Karakteristike nedostataka i popravak podne kravate

Anonim

Prilikom obavljanja kapitalnih popravaka u prostorijama bilo koje svrhe, posebna pozornost zahtijeva tehničko stanje podova. Nakon dugotrajnog rada, premaz može imati brojne nedostatke, popraviti samo da može pomoći u remontu podne kravate.

Karakteristike nedostataka i popravak podne kravate

Nakon dugog korištenja betonskog poda može dobiti manje štete, a da bi se pokrivena velikim pukotinama, popraviti što se može u potpunosti zamijeniti samo s estrihinom.

Klasifikacija nedostataka

Najlakši način je potpuno demontirati postojeći premaz na samoj bazi i organizirati novi estrih. Takve se akcije opravdavaju u slučaju da više nema načina za vraćanje stare estrihe. U normalnim uvjetima, to je neprihvatljivo iz više razloga:

Karakteristike nedostataka i popravak podne kravate

Oštećeni oštećeni krug poda estriha.

  1. Najčešće se stara kat pokriva može popraviti i ažurirati bez pribjegavanja takvim kardinalnim metodama.
  2. Rastavljanje starih estriha u uvjetima stambenih prostora je vrlo bučan i izrazito zagađivača događaj, u procesu rada, cementna prašina će se distribuirati u cijelom apartmanu.
  3. Demontirajte postojeći estrih potreban je na samoj bazi, inače postupak gubi svoje značenje. Međutim, to je nepoznato, u kojem je stanju temelj. Slučaj može biti dovršen popravak nosača armiranobetonskih konstrukcija, što je vrlo skupo. U idealnom slučaju, koristeći savjestan pristup pitanju, potrebno je djelovati kako bi se osigurala sigurna i izdržljiva operacija. Ali u kratkom roku ovaj pristup može biti nerazuman.
  4. Popravak poda estriha kroz njegovu potpunu zamjenu je najskuplji način svih dostupnih.

To će biti točnije ukloniti prve podove podova, očistiti površinu postojećeg estriha i vizualno ga ispitati, određivanje količine i veličine nedostataka. U procesu studija, cijelo područje betonske površine se preporučuje nježno uhvatiti korak s čekićem za prisutnost skrivene praznine u estrihu za zgušnjavanje kao rezultat odvajanja. Gluhi zvuk će definitivno naznačiti takav nedostatak. Nakon što se utvrde sve štete i njihov broj, možete nastaviti s izborom metode njihove eliminacije.

Članak na temu: Kako napraviti mini bar to učiniti sami?

Postoji nekoliko vrsta trošenja starih betonskih podova:

Karakteristike nedostataka i popravak podne kravate

Odvojenost nastaje zbog temperaturnih kapi i utjecaja vlage na beton.

  1. Pukotine različitih dubina i stupanj otkrivanja tijekom vremena nastaju u debljini premaza kao rezultat opterećenja i temperaturnih učinaka.
  2. Misao i udubljenja pojavljuju se tijekom rada nakon konstantnih mehaničkih učinaka na betonski sloj. Može biti kretanje teških namještaja ili glazbenih instrumenata (na primjer, klavir) ili opterećenje vibracija iz perilice rublja. U industrijskim prostorijama, spektar opterećenja na podovima je vrlo širok.
  3. Odvajanje betona na određenom području formira se istodobnim utjecajem vlage i temperaturnih kapi.
  4. Niska čvrstoća površinskog sloja estriha rezultat je početno niskog stupnja cement-pješčane otopine ili betona. Na takvoj površini stalno prisutan je prašinski cement i pijesak iz najmanjih mehaničkih izlaganja.

Uklanjanje malog oštećenja

Popravak malih pukotina počinje s činjenicom da ih otkrivaju u širini i dubini. U tu svrhu koristi se kutni stroj za mljevenje s prekidačkim krugom na kamen i beton. S dvije strane defekta, estrih je izrezao krug na dubinu do 5 cm na takav način da nakon uklanjanja komada starog otopine očišćen je utor pravokutnog poprečnog presjeka 2-3 cm. Očišćena je i prašina je uklonjena za procjenu dostatnosti dubine reza. Ako se ispostavi da je pukotina ide na samoj bazu, onda ćete morati obavljati isti posao kao u slučaju kroz široke pukotine.

Karakteristike nedostataka i popravak podne kravate

Slijed popravka estriha.

Izbliza rezanja utor je napravljen nakon nanošenja premalera na zidovima, što će se kretati i ojačati postojeći sloj betona. Moguće je primitivni će imati nekoliko puta, pogotovo kada je vidljivo da se površina jako apsorbira primijenjenom sastavom. Da biste ispunili posljednju fazu popravka, morate pripremiti poseban cement-pješčano rješenje na PVA ljepilo. Recept je: miješanje ljepila s vodom u omjeru 1: 3, nakon čega se otopina, omjer cementa i pijeska miješa na toj osnovi - 1: 3. Budući da je volumen rada mali, poželjno je učiniti da je poželjnije učiniti u plastičnoj kanti (može biti izrađena od tinte s mikroponeriranom električnom bušicom. Ako potonji nedostaje, možete primijeniti komad žice promjera 6 mm, od kojih jedan kraj da biste dobili ili u obliku prstena, a drugi za popravak u spremniku električnog alata.

Članak o temi: Kako staviti kućnu ciglu

Koristeći trimera i pravila, razdvojena pukotina je napunjena, a površina se zaglađuje uklanjanjem ostataka otopine. Naknadni rad se može izraditi ne ranije od 20 dana nakon završetka popravka, to se odnosi na sve vrste radova za oporavak estriha. U istoj metodi možete zatvoriti sjeme i druge mehaničke štete na površini betonskog estriha.

Tehnologija Brtvljenje dubokih pukotina

Karakteristike nedostataka i popravak podne kravate

Shema brtvenih pukotina u betonskom estrihu.

Široke pukotine za rezanje stanica se šire na samoj bazi upotrebom perforatora, uklonjeni su slomljeni komadi stare otopine i prašine. U tu svrhu najbolje je koristiti komprimirani zrak kako biste raznijeli sve dodatno smeće. Ako je jastuk od ruševina otkriven kao baza, bit će potrebno kompaktovati u području mjesta za rezanje i uliti tekući cementni mlijeko. U isto vrijeme, mlijeko treba pasti ispod odvojenih rubova estriha, nakon čega je potrebno dati vrijeme zamrznuto. Baza u obliku armiranobetonske ploče mora biti preko rubova rezultirajućeg žlijeba.

Daljnji popravak estriha je ispuniti utor s posebnim pripravkom. Ovaj rad možete izvesti, pripremiti isto rješenje kao u prethodnom slučaju, i ljuljanje je po pravilu. No, treba shvatiti da pukotine takvih dimenzija ne nastaju u estrihu jednostavno i mogu se pojaviti opet, pa se preporučuje da izdržati tehnologiju. U ovom slučaju, nije potrebno uštedjeti na neovisnoj pripremi, bolje je kupiti gotovu tiksotropnu smjesu za popravak poda u trgovačkoj mreži, u isto vrijeme kupite posebnu kažnju kabel-brtva, kao što se koristi za Deformacijski uređaj za deformaciju.

Nakon miješanja, smjesa je napunjena sa svim odvojenim niša, dok su vertikalni markeri izrađeni od fine čelične žice su instalirani duž cijele pukotine. Kada je tiksotropna smjesa uhvaćena, markeri se mogu izvući tako da su lakše izaći, oni bi trebali biti prethodno podmazani s sotolom.

Članak na temu: Pukotine u peći: LOLL Rješenja

Sljedeća faza je mint kažnog kabela, koji je izrezan kroz uski utor dubine od 5 cm. Nakon ove operacije, žlijeb je zatvoren s plastičnim brtvilom na bazi silikona ili poliuretana. Kao što se može razumjeti iz tehnologije, rezultat takvog popravka je deformacijski uređaj za deformacije na mjestu velike kadne pukotine. Bez obzira na razloge za njegovo pojavljivanje, novi nedostaci neće se pojaviti na ovom mjestu.

Betonski snopovi u debljini estriha mogu se eliminirati injekcijom. Kada se otkriju sva mjesta s ovim defektima, potrebno je izbušiti rupe u estrihu s perforatorom i procvatom promjera od 12 do 20 mm, udaljenost između rupa je 250 mm. Zatim bi trebali uredno uliti poseban sastav na temelju epoksidnih smola. Ako je moguće, bolje je koristiti štrcaljku. Ulivanje na proizvodnju sve dok se ne napune sve prazne i pore, da se s pauzama, dajući pripravak da apsorbira beton. Popravak veze od poda Ova metoda je rad nije teško, ali zahtijeva pažnju i strpljenje. Nakon rastućeg epoksidnog ljepila, koji će se dogoditi tijekom dana, možete nastaviti na daljnji rad.

Oslabljeni površinski sloj estriha može biti jači s modernim građevinskim kompozicijama na bazi poliuretana. Takve impregnacije omogućuju vam podizanje otopine estriha s M50 do m300 do potrebne dubine. Nakon kata se tretira s poliuretanskim pripravcima, formiranje cementne prašine će biti zaustavljen, a zaštitni film s debljinom do 200 mikrona pojavit će se na površini betona.

Izvođenjem restauratorskog rada betonskih podova moguće je značajno uštedjeti novac koji će se neizbježno potrošiti pri demontaži i novi uređaj s estrima.

Čitaj više