Standardna veličina lože i balkon

Anonim

Većina stanovnika stambenih zgrada već je cijenio prisutnost lože ili balkona u apartmanu. Ali pitanje je ono što bi balkon trebao biti i da je moguće lagano proširiti svoju veličinu.

Također, ne shvaćaju svi značajke uređaja tih prostora i koje su njihove razlike. Ali to je da utječu na načine za širenje četvornih metara apartmana. Hoće li to biti usamljeni kutak ili u kombinaciji s mogućnošću dodatnog prostora - da vas riješi.

Razlika između balkona i lože

Za sve regulatorne dokumente, pod balkonom, potrebno je razumjeti platformu koja govori iza fasade kuće na razini poda. To je jedna od najznačajnijih razlika iz lože. U dizajnu sobe balkona može biti bilo koji element, ali je potrebna prisutnost platforme.

Za razliku od balkona, loža je ugrađena u zgradu. Do i veliki, može se uzeti u obzir za sobu. Ona nema samo platformu, nego i tri zida koja su jedna cjelina s zgradom. Prednji dio je otvoren u izvornom obliku. Ova soba nikada ne djeluje izvan fasade kuće. U usporedbi s balkonom, loggia može izdržati teška opterećenja. Ako želite, može biti opremljena grijanjem koja je za balkon prostorije stroga zabrana.

Za uređaj za grijanje potrebno je unaprijed dobiti posebnu dozvolu i koordinirati rekonstrukciju u nadležnim tijelima.

Standardne dimenzije

Standardna veličina lože i balkon

Veličine balkona

Bez obzira na plan izgradnje regulatornih dokumenata, pruža se udaljenost između donjeg i gornjeg preklapanja. To je 2,6 m. Obraćajući pozornost na veličinu lože, treba napomenuti da se šuplje ploče koriste za izgradnju ove prostorije, čiji su dimenzije od kojih su 1,2 × 5,8 m. Obično takva peć je podijeljena u dva dijela. U tom smislu, standardne dimenzije duljine prostorije su 2,9 m.

Članak o temi: Čiers prašine: Kako se riješiti tapeciranog namještaja po narodnim lijekovima

Na balkonu, igralište bi trebalo biti izvan fasade. Stoga je ploča s duljinom od 3,275 m naslagana tako da izlazi iz zgrade za 0,8 m.

Dajemo neke veličine balkona predviđenih regulatornim dokumentima. Dimenzije su prikazane u brojilima u skladu: duljina, minimalna širina i parapetna visina:

  • U kućama Hruščova - 2,8-3,1 m × 0,65-0,8 m × 1 m;
  • U kućama izgrađenim u 70-ima - 2,4 m × 0,65-0,8 m × 1 m;
  • Lože od tri metra - 3 m × 0,7 m × 1-1,2 m;
  • Šest metara loggias - 6 m × 0,7 m × 1-1,2 m;
  • Kuće iz panela - 3,1 m × 0,7 m × 1,2 m;
  • Blok Kuće - 5,64 m × 0,7 m × 1,2 m.

Budite sigurni da se pridržavajte normi uređaja visine parapeta. Za sva regulatorna pravila iu skladu s sigurnošću od požara, njegova visina ne smije biti manja od 1 m.

Pogledajte videozapis o proširenju francuskog balkona:

Vrste logova i balkona

Standardna veličina lože i balkon

Vrste logova i balkona

Dodatne sobe u obliku lođe podijeljene su na nekoliko vrsta, ovisno o mjestu njihovog položaja. Oni su ravni, kutni i strani. Iznimka je loggia koje imaju kutni plasman, ali lišeni predigre. Također treba napomenuti da ove prostorije imaju raznoliko arhitektonsko rješenje. Uglavnom se razlikuju u obliku gradnje: kutni, polukružni, pravokutni i tako dalje.

Balkoni također ne zaostaju. Oni mogu imati razlike ne samo u obliku, već i materijalom koji se koristi za ogradu uređaja. Na primjer, kovanje metala.

Obratite pozornost na koncept francuskog balkona. Značajka takvog dizajna je potpuna odsutnost spola. To jest, otvorimo vrata balkona i odmah odmorite u metalnoj ogradi.

Danas, gotovo sve loggia i balkoni pokušavaju glaziranje i koristiti kao dodatni kvadrati za proširenje područja stana.

Članak o temi: najteže meso će se otopiti u ustima. Nevjerojatno strma Lifehaka!

Preporučujemo da gledamo video o povećanju područja balkona:

Izračunajte korisno područje

Vrlo često se susrećemo s takvim konceptom kao korisnim dnevnim boravkom. Ne tako davno, pod ovom riječju, to je značilo područje grijanog dijela stana. Mnogi se pitaju kako ispraviti područje stana. To je osobito istinito kada kupujete stanovanje. Prilikom ugovora o prodaji dogovaraju se dvije znamenke područja:

  • što je naznačeno u potvrdi o vlasništvu;
  • koji se plaća pod ugovorom.

Pretpostavimo da se kupuje stan s ukupnom površinom od 60 m2. Ova kvadratura uključuje područje balkona - 5 m2 i loggia - 7 m2. Nakon kupnje, plaćanje komunalnih plaćanja za grijanje, morate platiti na punoj stopi za 48 m2, a za ostatak, uzimajući u obzir koeficijente za balkon i loggia, odnosno, 0,5 i 0,3. Ako je u ugovoru, 60 m2 će biti naznačeno, onda ćete morati platiti za sve po jednoj stopi.

Stoga, kupujete stanovanje, morate se pažljivo upoznati s podacima koji su navedeni u ugovoru ulaganja. Ako, naprotiv, znamenka će biti naznačena bez područja balkona ili loggia, tada ovi prostori neće biti vaše imovine.

Čitaj više