Poravnanje poda pod laminat šperploča

Anonim

Visokokvalitetno laminatno polaganje treba napraviti samo na savršeno glatkoj i vrlo snažnoj površini poda. Čak i najbolji laminat može izgubiti visoku izvedbu, ako je položena na slabo pripremljenu temelj. Najmanja nepravilnost poda može uzrokovati snažnu provjeru i deformaciju premaza, kao i značajno smanjenje trajanja njegove usluge.

Poravnanje poda pod laminat šperploča

Laminat se treba uklopiti samo na savršeno glatku površinu, tako da prvo trebate proizvesti proces izravnavanja poda.

Stoga, danas bilo koji popravak podova počinje upravo iz izravnavanja svoje površine. Danas, najlakši i pristupačniji način uklanjanja bilo kakvih nepravilnosti je poravnanje poda s šperploča. Ova metoda je zasluženo uživa u velikoj popularnosti, jer ne zahtijeva posebna znanja i vještine ili velika materijalna ulaganja.

Metode usklađivanja

Podnošenje katove za naknadno polaganje laminata s šperploče može se izvesti na nekoliko različitih načina. Ako, na primjer, planirate staviti šperploča na pod drvenih ploča, trebali biste jednostavno popraviti phaneer na starom premaz pomoću ovog vijka za samozadočavanje.

Poravnanje poda pod laminat šperploča

Uređaj tehnoloških praznina prilikom polaganja šperploča.

U tom slučaju, bit će potrebno koristiti dovoljno snažan paneur, čija je debljina najmanje 1 cm. Ali treba pamtiti da prije nastavka na izvršenje takve tehnike, trebate pažljivo provjeriti koliko dugo stari drveni premaz je.

Mnogo složeniji, ali u isto vrijeme, a temeljitiji način usklađivanja površine je ugradnja podova iz šperploča na LAG-ove. Njegova glavna prednost je sposobnost postizanja savršeno glatka poda od šperploča, koja je pogodna za polaganje bilo kakve podne obloge, uključujući laminat.

Potrebni zahtjevi

Prije početka stila šperploča na bazi od betona, potrebno je pravilno pripraviti tu površinu. Kao što je poznato, beton je materijal karakteriziran prilično visokom vlagom. Stoga, prije početka popravaka, trebali biste izmjeriti razinu vlage u sobi i pobrinite se da ne prelazi normu.

Članak o temi: Montaža Montage Technology

Poravnanje poda pod laminat šperploča

Tehnologija poravnanja katova Šperploča na LAGS-u.

Kako bi zaštitili listove šperploča od štetnih učinaka vlage i niskih temperatura, mora biti prekriven slojem posebnog antiseptičkog agensa. To će izbjeći formiranje plijesni i gljivica i time štiti PhanerU od preranog uništenja. Ako niste sigurni što je šperploča najprikladnija za poravnanje pod, preporučuje se stjecanje popisa šperploča u kategoriji IV. Takva šperploča je pristupačnija za cijenu, osim obrađenih posebnim pripravcima koji će pomoći u zaštiti materijala od štetnog učinka vlage. Osim toga, to je apsolutno bezopasno za ljude i idealan je za usklađivanje podova.

Kako poravnati pod šperploča: korak po korak upute

Tehnologija poravnanja datoteke šperploča ne predstavlja mnogo teške. Stoga se rad može provesti samostalno bez pribjegavanja pomoći stručnjaka. Da bi se napravilo podloge, potrebni su sljedeći alati:

  • Čekić srednjih veličina;
  • Perforator;
  • odvijač;
  • veliki rulet;
  • razina;
  • Električna jigsaw.

Poravnanje poda pod laminat šperploča

Shema popravka poda šperploča.

U početku, bit će potrebno pripremiti betonsku osnovu, slijedeći sve gore opisane preporuke. Površina poda mora se pažljivo osušiti i očistiti od prašine i drugih kontaminanata.

Sada nacrtajte na površini zidne linije, koja će biti vodič prilikom instaliranja novog kata. Ova granica mora proći oko perimetra cijele sobe i biti pažljivo ekran na razini kako bi se spriječila i najmanja netočnost. Sada treba pripraviti LAG-ovi. U tu svrhu najprikladnije su gotove trake iz prilično izdržljivog prirodnog drva.

Danas, gotovi drveni zaostaji bez ikakvih problema mogu se kupiti u gotovo svakoj zgradi. Prilikom odabira zaostajanja, najbolje je dati prednost onima napravljenim od temeljitog suhog drvenog crnogoričnog drveća. Veličina takvih zaostataka u dijelu treba biti približno 40x100 mm. Osim toga, bit će potrebno pripremiti posebne brtve, koje su također izrađene od drva i instaliraju se izravno pod LAG-ovima. Ove brtve moraju imati širinu od oko 10 cm, a duljina je oko 20 cm. Što se tiče njihove debljine, trebala bi biti najmanje 2,5 cm. Prilikom izvođenja zaostajanja polaganja, važno je zapamtiti da moraju biti smješteni preko greda svjetlo pada iz soba od soba. Zaostaju slijedi 50 cm jedan od drugog.

Članak o toj temi: Kako napraviti vrata - s pragom ili bez

Poravnanje poda pod laminat šperploča

Dijagram poravnanja datoteke Šperploča.

Tijekom polaganja zaostajanja bit će slobodan prostor između njih, koji se mogu ispuniti različitim zvučnim i toplinskim izolacijskim materijalima, na primjer, mineralnom vunom ili bazaltnom izolacijom. Zahvaljujući tome, dobit ćete vrlo topli i apsolutno tihi laminatni pod u svojoj sobi.

Važno je zapamtiti da se zaostaci ne mogu smjestiti blizu površine zida. Između zida i zaostajanja treba održavati malu prazninu od oko 2-3 cm. To će smanjiti podove od laminata iz deformacije, koji se često javlja tijekom ekspanzije materijala uzrokovanog vremenskim promjenama. Tijekom lažnog zaostajanja stalno prati sustav koji se može montirati na istoj razini koja je prethodno bila zabilježena kao granica novog kata. Ako su neki zaostaji bili niži nego što ste planirali, možete ispraviti ovu situaciju, samo zamjenjujući drvene klinove za njih. Ne smijemo zaboraviti o obveznoj zvučno izoliranju s mekog materijala koji se mora instalirati između LAG-ova, drvenih traka i potoka.

Poravnanje poda pod laminat šperploča

Dijagram poravnanja katom pomoću šperploča otporno na vlagu.

Linoleum ili sloj pjenaste polietilena mogu se koristiti kao takva obloga.

U početku, drveni zaostaji treba položiti oko perimetra sobe i tek nakon toga početi polagati poprečne šipke. Nakon što je cijeli docrete spreman, možete početi instalirati šperploča. Šperpločane liste trebaju se izrezati u električni džib na jednakim dijelovima sa strane 75x75 cm. Ovi kvadrati trebaju biti sjebani na zaostajanje na takav način da nisu blizu jedan drugome, i na udaljenosti od 2-3 mm. Ako planirate Phanneur da zaostaje bez ovog obveznog jaza, s vremenom će se potom početi škripati.

Članak o temi: plastifikator za topli kat s vlastitim rukama: što bolje

Ovisno o razini vlage ili temperature zraka, stablo može mnogo promijeniti svoj izvorni volumen. A to može uzrokovati da laminat "hoda". U cilju nadoknade takve ekspanzije ili sužavanja stabla i preporuča se ostaviti male praznine između listova šperploča i između LAG-ova i površine zidova. Phanneur je najbolji pričvršćen na zaostajanje pomoću vijaka za samo-tapkanje koje treba postaviti na udaljenosti od 50-100 mm.

Ako se u hodniku ili u hodniku provodi poravnanje podne šuplje, tada bi se zaostaje položeno zaostajanje na takav način da su okomit na kretanje ljudi.

Takav jednostavan prijem pomoći će da se pod laminatom izdržljiviji i pouzdaniji.

Usklađivanje poda ispod laminatne šperploče pomoću LAG-a je najprikladnija opcija kada postoji potreba za skrivanjem velike visine razlike između različitih dijelova poda, koji se kreće od 5 cm ili više. Takav kat od šperploča postat će doista snažna i pouzdana osnova za bilo koji moderan podovi. Prava breza šperploča je apsolutno sigurna i za ljude i za okoliš, što ga razlikuje od OSP, iverice i vlaknastih ploče.

U slučaju kada se površina visoke visine kapi raspon unutar 1 cm, instalacija šperpločanih listova može se provesti izravno na betonski pod, bez korištenja drvenih šipki. Uz ovu vrstu posla, šperploča mora imati dovoljno veliku debljinu koja čini najmanje 18 mm. U takvoj situaciji može se koristiti vrčnica ili posebna ljepljiva mastika za osiguravanje šperploča na podu. S takvom metodom polaganja šperploča, pod površinom se pripravlja prema istim pravilima kao i prije instaliranja drvenog zaostajanja. Da biste nanijeli sloj ljepila na betonskoj površini, morate koristiti posebnu zupčastu lopaticu.

Čitaj više