Što i kako očistiti palaču kod kuće

Anonim

Što i kako očistiti palaču kod kuće

Palača koristi mnoge domaćice kako bi stvorio udoban interijer u svom stanu. Vrlo je prikladno koristiti i, za razliku od tepiha, nema dugu hrpu, što se uvelike olakšava skrb za to. Međutim, ako se ne brinete za ovaj premaz, a ne čist, njegov izgled značajno pati, pojavljuju se mrlje, sjajna gomila, prašina. Kako očistiti palaču, mi ćemo reći u našoj publikaciji.

Domaće čišćenje

Palača, osim stvaranja udobnosti, održava toplinu u kući. Postoji mnogo načina za čišćenje, od narodnih lijekova prije korištenja suvremenih deterdženata. I narodni načini pokazuju dobre rezultate. Na primjer, ako trebate ukloniti prljave mrlje s zapisa, možete koristiti:

  • soda;
  • alkohol amonijaka;
  • sok od limuna;
  • ekonomski sapun;
  • ocat;
  • snijeg;
  • brojni šamponi, prašci za čišćenje tepiha, koji su dobro uništeni tragovi onečišćenja;
  • razne sorte usisavača koji će pomoći ne da ne čine ne samo suho, već i mokro čišćenje;
  • izbačen

Brojne folklorne metode su vrlo učinkovite za uklanjanje nekih mjesta. Za početak, potrebno je ukloniti sve mehaničko onečišćenje od palače, trošiti ga. Sada ćemo odrediti koje se mrlje mogu ukloniti folklornim lijekovima:

  • Vinske mrlje se uklanjaju octom;
  • Mensali formirani kao rezultat dječje kreativnosti od akvarelnih boja i tinte, dobro ukloniti limunov sok i ocat;
  • Tragovi od kave ili soka pomaže u uklanjanju amonijaka alkohola;
  • Masnoće mrlje uništavaju škrob ili birch piljevinu, prethodno impregnirani benzinom;
  • Otisci stopala iz krvi lako uklanjaju ekonomski sapun.

Redovita briga za takve proizvode omogućit će očuvanje početne vrste proizvoda i njegove boje dugi niz godina. Neželjeni mirisi su uništeni. Zatim ćemo detaljnije razgovarati o tome kako je to točno i u kojim razmjerima trebate koristiti procijenjena sredstva.

Što i kako očistiti palaču kod kuće

Čišćenje narodnih lijekova

Sol će pomoći vratiti boju podne obloge. Ovaj alat apsorbira formirano onečišćenje, čini boju svjetlije i bogate. Prije rada, potrebno je napraviti mehaničko čišćenje staze, provesti je, a zatim malo posuti vodom i nanesite sloj velike soli. Malo čekati i ukloniti sol s usisivačem ili četkom.

Članak o toj temi: Što staviti vrata u kupanje: Materijali za proizvodnju

Sai kupus će prikupiti svu zagađenje. Kupus za čišćenje palače Koristite onaj koji je izašao bez dodavanja octa. Mora biti stisnuta i razgrađena duž staze. Zatim se četkanje s tvrdoći s čekinjem mora se očistiti kontaminiranim mjestima, skupljati kupus i isprati ga. Postupak se ponavlja nekoliko puta dok kupus ne bude čist. U zaključku, morate provesti palas i osušiti.

Čišćenje soda premaza. S ovim fondom možete ukloniti mirise, soda dobro prikuplja prašinu i prljavštinu. Samo posipajte zagađeno mjesto oko trideset minuta. Zatim kolektivno sastavite s usisivačem. Umjesto sode, možete koristiti škrob.

Možete razmnožiti 3 tbsp. Žlice sode u litri vode. Uz pomoć prskalice za liječenje površine. Pričekajte malo i govorite. Ažurirana vrsta premaza će vas oduševiti. Čak i lagani proizvodi su dobro osvježavajuće na ovaj način. Boja staze postaje svijetla i dobiva uredni izgled.

Možete očistiti palaču kod kuće s prljavštine od strane ammonskog alkohola. Ovaj alat dobro radi kao tlak mrlja. U 0,5 litara vode rasporedite 1 tsp. Ammonski alkohol i prašak za pranje. Nanesite dobivenu smjesu na stazu i zasladite četku. Koristite meke čekinje za rad. Osušite površinu.

Limunov sok dobro prikazuje mrlje. Ovaj se sredstvo koristi u čistom, nerazrijeđenom obliku. Mora se primijeniti na zagađenu površinu i ostaviti neko vrijeme, oko dva sata. Zatim, koristeći četkicu i čistu vodu za obradu parcele i suha.

Operite premaz kod kuće Kućanski sapun je također vrlo jednostavno. Ova metoda je dobro uništena mrljama različitih podrijetla, ali budite oprezni, primjenjujući ga u praksi, budući da prekomjerna upornost može dovesti do krađe hrpe. Rješenje pripravljeno u omjeru od 5 g naređenog sapuna na 500 ml vode, uz pomoć četke, primjenjuje se na ugovor. Čišćenje s pokretima svjetla. Najzatvorena mjesta se ponovno tretiraju. Na kraju postupka obrišite palaču vlažnom krpom. Suhi.

Članak na temu: Upute za okretanje peći i kamina pločica - dekorativni završetak stare i nove peći

Kako koristiti pokrivač ocat za čišćenje? Pripremite sljedeće rješenje: ocat - 2 tbsp. Žlice i vode - 0,6 litara. Light pokreti s četkom, pokušajte očistiti stazu. Nakon postupka potrebno je ventilirati sobu, a miris octa će nestati.

Važno! Možete koristiti klima uređaj za posteljinu kako biste uklonili miris, obradu površine palače na obje strane. Nakon toga se proizvod mora osušiti! Vaš dom je ispunjen ugodnom aromom.

I još jedan koristan savjet.

Da biste uklonili mrlje na stazi, pokušajte pripremiti sljedeći sastav:

  • 200 ml pivo toplo;
  • Razrijedite u njemu 25 g soli i sode.

Sve mix i rezultirajući sastav sa spužvom, pokušajte ukloniti mrlje. Počnite s malim područjem, ako je sve u redu, nastavite.

Što i kako očistiti palaču kod kuće

Korištenje posebnih lijekova

Danas nije potrebno pripisati vanjsku pokrivenost u društvu za čišćenje. Širok raspon Chrunneds ponuđenih za čišćenje tepiha pomoći će vam s njom. Vanis se smatra najpopularnijim alatom. Koncentrirani sastav ovog alata pomoći će vam da lako uklonite sve vrste onečišćenja, ažurirajte boju, uklonite neugodne mirise. Praktično korištenje alata neće vam isporučiti dodatnu gnjavažu.

Kako očistiti palaču "Vanishe"?

Važno! Prije početka postupka izvršite mehaničko čišćenje premaza, trošite ga. U suprotnom, spotovi se mogu formirati na proizvodu.

Za rad pripremite sastav vode i "vanisha" u omjeru 1:10. Voda za rad koristimo toplo. Uzmite sastav u pjeni. Jednostavno napravite pjenu na zagađenim područjima s spužvom. Nježno utrljajte pjenu u podne obloge. Cijela tajna je da se mjehurići zajedno s blatom uzdiže na površinu staze. Ako postoje ozbiljno kontaminirana mjesta, možete posuti zemljište s koncentriranim alatom. Ostavite palaču neko vrijeme kako biste ga osušili. Ostaje samo da provodi čistu površinu. Tijekom utjecaja pokušajte ne stati na stazu. Soba tijekom postupka trebala bi biti dobro ventren. Ostali šamponi koje nude domaći proizvođači su slične kvalitete: "Pepeljuga", "sjaj".

Članak o toj temi: Kako očistiti boju od zida kupaonice vlastitim rukama

Također za kemijsko čišćenje možete koristiti posebne ovlasti. Oni su dužni jednostavno raspršiti na površini tepiha, pričekati 10 minuta i prikupiti uz pomoć usisivača. Kemijsko čišćenje pomaže ukloniti ne samo kontaminaciju, već i neugodne mirise.

Što i kako očistiti palaču kod kuće

Mehaničke metode čišćenja palače

Ako ne postavite gore opisane opcije, predlažemo korištenje mehaničkog čišćenja. Najpopularnija metoda je uz pomoć usisivača. Na taj način treba redovito čistiti, ne manje od jednom deset dana. Zajedno s usisivačem Postoji nekoliko četkica. Prije početka odredite što vam odgovara. Ako vaša palača ima gomilu izrezane, uklopit ćete mlaznicu s čvrstim čekinjama. To će pomoći u uklanjanju kontaminacije najdubljih mjesta. U završetku postupka prođite četkom u smjeru hrpe. Da bi se najučinkovitije potrošio premaz, podijelite ga mentalno u nekoliko dijelova i tretirajte svaki odvojeno. Posebno pažljivo tretirajte mjesta koja su izložena aktivnom kontaminaciji. Ako želite ukloniti neugodne mirise, dodajte sodu na kolektora prašine. Na kraju, možete koristiti osvježivače.

Zimi se dobro kopira s čišćenjem palače. Da biste to učinili, napravite pokrivenost na ulici i stavite prednju stranu na snijeg. Da biste ga srušili, a zatim okrenite stazu i stavite ga na čisto mjesto. Čisti čisti snijeg na palači, pričekajte neko vrijeme i pomesti ga. Ponovite postupak slijedi sve dok snijeg ne postane čist.

Bilješka! Za rad je potreban samo čisti snijeg. Bit će lijepo ako će biti smrzano vrijeme tijekom rada na ulici, to će spriječiti prekomjerno vlaženje proizvoda. Ovaj postupak će osvježiti izgled vaše palače, uklonit će neugodne mirise. Ako je dugo ostavite u hladnoći, to će vam pomoći da se riješite raznih vrsta krpelja.

Ljeti u suhom vremenu možete jednostavno izbaciti proizvod, nakon što ste ga objesili na križanju.

Što i kako očistiti palaču kod kuće

Kako očistiti palaču kod kuće, kaže videozapisu:

Čitaj više