Visina prozora strana poda: Standard prema GOST-u

Anonim

Visina prozora strana poda: Standard prema GOST-u

Glavno pitanje tijekom izgradnje ili popravka je, što bi trebalo biti standardna visina prozorskog praga s poda. Stvar je u tome što ne postoje standardi za izgled sustava Windows, a kada instalirate, bit će potrebno osloniti se na preporuke i osobne preferencije.

U ovom članku ćemo vam pomoći da ispravno pokupite udaljenost od poda do prozora praga za različite sobe u vašem domu.

Mjesto prozorskog praga za dnevni boravak

Visina prozora strana poda: Standard prema GOST-u

U odabiru visine prozora, usredotočite se prvenstveno na vlastiti rast i udobnost.

Visina s poda do prozora nema standarda, tako da je njegov izbor u nekim slučajevima vrlo težak. Prilikom odabira smještaja za dnevni boravak, potrebno je osloniti se na sljedeće čimbenike:

  • Rast ljudi koji će živjeti u stanu ili kući;
  • pogled izvan prozora;
  • postavljanje opreme za grijanje;
  • Ako se popravljate u stanu ili kući, također ćete morati uzeti u obzir buduću lokaciju namještaja.

Na primjer, ako postoji ugodan pogled izvan prozora, onda ga nije potrebno sakriti. U takvim slučajevima, slijetanje treba biti oko 25-40 cm. U ovom slučaju bit će potrebno kompetentno odvojiti namještaj i uzeti u obzir mjesto opreme za opskrbu topline.

U budućnosti možete vizualno povećati visinu prozora, koristeći za ove vaze s cvijećem. Ako je pogled s prozora odsutan, u ovom slučaju visina prozora bi trebala biti oko 800 mm.

Mjesto za spavaću sobu i djecu

Visina prozora strana poda: Standard prema GOST-u

Problemi s prozorima u spavaćoj sobi obično se pričvršćuju na nadmorskoj visini od 90 cm od poda

Uz spavaću sobu, situacija s lokacijom prozora izgleda vrlo različita. Prozori često traže zavjesa, tako da pogled nema ključnu ulogu.

Članak o temi: antiseptička impregnacija za drvo s vlastitim rukama

Prozori su mali kako bi se smanjio gubitak topline što je više moguće. Obično je visina prozora za spavaću sobu oko 90 cm.

Visina podova s ​​poda za dječju sobu obično je 70 cm. Ponekad se mjesto prozora može povećati, ali će biti potrebno povećati širinu, jer je potrebno za djecu koliko solarno svjetlo.

Prilikom odabira veličina, pokušajte odabrati zlatnu sredinu. Potrebno je da se određena temperatura održava u sobi, a došlo je dobre prirodne rasvjete.

Udaljenost od poda za ormar i kuhinju

Visina prozora strana poda: Standard prema GOST-u

Širi prozori će omogućiti korištenje površine u utilitarnim svrhama.

U takvim sobama smještaj podklopova u velikoj mjeri ovisi o mjestu namještaja. U ormarićima, glavna prirodna rasvjeta radnog prostora, tako da dimenzije moraju biti besprijekorne kako bi se osiguralo ovo stanje.

Neki posebno čine širokim prozorskim pragovima i koriste ih kao stol. U prosjeku, udaljenost od poda treba biti oko 60-65 cm. To je optimalne dimenzije, od kojih će većina njih biti pokrivena većinom ormarića.

Visina prozora strana poda: Standard prema GOST-u

U kuhinji, prozornici se često kombiniraju s namještajem, povećanjem korisnog područja

U kuhinji, prozori se nalazi na udaljenosti od 90 cm od poda. Ista visina ima većinu kuhinjskog namještaja. S takvim veličinama, ako spojite stolicu za blagovanje u središtu, bit će potpuno pokriveno.

Ako se planira instalirati bar brojač, visina će biti potrebna za povećanje. U takvim okolnostima, to bi trebalo biti oko 120 cm od poda.

Odabir smještaja u hodniku nije tako kritičan, jer ne postoji nikakva odgođena dugo vremena. Slijetanje na 80 cm smatra se optimalnim.

U privatnim kućama, prozori i zahod ili Otoman trebaju biti instalirani kako bi osigurali sigurnost požara. Za takve prostore će se udaljiti od poda od oko 1,7 m.

Prozor Sill u privatnim kućama

Visina prozora strana poda: Standard prema GOST-u

Privatne kuće mogu se nalaziti u različitim dijelovima zemlje, stoga mogućnost postavljanja sustava Windows ogroman iznos. Danas se neki potpuno riješe zidova i umjesto toga instaliraju prozore, dok dobivate zapanjujući izgled.

Članak na temu: Terasa rasvjeta: najbolje ideje i fotografije

Ako struktura kuće ili financija neće dopustiti ovoj ideji da izda ovu ideju, možete pokušati staviti prozorske prozorske prozor na istu razinu s poda.

Dobra ideja za privatne kuće će biti instalacija sustava Windows koja će se odmah podijeliti na dvije etaže. Ako se vaš dom nalazi na mjestima s hladnom klimom, bit će dobar izlaz balkona ili verande. Kako instalirati Windows na željenu visinu, pogledajte ovaj videozapis:

Za potkrovlje ili drugi kat, sadnje bi trebalo biti oko 90-100 cm. Takva visina će pružiti dobar pregled od prozora i omogućiti vam da se toplo u sobi.

Prilikom odabira mjesta, razmislite da će se nalaziti viši prozornik, to će se nalaziti više topline.

Optimalne dimenzije prikazane su u sljedećoj tablici:

Visina prozora strana poda: Standard prema GOST-u

Općenito, standardi za lokaciju prozora ne postoje. Položaj podmapske ploče u velikoj mjeri ovisi o vrsti sobe i njegovim funkcijama.

Čitaj više