Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

Anonim

Da bi se održao red, čak i na malom području, konstantno je potrebno znati o kućanskim poslovima. Medvjed u koritu - dugo i teško fizički. Stoga mnogi misle o stjecanju betonskih mješalica. A ako postoji ozbiljna konstrukcija, i ne postoji ništa što treba misliti - ovaj alat je jednostavno potrebno. Vrijedno je samo reći da se otopina kuhana u betonskom miješalici dobije 50% jači od priručnika (s istim sastavom komponenti). Jedna stvar ostaje: Odaberite betonsku mješalicu.

Mješalice za povezivanje

Da biste odabrali betonsku mješalicu, morate se upoznati s glavnim dizajnom. Postoje dvije vrste mješalica: s prisilnim gnječenjem i gravitacijskim. Prisili se sastoje od fiksnog kapaciteta, unutar kojih se rotiraju noževi. Zbog dizajnerskih značajki, djeluju samo s rješenjima - bez velikog agregata, također zahtijevaju snažnije motore, a prema tome konzumiraju električnu energiju više. Sve to dovodi do onoga što se uglavnom koriste profesionalci.

Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

Prisilni tip betona

Za programere i za kućanstvo, gravitacijske betonske mješalice su prikladniji. Ovo je spremnik u obliku cijevi, unutar kojih su trake zavarene. Ovaj spremnik okreće oko svoje osi može promijeniti položaj u odnosu na horizont. Uz sklonište, najintenzivniji miješanje dolazi. Ovaj dizajn vam omogućuje da učinite kao rješenje (cement + pijesak) i beton (cement + pijesak + šljunak ili drugi veliki agregat).

Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

Gravitacijsko betonsku mješalicu (jedna od mnogih opcija)

Postoje dvije vrste diskova - zupčanik i kukuruz. Reducer je pouzdaniji, ali njihov popravak je vrlo kompliciran i skup poduzeće. Ako se iznenada takva miješalica razbije, lakše je kupiti novi. Dizajn Corona češće se razbija, ali zamjena krune je slučaj nekoliko sati i relativno malu količinu novca (1000-2000 rubalja ovisno o materijalu krune). Sve je to dovelo do popularnosti gravitacijskih betonskih mješalica tipa krune.

Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

Miješalica za reduktore betona obično ima karakterističan dizajn - motor je ispod dna spremnika

Što treba obratiti pozornost pri odabiru betona

Izbor bilo kojeg alata nije jednostavan. U betonskom miješalici nalaze se tri različita čvorova koji utječu na performanse i trajnost: krevet, spremnik i motor. I potrebno je svjesno odabrati sve te parametre, a također uzeti u obzir hrpu nijansi. Zatim odaberite betonsku mikser će biti lako.

Buck za gnječenje (kruška)

Prvi s kojim će morati odrediti volumen spremnika za gnječenje. Raspon je vrlo velik: od 30-40 litara od 200-300 litara. Najpopularniji programeri betonskih mješalica s volumenom od 130-160 litara. Ali daleko je od dogme. Netko preferira dvije betonske mješalice od 80 litara umjesto jedne velike. Ali općenito, za kućnu uporabu ili za davanje, kupuju uglavnom betonske mješalice s takvim spremnicima. Oni su optimalni u performansama, masa, omogućuju kako izvoditi više voluminoznog rada - ispuniti temelje i više skromno - betoniranje stupaca ograde, na primjer, ili mort za zidanje opeke, itd.

Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

Konstrukcija miješalice betona

Određena veličinom spremnika, imajte na umu da stvarno dobivate beton oko polovice navedenog volumena. Stvar je u tome što se miješa, spremnik treba nagnuti. A što je to što je potrebno rješenje, više će biti kut sklonosti - stojeći betonsku mikser gotovo ništa ne uzbuđuje. To se zove gravitacijski, jer se otopine adhezije na zidove nagnute bačve, pokupile su s noževima, a zatim, pod utjecajem gravitacije, pada. Dakle, miješa se miješanje. Jasno je da nagnuti kapacitet ne učitavate potpuno - pola jednostavno ispadne. Posebne veličine učitavanja određuju se već pri radu. Možete se kretati na prosječnim brojevima: debeli beton će biti oko 50% ukupnog volumena, više plastike oko 65%. Rješenje je manje (zbog prisutnosti betona ruševina je bolje pomiješana).

Kada već odaberete betonsku mikser "živ", obratite pozornost na debljinu zidova spremnika. Jasno je da bolje - deblji zidovi. Ali spremnik debelog zida je povećana težina. Dakle, morate odlučiti što je važnije - lakše kretanje ili pouzdaniji spremnik.

Članak o toj temi: Život bojlera

Motorna snaga

Nakon što su odlučili o volumenu, potrebno je odlučiti koja će vas motor organizirati. Zapravo, snaga motora također ovisi o tome koliko vremena dobivate beton. Što je motorniji motor, to je stroži spremnik. Prosječno se može smatrati sljedećim:

  • 170 litara su optimalno 750 W;
  • na 130 litara - 500 V.

    Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

    Podaci o napajanju i kapacitet spremnika

Otprilike ovi brojevi mogu se fokusirati. U svakom slučaju, za dugoročno djelovanje motora potrebno je lansirati betonsku mješalicu prazna, ili gotovo prazna - s vrlo malom masom. I preuzmite komponente u već radu. Mnogi se istovaruju provjerom bez zaustavljanja rada. To je također ispravno i promiče duže operacije.

Prijenosni i krunski materijal

Mjerila mora biti definitivno izrađena od metala, možda od lijevanog željeza, ali čelik je bolji. Također obratite pozornost na osovinu na koju je priključen vodeći stupanj prijenosa. To mora biti dovoljno snažan (neki jeftini kineski modeli imaju vrlo tanku osovinu), a također imaju vrlo mali zaostatak. Što je manje, to bolje.

U tijeku su spore od mane koja je materijala bolja. Kruna je zubi, duž oboda spremnika za gnječenje, za koji se pojas klinu. Oni su izrađeni od čelika, super izolirane plastike (polimera) i lijevanog željeza. Najčešći od lijevanog željeza ili polimera. Ako vjerujete svojim osjećajima, lijevano željezo bi trebalo biti jače. Ali zapravo polimerni, barem ne manje pouzdani i izdržljivi. Gotovo svi vlasnici betonskih mješalica s plastičnom krunom govore o tome. U korist polimera postoje još argumenata:

  • Plastična krunica košta manje od 1000 rubalja i mijenja nekoliko desetaka minuta. Lijevni željezo košta tri ili četiri skuplje.
  • Betonske mješalice s plastičnom krunom rade s vremena na vrijeme nego s lijevanim željezom ili čeličnim zubima.

    Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

    Dizajn miksera mlećenog betona

Ali još uvijek odabirete. A ako imate povjerenja polimeri ne uzrokuju, kupite s lijevanim željezom ili čeličnim zubima.

Nekoliko preporuka koje će proširiti život krune iz bilo kojeg materijala:

  • Krune se podižu zbog pijeska, cementa, prašine. Da biste ih zaštitili, možete napraviti vizir (iz gume, na primjer), koji su ti vrlo zubi pokriveni.
  • Povremeno očistite zube suhom čistom četkom.
  • Nemojte ih podmazati ništa. Lubrikant, pijesak za pacijenta - odličan abrazivan i zajamčeno jesti bilo koji materijal.

Rotacijski uređaj

Kao što je već govorio, pri radu s betonskim mikserom, potrebno je promijeniti položaj spremnika. To je prikladnije ako se rotirajući mehanizam napravi u obliku kotača, a ne poluga. Također obratite pozornost na broj pozicija u spremniku. Što su više, lakše će biti da pokupite način.

Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

Prikladnije za rukovanje ako je rotacijski mehanizam napravljen u obliku kotača, a ne poluga

Detalji građevine

Da biste konačno odabrali betonsku mješalicu, idite na detalje strukture:
  • Kapacitet betona je instaliran na krevetu. Krevet mora biti izdržljiv, stabilan.
  • Miješalica za beton često se mora kretati na mjestu. U većini modela postoje kotači. Jasno je da je ono što su više, lakše će je povući s mjesta na mjesto.
  • Oblik noževa unutar spremnika. Samo zavarene glatke ploče nisu najbolja opcija, bolje - zakrivljena.
  • Materijal zaštitnog kućišta motora. Izrađena je od plastičnih ili obojenih metala. Metal, razumljivi stvar, pouzdaniji, ali se događa rijetko.

Kako napraviti betonsku mikser učiniti sami čitati ovdje.

Cijene i kvaliteta

Općenito, to su sve naglašava da će pomoći u odabiru betonske mješalice za vaše zahtjeve i potrebe. Još uvijek postoji pitanje cijene. Kao iu bilo kojem drugom proizvodu postoje tri kategorije:

  1. Jeftini kineski betonske mješalice. Ako obratite pozornost na sve gore opisane dijelove (osobito na debljini osovine i reprodukciji zupčanika, kao i debljine metala spremnika), moguće je biti sretan, i to će raditi bez kvarova. U ekstremnim slučajevima, morat ćete izoštriti istrošene predmete. Glavna stvar je popraviti ga popraviti. Najbolja opcija - ako pronađete model s zamjenom za jamstveno razdoblje. To se također događa. Obično će sve "cipele" biti lemljeni u prvoj godini, tako da je opcija stvarno dobra.
  2. Prosječne cijene ruskih marki. Obično prilično pouzdani, možda malo liječeni. Prilično popularna skupina među onima koji nastoje dobiti pouzdanu tehniku ​​za razumni novac.
  3. Europski brandovi. Svi su dobri, osim po cijeni da se ne može uvijek lako riješiti problemom s rezervnim dijelovima - morate čekati nekoliko tjedana dok ne dobijete. Ali moram reći da su najpouzdaniji.

Recenzije

Odaberite miješalicu betona prema parametrima nije sve. Također moramo odlučiti o brandu, a to se može obaviti uglavnom od recenzija. Samo tako možete dobiti ideju o tome koliko su pouzdani ili ne agregati određenog proizvođača. Brands betonskih mješalica previše i za svaki brand dati recenzije samo nestvarno. Prikupili smo najpopularnije zbog optimalne kvalitete i cijene.

Roll of Lebedyansky biljke

Odlučio sam spasiti pri kupnji i kupio BSM betonsku mikser (ne sjećam se točno što brojeve). Kada je kupnja napravila glavnu pogrešku. Odaberite mali volumen - nešto oko 50 litara. Bilo je potrebno mijesiti. Ne radi, ali čvrsto brašno. I nisam se svidjelo dizajn: čak sam imao mnogo rješenja za spajanje čak i mali spremnik. Zatim je pao još jedan bubanj. Tri puta zavarena, onda sam kupio novu - rampu Lebedyan biljke. Glasnoća je već uzela 130 litara, a to je moguće više. Radi već 5 godina. Dok popravak nije bio.

Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

Dva naizgled gotovo ista dizajna, ali BSM je teško predati

Nisu svi tako reagiraju na betonske betonske mješalice. Postoje negativno iskustvo.

Kupio SBR-170 ($ 350). Nakon 10 damači otopine (ne betona, i otopina) visio je mjesto za slijetanje na plastičnoj remenici. Kupio sam novu remenicu (oko 8 dolara), stavio, imao dovoljno za još 10 zams. Skinuo je osovinu i zupčanike, dao je Tokaryam da izdrži čeličnu osovinu i zasadio zupčanike na klipovima. Dok je trenutni radio kupio češki uzbuđenje - $ 70 skuplji SBR. Remenica je također plastična, ali promjer. Do sada od problema - osjetila je remen. Na obje krune od lijevanog željeza potrebno ga je gledati zbog njegove čistoće. Susjed, usput, također je reinimirao zamjenu remenice na domaćoj i bolje opremljenim zupčanicima. Tako imam negativan stav prema ovom betonskom mikseru.

Postoje pozitivne povratne informacije na istoj rampi Lebedyan postrojenja:

Moja betonska mješalica Ledealovce je već 7 godina. Ne sjećam se branda i više ne, ali nešto više od 100 litara. Nema problema s njom. Nakon što je temelj poplavljen od 7 ujutro i do 23 sata. Pate se gotovo bez pauze i ništa, predao. Za to vrijeme srušena je mala oprema na motoru, ali još uvijek radi.

Kao što možete vidjeti, situacija je dvosmislena. Postoje dvije opcije. Prvi je nestabilna kvaliteta tvorničke proizvodnje, drugi je netočan rad betonske miješalice (početak s napunjenim spremnikom, a ne strah u vrtnju).

Prorab (nadzornik)

Nije uvijek "jeftino" svakako loše. Na primjer, vrlo proračunska linija betonskih mješalica, nadzornik uglavnom govori pozitivno. Ne znači da ovaj alat nema nedostataka. Postoje, ali oni nisu kritični i jednostavno zatvaraju oči, jer je cijena vrlo mala.

Kupio sam jeftini kineski miješač (prorab) ECM 125. radio je sezonu. U načelu sam bio sretan. Ona normalno pluće. Samo ja ne dajem puno opterećenje, dat ću nešto više od pola, a ponekad morate gurnuti ruku. Prvo uplašen. Skoro se nije okrenula, ali ispostavilo se da je napon bio 120-140 V. Stavite stabilizator, u redu. Već je preplavio cijeli temelj, a to je 55 tona, pa je radila svoj novac (oko 180 dolara). Na početku su postojale neke poteškoće: morao sam povući pojas, dok je gotovo visio. Ali od svih na vijcima, onda slabljenje pričvršćivanja motora i mjesta na koje je pričvršćen, sve je postavljeno tako da je napetost savršena. Spunjeni vijci, dobro se povuče i to je to.

Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

Gumeni programer

Imam prorab 160. radila je više od godinu dana. Tijekom tog vremena, potopili su temelj za štalu, topli etaže u kući, stalno su napravili rješenje za zidanje. Ukupne kocke 30 ispada. Tek nedavno je postalo nešto što bi ugristi zube, ali dok se ne zaustavi. Općenito, vidio sam gotovo novo u službi, čak i s potrebnom bojom - oni su gori motori. Tako da netko sretan.

Rijetko uzimajte jeftini instrument, ali se usredotočite na recenzije kupljene u Lerua betonske mješalice. Unatoč niskom cijeni, dobro funkcionira. Samo na punom opterećenju kada se otopine otopine može zaustaviti. Prilagođen sam i potpuno ga nisam učitao, a ako pogledam da motor jedva povlači, gurajući se kad istovara malo ruke. Već je na stroju i ne pojavljuju se poteškoće. Buka, naravno, je velika, ali i ne osobito dokumentira, ali je također poželjno dati vremena da se ohladi - oko 10-15 minuta. Budući da radim "u jednom rukama", onda za mene je ovo prirodno.

Općenito, recenzije su pozitivne. Postoje određeni nedostaci, ali su eliminirani. Izvrsna jeftina opcija za dom ili vikendicu.

Profmash

Ako generaliziramo, betonske mješalice biljke kondise su pouzdane, ali teške i nisu uvijek udobne na poslu. Neki modeli imaju "nadimke": Maxim, Boomer, Hippo. Postoje modeli opreme i vrste kruna. Crtane krunice ili poliamid.

Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

Betonske mješalice profmash - dobre recenzije

Imam betonske mikserski profesionalni B130R-MAXIM. Dobar stroj. Spremnik je debeo, pričvršćen na konus, motorni motor 850 W. Za takav mali volumen (130 l) više nego dovoljno. Pokušao sam zaustaviti tenk tijekom ruke za gnječenje - ne radi. Traženi iznos primljene otopine (80 litara). Ali koristim ga ne samo za beton. Više meša hrane. Raditi savršeno. Što ne voli: obojena bez kita, boja ima mjesta na mjestima, gumb Start / Stop je nezgodan. Morate se osloniti i gledati ispod motora.

Ja sam angažiran u izgradnji i služi brigadi graditelja. Alat za njih kupuju sebe. Kupio B-165 i ne žali. Traje duže, unatoč teškom načinu rada. Da, i obratite joj se - ne najbolje: rješenje gag - zrače se s maljkom ili čekićem. I ništa. Loše je da su teške i kotači mali, više dimenzija su veliki - automobil se penje s velikim poteškoćama. Ali pouzdanost preklapaju nedostatke.

Prije početka izgradnje kupio je proffise B180. U načelu, normalno, ali da ga nosemo na mjestu je previše teško. Tvrdoglava noga nekog neuspješnog dizajna, cijelo vrijeme kad se držim, kotači su mali. Ukratko, prijevoz nije za slab. Još je teško uključiti spremnik sam. Sa središtem, nešto nije u redu. Mislio sam uploadati s jedne strane, uliti u drugi. Ne radi - ne okrećite spremnik na bilo koji način. Drugi: izjavio je da možete kuhati 115 litara gnječenja. Nikad se ne bih mogao dogoditi, ispada ne više od 80 litara. Općenito, procjena je 4.

Vrtlog

Ovaj brand nije najbolji pregled. Što je čudno, "čireve" su sve različite.

Kupio je vrtlog BM-125. Odmah su počeli problemi: 30 minuta rada i isključuje min do 20. Dovoljno je 30 minuta. I to ne treba potpuno preuzeti. Dao sam popravak, čekajući čudo.

Ovo je moj prvi betonski mikser BM-125 vrtlog. Što reći. Radi, a to je dobro. Ali problemi su započeli u Skupštini. Onaj koji je dovršio čini se da je pijan: polovica zatvarača nije bila. Morao sam ići u kupovinu, odaberite. Štoviše, u connice brtvljenje, koji je stavio između dvije polovice spremnika, postoje dodatne rupe, ali ne i to potrebno. Morao sam raditi novi, a voda curi kroz višak, sve dok se sve ne miješa. Pa ipak, tako da napravite beton mnogo lakše nego ručno. Jer - ne žalim.

Odaberite betonsku mješalicu za dom, vikendice + recenzije

Betonski tipkati vihor

Imam BM 160. Nakon dva mjeseca periodične uporabe, spremnik na osi počeo je zamahnuti. Vidi se ležaj. Sada glavobolja - gdje se popraviti.

Kao što možete vidjeti, ne najbolji izbor.

Članak na temu: staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Čitaj više