Kako izolirati slavinu u privatnoj kući

Anonim

Kako izolirati slavinu u privatnoj kući

Zašto vam treba zagrijati izolacija?

Jaki mrazevi ne štede nikoga i ništa. Pod utjecajem smanjenih temperatura, mogu se oštetiti i izdržljive metalne cijevi i high-tech metalni plastični proizvodi. Nema iznimke i opskrbe vodom u privatnoj kući. Stoga je potrebno provesti izolaciju vodenih cijevi. U suprotnom, voda se može zamrznuti, kao posljedica toga što se cijevi jednostavno rasprsnu i moraju se mijenjati. Kako izolirati vodenu cijev?

Kako izolirati slavinu u privatnoj kući

Dijagram uređaja za izolaciju upozorenja: 1 - membrana, 2-izolacija, 3-cijev.

Proces izolacije provodi se u dvije faze: toplinska izolacija cijevi u neriješenim prostorijama, toplinska izolacija vanjskog cjevovoda.

Najčešće se izolacija vodoopskrbe provodi uz pomoć termoizolacijskih materijala. Oni moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

Kako izolirati slavinu u privatnoj kući

Dijagram uređaja izolacije vodenih cijevi poliurenellotana.

  • Jednostavnost i jednostavnost instalacije. Češće rade samostalno, tako je bolje odabrati materijal koji ne zahtijeva nikakve posebne profesionalne vještine;
  • Mogućnost ponovljene uporabe. Bit će to veliki plus ako se izolacija nakon parsiranja cjevovoda može ponovno koristiti;
  • Dugi vijek trajanja. Materijal mora biti otporan na vlagu, kapi temperature. Ako je vijek trajanja je mali, onda ćete u kratkom vremenu morati promijeniti izolaciju. I to će zahtijevati ne samo dodatne troškove, nego i potrebu ponovnog kopanja rova, izolirajući plinovod;
  • Otpornost na vatru. Vodene cijevi se ponekad smještaju ne samo na ulici, već i kod kuće. Stoga je poželjno koristiti ne-zapaljive materijale;
  • Dizajn nepropusnost. Toplinska izolacija ne smije proći vlagu, jer mnogi materijali gube svojstva iz nje. Kao rezultat toga, izolacija će prestati obavljati svoje funkcije.

Naravno, za mnoge, važan čimbenik je trošak izolacije. Previše jeftini materijal vjerojatno neće pružiti pouzdanu i trajnu uslugu. Stoga je bolje zaustaviti svoj izbor po srednjoj cijeni kada je osigurana najoptimalna vrijednost za novac.

Članak o temi: Unutarnja kupaonica u kombinaciji s WC-om: Kako to učiniti lijepo i praktično na malom prostoru (38 fotografija)

Izolacija za vodovodne cijevi

Kako izolirati slavinu u privatnoj kući

Dijagram izolacije cijevi pjenom.

Za izolaciju vodenih cijevi se koriste različiti toplinski izolacijski materijali. Razmotrite glavnu izolaciju:

  • Stakla voda. Proizvedeno je od proizvodnje stakla. Mala staklena vlakna imaju izvrsnu toplinsku izolaciju. Takav materijal je najprikladniji za izolaciju metalnih plastičnih cijevi. Nazvana s malom vrijednošću, lako se montira. Prodana izolacija u valjcima ili pločama. Materijal je složen oko cijevi i popravaka. Nedostatak je potreba za dodatnom izolacijom, što povećava troškove izolacije i troškova rada;
  • Vata iz Bazalta. To je vlaknasta izolacija, koja je izrađena od rastaljenih stijena, najčešće iz bazalta. Takav materijal se proizvodi u obliku gotovih cilindara različitih promjera, što pojednostavljuje njegovu instalaciju. Može se prekriti aluminijskom folijom, što značajno povećava vijek trajanja. Međutim, troškovi takve toplinske izolacije znatno je viši;
  • mineralna vuna. Materijal ima visoku svojstva toplinske izolacije, izdržljiva, lako slagana i dobro se uklapa u cijevi. Međutim, Minvata je skuplja od staklene kocke. Također zahtijeva dodatnu izolaciju od strane vrećica, folitika ili pergamina;
  • Polistirenska pjena (pjena) je izvrsna opcija za izolaciju vodenih cijevi. Izrađuje se u obliku gotove ljuske, koja je dobro gunčane cijevi. Materijal osigurava dobru toplinsku izolaciju, može se montirati kao dodatni premaz i bez njega. Kada raščlanjivanje cjevovoda, pjena se može ponovno upotrijebiti. Izolacija se odlikuje malom cijenom, možete koristiti na ulici i kod kuće. Jedini nedostatak je courst.

Može se koristiti kao grijač vodenih cijevi iz pjene polietilen, poliuretanske pjene. Prema njihovim izolacijskim svojstvima, izgledaju kao polistirena pjena, kao i na instalacijskoj tehnologiji.

Montaža izolacija na cijevima

Instalacija izolacije ovisi o njegovom tipu, materijalu. Pjena i bazaltne školjke postavljene su kako slijedi. Prvo, oni su instalirani na cijevima za grijanje ljuske traženog promjera. U isto vrijeme, polovice treba biti pričvršćena za premještanje za adolescenciju od 10-20 cm u odnosu jedan prema drugome. Školjke su fiksne pomoću posebne Skothea. U mjestima okretaja, slavina i ugradnja dizalica koriste se i posebni segmenti, ili su izrezani iz ljuske. Shell na uličnim područjima dodatno je zaštićena izolacijom (vrećica, trajna ili foloizacija).

Članak o temi: Jesen obrt iz papira: Quilling i Scripbing - 2 Masterclass + 40 Photoy

Ako koristite valjane materijale, instalacija se provodi na sljedeći način. Materijal je čvrsto ranjen oko cijevi. Zbog praktičnosti treba biti sjeckani na komade željene veličine. Položaj izolacije je također fiksirana uz pomoć posebne trake. Na vrhu se dodatno može položiti izolaciju s vrećica ili drugih sličnih materijala.

Općenito, provesti izolaciju vodoopskrbe uz pomoć toplinske izolacije je vrlo jednostavna, nisu potrebne posebne vještine. Ova metoda izolacije je najčešća i jednostavna. Međutim, postoje i druge metode toplinske izolacije vodoopskrbe, koje će se smatrati dalje.

Druge metode hakiranja vode

Za izolaciju vodoopskrbe, mogu se koristiti različiti načini. Najlakše je polaganje cijevi ispod dubine ploda tla. Za Rusiju će biti potrebna dubina od više od 2,5 metara. Međutim, bit će dosta vremena i troškova rada za kopanje takvih rovova. I, štoviše, rezultat 100% se ne daje uvijek. Stoga je vrlo rijetko. Da biste položili opskrbu vodom, raspoređeni su rovovi, ali manje dubine.

Kako izolirati slavinu u privatnoj kući

Montažni dijagram izolacije cijevi.

Najčešća metoda je toplinska izolacija pomoću izolacije (vidi gore).

Drugi način izolacije je zračni sloj. U tom slučaju, vodene cijevi su složene u propilenske kanalizacijske cijevi. Oni se razlikuju po najnižoj cijeni, pružaju dobru toplinsku izolaciju. Osim toga, zamjena vodenih cijevi se provodi bez iskopa tvar.

Drugi način izolacije, koji štedi vodovod u posebno teške mrazeve, zagrijava se električnim kabelom. Ova metoda podrazumijeva polaganje kabela ispod ljuske za toplinsku izolaciju. Tijekom teških mraza kabel je spojen na napajanje, tako da se vodene cijevi grije. Ovisno o žici, može se popločavati i van i unutar cjevovoda. Uz vanjsku instalaciju žice možete završiti cijevi.

Za praktičnost i podešavanje rada, možete postaviti relej koji će uključivati ​​i odspojite grijani kabel, ovisno o temperaturi.

Članak na temu: Kako napraviti prekrasan strop: linker, tekuće pozadine, tkanina

Prilikom instaliranja grijaćeg kabela potrebno je pridržavati se sigurnosne opreme, jer je rad s električnom energijom uvijek povezan s određenom razinom opasnosti.

Tako se mogu koristiti različite metode za izolaciju vodenih cijevi. Najčešći i jednostavniji - korištenje toplinski izolacijskih materijala. U kojoj metodi davanja preferencije ovisi o uvjetima rada, osobnim preferencijama i mogućnostima vlasnika kuće.

Čitaj više