Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevne sobe - univerzalni dizajn

Anonim

Unutrašnjost dnevnog boravka podliježe pravilima za projektiranje zajedničke prostorije, gdje su svi povezani s udobnošću i udobnošću. Solution u boji igraju ne potonju ulogu u stvaranju posebnog raspoloženja i vizualnog učinka. Optimalan način za postizanje prirodnog harmonija s fiziološke točke gledišta može biti zelene zavjese u unutrašnjosti dnevnog boravka. Zelena je mirna, mir i udobnost, pa je kombinacija raznih nijansi i tonova savršena za dizajn svih soba.

Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevne sobe - univerzalni dizajn

Boja u unutrašnjosti

Zelena boja u unutarnjem psiholozima smatraju bojom svježine i opuštanja. To su zeleni subjekti koji mogu naglasiti posebnu vezu s prirodom i vanjskim svijetom. Mnogi dizajneri vjeruju da zelena stimulira mentalnu aktivnost i inspirira optimistično raspoloženje ljudi. Dnevni boravak nije uvijek mjesto rekreacije i opuštanja, tako da se ukupna linija preporuča razrijediti s drugim bojama i tonovima. Ukrasite dnevnu sobu zelenu paletu široku i raznoliku:

  • Svježe zelenilo;
  • Salata;
  • maslina;
  • Močvara;
  • pistacija;
  • vapno;
  • smaragd.

Popis tonova i nijansi može se nastaviti beskrajno, jer u prirodi nema ponavljanja. Zavjese, kao jedan od glavnih elemenata unutarnjih poslova, odaberite glavne tonove koji su savršeno u kombinaciji s pozadinom, namještajem i drugim objektima. Mnoge zelene nijanse omogućuju diverzifikaciju interijera i dopunjaju se svježim detaljima.

Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevne sobe - univerzalni dizajn

Svijetle zavjese

Svijetla zelena zasićena boja simbolizira svježinu i novosti senzacija, tako da se dobro kombinira s svijetlim bojama, u blizini ton: žute, limun, narančasta, svijetlozelena i tirkizna. Pozitivna percepcija vanjskog svijeta kroz prozor s zelenim zavjesama boja sočne trave važan je u kući u kojoj djeca žive. Stoga je vrijedno posvetiti posebnu pozornost na oblik prozora i njegovu razinu osvjetljenja. Harmonija unutarnjih poslova dnevnog boravka ovisi u mnogim aspektima iz kombinacije boja. Za svijetle zelene zavjese prikladni prirodni pijesak, bež ili svijetlosmeđe boje, koje se često nalaze u prirodi, poput boja trave, šume, zemlje, stabla. Svijetle zelene zavjese s pješčanim pozadinama i smeđim namještajem prirodnih tonova drva su idealni. Kako bi se izbjegli oštri prijelazi i kontrasti u dnevnom boravku s bijelim stropom i svjetlosnim zidovima, preferiraju se svjetlosne zavjese s svijetlim zelenim cvjetnim uzorkom. Za ljubitelje izvornih dizajnerskih tehnika, kao i za osobe s umjetničkom prirodom, zelene zavjese s crnim ukrasima, konturama, razvodnicama ili geometrijskim uzorcima daju posebnu dnevni boravak šarm. Za svijetlo zeleno, posebna pozadina stvara besmislica svjetla azure, smaragdne i blijede zelene boje.

Nadležna kombinacija zelenih nijansi u unutrašnjosti omogućuje dobivanje željenog rezultata koji su podložni samo proporcijama svih stavki.

Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevne sobe - univerzalni dizajn

Svjetlo zelene zavjese

Svijetli zeleni tonovi su dobri za njihovu bljedilo kada su zadovoljni savršenom pozadinom za svijetle nijanse. Svijetle zelene zavjese s malim uzorkom u dnevnom boravku, gdje su zidovi i namještaj jasniji boje. To su zavjese koje donose lakoću i jednostavnost strogih oblika klasika. Svijetlo zeleno vizualno proširuje prostor i posebno je dobro kada je potrebno povećati veličinu prozora u maloj prostoriji s niskim stropovima. Za takvu sobu, zavjese su prikladne bez lambrena na petlji ili šampićima klasične verzije s vertikalnom draperijom. Dakle, u sunčalište nije izgubljeno na pozadini svjetlosnih zidova, preporučljivo je kombinirati zavjese boje blijedog zelenila s valjanim zavjesama ili roletima. Svjetlosne zavjese u zelenim bojama mogu poboljšati raspoloženje i transformirati čak i najlakši interijer. Uz crtež, njihova pomoć može se dati cijeloj sobi, prikladniji za vaš ukus i interese.

Članak na temu: Kupaonica dizajn s prozorom - najbolja rješenja

Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevne sobe - univerzalni dizajn

Maslinove zavjese

Zavjese u boji maslina postale su prilično moderan element pri projektiranju unutrašnjosti dnevnog boravka u klasičnom stilu. Prigušena tamna zelena boja plodova maslina osvježava unutrašnjost i dodaje neki šarm u okoliš. Masline zavjese savršeno se u kombinaciji s kukičama i divljacima drugih nijansi u dnevnim sobama s visokim stropovima. U takvoj sobi postoji bilo koji mekani lampren s detaljima "jabro" ili "kravata" obrasca. Sasvim je prikladno u kombinaciji s nosačima da koriste svjetlo til ili kanalansko platno zelene boje, bijele, bež, kremaste boje. Boja maslina je savršeno u kombinaciji sa sivom, a zavjese u vertikalnoj traci sive masline naglašavaju posebnu eleganciju sobe i izvorni dizajn namještaja. Neophodno tamno zeleno ili maslinovo tkivo pri stvaranju unutrašnjosti u kolonijalnom stilu ili u zatvorenom prostoru uređenom pod stilom određenog razdoblja. Dupleks zavjese na oblozi svjetlije ili tamne tone su izvanredne.

Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevne sobe - univerzalni dizajn

Zelene japanske zavjese

Zelene japanske zavjese su strogost, modernost i sofisticiranost. Nisu svi odlučili povući se od tradicionalnih pravila za stvaranje dnevnog boravka i organizirati prozor s tkaninama. Ljepota japanskih zavjesa je da mogu biti od jedne boje, različite tonove i nijanse ili kombinirati s glavnim panelima boja s uzorom. Za istočne interijere boja zelenila se smatra simbolom ponovnog rođenja, ažuriranjem i obnavljanju sila.

Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevne sobe - univerzalni dizajn

Lime Boja zavjese

Lyme boja svijetla i privlačna, što je prikladnije ekstravagantne interijere. Dizajneri su upozorili koristiti kapricionu boju vapna na velikim površinama. No, to je limete zavjese u kombinaciji s bijelim ili žuto-zelenim zavjesama izgledat će u dnevnom boravku sa svijetlim naglaskom, koji se može balansirati s kaučjim jastucima, živim zatvorenim biljkama ili svijetlim unutarnjim objektima šparoga, zelenog čaja, šumske mahovine. Bijela u kombinaciji sa zelenom će izgledati elegantno. Žuta s zelenim - hirovitim i nestašnim. Ali bež, smeđa i stabla bilo koje nijanse je ne-nasmijana klasika koja je karakterizirana milošću i elegancijom. Paleta voća zelenih tonova dnevnog boravka unutrašnjost u stilu zemlje, gdje se okreću i nadopunjuju jedni druge masline, kivi, zelenu jabuku, avokado, razrijeđeni pijeskom i slamom.

Članak o temi: aluminijski vijenac za zavjese - što popularnost

Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevne sobe - univerzalni dizajn

Odabir zavjesa zelenih nijansi

Odabir zelenih zavjesa za dnevnu sobu, morate uzeti u obzir nekoliko čimbenika tako da izgledaju prikladno i besprijekorno:

  • dimenzije dnevne sobe;
  • veličine prozora;
  • opći stil interijera;
  • Boja i tekstura pozadine;
  • rasvjeta;
  • Namještaj i unutarnje stavke.

Za dnevni boravak male veličine, vrijedi odabrati svjetlosnu zelenu tkaninu od jednog fotona ili tkanine s nenametljivim nepažljivim uzorom. I za prostranu sobu s velikim prozorima, sjajne zavjese ili teške tamne zelene zavjese četinjača i maslina su najbolje prikladne. Svijetli ornament na pozadini ili crtež s pozlatom samo naglašavaju bogatstvo dekoracije. Profesionalni dekorateri koriste jednostavne tehnike:

  • Svjetliji zidovi, olakšani i smiriju zavjese;
  • Za monofonske svjetlosne zidove pogodno je za nekoliko zavjesa s zamršenim uzorcima i ukrasnim elementima u obliku pickupa, stezaljke, šampi.

Nije potrebno naručiti zavjese iz iste tkanine kao i presvlake namještaja, ali moraju biti usklađeni jedni s drugima, spolom i zidovima. Da bi se postigla skladna kombinacija sheme boja, potrebno je staviti hladne nijanse hladnim zelenim tonovima s zavjesama, a svijetlo zeleni ton kombiniran je pored tople boje.

Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevne sobe - univerzalni dizajn

Igra na kontrast

Zelena boja uvijek daje sklonost, zahvaljujući svojoj svestranosti i kompatibilnosti sa svim bojama, čak i ljubičastim i crvenim s vještim korištenjem stvoriti nevjerojatan učinak. "Zelena + crvena" je iznimno kontrastna kombinacija koja izgleda zanimljivo i izvanredno ako je crvena boja pomalo i podržava dodatna oprema. Isto pravilo se odnosi na Burgundy, narančastu i ružičastu. "Plava + zelena" je svijetla i uzrokuje kombinacija, bacajući hrabar izazov, morate pažljivo koristiti samo u sobi lakih pastelnih tonova. Shade metvice, pretvarajući se u srebrnu ili sivu, savršeno izgleda s bijelim zidovima i ružičastim presvlakama namještaja. U dnevnoj sobi s bež, sendboards su uvijek relevantne teške zavjese tamnozelene ili smaragdne boje neobičnog stila s zanimljivim zavjesama. Ako je smeđa izabrana glavnom unutarnjem pozadinom, tada se prozori biraju svijetli zeleni crteži, koji vizualno ne apsorbiraju prostor. Za sive zidove i pozadine, savršena opcija prilikom dnevnog boravka je tamna smaragdna ili svijetlo tirkizna zavjesa. Originalnost odabira sastava prozora uvijek se može naglasiti uređenjem četkice, pickupova, rublja, vrpce i kabela tamnijih sivih ili zelenih tonova. Kombinirani pripravci izrađeni od bijelog tila i zelenog portera izgledaju i svečano.

U višebojnom interijeru, glavna stvar nije pretjerivanje, tako da dnevna soba ne izgleda kao trajna vatromet boja.

Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevne sobe - univerzalni dizajn

Novogodišnji interijer

Novogodišnji interijer podliježe promjeni mode, kao i sve u svijetu dizajna. Ali nepromjenjivi atribut zimskog odmora ostaje zelen - boja igala, koja je savršeno u kombinaciji s snježnim bijelim pahuljicama, srebrnom "kišom", "Zlatne" kugle i smreke. Mnoge hostese ispred božićnih blagdana vješaju zelene zavjese u dnevnom boravku, čiji elegancija naglašava bijele zavjese, uzorke pickupa, vrpce. Možete dodati zeleni interijer s vijencima, tkani od borove i smreke grane, vanjske vaze zelenih tonova i božićno drvce!

Članak na temu: Kako šivati ​​lambrene vlastitim rukama: tajne i shemu rada

Čitaj više