebate napraviti prag na ovom mjestu ne čvrsto do vrata, inače cirkulaciju zraka između soba, koje je potrebno za visokokvalitetne ispušne plinove, a cijeli sustav ventilacije bit će slomljen. Ostatak vrata između soba može se ostaviti bez praga. Dizajneri i inženjeri se slažu da optimalna udaljenost od poda do donjeg rezanja vrata treba biti oko 2-3 cm. Ako je udaljenost više ili obilježava druga razina podova (ili različitih podova), onda morate napraviti prag i postavite ga sami.

Članak na temu: Tuš kabina to učiniti sami. Kako instalirati tuš kabinu sebe? Fotografija

Što je bolje napraviti prag?

Kako napraviti prag između betonskih ili drvnih soba?

Prag od betona pogodan je za pod oblogom pločica.

Drugi trenutak obratite pozornost je izbor materijala za proizvodnju praga. Može biti betonski, drveni ili polimerni materijali. Izbor ovisi, iznad svega, od plutajućih podova. Ako pod ima popločani premaz, onda je prag betona jednostavno ne postoji alternativa. Za proizvodnju će vam trebati:

  • cement i pijesak;
  • samoodređeno rješenje;
  • Okrenuti pločice, odabran u podne premaz;
  • Ljepilo za pločice;
  • gumeni čekić;
  • Drvo za montažu oplate i potpore.

Proizvodnja faze praga

Prvo morate napraviti oplatu i čvrsto ga popraviti s razmaknicama u nekoliko smjerova. U postojećem oplatu ulijte beton na visinu, koja je 2 cm ispod navodne visine praga. Čekanje da se ne isplati konačno sušenje betona. Dovoljno je dati betonu "da zgrabi" 2-3 sata, a možete sipati površinu s rješenjem koje će usvojiti strogo horizontalno mjesto. Takve građevinske mješavine nisu teško kupiti u bilo kojoj gospodarskoj trgovini ili supermarketu, tako da ne biste trebali imati problema.

Kako napraviti prag između betonskih ili drvnih soba?

Shema praga dimenzija.

To je prilično realno bez takve smjese: prilično klasični beton za maksimiziranje uobičajene lopatice, kontroliranje procesa pomoću razine konstrukcije. Kada se betonski prag zamrzne, može se uzgajati pod pločicom, a prag se može smatrati gotovim. Suočavanje se provodi na uobičajeni način, bit će spreman za otprilike jedan dan kasnije. Nekoliko zanimljivih savjeta na kojem morate obratiti pozornost na:

  1. Širina betonskog praga ne smije biti manja od veličine noge: tako da možete slobodno savjetovati o pragu i ne izgubiti ravnotežu.
  2. Za suočavanje s betonskim pragom potrebno je uzeti pločicu s visokom poroznom. Postoji takva pločica na prodaju.

Značajke proizvođača drvenog praga

A sada nekoliko riječi o tome kako napraviti prag stabla. Prije svega, morat ćete imati drveni bar (dovoljan će biti poprečni presjek OAK 50 za 50 cm). U izgradnji alternative nema hrasta, tako da će se za prag savršeno uklopiti. I sada zadržava potrebne alate. Morate imati:

  • pila za metal;
  • bušilica (perforator);
  • sječivo;
  • čekić;
  • tiple;
  • Kit i boja;
  • Elektrolake (ili obični planer).

Članak o temi: Instalacija brava vrata vlastitim rukama: Upute korak-po-korak (video)

Kako napraviti prag između betonskih ili drvnih soba?

Ugradnja praga između soba.

Prvo, mi odgovaramo radnici za razinu vrata ispod razine vrata u sobi. Billet bi trebao biti 2 cm širi od unutrašnjosti vrata. BillT mi postavljamo i damo mu potreban profil. Izbor profila praga uvijek ostaje iza proizvođača.

Vertikalni regali na dnu okvira vrata kotrljaju se vodoravno na dubinu od 1 cm i uklonite rezultirajućim pravokutnicima pomoću dlijeta. Zatim kontrolirajte usklađenost obratka s dobivenim učinkom. Billet bi trebao biti čvrsto u dobivene rupe, a njezin vanjski dio mora se podudarati s kosom ravninom. Ako se sve to dogodi, možete pokrenuti prag zatvarača.

Bušilica čine tri rupe za cijelu dubinu praga (prva rupa je napravljena u središnjem dijelu obratka, dva puta čine na udaljenosti od oko 10 cm od ruba). Radak se mora privremeno ukloniti i činimo rupe s perforatorom dobivenim u podu. U ovim rupama rezultat je dowel. Radak je instaliran u željenom položaju i pričvrstite pričvršćuje u njima.

Tako da vijci vijaka ne strše, prije nego što ih instalirate, potrebno je proširiti vrh rupa veće bušilice promjera. Šeširi će se učitati u radni komad i neće vas ometati kada hodate. Možete ih potpuno sakriti s kitom. Ostaje samo slikati prag u boji koja odgovara boji vrata ili poda u sobi.

U sobi s podom laminatne uporabe pragova industrijske proizvodnje, a njihova instalacija se provodi u skladu s priloženim uputama.

Čitaj više