Gardina to učiniti: Upute korak-po-korak (fotografija)

Anonim

Fotografija

Danas postoji pogrešno mišljenje da su zavjese poseban vijenac dizajniran za objesiti masivne zavjese. Ali u stvari to nije tako, zavjese su zavjesa svjetlosne tkanine. Eavi za takve zavjese mogu se koristiti bilo koji, čak i najjednostavniji u obliku metalne šipke. Napravite Gardinu vlastitim rukama nije tako teška, ne morate čak ni imati posebno iskustvo, potrebne su samo vještine korištenja šivaćeg stroja.

Gardina to učiniti: Upute korak-po-korak (fotografija)

Gardin shema.

Kako napraviti Gardina to učiniti sami?

Gardin je obično pravokutni rez tkiva s prerađenim šavovima. Posebno znanje nije potrebno, samo trebate biti u stanju nositi se s nizom i iglom, imati početne vještine rada na šivaćem stroju.

Prvo morate odabrati tkaninu i model Gardine. Obično se preporučuje da se svjetlo ili srednja gustoća tkiva koja će biti lijepo položena u naborima. Boja i tekstura u potpunosti ovise o tome kakav je interijer opremljen. Za minimalistički stil, jedno-fotonske tkanine su prikladne ili s strogim geometrijskim uzorkom, boja može biti odgovarajuća atmosfera.

Za moderan stil, high-tech su odabrani sa srebrnim, sivim, bijelim, stanovnicima, strogom, strogom. Za kuhinju možete koristiti svijetle nijanse, pruge, biljne ornamente, aplikacije u obliku voća i povrća dobrodošli su samo. , Ali za spavaću sobu, pastelni, mirni tonovi su prikladni, nije potreban višak uzorka.

Gardina to učiniti: Upute korak-po-korak (fotografija)

Izračun tkanine za zavjese.

Nakon što je tkanina odabrana, potrebno je izvršiti mjerenja otvora prozora, odrediti duljinu budućih zavjesa. Nakon toga, potrebno je odrediti budući oblik. Planeve imaju oblik pravokutnika, posebna mudrost za uzorak nije potrebno.

Da bi ga Gardina učinila sami, odmah biste trebali pripremiti sve materijale i alate koji će biti potrebni tijekom rada:

  • mašina za šivanje;
  • Teme i iglice, škare;
  • Metalna linija;
  • komad sapuna ili posebne krede;
  • Traka od meke centimetra;
  • traka zavjese koja će se osjećala na vrhu za montažu;
  • Card Card Odabrana boja.

Rez je napravljen samo na ravnoj površini, u skladu s prethodno definiranim veličinama i oblicima. Da biste to učinili, koristite metalni vladar, krede, traku centimetra, uzorak. Tkanina je uredno reproducirana, ostavljajući 5 cm na svakoj strani da završi šavove. Tijekom rada potrebno je stalno provjeriti da se uoče svih veličina i oblika, inače će zavjese biti napajanje, a ne tako uredno.

Članak o toj temi: Kako poprsje peći s pločicama - Upute za trake za početnike gori

Je li moguće izvesti vlastite krojenje?

Gardina to učiniti: Upute korak-po-korak (fotografija)

Dijagram omjera duljine i širine zavjesa do duljine i širine prozora.

Šivanje Gardine što je moguće jednostavnije. Potrebno je prvo šivati ​​2 rezove s weba ili više - ovisi o širini buduće zavjese.

Nakon toga, dobiveni šav je lepršan, zavoji su moždani udar za buduće šavove duž rubova tkanine. Svi rubovi se obrađuju na šivaćem stroju, šavovi su više puta moždani udar.

Traka zavjesa se ušiva na gornjem rubu, nakon čega se posebne niti su zategnute tako da se Gardin sastavi u uredan i lijepim naborima.

Ako se zatvarači koriste u obliku kuka, onda ih morate šivati ​​prije vješanja zavjese na viječuru.

Kada je zavjesa spremna, ona ga udari. Ako se koriste dekoracije (na primjer, rub), onda su ušiveni do željeza od tkanine.

Lijepe zavjese rade sami s lista

Prilikom odabira tkiva za zavjese, morate biti vođeni s kojim je sobu. Svijetli i zabavni tonovi, Appliques, cvjetni ukrasi su dovoljno velike, slike životinja i nevjerojatnih likova prikladni su za dječju sobu.

Gardina to učiniti: Upute korak-po-korak (fotografija)

Crtanje uzoraka Gardin.

Za spavaću sobu, najbolja prednost je dati mirne nijanse, meke uzorke. Za kuhinju pogodne su svijetle boje, stvarajući potrebno raspoloženje. Možete koristiti debele grane stabala za takve dvorine. Ovaj element ukrasa idealan je za stil zemlje.

Potrebno je odrediti dimenzije, mogućnost pričvršćivanja prema vijesti. Možete koristiti kao pričvršćivači:

  • prstenove ili štipiće koje će biti pričvršćene na gornji dio tkanine;
  • šarke tkanine koje su zasijane s jednim dijelom za zavjese, a drugi su vezani uz pomoćne trake;
  • Glavni rub zavjesa može biti omotan i napraviti čvrste džepove odozgo, kroz koje će traka vijenca učiniti.

Odabrana je svaka prikladna opcija, ovisi o značajkama dizajna vijenca. Čak iu fazi planiranja potrebno je odlučiti hoće li se koristiti dekoracije, to jest, četke, rub i tako dalje. Budući da će zavjesa biti ušivena iz lista, najbolje je primijeniti aplikaciju, velike i lijepe gumbe.

Članak o temi: Dekorativne zavjese za vrata - novi trendovi u unutrašnjosti

Uputa korak po korak

Sam proces šivanja je sljedeći:

Gardina to učiniti: Upute korak-po-korak (fotografija)

Primjer uzorka klasične zavjese s lambrenom.

  1. Prvo morate izmjeriti strehe i otvor prozora, odrediti koja je duljina potrebna za buduće zavjese. Često se u ovoj fazi ispostavlja da jedan list nije dovoljan, najbolje je koristiti 2-3 kako bi zavjese formirane lijepe i uredne nabore.
  2. Nakon toga se pripremaju svi alati za rad, zavjese. Početna šivanja trebala bi biti čak i slobodna od stranih predmeta, tablice. Odmah, svi potrebni priključci se nalaze u blizini, tako da tijekom rada ne prekida proces.
  3. Prvo morate sisati sve šavove. Ovo je jednostavno, ali traje puno vremena, morate biti spremni.
  4. Promjer vijenca se mjeri ako se izvode džepovi ili petlje za zatvarače. U prvom slučaju potrebno je uzeti u obzir koliko je dugo trajna tkanina, au drugom - za pripremu dijelova tkanine ili traka, što će biti potrebno za šivanje petlji.
  5. Za proizvodnju džepa, trebate dodati 7 mm na promjer, dobiti tkaninu i zašiti ga na glavnu platnu. Ako se koriste 2 listova i više, onda se moraju vidjeti među sobom, nakon čega je već počeo prelaziti na obradu šavova na 3. stranama.
  6. Ako se petlje koriste iz traka, potrebno je šivati ​​jednu stranu na gornji rub tkiva, nakon čega je potrebno podesiti, procijediti uredan šav. S druge strane traka i na dnu petlji, komadi traka-čičak su ušiveni, s kojima će se vezati petlje. Možete koristiti prekrasne gumbe za to, u tom slučaju mogu ići na prednju stranu, stvarajući neobičan ukras.
  7. Svi šavovi pažljivo su ukradeni, platno od zavjesa su poglatak, nakon čega se može objesiti na prozoru.

Kako napraviti nadstrešnice učiniti sami?

Gardina to učiniti: Upute korak-po-korak (fotografija)

Shema drvenog vijenca.

Često, zajedno s proizvodnjom zavjesa, želim napraviti prekrasan vijenac za njih. Sve nije tako teško kao što se može činiti na prvi pogled. Imati fantaziju, možete jednostavno i brzo sastaviti izvorni i atraktivan dizajn, koji će postati pravi ukras bilo kojeg interijera.

Članak o temi: bračni krevet s ladicama vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Odabir modela ovisi o tome koji se dizajn koristi u sobi. Ako je to rustikalni stil, tada se strehe mogu napraviti od velike i dovoljne debele grane s laganim zakrivljenim oblikom. Dovoljno je kupiti 2 nosača za zatvarače na površini, laka, četke, pripremiti elektroliz. Prvo, potrebno je odrediti željenu duljinu za strehe, nakon čega pažljivo pregledava kuhanu granu. Trebalo bi biti izdržljivo, ne imati pukotine, blijedi. Mora izdržati težinu zavjesa - to je glavni uvjet. Za takve strehe, Gardin je savršeno pogodan od listova.

Nakon što je oznaka spreman, potrebno je očistiti granu od izbočenih komada kore, najbolje je potrošiti uz pomoć brusnog papira. Ovaj rad je dug, ali rezultat je vrijedan toga, vijenac će steći elegantan izgled.

Ako je izradak pod vijećem za zavjese, potrebno je očistiti iz prašine, pokriti sloj laka.

Gardina to učiniti: Upute korak-po-korak (fotografija)

Shema za privitak Gardine na suspendiranim šipkama.

Male grančice ili čvorovi mogu biti ostavljeni, ali je potrebno točno zamisliti kako će dizajn gledati na zid. Lako je to postići, dovoljno je priložiti radni komad na mjesto gdje će se montirati.

Ako se takav vijenac koristi za stil osim zemlje, grana se ne može samo prekriti s stihom ili lakom, već i mrlja u svijetlim, neuobičajenim bojama.

Odvojeni elementi mogu biti označeni srebrnom bojom. Važno je da je dizajn organski ugrađen u ukupni interijer.

Billet je pričvršćen pomoću metalnih zagrada, najbolje je koristiti 3 komada, od kojih će se 2 biti smještena sa strane, a 1 - u središtu.

Za zavjese, veliki drveni prstenovi su prikladni, ali je moguće osigurati petlje tkiva tijekom šivanja. U ovom slučaju, oni su najbolje pričvršćeni na pomoć čičak trake ili prekrasnih velikih gumba, tako da je grafikon lako ukloniti za pranje.

Cardina je zavjesa svjetlosti ili teške tkanine koja se može ukrasiti s bilo kojom prostorom. Učinite ih vlastitim rukama nije tako teško, dovoljno je odabrati tkaninu koja će se skladno uklopiti u ukupnu unutrašnjost sobe.

Čitaj više