Kako i što lijepiti slomljenu vodovod?

Anonim

Ponekad se to događa da normalno radim WC pojavljuje čipovi ili pukotine, često su griješeni i spremnik, a polica za kupanje od keramike, mramora i tako dalje. Uostalom, čak i kvalitetno i skupo vodovod se koristi za razbijanje i razbijanje, čak i unatoč prilično dobru razinu snage. Ali ako je vodovod dragi, onda jednostavno nije preporučljivo promijeniti samo zbog malog nesporazuma.

Kako i što lijepiti slomljenu vodovod?

Crtanje toaletne posude.

Razgovarajmo o tome kako i za lijepiti WC, spremnik, školjku iz sličnog materijala. Ne postoji mogućnost da svi slučajevi izgovaraju točno vrijeme mogućeg iskorištavanja stvari nakon popravka: to je pojedinačno za svaki slučaj i ovisi o mjestu oštećenja, od njegove veličine, metodu lijepljenja i tako dalje.

Opcija prvog lijepljenja

Kako i što lijepiti slomljenu vodovod?

Koraci za izvođenje kanalizacijskih cijevi.

Kako bi se otvorila pukotina ili ljepilo čip WC ili spremnik, morate pripremiti sljedeće:

  • vodootporno ljepilo, hladno zavarivanje, epoksi ili silikonski brtvilo;
  • Mala brušenje kože;
  • aceton ili otapalo;
  • uska lopatica za prikladnu primjenu materijala za lijepljenje;
  • krpa;
  • Zgrada sušila za kosu (može biti dom).

Prije svega, čip i oštećena površina pažljivo su očišćeni s kožom, sušilom za kosu ili krpom, bez malih čestica. Tada su obje površine odmaštene od otapala ili acetona i dalje zagrijavaju sušilo za kosu kako bi se povećala vlaga iz područja budućeg šava.

Ako je spremnik ili wc kao posljedica oštećenja nije vrlo velika pilić, onda će biti ispravnije zalijepljen s vodootpornim ljepilom.

Kako i što lijepiti slomljenu vodovod?

Koraci za ugradnju WC-a.

Dakle, na očišćenoj, odmašnju i dobro suhoj površini, morate vrlo lagano primijeniti tanki sloj ljepila i prema priloženim uputama da izdrže potrebno vrijeme. Tek nakon što se ovaj komadi moraju međusobno pritisnuti koliko god je to moguće više na nekoliko minuta.

Ako provodite ovu fazu ispravno, bit će moguće zaboraviti na čip nekoliko godina. Ali trebali biste znati da je oštećeni spremnik i zahod, čak i ako mjesto čipa nije jako vidljivo ili ne može biti vidljivo, zahtijevat će dodatnu obradu šava. Prije svega, ojačati, iu drugom - za estetske svrhe.

Dakle, vanjski šav dobiven kao rezultat lijepljenja WC školjke ili spremnik mora se tretirati s tabletiranjem šavova koji se koriste za keramičke pločice ili poseban epoksid s punilom, maksimalno odabran bojom sanitarne opreme. WC ili spremnik iznutra na spoju šavova pojačana je dodatnim slojem ljepila i trakom mekog nehrđajućeg metala ili tanke plastike. Prethodna dobit se pročišćava suknjom za mljevenje, odmašćuje i osuši sa sušilom za kosu.

Članak o toj temi: Monolitni beton septička jama bez crpljenja

Zatvorite pukotinu ili WC pukotina mogu biti sličan način. Unutarnje i vanjske površine pukotine su očišćene, odmašćene i temeljito osušene. Prerađeno područje se zatim temeljito upuste u epoksid. A iz unutrašnjosti spremnika ili WC-a na mjestu Splita poboljšana je lijepljenjem trake od plastike ili mekog od nehrđajućeg metala. Izvana, nakon sušenja epoksidnog ljepila, područje pukotine treba dodatno propustiti ljepilo otpornim na vodu.

Opća pravila za lijepljenje za vodovod

Kako i što lijepiti slomljenu vodovod?

Priprema cijevi za lijepljenje.

Jasno je da je u svakom slučaju nemoguće učiniti bez odgovarajućeg liječenja spojenih površina, kao što je gore opisano. No, jedan sloj ljepila je ponekad nemoguće učiniti, na primjer, ako površina na grešci ima složeno olakšanje.

U ovom slučaju, pažljivo brisanje s suknje za brušenje može samo oštetiti: ako su neke od ispupčenja previše sile, onda se praznine mogu formirati pri lijepljenju, što definitivno ne doprinose sigurnosnoj snazi. U ovom slučaju, rezultat je samo lagano, sve se raspršuje s sušilom za kosu, odmašćivanjem, ispravno i iscrpljen tankim slojem ljepila.

Kako i što lijepiti slomljenu vodovod?

Opći pogled na školjke za kupaonicu i WC sobu: a - konzola, b - na postolju, u - na poluphest, g - ugrađen.

Zatim je vrijeme da se gotovo potpuno sušenje prvog sloja ljepila i tada se drugi primjenjuje. A drugi sloj je izdržati u skladu s uputama, a zatim su dijelovi zalijepljeni. To je važna uloga koju se igra snaga preša, a ne vrijeme. U idealnom slučaju, bilo bi dobro potpuno eliminirati čak i mikroskopske mjehuriće zraka iz šava, tako da su tako važni jaki tlak i dvostruki sloj ljepila.

Ako je spremnik dobio oštećenje poklopca, njegovi dijelovi moraju biti spojeni na horizontalnu površinu. U skladu s ugnjetavanjem zahtijevaju neke ljepljive kompozicije pripremljene na različitim otapalima. Prilikom sušenja takvog ljepila, otapalo isparava, a pojavljuju se površine lijepljenih površina. Da biste spriječili lošu vezu, koristite ugnjetavanje.

Kako bi se sigurno popravile lijepljene dijelove, oni se obično koriste uski kabelski svežanj ili stezaljka, a male keramičke predmete mogu se smjestiti u prazno s čistim pijeskom, koji stavlja teret, dok se zrna pijeska prenosi na uniformu armature.

Vezanje mramornih površina

Neke konstrukcije mješalica: - kuhinjska slavina, B - kuhinjska slavina s tušem, B - Slavina za umivaonika s kontroliranim otpuštanjem.

Za lijepljenje mramornog vodovoda (toaletna polica, tijelo miksera, sudoper, spremnik) koriste se vrlo različita ljepila koja zahtijevaju određenu primjenu. Razmotrite neke ljepljive kompozicije.

Članak o toj temi: Sami, imamo stubište stubište s pločicama, porculanskom kamenkom

Univerzalni i poznati mnogim univerzalnim ljepilom BF-2 primjenjuju se gotovo s bilo kakvim popravkom vodovoda. Pogodan je za lijepljenje plastičnih cijevi, sipona, termoplastike, priključaka i druge slične opreme, te za popravak i lijepljenje sanatayans. I lijepljenje ljepila BF-2 ubrzava se s naknadnim zagrijavanjem mjesta lijepljenja.

U tu je svrhu predmeti iz faience koji su razbili mješalice s keramičkim prevlakom, pokrov toaletnih spremnika nakon lijepljenja zagrijavaju se iznad električnog peći ili u pećnici, zagrijani do 100 ° C. Fajavi i keramika su sasvim pouzdano zalijepljeni i završni adhezivi: EPD, EPO, MC-1, Mars, UniSume, brze i slično.

Pripravci ljepila neovisne pripreme

Uređaj za sudoper: 1 - zidni nosač; 2 - Bracket, 3 - Dumina, 4 - Širok orah, 5 - Otpremljena matica, 6 - staklo, 7 - cement, 8 - kanalizacija.

Moguće je napraviti ljepilo i učiniti to sami. Na primjer, za lijepljenje keramičke ili fairce WC školjke, možete pripremiti ljepilo, koji se temelji na kazeinu.

Recept prvo. 10 komada kazeina i 1 dio bušilice se miješaju u 2 dijela vode, kasnije se doda još 2 dijela vode. Da biste napravili vodootporni šav do gotovog rješenja, dodajte nekoliko kapi otopina aluminijskih alumina ili formalina. Takvo ljepilo se skrutne nakon 2-3 sata - za to vrijeme treba koristiti za njegovu namjenu.

Kako bi se ljepilo velike porculanske ili faience objekata (za WC ili spremnik na primjer), možete pripremiti sljedeći adhezivni sastav:

  • 1 komad zdrobljenog stakla;
  • 2 dijela pijeska s vrhom rijeke;
  • 6 komada tekućeg stakla ili silikatnog ljepila.

Ovo ljepilo je dovoljno jaka, ali nije jako lako napraviti šavove s njim je unbobthe.

Drugi recept:

  • 1 dio prevelitog vapna;
  • 10 komada krede;
  • 2.5 komada tekućeg stakla.

Taj se sastav treba pripremiti neposredno prije nanošenja kada su površine potpuno pripremljene za lijepljenje, jer brzo teško.

Recept treće. Za proizvodnju budućnosti prikladan je drugi sastav ljepila. Za njega je potrebno 1 dio turpidara (po težini) i 2 dijela svjetla školjka. Skipidar i šelak se rastopili na sporiju toplinu, dobro se miješaju i ohladi. Zatim se dobivena masa može podijeliti na male pločice i ostaviti za skladištenje.

Takvo ljepilo dovoljno je pohranjen, treba ga zagrijati prije uporabe i primijeniti tanki sloj na lijepljenim površinama, koje će tada trebaju komprimirati mnogo. Govoreći višak ljepilo odmah se uklanja.

Četvrti recept. WC školjke od porculana ili drugih predmeta iz ovog materijala mogu se zalijepiti na temelju žbuke. Također će biti obični alumi za pripremu takvog ljepila. Ovo ljepilo se pripravi kako slijedi: U zasićenoj otopini alum, 24 sata su natopljeni u gorućem gipsum, zatim se osuši, kalcinira i slomi, nakon što je konzistentnost praska vodom.

Članak o toj temi: Novogodišnji okvir s vlastitim rukama

Spajanje mramorne ljuske

Kako i što lijepiti slomljenu vodovod?

Lijepljenje cijevi.

Da bi se uspio razbiti ljusku ili zahod iz mramora u nekoliko komada, te stvari moraju biti barem pad na čvrstu površinu. Ali češće se ispostavlja da postoji solidna teška stavka na njima, u ovom slučaju mramor, iako se ne podijeli na dijelove, ali mali žetoni će biti točni. Ponekad se dobivaju pukotine.

Za obnovu takvih predmeta koristi se Cashitz iz slomljenog alabastera u ljepljivoj vodi, koja je pogodna za bijeli mramor. I ako je potrebno, dodajte slomljenu ploču, oker ili druga punila, da biste dobili smjesu potrebne nijanse. Nakon takve kit na šavovima ili pukotinama će se zamrznuti, trebalo bi biti lemljeno.

Peti recept. Mljevenje gipsa u 4 komada miješati s 1 dio praška gumiarbabic. Na dobivenu smjesu se doda u stanje tekućeg testa, jaka otopina za bušenje na hladnoj vodi. Subjekt je zalijepljen na ovaj način ostavljen 5-7 dana na hladnom mjestu.

Ako trebate napraviti šav gotovo neprimjetan, zatim brtveni toalet iz mramora ili umivaonika može se zalijepiti pomoću smjese na temelju istog mramora, ali je montiran u prahu.

Recept šesti. Mješoviti s gumenim i voskom od mramora u prahu u slijedećem omjeru: 2 dijela mramornog praha su 2 dijela voska i 1 dio prirodne gume. Smjesa se zagrijava u vodenoj kupelji, zatim se nanosi na lijevoje, dobro pripremljene površine, komprimiranje i uklanjanje viška ljepila.

Još jedan recept za spajanje faience i stakla izgleda ovako: 1 litra vode otapa 100 g praznog vapna i 100 g šećera. Sve se to kuha na sporiju toplinu tijekom 3 sata bez kuhanja. Tada se mješavina brani i voda se spaja. Doda se 0,5 kg sjeckanog ljepila za pločice, masa se miješa i održava pola dana. Višak vode s natečenim ljepilom, i stavlja se na spor požar za potpuno otapanje. Ovo ljepilo se koristi u ohlađenom stanju.

Ovo ljepilo je još uvijek inferiorna od sintetičkih prema takvim parametrima kao otpor vode i izloženosti mikroorganizmima. No, za odsustvo sintetičkog adhezivnog sastava, to neće biti prikladno za mogućnost korištenja trajnije.

Naravno, popis sintetičkih i izrađenih samostalnih ljepila nije iscrpan. U naše vrijeme, redoviti razvoj i inovacije u specijaliziranim prodavaonicama također mogu pronaći i druge marke.

Čitaj više