Izračun vrata ormarića kupe učiniti sami

Anonim

Vrata na prvi pogled izgleda kao jednostavan i primitivni element - pravokutni komad MDF na šarkama ili na valjcima. Zapravo, da je ovaj list sjedenja funkcionira, a ne samo obješen na petlji, sposobnost i iskustvo, i neživotno strpljenje su potrebni.

Izračun vrata ormarića kupe učiniti sami

Kako izračunati vrata za kabinet?

Mehanizam kretanja u ormarićima

Njegova suština je ista: kabinetska krila umjesto otvaranja, kretanje prema željeznici, otvaranje jednog dijela u potpunosti. Ovisno o veličini garderobe, broj krila može biti drugačiji: dva, tri, četiri. Oni su postavljeni na takav način da se kreću u oba smjera. Imajući određeno iskustvo u radu namještaja, izračunajte parametre vrata-coupe i napravite ga, možete i vlastitim rukama.

Instalacija se provodi s dvije metode.

  • Suspendirana krila - tkanina se kreće duž gornje tračnice, dno nedostaje. Takva struktura zahtijeva kruti okvir.
  • Šash s podrškom na donjim valjcima - pokret se pojavljuje na donjoj tračnici, na vrh drži tkaninu. To je poznata opcija za garderobu i pouzdaniji, pogotovo kada je riječ o teškom platnu iz masiva ili visokog ogledala visine.

Ako je odjeljak za vrata više od tri, onda se mogu drugačije instalirati: s dva pretila - trebat će vam vodič s dvije tračnice, a s tri preklapanja, trebate vodič s tri tračnice. Širina potonjeg bit će najmanje 125 mm, tako da je prva opcija popularnija.

Sustavi različitih proizvođača razlikuju se uglavnom materijalom vodiča i strukturnih obilježja valjaka.

Visina

Da biste izračunali parametre, morate znati unutarnje dimenzije namještaja. Putovnica proizvoda označava vanjske dimenzije. Ako je kabinet napravljen i prikupljen samo vlastitim rukama, izračuni se izrađuju ista metoda.

Članak o toj temi: Kako napraviti nove godine zavjese: Opcije dizajna

Izračun vrata ormarića kupe učiniti sami

Neka širina iverice - 16 mm, širina profila je 26 mm (veličina aluminijskog profila).

  1. Unutarnja visina jednaka je razlici između cijele visine ormarića i debljine dvostruke imirodne ploči (vrh i dno): HV = HP-16-16.
  2. Visina vrata HD jednaka je razlici između unutarnje visine i širine oba vodiča - najmanje 5 cm: HD = HV-50. Ako se pretpostavlja da su vrata suspendirana, tada se vrijednost neznatno smanjuje.

Unutarnja širina ormarića

  1. Veličina LP je jednaka razlici između pune širine proizvoda i debljine dvostruke imirodne ploči: LH = L-16-16.
Na bočnim stranama vrata, tampon traka ili brtva će se zalijepiti. Prilikom izračunavanja potrebno je uzeti u obzir njegovu debljinu, inače će biti nemoguće postići točan preklapanje krila.
  1. Stoga se radna širina vlade smanjuje u dvije debljine pečata (u prosjeku 6 mm): LH = L-16-16-6-6.

Pečat se uzima u obzir samo na ekstremnim šipkama.

Parametri vrata coupe

Širina lista vrata je pogođena brojem krila i broja pretila. Budući da je, idealno, profili svakog krila trebaju biti postavljeni točno jedan nakon drugog, s dva krila, postoji jedan twist, na tri - dva. Četiri su moguće opcije s dvije i tri pretila.

Izračun vrata ormarića kupe učiniti sami

Izračuni se daju za garderobu s tri platna.

1) Debljina preklapanja LZ će biti 26 mm, jer je ta vrijednost jednaka veličini profila. Za dva krila, ukupna širina preklapanja bit će jednaka količini: lzo = lz + lz.

2) Širina jednog bljeska je zbroj unutarnje širine kabineta i ukupnu vrijednost preklapanja, podijeljena s brojem krila: ls = (LH + lzo) / 3.

Za konačni izračun treba saznati je li takva krila dovoljna da u potpunosti otvori odjeljak i slobodno dopušta kutiju. Ako se uvlačne kutije ili dizala nisu uključeni u paket, tada se ne može provesti ispravak. Platno u ovom slučaju će se malo preklapati dio koji u odsutnosti produženih elemenata, ne u osnovi.

Članak o toj temi: Što se stavlja pod linoleum: opcije podloge

1) Veličina jednog dijela LC određuje se razlikom između pune širine ormarića i ukupne debljine dvaju zidova i dva kata: LC = (LH-16-16-16-16) / 3.

2) LAWER veličina će biti 4 mm manje - to je razmak za slobodno kretanje: LA = LC-4.

3) Kada se pojedinačna vrata prebacuju, postoji prostor takvih dimenzija: razlika između ukupne širine upletene širine krila krila i debljine utrostručene brtve (kao tampon traka je zalijepljen na obje strane weba). Ili formulom: lpr = lH-2 * ls-3 x 6.

Izračun vrata ormarića kupe učiniti sami

Dobivene vrijednosti ne odgovaraju jedni drugima, tako da će stavke uvlačenja biti nedostupni. Problem možete riješiti na dva načina.

  • Smanjenje veličine odjeljka - unutarnje pregrade ormarića postavljene su na takav način da su dva ekstremna dijela manje cm, izvlačeći kutije, odnosno, proizvode se manji.
  • Smanjenje veličine weba - Ekstremni krila se smanjuje, a prosječna širina povećava kako bi se spriječilo stvaranje mjesta. Da biste to učinili, izračunajte razliku između parametara ladice i plus plus 10 mm (traženi razmak). Vrijednost je podijeljena na dva. Kao rezultat toga, širina ekstremne krila je ls = ls- (ls-la + 10) / 2, a srednja vrijednost - ls = ls + (ls-la + 10) / 2.

Dopuštena je kombinacija obje metode. Kako bi se povećala razlika između parametara triju krila, to jest, podešava se veličina odjeljka i veličinu platna.

Čitaj više