Pragovi poda: vrste, veličine i instalacijski postupci

Anonim

Pragovi poda: vrste, veličine i instalacijski postupci

Konačni moždani udar u polaganju premaz bit će svjetla za pod, koji pouzdano popravljaju rubove, zatvorite zglobove, praznine od smeća i vlage.

Patch daska skladno će izdati prijelaz iz prostorije u sobu ili se kombinirati u uspješan sastav kombiniranog dizajna podnih premaza iz različitih materijala.

Što odabrati

Pragovi poda: vrste, veličine i instalacijski postupci

Konfiguracija praga ovisi o njegovoj funkciji

Različiti pragovi pod kat je zbog kombinacije tih teških funkcija koje mora obavljati istovremeno. Ovisno o mjestu instalacije, ne sva svojstva ugniježđena od strane proizvođača može biti stalno u potražnji, ali, ipak, prilikom odabira da ih razmotri potrebne.

Važne značajke za koje se njegovi elementi kao što su pragovi ispumpavaju u unutrašnjost stana se smanjuju na nekoliko glavnih skupina:

  • Veličinu zatvorenog proreza (širokog stezanja ili uskog);
  • profil, ravan ili ispod razine razina (rubovi susjednih podova mogu formirati korak);
  • Kombinacija s glavnim tonom poda (vrh trake također može kontrastirati materijale, naglasiti vrata);
  • intenzitet opterećenja (usluga na mjestima glavnih prolaza ili posebno istovarenih dijelova sobe);
  • Izgled (isti materijali imaju drugačiji crtež otvorenog pogleda na površinu, može se izvršiti sa skrivenim pričvršćivanjem, anti-kliznim slojevima).

Svaki proizvođač izjavljuje dug život svog proizvoda. Treba pamtiti da će plastične, aluminijske, drvo i mjedene vanjske pragove izgledati drugačije ako će se sljedeći popravak uskoro dogoditi.

Plastika

Pragovi poda: vrste, veličine i instalacijski postupci

Svaki materijal ima svoje prednosti u određenim radnim uvjetima. Polimerni spojevi su se pokazali u sobama s visokom vlagom (kuhinja, kupanje, kupaonica). Ova kategorija uključuje fleksibilniju raznolikost - krivnju gume.

Zakrivljene granice stvaraju se posebnim fleksibilnim rubom, ravnomjerno klanjajući se složenim kovrčavim rubovima podnih premaza. Svjetlo reflektirano iz svoje linije ne smiju pokazivati ​​znakove nasilja tijekom instalacije s vlastitim rukama.

Članak o temi: Kako oprati prašnjave i prljave rolete

Dodatne opcije za plastične modele praga - opcija s kabelskim kanalom. Izolator štiti vlasnika od slučajnog učinka električne struje, gusti polimer - ožičenje od mehaničkog oštećenja.

Drvo

Pragovi poda: vrste, veličine i instalacijski postupci

Drveni pragovi

Drveni pragovi skroženice mogu skladno upotpuniti pravokutnik vrata ili se spojiti s teksturiranim tonom laminiranog podova.

Ova vrsta toriranja je prilično skupa i češće se koristi za dovršenje drvenog dizajna podova u zemlji stanovanja. Ako je potrebno, fleksibilni spoj koristi mozak iz cijevi.

Za laminat za drvo, komercijalno dolazi u boji i crtanje komponenti iz MDF-a.

Metal

Pragovi poda: vrste, veličine i instalacijski postupci

Metalne trake su dobro prešani linoleum i zatvara spojeve

Najpopularniji prag za pod zbog svoje snage, pouzdanosti u radu, trajnosti i ugodnom izgledu.

Metalni pragovi izrađeni od mjedi i aluminija su proizvedeni, rjeđe - nehrđajući čelik (najuristička verzija). Više plastičnih aluminijskih podnih dasaka prilikom instaliranja lako zatvaraju manje nepravilnosti, linoleum, tepih, pločice, čvrsto uklapaju. Bitno je da mekani metal, pritiska, ne povrijedi glavni materijal.

Da biste dobili raznolikost i plemenitog tipa, aluminijska legura je anodizirana pod broncem, zlatom ili srebrom. Takve su boje pogodne za gotovo svaki vanjski materijal, povoljno je naglasiti svoju bazu većinu poda, doći u situaciju.

Sloj koji se raspršuje pouzdano štiti oblikovani film aluminijskog praga od agresivnih kemijskih utjecaja.

Razine razlike

Mjeseci i aluminijski pragovi za seks za različite zadatke izrađeni su od profila 3 vrste:

  • stan (gornja strana može imati konveksni oblik);
  • kutni (prijelazni korak, razlika u debljini susjednih uređaja);
  • T-u obliku slova t (za ugradnju na spojeve materijala različitih struktura, na primjer, pločica / laminat / parket).

Pragovi poda: vrste, veličine i instalacijski postupci

Gdje se nadmašivanje razina čini jasno izraženim korakom, za održavanje integriteta ruba i zaštititi noge, stavljaju kutni profil.

Članak na temu: Kako korijeniti kuću iz bara?

Dizajn pod višeslovnim prijelazima može biti tim ili kruta (s unaprijed određenim kutom nagiba i širine završne površine).

Znatno više univerzalnije u mogućnosti korištenja aluminijskih montažnih pragova. Oni imaju sposobnost prilagodbe u rasponu od 3 - 15 mm.

Neke točke instalacije

Profil krutog praga daje standardnu ​​veličinu u duljini. U svakom pojedinačnom slučaju, materijal je smanjenje veličine ručnog ili diska. Uz vidljive vijke vijaka, poželjno je izrezati traku za vrata tako da izgleda simetrično - jednake dijelove od svakog ruba. Za detalje o postavljanju različitih vrsta pragova, pogledajte ovaj videozapis:

Fleksibilni pragovi Neki proizvođači se oslobađaju u valjcima, tako da se mogu kupiti prema općem vremenu, rezanje samih.

Jednostavni ravni pragovi montirani su bez tehničkih poteškoća na tekućim noktima.

Pragovi poda: vrste, veličine i instalacijski postupci

Prodaja može ući u vijke za otvorenu. Pričvršćeni su kako bi u potpunosti uronili kapu u rupu za nagomilavanje. U nekim izmjenama, šeširi mogu biti skriveni pod slojevima, uključujući kompozite koji nisu klizali.

Druga vrsta pričvršćivanja je brave za skrivenu fiksaciju. U tom slučaju, šuplji dio brave čvrsto je fiksiran na bazu, a izbočeni element pokrivnog daska dovoljno se kombinira s utorom i pritisnite dok ne klikne. Pročitajte više o ravnim proizvodima Pogledajte ovaj videozapis:

S bilo kojom metodom instalacije, gustoća podešavanja duž rubova trebala bi pouzdano spriječiti prodiranje vode ispod zatvorenog prostora. To može izazvati razvoj tužnih procesa ispod podnih materijala.

Čitaj više