Kako napraviti podij s izvučenim krevetom s vlastitim rukama?

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Podium uređaj - Japanska tradicija
  • Podium u ruskoj verziji
  • Materijali i alati za stvaranje podij
  • Instalacijski rad na instalaciji podij okvira s krevetom izvlačenja
  • Instalacija i završna obrada podne obloge

Izbor namještaja za apartmane s malim područjem je uvijek izazovan. Ako postoji nekoliko djece u obitelji, ali samo jedna soba može biti istaknuta za njih, stvoriti ugodno spavanje za svaku od njih stjecanje običnih kreveta gotovo je nemoguće. Osim kreveta, dječja soba treba osigurati za postavljanje ormara za odjeću, mjesto za studij i za igru. Svaka obitelj traži rješenje problema na vašem putu.

Kako napraviti podij s izvučenim krevetom s vlastitim rukama?

Shema montaže podija.

Neki stječu krevete na kat, neki nisu previše korisni za zdravlje djece školjki, a najsposobniji montirati izvučeni krevet s podija vlastitim rukama.

Podium uređaj - Japanska tradicija

Ideja takvog unutarnjeg uređaja došao je do nas iz Japana. U ovoj zemlji objavljeno je da koristi posebnu visinu za spavanje, izgrađenu iznad poda površine. Napravljen je tako da se unutarnji prostor može koristiti za pohranjivanje posuđa i odjeće. Kasnije, montirani podij osiguran je s imenovanim kutijama instaliranih na vodilicama, a ponekad je još bilo lakše: pričvršćeni valjci na njih i ladice su izvučene iz izgradnje.

Natrag u kategoriju

Podium u ruskoj verziji

Kako napraviti podij s izvučenim krevetom s vlastitim rukama?

Crtanje podij.

Naši domaći majstori pronašli su ovu ideju vrlo korisno za spavanje u maloj sobi ili prikladnoj organizaciji dječje sobe. Dizajn je počeo imati takvu visinu, tako da se uvlačni krevet može sakriti ispod njega. Iz podiuma se ispostavilo ne samo spava, već i rad i zonu igre.

Članak o temi: napuknuta pločica na zidu u kupaonici - što učiniti i kako promijeniti

Ako je potrebno, mogu postojati dva uzgojna kreveta, a ako je dječja soba bila široka, bilo je moguće objaviti treći krevet. Također je bilo moguće koristiti površinu podij u ulozi dodatnog ležaja, postavljajući mali kauč.

Gotov podij je jednako pogodan za bilo koju sobu, nemoguće je pronaći. Ovaj će dizajn morati biti proizveden za narudžbu, jer je njegova veličina uvijek individualna. Međutim, čineći postotak je vrlo dostupan i neovisno. Za takav posao trebate malo mašte i točnost, kao i sposobnost rada s najčešćim alatima za obradu drva i ugradnja strukture.

Natrag u kategoriju

Materijali i alati za stvaranje podij

Kako napraviti podij s izvučenim krevetom s vlastitim rukama?

Crtanje uvlačenog kutnog podija.

Prije izrade podij, trebali biste temeljito razmišljati o tome kako će to izgledati u gotovom obliku. Zatim napravite sva potrebna mjerenja i sa svojim računom za obavljanje detaljnog crteža.

Uz to, to će biti lako odrediti potrebnu količinu materijala. Crtež mora biti označen mjestom poprečnog drveta namijenjenog za rebra krutosti. Ukrućenja se moraju nalaziti tako da se krevet za crtanje može kretati bez smetnji. Ako postoje dva kreveta, bolje je slomiti ih na rubovima podij, a njezin je sredina upotrijebiti za smještaj dodatnih rebara tvrdoće.

Za rad će biti potrebni sljedeći glavni alati i materijali:

  • elektrolik;
  • električna bušilica;
  • odvijač;
  • Set odvijača;
  • Stajalica za namještaj;
  • rulet;
  • Drvene šipke 50x50;
  • Ivica ili šperploča koja ima debljinu od najmanje 12 mm;
  • Tepih za završnu površinu podij;
  • Madrac;
  • Valjci za namještaj i vodilice za njih;
  • Vijci i namještaj Euro Shrews.

Visina podija sastoji se od visine madraca, valjkasti mehanizam, debljine baze kreveta. Trebalo bi biti dodano rezultirajućem broju od približno 15-20 cm. Tada će visina podij biti dovoljna da se pomakne uvlačni krevet zajedno s dekom i jastukom. Za podizanje na površinu podij, potrebno je osigurati korake.

Članak o temi: Zavjese za ured - Kako odabrati odgovarajuću opciju?

Natrag u kategoriju

Instalacijski rad na instalaciji podij okvira s krevetom izvlačenja

Kako napraviti podij s izvučenim krevetom s vlastitim rukama?

Crtanje uvlačivog kreveta na kotačima.

Prije početka instalacije potrebno je osigurati da kat u zatvorenom prostoru ima glatku površinu. Ako se pod na različitim mjestima značajno razlikuje u smislu razine, to bi trebao biti prethodno poravnat. U suprotnom, poteškoće se mogu pojaviti ne samo u procesu instalacije, već i kada se koriste krevet za povlačenje.

Postupak ugradnje započinje s montažom šipki na zidu na označenoj liniji, određenoj laserskoj razini. Ako je podij s izvlačenjem montiran na zid gdje se nalazi baterija za grijanje, onda kada je instaliran, trebali biste osigurati tehnološki prozor uređaj za pristup.

Instalacija naknadnih šipki provodi se precizno u veličini navedenoj u crtežu. Mjesta povezivanja Brusiva trebaju biti popločane materijalom koji apsorbira buku. To se mora učiniti kako bi se izbjeglo nasilje, koji je moguć kada se drvene površine dodiruju nakon njihovog cjelovitog sušenja. Pri spremništima okvira trebali biste instalirati vodiče za valjke, koji će biti opremljeni s uvlačivim krevetom od podij. Za njih će se proširiti bez poteškoća.

Natrag u kategoriju

Instalacija i završna obrada podne obloge

Nakon što je diplomirao iz prve faze instalacijskog rada, dolazi do skretanja podne obloge. Šperploča ili plosna ploča trebaju biti odrezana tako da su zglobovi na barovima okvira. Zatim ih pričvrstite u trake samoizgled.

Ako su plahte koristi za montiranje površine podij, prilično velike, tada bi se točke pričvršćenja trebale zabilježiti unaprijed. Ako želite, moguće je dobiti trajnu površinu podij, možete koristiti polaganje materijala za oblaganje u dva sloja. Najpogodniji materijal završne obrade podija je tepih. Pričvršćena je na površinu s posebnim ljepilom i traplerima.

Posljednji korak će biti ugradnja valjaka na podnožju kreveta i ugradnja madraca na njega. Nakon završetka rada u sobi bit će udoban spavaći mjesta i dovoljno slobodnog prostora.

Članak o temi: Što se može učiniti od laminatnih ostataka vlastitim rukama

Čitaj više