Instalacija balkona KV antene

Anonim

Balkon antena je najbolja opcija ako je ugradnja ulice analog na krovu zgrade nemoguće iz bilo kojeg razloga. Činjenica je da je krov stambene zgrade je imovina opće namjene i upravlja tvrtka za upravljanje.

Stoga se pristup može ograničiti i instalirati antenu, trebali biste dobiti dozvolu za upravljanje organizacijom upravljanja (što nije uvijek moguće). Jedina opcija za plasman uličnog uređaja u ovom slučaju je balkon.

Prednosti uličnih antena prije unutarnjeg

Instalacija balkona KV antene

Uz pomoć balkonske antene, ne možete samo uzeti televizijski i radio signal, već se i vezati za radio amatere

Balkon antene se mogu koristiti za primanje signala televizijskih i radio postaja i za prijenos takve. Također pomoću balkona antene antene može se konfigurirati između amaterskih radio postaja.

Sve dok je primijećeno, antene napravljene na ulici rade mnogo učinkovitije od njihovih soba analoga. To je zbog brojnih fizičkih obilježja širenja radio valova u prostoru. Propagiranje radio valova u zatvorenoj sobi značajno se razlikuje od njihovog pokreta u otvorenom prostoru.

Instalacija balkona KV antene

Smetnje se može pojaviti u zatvorenom prostoru, tako da balkon antena ima mnogo bolji signal

Unutar sobe, zbog ponovljenog refleksije zidova i objekata, nastaje učinak miješanja - nametanje valova jedni na druge. U isto vrijeme, često se primjećuje kaotični dobitak ili smanjenje signala, što rezultira smetnji.

Utjecaj na kvalitetu recepcije soba antena može najmodernije, čini se da bi se činilo da faktori - instalacija televizora ili radija, pomicanja ljudi oko sobe, itd.

Također, zidovi zgrade su značajno ugašeni radio signalom, posebno se odnosi na monolitne ojačane betonske ili panelne kuće: metalni priključci uključeni u dizajn zidova i stropova. Svi ovi nedostaci su lišeni antena instalirani u otvorenom prostoru - na otvorenom.

Članak na temu: Mobile s leptirima to učiniti sami

Međutim, instalacija uređaja za primanje na krovovima nedavno je značajno ograničena zbog činjenice da ih upravljaju poduzećima za upravljanje.

Neovlaštena instalacija TV antene može dovesti do nepoželjnog sukoba s organizacijom za rad.

Kao rezultat - sve više i više stanovnika modernih visokih zgrada smješteno je prihvaćanjem antena na vlastitim balkonima i ložama.

Značajke rada kratkih valova antena

Instalacija balkona KV antene

Danas se može kupiti u specijaliziranim prodavaonicama, ili ga sami. Istina, kako bi uređaj stvorio savršeno radio, trebali biste imati neko znanje o elektroniki.

Kratki valovi se također nazivaju dekamijskim zbog valne duljine 10 - 100 m. Frekvencijski raspon dekamiranih valova je od 3 do 30 megagoza. Glavna značajka je da kada se odražava iz ionosfere i Zemlje KV-valovi nose minimalne gubitke. Kao rezultat toga, oni su sposobni širiti na dovoljno velike udaljenosti, zadržavajući dobar signal.

Instalacija balkona KV antene

Među značajkama SV-valova može se primijetiti da kvaliteta njihovog prijema može ovisiti o nekim čimbenicima:

  • razina solarne aktivnosti. Emisija solarne radio može napraviti manje smetnje, pogoršanje kvalitete opreme domaćina;
  • vrijeme dana. Primijećeno je da su kratki valovi najbolje raspoređeni u svijetlim vremenu dana, dok su valovi dugog raspona najbolje zbog najboljeg;
  • Vremenski uvjeti. Niska oblačnost i magla može donekle oslabiti prijenos snage kratkotrajnih stanica.

Instalacija balkona KV antene

Svi navedeni čimbenici posebno su značajno pogođeni balkonskim antenama. Stoga, postavljanje primanje KV dizajna na vaš balkon, trebali biste biti spremni za neke značajke njihovog rada. Shortwave antene također se mogu koristiti za uspostavljanje komunikacije s svemirskom letjelicom zbog činjenice da KV-valovi ne mogu prodrijeti kroz zemlju ionosferu.

Instalacija balkona KV antene

Zbog toga se takvi uređaji ne mogu koristiti za primanje signala s televizijskih satelita. Tijekom primitka signala u kratkom rasponu, neki problemi se također mogu pojaviti i zbog činjenice da se KV-valovi primjenjuju na razne trajektorije. Kao rezultat toga, pojava "blijedi" ili kratkotrajnog nestanka signala.

Članak o temi: Mjesto iznad spavaće sobe: dekor i dizajn ideje (37 fotografija)

No, unatoč svim tim manjim neugodnostima, kratkovara uređaji pružaju mnogo prednosti, glavna stvar je mogućnost primanja kvalitativnog signala iz udaljenih radiopostaja i mogućnosti održive komunikacije između radio amortizama daljinski jedan od drugoga.

Skupština i ugradnja kratkotrajne antene

Instalacija balkona KV antene

Ako imate iskustva u radijskom mehaniku, moguće je stvoriti kratkotrajnu antenu vlastitim rukama. Pretpostavimo da trebamo primljeni uređaj za 7 MHz.

Da bismo ga stvorili, prije svega trebamo feritnu cijev. Možete ga pronaći u dobro razvijenim računalnim tipkovnicama ili monitorima. U kablovima tamo, feritna cijev se koristi za suzbijanje smetnji.

Kao što je primijetilo nekom vrstom radio amatera, takve feritne cijevi reagiraju na valove raspona raspona reaktivnim impedancijom (kapacitivni i induktivni otpor) silom u rasponu od nekoliko stotina ohma. Za detalje o montaži i ugradnji jednostavne antene pogledajte ovaj videozapis:

Ova svojstva feritnih cijevi omogućuju vam da stvorite vlastitu kV antenu na balkon. Iz ove cijevi prikupljamo širokopojasni transformator s koeficijentom transformacije od 1: 1. To će biti glavni element naše buduće balkonske antene. U radiom inženjerstvu takav transformator je označen s balun engleskog kratica - od uravnoteženog do neuravnoteženog transformatora, koji se prevodi kao "uravnotežen - neuravnoteženi transformator".

Instalacija balkona KV antene

Da biste odredili radni raspon primljenog baluna, učitajte njegovo sekundarno namotavanje kroz 50-ohm otpornik s visokofrekventnim mostom. Ako se raspon ne podudara s željenim jednim (7 MHz), onda uzimamo još jednu cijev dok ne dobijemo željeni pokazatelj frekvencije.

Nakon toga zamjenjujemo otpornik u dvije polovice dipola. Kao rezultat toga, dobivamo dipol duljine poluvala, bez središnjeg izolatora. Feritna cijev ima hranjiv koaksijalni kabel u obliku šarki.

Punjenje SQ-antene na balkonu

Obrazac SQ-antene može biti različit. Najčešće:

  1. Verzija. U tom slučaju, antena na balkonu instalirana je na određenom jarbolu ("Rod"). Izgleda ova opcija kao standardna struktura antene, u središtu koja se nalazi transformator (balon), i odstupaju od nje su diverzirani diplomi koji hvataju radio valove. Glasnoće je pričvršćen na ogradu lože ili okomito, ili je napravljen u nekom kutu za ograde. Možete instalirati najučinkovitije mjesto na iskusan način.
  2. "Kvadrat". To je najučinkovitija opcija dizajna koja vam omogućuje da značajno povećate osjetljivost uređaja i smanjite zvukove. Ovaj se dizajn preporučuje za "bučni" (u smislu radio domene) područja koja se nalaze u središtu grada. Takva antena KV može se instalirati na balkonske ograde, pričvrstiti im s bilo kojim djevojkama.

Članak o temi: zaštićeni polietilen za topli kat: ugradnja cijevi

U isto vrijeme, donji dio "kvadrata" (i biti točniji - pravokutnik) je spojen na ograde ograde, stvarajući uzemljenje kruga. Gornji dio predstavlja stvarnu šupljinu antene. Ukupna duljina mora biti najmanje sedam metara. Da biste to učinili, morat ćete montirati dizajn koji ide oko perimetra lojalnosti lođe, duž njegovih stropa i bočnih zidova. Kako montirati antenu na balkon, pogledajte ovaj videozapis:

Ako je ograda vaše lože lišeno metalnih rukohvata, niži, "hladni" dio strukture, bit će potrebno temeljiti na bilo kojem metalnom dijelu balkona. Ako nema izbora u dizajnu dizajna loggia, bit će dopušteno "pronaći" metal za pojačanje s perforatorom. Druga mogućnost je da provedete žicu u stanu i spojite ga na krug uzemljenja električnog ožičenja.

Pri spajanju tla očekujte oprez kako biste izbjegli kratki spoj ili strujni udar.

Instalacija balkona KV antene

Ali budući da ste uzeli neovisnu proizvodnju takvog složenog tehničkog uređaja, poput SQ-antene, a zatim zbunite "Zemlju" s "fazom" u shemi električne ožičenja koju jedva možete moći.

Kao rezultat toga, dobivamo sasvim pouzdano prijem - prijenos antene djeluje u kratkotrajnom rasponu na frekvenciji od 7 MHz. Glavna prednost je izvrstan rad u bilo kojem području grada, unatoč prisutnosti velikog broja pozadinske buke. Uostalom, glavna svrha takvih struktura je poboljšati kvalitetu radio valova.

Čitaj više