Tipična veličina lože i balkona u kućištu panela

Anonim

Svi su već navikli na činjenicu da su balkon i loggia izvrstan dodatak u stambenom prostoru. Ono što je pogođeno veličinama balkona u kući panel, bilo da se službeno primjenjuje na stambeni prostor stana, a koji je dužan popraviti balkone i lođu - niz pitanja koja se često pojavljuju od vlasnika stanova pri obavljanju rada s mlađim prostorom.

Razlike između lože i balkona

Tipična veličina lože i balkona u kućištu panela

Štetovina lože je nastavak poda prostorije, a tri strane su zatvorene glavnim zidovima

Loggia kao baza ima štednjak, koji je nastavak poda prostorije i tri zida koja su nastavak zidova kuće. Gornji ležaj služi krovu lože, parapet je izrađen od betonskih ploča.

LOGGIA ima tri strane zatvorenih kapitalnih ploča, a samo je prednji dio otvoren. Može izdržati značajne težine. Ako imate centralno grijanje na loggiji (potrebno je dobiti dopuštenje lokalnih vlasti), smatrat će se dnevnim boravkom.

Tipična veličina lože i balkona u kućištu panela

Balkon je pričvršćen na konzolama i ima samo jedan zajednički zid s zgradom.

Tijekom izgradnje lože koristi se šupljim pločama preklapanja s veličinom od 1200x5800 mm. Duljina ploče 5,8 m je dovoljna za izgradnju logova za dva apartmana - svaki 2900 mm svaki.

Balkon nastupa za potporno zid zgrade, najčešće pričvršćena na konzole, ima jedan zajednički zid s zgradom, tri strane su otvorene. Ako ne postoji ograda čak ni na njemu, ali postoji platforma u obliku izbočenog ploče, takva se struktura također smatra balkonom.

Nije dopušteno provoditi centralno grijanje na balkon, ne izdržati značajne težine opterećenja. Bilo je slučajeva kada su razbijene ploče osjetljive na značajna opterećenja u 9-kata kućama.

Članak na temu: Što je filmski topli kat - uređaj, instalacija

Za izgradnju balkona koristite ploču od 800 x 3275 mm.

Je područje lože ili balkona u stambenom području?

Tipična veličina lože i balkona u kućištu panela

Često se javlja pitanje da li se dodjeljuje područje balkona ili lože u stambenom prostoru, bez obzira na to je li naknada za primitku naplaćena za dodatne četvornih metara i koji bi se trebali nositi s popravkom tih prostora.

Ukupna površina stana izračunava se kao zbroj područja svih soba i dodatnih soba koje se nalaze unutar apartmana, službeno registrirane privitke. Ali ako područje ne zaliječi, smatra se prilagođenim za život.

Tipična veličina lože i balkona u kućištu panela

Stoga se ukupna površina smatra koeficijentom prema dolje - za balkone jednake 0,3, za loggias - 0,5. Ponekad agenti za nekretnine privlače pozornost kupaca, izrazili su dnevni prostor zajedno s balkonom.

Ako je područje lože službeno pričvršćeno na stan, onda ulazi u ukupnu površinu i uključena je u plaćanje za grijanje i najam.

Prilikom prodaje transakcija, ne morate vjerovati riječ prodavačima, a to je vrijedno proučavati relevantnu smještajnu dokumentaciju.

Tko je odgovoran za popravak i ponovno razvijanja balkona

Tipična veličina lože i balkona u kućištu panela

Prema trenutnom zakonodavstvu, sve prateće strukture (zidovi, stropni) i inženjerske komunikacije uključuju, a sve što se nalazi između zidova pripada vlasniku, odnosno njegova je individualna imovina.

Svi aneksi i dodatni, pomoćni prostori, koji su u blizini stambenog prostora, trebaju se unijeti u dokumente za pravo vlasništva, što može doći do parničenja sa susjedima i stambenim i komunalnim komunalnim uslugama za proširenje ispravno.

Tipična veličina lože i balkona u kućištu panela

Prema stambenom kodu, kapital i trenutno popravak hitnih balkona treba provoditi predstavnici stambenih i komunalnih usluga. Popravak se provodi na temelju prikupljenog inspekcijskog zakona i pisane suglasnosti 2/3 vlasnika stanovanja. Moguća je varijanta neovisnog popravka s očuvanjem svih čekova i srodnih dokumenata, a zatim možete zahtijevati naknadu potrošenog iznosa.

Članak o temi: Kako izračunati debljinu zidova opeke?

Tipične veličine balkona i loggia

Prema stavku 3.2. Poglavlja 2.08.01-89 Snip, veličina balkona u 5 i 9-kata panelu i kućama od opeke razlikuju se ovisno o klimatskoj zoni.
Klimatska zonaŠirina balkonaBilješka
1b, 1g, temperatura zimi od -14 do -28, ljeti do + 20 stupnjeva600 mmEkstremni okruzi sjevera
12900 mmŠirina je osmišljena kako bi odražavala sposobnost stavljanja stolice na balkon
3, 4.1200 mmNa ovoj širini moguće je opremiti mjesto za spavanje.

Tipične dimenzije

Vrsta zgradeDužinaŠirinaVisina opasnosti
Blokirajte kuće 12-16 katova5640 mm750 mm1200 mm, s ukupnom visinom sobe 2630 mm
Panel Kuće do 9 katovaPanel Kuće do 9 katova700 mm1200 mm, s općom visinom sobe 2632 mm
Duga loža6000 mm1200 mmParapet 1000 mm
Obična loža3000 mm1200 mmParapet 1000 mm
Brezhnevka2400 mm650-800 mm1000 mm
Hruščep2800-3100 mm650-800 mm1000 mm

Prema sigurnosti i pravilima zaštite od požara, visina parapeta ne može biti ispod 1000 mm.

Vrste logova i balkona

Tipična veličina lože i balkona u kućištu panela

Zaokružena opcija

Postoje mnoge vrste logova, koje karakteriziraju njihovi geometrijski obrisi: pravokutna, zaobljena, kutna, strana. U nestandardnim zgradama tipa p-44, loža može biti otvorena s tri strane.

Veličina balkona u kući s 9 kata se znatno razlikuje od lože. Izađite na balkon i loggia se provodi kroz blok balkona, koji uključuje prozor i balkonska vrata. To se događa da se dizajn balkonskog bloka sastoji od balkonskih vrata s malim prozorima na obje strane. Kako popraviti mali balkon, pogledajte ovaj videozapis:

Balkon

Tipična veličina lože i balkona u kućištu panela

Multi-kata kuće iznad 9 katova su podignute i od opeke i od panela. Prilikom popravka balkona u kući od opeke i panela postoje značajke. Razmotrite značajke popravka, ovisno o podu i materijalu iz kojeg je izgrađena kuća.

Članak o temi: Restauracija stola za kavu Učinite to u modernom stilu

Razmislite o opciji kada štednjak i svjetiljka zahtijevaju ozbiljne popravke.

Faze rada:

  1. Proizvodimo popravke. Uklonimo sve smeće, proširite sve pukotine u peći da biste došli do armature. Čistimo armaturu od hrđe i pokrijte ga antikorozijskim sastavom. Tada ćemo razviti pukotine, nakon čitanja njihovih rubova, dok ne učinimo na jak sloj. Uličimo frakture s betonom s dodatkom ljepila za pločice u smjesi - otopina će se čvrsto držati. Poravnajte površinu ploče. Ponekad je štednja u takvom stanju da je potrebno zamijeniti ili poboljšati armaturu, a zatim staviti rešetku za armaturu, napravimo oplatu i sipali estrih.

    Tipična veličina lože i balkona u kućištu panela

  2. Proizvodimo ogradu za popravak. U idealnom slučaju, stara ograda je odsječena i postavljena nova. Može biti jednostavan metalik ili s lijepim kovanim elementima. Dizajn. Alternativno, možete instalirati balkon okvir s poda do stropa, ako je takvo rješenje dopušteno sa stajališta ne prekoračenja dopuštenog opterećenja na štednjaku.
  3. Na prvom katu, izdavanje potrebnih dozvola, možete opremiti izlaz na ulicu kroz balkon. Za to su peći zbrajaju peći, balkonska vrata su instalirana na strani koraka, a metalne plastične prozore s poda su instalirane na ostalima stranaka.
  4. Na podovima iznad prvog balkona je instaliran ili iz željezničke ili poda.
  5. Balkon je izoliran, provodi se podložno polaganje, strop i zidni dekoracija.

Prilikom obavljanja popravka na balkonu ili loggiji potrebno je održavati sve čekove, ugovore, dokumentaciju o projektu za daljnju naknadu za određeni dio iznosa stambenih i komunalnih usluga. Kako to popraviti loggia, pogledajte ovaj videozapis:

Sasvim je moguće računati na nadoknadu iznosa potrošenog na popravak peći. Završni rad je osobna želja vlasnika, nisu obvezna, stoga je iznos potrošen na završni radovi vjerojatno da će se nadoknaditi stambenim i komunalnim uslugama.

Čitaj više