Što očistiti šavove između pločica u kupaonici

Anonim

Što očistiti šavove između pločica u kupaonici

Jednom lijepa obnova u kupaonici može se razmaziti zbog gljivica na spojevima pločica i kupke. Nažalost, stalna dostupnost vlage u ovoj sobi samo doprinosi stvaranju plijesni i gljivica. Uklonite ovaj problem je vrlo težak, ali možda. Ispod toga vrijedi razmotriti kako ukloniti kontaminaciju između pločica u kadi s folklornim metodama.

Nego očistiti mrlje između kupaonice i pločice

Tamne mrlje između keramičkih pločica formiraju se zbog izgleda gljivice. Unatoč praktičnošću materijala, gotovo je nemoguće izbjeći kontaminaciju šavova. Kako bi se razjasnilo sva onečišćenja u šavovima, postoji nekoliko dokazanih i učinkovitih sredstava.

Vrijedi navesti:

  • soda;
  • octena kiselina;
  • "White";
  • šmirgl papir;
  • Kupnju deterdženata za čišćenje vodovoda;
  • Boja od emulzije vode;
  • vodikov peroksid;
  • Druga sredstva.

Treba napomenuti da Izbor metode čišćenja u cjelini ovisi o tome koliko se gljivica širi. Ako se u šavovima uoče nekoliko crnih ili sivih bodova, mogu se primijeniti manje agresivne sredstva za čišćenje. U slučaju jake lezije, kada je gljivica već duboko ušla u žbuku, možete uzeti više radikalnih mjera.

Što očistiti šavove između pločica u kupaonici

Soda - Glavna sredstva za borbu protiv gljiva

Soda je dobar antiseptik. Soda hrane negativno utječe na gljivice, u ranoj fazi svog razvoja, odnosno čim se pojavio. Također se preporučuje uporaba sode za redovito čišćenje prostora između pločica.

Red za čišćenje soda je:

  1. Morate uzeti 1 ili 2 paketa hrane soda.
  2. Prije obrade, žbuka je poželjno navlažena vodom.
  3. Za obradu koristite četku ili spužvu.
  4. Soda prah treba pažljivo rukovati ili mnogo svih šavova.
  5. Neznatno vlažna soda treba očistiti sve šavove četkom.
  6. Zatim svi ostavljaju 10-15 minuta, nakon čega se isperu s vodom.

Članak o toj temi: Razlika u kotao iz bojlera

Važno! Ako, nakon obrade sode ostale su mrlje, to znači da je gljivica već okrenula u poroznu strukturu žbuke. U tom slučaju morate koristiti druga sredstva za čišćenje.

Što očistiti šavove između pločica u kupaonici

Kako iznuditi mjesta fugiranja od octa

To se može učiniti s octom. Ubija gljivice i plijesan.

Metoda čišćenja:

  • Voda i octa (9%) moraju se miješati u jednakim omjerima.
  • Zatim, uz pomoć krute četke, svi šavovi trebaju se pomiješati s otopinom. Također, sastav se u početku može poprskati pulverizatorom.
  • Nakon što je čekao 5 minuta, potrebno je očistiti brušeno zagađenim mjestima i ispeći onečišćenje vodom.

Octat je također dio drugog sredstva za uklanjanje gljivica i plijesni na interzhvatnim šavovima:

  • Za rad, trebat će vam: ugodan kapacitet, 1,5 litara topline vode, 150 grama hrane soda, 0,5 šalice pribora za jelo (7-9%), 25 grama limunske kiseline, spužve ili male četke, rukavice.
  • Prva stvar u vodi otapa sodu, onda bi trebalo lagano uliti u tekući limun i octenu kiselinu. Prilikom miješanja kiseline sa sodom daje reakciju, tako treba biti spremna za pripravu otopine.
  • Kuhano rješenje uz pomoć četke mora obrisati sve šavove i ostaviti 15 minuta.
  • Nakon 15 minuta obrada treba ponoviti i ostaviti u isto vrijeme. Zatim se sve mora isprano s toplom vodom.

Ova metoda je vrlo dobro kompletna s još dubokim zagađenjem, Međutim, ne preporučuje se da se takvo čišćenje ne preporučuje, jer kiseline mogu uništiti strukturu žbuke.

Važno! Ostaci otopine u koncentriranom obliku ne mogu se isprati u isušivanje zajedničke kanalizacije, poželjno je razrijediti smjesu s vodom u proporcijama 1: 3. Koncentrirana otopina može oštetiti tanke gumene brtve komunikacija.

Što očistiti šavove između pločica u kupaonici

"Bijela" za pročišćavanje međusobnog prostora

Važno je napomenuti da je "bjelina" prikladna samo za fugiranje bijele boje. Ako ga koristite za colout boje, moguće je da se pigment u boji će ukloniti, a zatim se formiraju razvod.

"Bijela" sadrži klor, ubija gljivice i razne štetne bakterije. Metoda čišćenja s tim sredstvima:

  • Uz pomoć četkice za slikanje ili četkom "bjelina" se nanosi na mjesta zaklopke i ostavite 5-10 minuta.
  • Sve se mora oprati čistom vodom. Da bi se uklonio miris klora i svi ostaci kontaminanata možda moraju nekoliko puta oprati površinu vodom.

Članak na temu: Kako smanjiti dvorac na vratima vlastitim rukama?

Deterdžent za čišćenje perača

Postoji veliki izbor proizvoda za čišćenje za kupke, WC školjke i druge keramičke površine. Sastav takvih sredstava, u pravilu, uključuje oksalnu kiselinu, eliminira sve vrste bakterija, kao i gljivica i plijesni.

Metoda obrade:

  • Prije toga, morate navlažiti prostor između keramičkih pločica s vodom sa spužvom.
  • Deterdžent treba obrisati sve šavove, za to, prikladna je slikarska četka ili četkica za zube.
  • Vođenje alata ne treba više od 5-7 minuta.
  • Zatim se sve treba temeljito oprati čistom vodom, poželjno je ukloniti sve ostatke sredstva za čišćenje s površine pločice.

Važno! Kada radite sa sredstvima koji sadrže kiseline, alkaliju, klor, potrebno je nositi gumene rukavice, ako je moguće, također masku i naočale.

Što očistiti šavove između pločica u kupaonici

U kojim slučajevima je bolje koristiti papir Emery

Ako se gljivica ne u potpunosti ukloni tijekom čišćenja, ali samo nekoliko čestica ostaje, možete koristiti brusni papir. To je način da se prijavite ako vidite da gljivica još nije imala vremena prodrijeti u žbuku i formiran samo na površinskom sloju. Ulazni papir uzima se s malim abrazivnim i nježno izbrišem gornji sloj žbuke, gdje je ostao fleksibilan.

Što očistiti šavove između pločica i kupaonice: vodikov peroksid

Dobar antiseptik znači također vodikov peroksid. Otopina peroksida ne bi trebala biti isprana, zahvaljujući tome, gljivica se neće moći dalje širiti. Nestakle mrlje na ovaj način se ne uklanjaju, ali nedavno formirana gljiva odmah će umrijeti.

Za obradu morate pripremiti otopinu - peroksid i voda u omjeru jedan do dva su pomiješani. Morate se nositi s svim šavovima i dati vremena da se osuši, ne oprati ništa.

Paint emulzije vode.

Ako je kontaminacija potpuno uklonjena, moguće je koristiti vodootporne vodene boje. Potrebno je odabrati njezinu boju na jednom ili dva tona tamnija od samog taloga. Prije bojenja moguće je navlažiti šavove s antifungalnim sredstvom (prodano u bilo kojoj građevinskoj trgovini). Boja se treba primijeniti u 2-3 sloja.

Članak o temi: Srebrna boja bez srebra s jedinstvenim svojstvima

Što očistiti šavove između pločica u kupaonici

Duboko pročišćavanje

Kada niti jedan od navedenih sredstava ne dovodi do željenog rezultata, mrlje su bile duboko unesene, a sama žbuka počinje se raspasti, ostaje samo jedna metoda: čišćenje šavova i zamjenjujući žbuku.

Da biste uklonili pričvršćivanje, postoji mnogo prostora: brušenje stroj, bugarski, itd. Na kraju možete odabrati i žbuku na odvijač ili izbrisati brusni papir. Nakon uklanjanja starog fuga, potrebno je dobro ispirati sve šavove, kao i da se liječi antifungalnim sredstvom. Novi sloj žbuke može se primijeniti na suha mjesta između kazeta.

Što očistiti šavove između pločica u kupaonici

Savjeti Kako izbjeći izgled kalupa

Kako bi se spriječilo pojavu gljivica i plijesni na interputskim šavovima, možete koristiti nekoliko savjeta:

  • Vrh broj 1. Nakon čišćenja šavova, moraju se liječiti posebnim alatom koji brtvi mikropore, to će spriječiti gljivice u malim pukotinama žbuke. Posebna tekućina (tekuća hidroizolacija) može se kupiti u bilo kojoj trgovini.
  • Savjet broj 2. Kako biste spriječili stvaranje gljivica, potrebno je 1-2 puta mjesečno za čišćenje šavova između soda kazeta.
  • Savjet broj 3. Ne bi trebalo biti dopušteno osigurati da vlaga ide između šavova, primjenjuje se na spoj između kupaonice i kazitera. Kupaonica treba redovito prozračivati, a područje kermilnih zglobova obriše se suhim ručnikom.
  • Vrh №4. Ako primijetite nekoliko pete gljivice, možete rukovati šavovima s posebnom olovkom, prodaje se u kemikalijama za kućanstvo. Sastav olovke ubija plijesan i gljivice.
  • Vrh broj 5. Kupaonica treba pratiti tjedno. Da biste uklonili mikrobe i argument, gljivica će biti dovoljno mokro čišćenje dodatkom žlice alkohola amonijaka ili octa.

Dobili osloboditi od plijesni i gljivice u šavovima između pločica je jednostavno ako se mrlje samo počele formirati na zidovima kupaonice. Kako bi se isključilo naselje gljivice, potrebno je redovito napraviti jednostavno čišćenje.

Što očistiti šavove između pločica u kupaonici

Što očistiti šavove između pločica u kupaonici, prikazuje se u ovom videozapisu:

Čitaj više