Proizvodnja kamiona s vlastitim rukama

Anonim

Svaka drva se dobiva uzdužnim zapisima piljenja. Kao rezultat toga, trake, tračnice, ploče raznih debljina nužni su tijekom izgradnje i popravka. Građevinarstvo koristi samo suho drvo. Imaju kvalitetnije pokazatelje. Za sušenje drva kod kuće, poseban pramen za drvo može biti opremljen vlastitim rukama. Proces izgradnje ove zgrade će potrajati mnogo vremena. Ali kao rezultat toga, domaći će uvijek biti opremljen visokokvalitetnim materijalima za obavljanje raznih djela.

Proizvodnja kamiona s vlastitim rukama

Kvaliteta bara ovisi o tome koliko je drva usisano. Vlažnost bara mora biti 12%.

Izgradnja sušilice

Izgradnja najjednostavnijeg sušilice za sušenje malih količina drva vlastitim rukama in vivo sastoji se od nekoliko faza:

Proizvodnja kamiona s vlastitim rukama

Sušilica uređaja za drvo.

  1. Potrebno je odabrati i pripremiti područje za postavljanje strukture. Možete izgraditi sušilicu na željezničkom zemljištu. Za objekte, mali sušilica je ravan krov. Pod se može izraditi od nekoliko slojeva vrećica, ošišan s piljevom.
  2. Drvo se osuši, složeno u širini ne više od 120 cm. Optimalna veličina po svojoj širini je 80 cm. Visina polaganja 50-70 cm. Odvojeni slojevi ploča ili šipki su položeni debljinom od najmanje 2 cm , Stacks se preporučuje da leži protok zraka preko ove parcele.
  3. Stvara zaštitu od kiše i snijega. Na gornjem redu hrpa su složene suhe drvene šipke s poprečnim presjekom od oko 50x50 mm. Oni su postavljeni željezo, koji se pritisne istim rešecima.

U takvom sušilici, materijal se puha zrakom, vlaga postupno isparava, razina vlage se smanjuje.

Fotoaparat

Najučinkovitije sušenje drva u posebnoj komori za sušenje. U njemu možete instalirati automatske sustave koji kontroliraju cijeli proces sušenja drva određenih pasmina. Na izlazu rezanog drveta imat će unaprijed određenu razinu vlage. Ova komora može se graditi i vlastitim rukama. Ali ova zgrada će koštati značajan novac. Za izgradnju, trebat će vam:

  • Aluminijski profil;
  • lim;
  • materijal za toplinsku izolaciju;
  • hidroizolacijski film;
  • Drvo piljevine;
  • Toplinski graditeljski pištolj.

Članak na temu: Kako mogu ukloniti ljepilo iz pozadine?

Proizvodnja kamiona s vlastitim rukama

Krug drvnog sušenja u komori za sušenje.

Izgradnja se provodi u sljedećem redoslijedu:

  1. Treba započeti s izgradnjom temelja bilo koje vrste. Može biti gomila, traka. Za izgradnju možete koristiti opeku, beton, metalne cijevi i druge materijale. Sve ovisi o veličini fotoaparata.
  2. Zaklada je izgrađena na temeljima. Najbolje je koristiti aluminijski profil za to. Sastavlja se s vijcima i maticama. Moguće su druge metode povezivanja elemenata okvira.
  3. Gotovi okvir je obrubljen aluminijskim ili čeličnim listovima. Oni su pričvršćeni s vijcima za samozaštimanje, vijaka, zavarivanja. Zidovi se mogu izraditi od opeke, betona, od drugih materijala.
  4. Uređena je toplinska izolacija od mineralne vune s debljinom od 10-15 cm.
  5. Pod je prekriven hidroizolacijom filma i piljevine.
  6. Za polaganje snopa, pripravi se nosači od barova u obliku neobičnog japa. To se radi kako bi se donji red hrpa podigao preko razine poda.
  7. Rezano drvo pripremljeno za sušenje, slaganje u stog kroz drvene trake. Zrak mora slobodno proći između redova ploča. Visina stog je ograničena samo visinom stropa.
  8. Grijači ventilatora ili drugi uređaji za grijanje su instalirani za prisilnu cirkulaciju zagrijanog zraka. Protok zraka treba biti usmjeren na položaj ploča u stog. To doprinosi učinkovitijem procesu sušenja.

Sušilica unutar kuće

Mala količina ploča može se sušiti unutar kuće ili kućice. Sušilica je zadovoljna ovako:

Proizvodnja kamiona s vlastitim rukama

Sušenje drveta kod kuće.

  1. Morate odabrati sobu u kojoj se nalazi kamin ili pećnica. Mogu se koristiti električni kamini i peći.
  2. Soba je odvojena od ostatka područja na particijama. Ugradite čvrsto zatvorene vrata. Za ventilaciju možda ćete trebati krpa. Sve praznine moraju biti zapečaćene, budući da protok stranog zraka i nacrte negativno utječu na kvalitetu suhog materijala. Zidovi se također preporuča inspiriraju. Na vrhu izolacije, možete ih vezati do opeke, koji dobro podržava toplinu s peći i od električnih aparata za grijanje. Za prisilnu cirkulaciju toplog zraka instaliraju se ventilatori.
  3. Sirova granica slagala se na posebno napravljene izdržljive metalne police.

Članak o temi: Označavanje vrtnih kolosijeka vlastitim rukama

Prije umiranja trebate provjeriti razinu vlage materijala. To se radi s metarskom metrom. Povećana vlažnost uzrokuje rano nose zgrade, pojavu plijesni i gljivica. Perspecd Wood deformiran zbog apsorpcije vlage i oticanje. Sušenje drva se obično provodi na razinu vlažnosti od oko 8-12%. Dakle, da nije ispucala, stručnjaci se preporučuju na krajevima ploča da se nose s mješavinom Olife i prosijane krede. Svojom dosljednošću, smjesa nalikuje debelom kiselom vrhnjem.

Drvo se može sušiti i s kore i bez njega. Samo treba zapamtiti da je Birch, Aspen, topola i bukva u korteksu mogu biti zaprepašteni. Općenito, proces sušenja može trajati do 2 tjedna. Tijekom tog vremena nemoguće je dopustiti temperaturne razlike u sušilici. U sobi se sušilice trebaju biti aparat za gašenje požara. To zahtijeva sigurnosna pravila.

Sušenje načina rada fotoaparata

Proizvodnja kamiona s vlastitim rukama

Shema infracrvenog drvnog sušenja.

Fotoaparat se ne može odmah zagrijati na visoku temperaturu. U uobičajenom načinu rada radi ovako:

  1. 15-20 sati u komori se nalazi grijaći zrak na oko 45 ° C. Ventilacijski sustav ne radi. Na zidovima komore treba biti vlaga.
  2. Kada se temperatura dosegne 45 ° C, trebate otvoriti sustav opskrbe i ispušne ventilacije na trećinu. Oko 2 dana temperatura raste do 50 ° C.
  3. Poklopac mora biti potpuno otvoren i dovede temperaturu na 55 ° C. To je obično dovoljno za normalan proces sušenja. Čim vlažnost dosegne oko 8%, svi prigušivači moraju biti potpuno zatvoreni, isključite dovod topline. Navijači i dalje rade tijekom dana. Nakon pada temperature na 40 ° C, potrebno je dobiti suho rezano drvo.

Opcionalna oprema

Kao dodatnu opremu, možete instalirati automatizaciju u komori za sušenje. Njegova svojstva:

Proizvodnja kamiona s vlastitim rukama

Shema sušilice za plin.

  • Sustav može raditi s različitim veličinama i različitim izvorima topline;
  • To je relativno jeftino;
  • ne zahtijeva posebno znanje za svoju službu;
  • Odlikuje se jednostavnošću instalacije;
  • Mjeri temperaturu i vlažnost u komori;
  • osigurava potpuno automatsko ili poluautomatsko djelovanje komore za sušenje;
  • Automatski kontrolira rad ventila, prigušivača i obožavatelja.

Članak o toj temi: Kako spremiti drva za ogrjev: posteljina, ogrjevno i zapise u unutrašnjosti (30 fotografija)

Raditi sustav, dovoljno je postaviti debljinu i pasminu drveta, željenu konačnu vlažnost. Sustav pomaže u sušenju raznih vrsta drva: bor, smreka, hrast, breza, bukve, vapna, pepela, javora, joha, ovna, topola, aspen, youre. Svaka 2 sata automatizacija uklanja očitanja vlage i temperature i čini potrebne prilagodbe za rad svih sustava grijanja zraka i ventilacijskih sustava. Približan trošak takvog sustava kreće se od $ 400-450.

Izgradite sušilicu vlastitim rukama je prilično problematično i skupo.

Ali rezultat pokriva sve troškove. To je osobito važno za one koji se bave proizvodnjom drvenih proizvoda kao što su namještaj i navoje drva. Suho drvo košta nekoliko puta više od sirovog. Osim toga, u vlastitom sušilici možete postići određeni pokazatelj vlažnosti obradaka. Sve se može učiniti neovisno s velikom željom i dostupnosti prikladnog mjesta.

Čitaj više