Update za kupku Akril

Anonim

Prije nekoliko godina, obnova kupke provedena je samo na jedan način - ponovnom primjenom emajl sloja.

Update za kupku Akril

Premaz tekućih akrila je učinkovita i jednostavna za obnovu za obnovu čeličnih i kadu.

Do danas, obnova akrila za kupanje postaje sve popularnija, jer ova metoda ima mnoge prednosti.

Obnova kupke s tekućim akrilom također zaslužuje pažnju i zato što nije teško napraviti ovaj proces, zahvaljujući to, moguće je nadograditi stari vodovod nekoliko sati kod kuće bez mnogo poteškoća. A onda će izgled kupaonice biti mnogo atraktivnije, a ne možete sumnjati, posjećivanje takve sobe uvijek će biti popraćena najpozitivnijim emocijama.

Alati za slikanje: četkom, valjkom, mekom spužvom, lopaticom.

Kupka, koja je ažurirana uz pomoć akrila, izgleda kao nova i pouzdano je rekao da se njegov servisni život može produžiti najmanje 15 godina. Pa kako ažurirati akril za kupanje s vlastitim rukama, što ćete to učiniti? Potrebni su alati:

  • četka;
  • valjak;
  • meka spužva;
  • kit nož.

Ako je sve učinjeno u skladu s tim, stara kupka neće gledati gore, ali možda bolje od novog koja je za ovu sobu važan čimbenik.

Tekući akril - njegova svojstva i zašto je odabran za kupaonicu

Takav materijal kao tekući akril je jedinstven u svojim svojstvima premaz, koji može "zamijeniti" staru kupku za novu, ne mora rastaviti pločice i kupaticu.

Update za kupku Akril

Akril je otporan na mehaničke utjecaje, ima izvrsne dekorativne kvalitete.

Takav materijal je vrlo otporan na mehaničke i kemijske učinke, ima izvrsne dekorativne kvalitete. Površina prekrivena akrilom nikada nije previše skliska. Kada se planira ažuriranje kupaonice, tekuće rasuti akril se najčešće koristi prije nastavka u obnovu kupelji, potrebno je obraditi površinu vrlo slatka dvokomponentne cakline, koja se sastoji od baze i učvršćivača. Takav tekući akril se vrhunski suočava s imenovanjem, on ima čitav niz pozitivnih svojstava:

  1. Glatkoća materijala je takva da premašuje glatkoću površine kupelji kada se provede tvornički lijevanje, stoga se osigurava povećana otpornost na vanjske utjecaje.
  2. Zbog niske toplinske vodljivosti u kadi, temperatura vode ostaje dulja, pa ako se obnova kupelji planira s akrilnim, tada u budućnosti usvajanje kupke postaje mnogo udobnije. Možete napraviti usporedbu - u običnom kadu od lijevanog željeza, voda gubi 1 ° u oko 3 minute, au kupelji, koji se ažurira akril, voda hladi najmanje 30 minuta.
  3. Jednostavan za njegu je također nesumnjiv plus takve završne obrade, pa troše puno vremena, pranje kupke, ne morate. Dovoljno je samo obrisati akrilnu kupku mekom spužvom sa soap otopinom, koristiti abrazivne alate.
  4. Među prednostima akrila treba napomenuti i visoku snagu, budući da praktički ne utječe na habanje, tako da će izgled kupaonice uvijek biti novi.

Članak o toj temi: Rolete na sustavu Windows: Prednosti i nedostaci

Priprema za primjenu tekućeg akrila

Prije vraćanja stare kupke, morate se riješiti starog premaza i pripremiti površinu. To se radi kako slijedi:

Unesene hrđe i duboke ogrebotine uklanjaju se bušilicama s mlaznicama mljevenja.

  1. Ako postoje manje ogrebotine i žute mrlje, to će biti dovoljno za liječenje površine s emery papirom. Ako postoje duboke ogrebotine i hrđa u staroj caklinu, premazivanje se uklanja od bušilica s mlaznice za brušenje. Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da će čišćenje uz pomoć bušilice uzrokovati veliku količinu prašine u kupaonici, tako da ako takve radove moraju biti sigurni da nosite zaštitnu masku.
  2. Prljavština ostaje nakon skidanja je isprana.
  3. Površina kupelji mora se odrediti otapalom, možete koristiti soda za piće u tom svojstvu. U isto vrijeme, soda je razvedena na stanje Cashitza, a kada je obrada završena, sve se mora oprati toplom vodom.
  4. Ako postoje pukotine i čips na površini, onda ih treba liječiti s auto-sranje, koji se odmah osuši.
  5. Obnova kupke s tekućim akrilom podrazumijeva prisutnost topline površine, inače caklina neće pasti glatko. Kupka je ispunjena toplom vodom, a zatim je ostavljena 5 minuta i spaja se. Nakon toga, površina se mora osušiti (samo vrlo brzo), za to koristi tkaninu koja ne ostavlja villa.
  6. Gornji i donji odvod je rastavljen, to je učinjeno tako da ostaci akrila ne pade u kanalizaciju. Posebna jela su instalirana ispod kupke. Ako demontaža ne radi (to se događa ako je kupka prekrivena pločicama), tada je donji odvod zaglavljen s trakom ili ljepljivom vrpcom, a dno plastične čaše je umetnut odozgo, tako da ostaci akrilni padaju u nju.
  7. Nakon svega to je učinjeno, možete nastaviti izravno na ažuriranje kupke.

Članak o temi: Glavne prednosti i nedostaci kuće lijepljenog drveta

Tehnologija "Bulk Bath"

Jedna od najčešćih restauratorskih tehnologija za staru kupku je "bulk kupka", takva se tehnologija provodi kako slijedi.

U skladu s uputama, potrebno je pripremiti mješavinu (to je dvokomponenta), mali dio ove smjese prelijeva se u spremnik, od toga će se dogoditi "u rasutom stanju" akril.

Update za kupku Akril

Smjesa se izlije do formiranja sloja od 4 - 6 cm.

  1. Tanki bend se izlije na stranu, a tvar lopatice se nanosi ispod ruba pločice.
  2. Smjesa se izlije u mslanski mlaz do ruba fibrila na takav način da se formira sloj od 4 do 6 cm, a tekućina treba teći do sredine kupelji.
  3. Nakon toga, mlaz je pomiješan uz bočnu stranu i pomiče se oko perimetra kupke dok se prsten ne zatvori. Nije potrebno zaustaviti se u isto vrijeme. Ako tijekom ovog procesa postoje gubici i prilivi, nije potrebno pokušati ispraviti, a onda će nestati.
  4. Sada morate sipati akril na sredinu kupke, to bi trebao biti prekriven cijelom površinom, a morate se preseliti na helix.

Takva tehnologija je vrlo ekonomična, u usporedbi s stjecanjem novog vodovoda. Kako bi ažurirali akrilnu kupku standardnom veličinom, potrebno je oko 3,4 kg akril. Kade restauracije Akril nije brz proces, majstor profesionalac provodi u prosjeku 2 sata, a osoba koja nema takve vještine može potrošiti 2 puta duže.

Nakon završetka svih radova, kupka mora biti prepuštena za dovršetak sušenja, može potrajati od 1 do 4 dana, mnogo u tom pogledu ovisi o specifičnim svojstava akrila.

Ako je potrebno da se restauracija prođe u kratkom vremenu, preporuča se koristiti akril za brzo sušenje, a zatim se kupaonica može koristiti u jednom danu. Još uvijek postoji akril dugog sušenja, može ga osušiti 4 dana, ali to čini snažnije površine, pa se preporučuje da zaustavi svoj izbor na takav materijal. Što se tiče jamstva: ako pažljivo ispunite sve upute za obnovu kupke vlastitim rukama, takav ažurirani vodovod može se poslužiti najmanje 15 godina, a ako pružite odgovarajuću skrb, onda svih 20 godina. Tako je ažuriranje starog kupke vaš rad.

Članak o temi: Kako i što izbjeljite kupku kod kuće

Čitaj više