Kako napraviti jela za svinjsko željezo i pripremiti ga za uporabu

Anonim

Tamak od lijevanog željeza vjerojatno je svaka ljubavnica. Ovaj materijal se odlikuje trajnim, jednostavnim za korištenje i ne zahtijeva posebnu skrb. Osim toga, kada zagrijavanje lijevanog željeza ne ističe štetne tvari i smatra se apsolutno sigurno.

Glavne prednosti jela od svinjske željeznice

Pan ili tava od lijevanog željeza ima nekoliko prednosti u usporedbi s analozima drugih materijala. Glavne prednosti korištenja jela iz ovog materijala mogu se naći:

  • Nema nečistoća štetnih tvari;
  • visokotemperaturni pokazatelji očuvanja;
  • Ujednačena opskrba topline proizvoda u procesu kuhanja;
  • snaga i trajnost;
  • Na posudama koje imaju reljefno dno, možete se pripremiti s malom količinom biljnog ulja ili životinjske masti.

U jelima od lijevanog željeza možete kuhati hranu na bilo kojoj ploči, kao iu pećnici. Otporan je na visoke temperature, tako da se ne biste trebali bojati prevladati ga.

Osim toga, od česte uporabe, tava tava njezina svojstva postaje bolja.

Kako napraviti jela za svinjsko željezo i pripremiti ga za uporabu

Kao nedostaci, moguće je imati nemogućnost skladištenja proizvoda u takvim jelima i tendenciji pojave hrđe. Osim toga, proizvodi od željeza imaju prilično veliku težinu.

Ako ste kupili takvo jelo, onda je nemoguće koristiti. Prvo, nova tava od lijevanog željeza mora biti pažljivo isprana, a zatim valjanje. Međutim, nisu svi moderni hostes znaju kako to učiniti ispravno i što bi trebalo biti kalcificirano za što.

Za koje drobljenje lijevanog željeza tava

Kalciniranje tava od lijevanog željeza potrebno je iz nekoliko razloga:

Stroj Novi tava može biti na nekoliko načina, oni su jednako učinkoviti.

Kako pravilno okretati tavu i zaštititi površinu od pojave hrđe? Početak rada, morate uzeti u obzir značajke materijala iz kojih je napravljen. Metode kalciniranja lijevanog željeza razlikuju se od kotrljanja aluminijskog tave, a mora se pamtiti.

Članak o toj temi: Kako obojiti lan i pamuk kod kuće

Tava od lijevanog željeza može se izračunati na sljedeće načine.

Oprema tave od lijevanog željeza sa soli

Kako napraviti jela za svinjsko željezo i pripremiti ga za uporabu

Svaka sol tave neće biti teška.

  • Da biste to učinili, budite ispunjeni soli soli sa slojem od 1,5-2 cm kako biste potpuno zatvorili dno.
  • Stavite posuđe na vatru mesmer i zagrijati 15-20 minuta. Sol ima dobre upijajuće svojstva, a za to vrijeme će se "izvući" sve štetne tvari iz premaza. Kapacitet bi se trebao kalcinirati dok se boja soli ne mijenja u zlatno smeđe.
  • Kada jela ohladi malo nakon zagrijavanja, izvadite sol iz nje i podmažite površinu s tampon umočenim u biljnom ulju ili masnoću i ponovno se zagrije.

Kako kotrljati ulje od lijevanog željeza

Ova metoda nije manje učinkovita, ali prilikom izračunavanja će se uzeti oprez, jer se može pojaviti ulje paljenje. Ako to možete učiniti na ulici, bolje je koristiti.

Sušenje tava u pećnici

Kako napraviti jela za svinjsko željezo i pripremiti ga za uporabu

Moguće je sakriti jela od lijevanog željeza ne samo na štednjak, već iu pećnici.

  • Operite tavu za prženje i obrišite površinu povrćem s tamponom. Neki hostese preferiraju životinjske masti koristeći za brisanje sablja ili svinjske masti.
  • Zagrijte pećnicu na temperaturu od 180-200 stupnjeva i stavite posudu na posudu 1 sat. Nakon toga uklonite jela, pustite da se ohladi prirodno i re-soda s masnoćom.

Kako pravilno brinuti se za jela od lijevanog željeza

Unatoč činjenici da su jela od lijevanog željeza jednostavna za uporabu, izdržljivi i mogu služiti desetljećima, trebaju pravu njegu. Prilikom rada prženja poštujte sljedeća pravila:

Primjenjujući ove trikove, posuđe ćete zadržati u savršenom stanju dugi niz godina.

Metode za kalciniranje jela od drugih materijala

U kalciniranju ne trebate samo proizvode od lijevanog željeza, već i tave iz drugih materijala. Pribor od nehrđajućeg čelika kalcizira se na isti način kao i od lijevanog željeza. Možete odabrati metodu kalciniranja sa soli ili koristite masnoće ili biljno ulje. U oba slučaja postići će se željeni rezultat.

Članak o toj temi: Kako tkati tepih od loosera bez kuke s fotografijama i videozapisima

Različite metode kalcinacije za jela od aluminija. Kako crpiti aluminijsku tavu i učiniti to u pravu? Možete koristiti jedan od ovih načina:

Kalciniranje čini zaštitni sloj na površini koji neće dopustiti da hrana gori i štiti površinu od spaljivanja masnih mrlja.

Ako vaša jela iz prženja imaju keramičku prevlaku, onda se može unajmiti samo nanošenje biljnog ulja. Keramika - krhki i osjetljivi materijal, ovdje je potreban delikatan pristup, a sol se ne može kalcinirati u keramičkoj tavi, to će pokvariti premaz.

Predložena metoda kalcinata omogućit će produžiti vijek trajanja i ojačati ne-stick svojstva posuđa s keramičkim premazom. Sljedeći savjet će vam omogućiti dugo vremena da zadržite spremnik za prženje u "radnom" stanju i izbjeći nepotrebne troškove za kupnju novih jela.

Čitaj više