Burlap zavjese: Spremne ideje zavjesa to čine sami

Anonim

Ispravno odabrane zavjese mogu pretvoriti dizajn bilo koje prostorije i naglasiti odabrano rješenje stila. Gotovi interijer bit će holistički ako je oklada napravljena ne samo na stilu, već i tkaninu, metoda pričvršćivanja. Izvorne zavjese od Burlapa omogućit će diversificirati sobu i dovesti nekog vrhunca.

Burlap zavjese: Spremne ideje zavjesa to čine sami

Slika 1. Burlap zavjese zadržavaju prirodnu teksturu, ali u isto vrijeme su svilenkasta i mekana.

Jednostavan šarm Burlapa

Burlap je gruba tkanina obično prirodna. To je jasno vidljivo pleksusu niti, što materijalu daje poseban šarm. Za njegovu proizvodnju koriste se vlakna lan, kanabis, jute i drugih biljaka. Obrada igranja čini ih umjereno mekim i dovoljno svilenkastim. Ali u isto vrijeme održava prirodnu teksturu materijala (sl. 1).

Na pluse od burlapa, kao što su tkanine za završnu obradu kod kuće, mogu se pripisati:

  • snagu;
  • izdržljivost;
  • originalnost fakture;
  • Neizbrisive ekološke prijateljstvo.

Najčešće vrste burlapa su:

Burlap zavjese: Spremne ideje zavjesa to čine sami

Slika 2. Naglasite stil zavjese s istim boli stolnjak i jastuci.

  1. Posteljina. Izrađena je od vlakana istog imena, nijansa može varirati od karamela do tamno smeđe.
  2. Juta. Burlap iz jute je iznimno praktičan u radu, ne podmiriti, mala vlakna neće razdvojiti i zagađivati ​​sobu. Tradicionalna boja je zlatno-smeđa, ali ova tkanina se lako boje, a možete pronaći zelenu, plavu, crvenu jute Burlap na prodaju.
  3. Burlap pamuka je prilično proračuna i praktična. Ovaj materijal se odlikuje ugodnom mekom bež bojom.

Nabavite kvalitetu rez nije tako lako kao što se čini. U trgovinama tkanina i pribora, ostale kopije su obično predstavljene, stilizirana pod određenom grubom teksturu burlapa. Bolje je otići u lov za pravi materijal da ide u trgovine umjetnika, veleprodajnih skladišta tkanina za rad i trgovačke dućane. Prirodna burlap je nabavljena tamo će zadovoljiti sve zahtjeve.

Članak na temu: Što je bolje tepihom ili linoleumu? Odgovaramo na pitanje

Unutarnji stilovi i gotove ideje

Izvorne zavjese za burlap postat će vrijedan ukras gotovo svakog interijera. Mogu se dopuniti jednostavnom i šarmantnom vikend kuće, donijeti bilješku o ekologiji u gradskom stanu. Glavna stvar je ispravno pokupiti stil sobe i naglasiti autentičnost materijala na detalje.

Zavjese od grubih teksturiranih tkanina postat će izvrstan dodatak sobi uređenoj u zemlji. Oni će se organski uklopiti u unutrašnjost i naglasiti jednostavnost i šarm ovog stila. Naravno, ne biste trebali zaboraviti na popularni stil Provence. Njegova podcrtana berba i demonstrana nepretencioznost nije bolje naglašavaju zavjese grube burlap. Zavjese od prirodnih neobojenih tkiva - savršeno rješenje za bilo koji autentični stil. Afrikanac, Hawaiian, Scandinavian, u bilo kojem od njih takve zavjese će postati unutarnji naglasak. I idealno uokvirivanje dobiva popularnost eko-stila. U pozadini brze urbanizacije i tehničkog napretka, sve više ljudi više vole dizajn doma prirodnih materijala. I zavjese iz sirovog burlapa jer je nemoguće uklopiti u ovaj stil.

Burlap zavjese: Spremne ideje zavjesa to čine sami

Slika 3. Vizualno glatko grubost burlapa pomoću elegantnog svila.

Dakle, da su nove ekološki prihvatljive zavjese zadovoljne ljepotom i praktičnosti, potrebno je ispravno pokupiti vrstu pričvršćivanja. Zbog singularnosti, burlap leži lijepim faldamima, ali to bi trebalo biti loše, dakle, dizajn bi trebao biti što jednostavniji. String Karnisses nisu uvijek u stanju izdržati značajnu težinu takvih zavjesa. Bolje je dati prednost klasičnim okruglim vijencima.

Naglašite bruto ljepotu burlapa i ispravno odabrane vrste pričvršćivanja. Izvorni drapes i neka materijalna rigidnost mogu se pretući s ljubavnicom ili petljima. Uobičajeni prstenovi su također prikladni. Ali iz Kuliske će morati odbiti, osim ako ne namjeravate napraviti stacionarni grafikon.

Neobična faktura i posebni burlap šarm mogu se naglasiti pomoću izvornih pickups. Iznenađujuće, s grubom netretiranom tkaninom savršeno harmonijom perle, čipka, da ne spominjem uže ili kokošga uže. Provjerite ili ogrebete sami pickup za zavjese i promijenite izgled sobe ovisno o raspoloženju. Podrška originalni dekor element može biti posteljinski stolnjaci, jastuci ili čak karirani (sl. 2).

Članak o temi: Moderna kuća za mačke i pse

Moderne zavjese to čine sami

Burlap - prikladan u radu i podršku materijala, zavjese za zavjese i ostale elemente dekor možete samostalno.

Zbog činjenice da ova tkanina ne tolerira složeno raspadanje i obilje dekora, to može biti dovoljno jednostavno i brzo.

Za šivanje koje će vam trebati:

  • tallcloth;
  • Škare, niti;
  • mašina za šivanje;
  • Portnovsky vidi

Burlap zavjese: Spremne ideje zavjesa to čine sami

Slika 4. Uzorak zavjeti za ublažavanje.

Ideći iza rezanja za burlap, pažljivo izmjerite visinu i širinu vašeg prozora. Nove zavjese trebaju biti 1,5-2 puta širi otvor prozora. Duljina može varirati ovisno o vašim željama. Nakon kupnje odgovarajućeg materijala, potrebno ga je zamotati. Ove manipulacije mogu lagano promijeniti nijansu i veličinu platna. Nije potrebno željezirati buduće zavjese. Nakon što je sve spremno, može se premjestiti izravno u šivanje.

  1. Uklonite tkaninu tako što ćete napraviti rezervi za 2-3 cm na svakoj strani da biste se kvalirali ako planirate obraditi rubove. Posebni šarm ovog grubog materijala je da čak i netočni ili uopće ne prerađeni šav izgleda prikladno.
  2. Ručno ili s šivaćim strojem, rubovima procesa. Mislim vrstu pričvršćivanja. Ako je potrebno, šarke posjećuju ili umetnite šampi.
  3. Vaša zavjesa Burlapa je spremna. Tako da zavjesa ne izgleda kao jednostavan segment tkanine, ponovno ga namjestite. Šivati ​​na rubu čipke pletenice, napravite prekrasne krastavce iz perli ili svilenu traku. Takvi razigrani dijelovi su lagano urušavaju se u salatu u bazenu (sl. 3).

Takva zavjesa savršeno se kombinira s monofonskim til bez nepotrebnih ukrasnih elemenata i zavjesa. U isto vrijeme, burlap je samodostatan i može igrati ulogu glavnog naglaska interijera (sl. 4).

Elementi dekor iz Burlapa su hrabro i trenutno unutarnje rješenje. Zavjese iz ovog grubog tkiva naglasit će vašu originalnost i ljubav prema prirodi. Podržite dizajn s malim detaljima, a vaš će dom postati udoban i elegantan, za razliku od drugih s našom vlastitom dušom.

Članak na temu: Spajanje perilice s vlastitim rukama

Čitaj više