Instaliranje tokare na balkon

Anonim

Odvojena prostrana radionica je savršena opcija za domaće obrtnike. No, često stambeni uvjeti ne doprinose organizaciji takvog prostora.

Za stanovnike višekatnih kuća, oprema balkona može postati balkon pod bravar. U isto vrijeme, treba biti opremljena tako da ne ometaju vlastitu obitelj i susjede, kao i stvaranje udobnih radnih uvjeta.

Zbog ograničenog prostora potrebno je ispravno razgraditi ručne i električne alate, instalirati radni stol. Moderna tokarija na balkonu pomoći će u rješavanju mnogih zadataka za obradu metala i drva. To će ga nadopuniti za bušenje i rezanje opreme. Morate odabrati uređaj koji je najprikladniji u veličini i funkcionalnosti. Da biste spremili sredstva, odaberite i kupite lathe lat.

Aranžman balkona

Instaliranje tokare na balkon

Područje balkona je u prosjeku 3-5 m.kv. To je ispod radionice

Dvostruko da opremite kako bi se osigurali prihvatljivi uvjeti za rad.

Pripremite sobu ispod radionice stolarije u sljedećem nizu:

  • podnijeti sve s balkona;
  • Ako je balkon otvoren, onda je ostaknut;
  • Blizu postojećih praznina (na primjer, montažnom pjenom);
  • napajanje i izgled rasvjete;
  • Toplinu i izolirajte pod, zidove (bočne i prednje) i strop;
  • Ugradite uređaj za grijanje;
  • stavite stalak ili garderobu ispod

    Stres i radni stol;

  • Stavite strojeve i drugu opremu.

Kao seksualna izolacija, prikladno je koristiti poliuretanske prostirke, s linoleumom koji se nalazi na vrhu.

Zidovi su bolje odvojeni drvenim pločama: oni su vezani na 5-cm barova, s izolacijom koja se polažu između njih (pjena, rudarstvo). Potrebno je da se lako možete spustiti na klinčićima s alatima, kao i popraviti police.

Instaliranje tokare na balkon

Strop je termički izoliran pjenom, lijepljenje s tekućim noktima. Zatim izvedite prikladnu dekorativnu završnu obradu.

Za grijanje, prikladno je koristiti kompaktni električni grijač, koji se može postaviti izravno na zid, po mogućnosti ulicu.

Članak o toj temi: Priključne pločice i laminat - učinite lijepo

Rasvjeta se često implementira pomoću 2 žarulje: jedan na ulazu i na prvom radnom stolu na tronožac. Ako je potrebno, možete napraviti pozadinsko osvjetljenje u ormariću s alatima.

Da biste ostali više radnog prostora, radni stol s ladicama pod alatom preporuča se da imaju širinu sobe duž bilo kojeg bočnog zida. Poželjno je imati mogućnost preklapanja, koja će biti potrebna pri radu s dugim prazninama. Može poslužiti kao nastavak glavnog.

Ako dopuštaju veličine balkona, potom je instaliran jedan veliki radni stol duž zida kuće. Na njemu su montirani vice i razni strojevi (često se okreće, bušenjem, mljevenjem).

Poželjno je organizirati dobar ispušni plin da ne otvorite prozor za zračni jastuk zimi, a zrak je bio svjež.

Za balkon može se koristiti strojevi za uključivanje vanjske ili desktop instalacije. Preporučuje se da daju prvu opciju zbog manjih dimenzija.

Budući da je težina opreme beznačajna, onda nije potreban poseban temelj. Baza služi kao krevet, fiksiran vijcima na radnom stolu ili pod.

Odabir stroja

Lethe je tehnički uređaj namijenjen za obradu s naslovom (rezanjem) rotirajućim metalnim ili drvenim prazninama (ili od drugih materijala).

Instaliranje tokare na balkon

Takva se oprema koristi za usitnjavanje niti, povucite dijelove konusne i cilindričnog oblika, komina, bušenja, kao i drugih operacija.

Klasifikacija u smislu automatizacije, konstruktivnih značajki, odredište dodjeljuje 9 vrsta tokara.

Odabir opreme, trebali biste razmotriti:

  • masa uređaja (u pluća uključuje mehanizme težine 40-280 kg), kao i dimenzije;
  • Moć (od 150 do 2,25 kW);
  • Brzina vretena (revolucije u minuti);
  • Maksimalne dimenzije izratka (promjera, duljine), koje se mogu obraditi;
  • Broj brzina (obično do 10), koji određuje praktičnost rada;
  • visina centara;
  • Prisutnost provedbe obrnutog (ubrzava proces obrade);
  • Pinoli dimenzije: kako je to više, teme manje;
  • Sposobnost instalacije dodatnih strukturnih elemenata koji proširuju funkcionalnost ili praktičnost, održavanje: kućište, palete i drugo;
  • ostvariva točnost obrade;
  • Vrijednost napona napajanja: 220 V ili 380 V.

Članak na temu: Kako instalirati LED vrpcu u kuhinji

Za kućnu uporabu preporučuje se kupnji kompaktnih modela do 50 kg vaganja (općenito stavite jedinice s masom od ne više od 100 kg) tako da zauzimaju manje prostora bili su prikladni u prijevozu, kao i samopostavnici ili tijekom permutacija.

Prilikom odabira opreme na vlasti (može se reći da je u smislu performansi), treba uzeti u obzir koliko je materijala planirano za rad u većini slučajeva. To je važno u smislu troškova. Dakle, obrada masivnijih metalnih dijelova zahtijeva veću snagu od instalacije od drvenih praznina.

Stolne listilje ili obuka svojih modela izvrsna su opcija za ugradnju na balkon. Većina njih je dizajnirana za hranu iz stacionarne mreže od 220 V.

Ako planirate instalirati rabljenu ili novu opremu za 380 V, onda ćete morati dobiti dopuštenje za takvu vezu. Prema radionici Wobble, bolje je istaknuti zasebnu liniju, a izravno u sobi staviti automat za pojedine potrošače. To će omogućiti u slučaju neočekivane situacije za izvršavanje brzog napajanja napona napajanja.

Budite sigurni da ste uzemljeni ispod strojeva. Poželjno je da radionica radi aparat za gašenje požara u prahu.

Za učinkovito djelo potrebno je odabrati tokaricu s optimalnim omjerom moći, dimenzija, funkcionalnosti za svoje troškove.

Svakako uzeti u obzir intenzitet uporabe opreme: s rijetkim inkluzijama, moćna jedinica nije potrebna.

Prikladno za ugradnju na varijantu balkona je opisana u video ispod.

Moderna tržišta opreme nudi opsežan izbor tokarica za ljubitelje male veličine i mase. Modeli ploče preporučuju se za instalaciju balkona.

U usporedbi s profesionalnim uređajima, funkcionalnost je ograničena, ali je sasvim dovoljno kod kuće. Možete proširiti mogućnosti ako kupite proizvod koji će se instalirati dodatne uređaje za glodanje, bušenje, brušenje i druge operacije.

Članak o temi: Kako napraviti prag ulaznih vrata: značajke

Čitaj više