Kako napraviti vrata s vlastitim rukama: proizvodne upute (video)

Anonim

Kako sami napraviti vrata? Vjerojatno, svaki vlasnik kuće želi samostalno napraviti instalacijski rad na svom dogovoru. Danas, zahvaljujući modernim tehnologijama, jednostavno napravite vrata, a financijski - profitabilno.

Kako napraviti vrata s vlastitim rukama: proizvodne upute (video)

Vrste unutarnjih vrata na otvoru.

Unutarnjih vrata - željeni predmet bilo koje zgrade. Ona obavlja funkciju zaštite unutar strukture od "nerođenih gostiju", hladno ili, naprotiv, toplinu. Postoje samo 2 vrste takvih dizajna: viper i štitove. Koja je razlika? Činjenica je da vrata ploče imaju prilično jednostavan dizajn: to su okviri u kojima su umetnuti fileti i naočale. Pilenka se naziva parcelom na vrata, koja ima tanke profilirane okvire, kao i štit od šperploča ili plastike. Prisutnost takvog elementa omogućuje vam da zatvorite okvir koji daje estetsku vrstu proizvoda.

Značajke izbora

Kako napraviti vrata s vlastitim rukama: proizvodne upute (video)

Vrste i uređaj snimljenih vrata: štit i paneli.

Koje su tehničke karakteristike vrata ploče? Ima izvrsnu izolaciju zvuka i blagi težina. Glavni nedostatak takvih vrata je da se ne mogu napraviti neovisno, čak i ako naučite razne video upute. Dizajn je prilično kompliciran, to može učiniti samo majstorom. Stoga nije potrebno zaustaviti svoj izbor na vratima ploče, ako ćete napraviti instalaciju vlastitim rukama.

Što se tiče opcija panela, namijenjene su samoizvršavanju. Od čega se sastoje? Prije svega, iz štita, površina treba biti glatka. Proces njegovog obloga pojavljuje se šperploča ili plastike. Glavne prednosti proizvodnje vrata s vlastitim rukama štede novac i kvalitetu. Osim toga, smatra se univerzalnim, jer se može instalirati u kupaonici iu spavaćoj sobi.

Kako vezati površinu?

Kako napraviti vrata s vlastitim rukama: proizvodne upute (video)

Premještaju vrata puhanja.

Mnogi ne znaju kako samostalno napraviti vrata, tako da se ne rijetko pribjegavaju pomoć stručnjaka. Oni će vam pomoći pronaći bilo kakve informacije o građevinskom radu. Važno je odrediti koju vrstu vrata želite učiniti. Međutim, to nije jedino pitanje koje treba riješiti. Znate li što treba pokriti vrata? Obično postoji 4 vrste premaza vrata koji su podijeljeni na laminaciju, furniranje, toniranje i slikanje. Najjednostavnije su posljednje dvije vrste.

Članak o temi: Plastična drenaža krova: Montaža s vlastitim rukama s kravatama, olucima, cijevima

Proces bojenja ima vlastite karakteristike. U pravilu se na platnu primjenjuju nekoliko slojeva boje tako da je boja bila zasićena i otporna. Trajnost i pouzdanost dizajna ovisi o tome koji ćete materijali napraviti vrata. Slikarstvo i potrebna oprema su glavne komponente. Ako ćete obojiti vrata, upotrijebite lakiranje, koji će mu dati transparentan (u nekim slučajevima prozirno) nijansa. Dakle, moći ćete naglasiti prirodnu boju stabla. Stručnjaci čine vrata na temelju tontiranja koristeći čvrste drvene stijene, kao što su udubljenja ili drugih nedostataka može biti vidljivo na mekom drvu.

Što je laminacija? Ovaj proces slikanja je pritisnuti površinu posebnog filma. Ljepilo se ne primjenjuje, ali film mora biti ili od plastike ili papira. Sada o metodi utjecaja. To je za lijepljenje tankog drvenog filma na platnu gotovih vrata. Optimalna debljina je 1 mm. Furnir se stavlja na podlogu, a nakon uobičajenog laka je pokriven. Takav premaz se smatra idealnim za niz i vrata s tipičnim dizajnom ploče.

Koje su vrste vrata?

Kako napraviti vrata s vlastitim rukama: proizvodne upute (video)

Dijagram uređaja za vrata ploče.

Da biste vratili vlastite ruke, morate se upoznati s vrstama putem njegovog otvaranja. Mnogi od njih su mnogi od njih, ali samo 5 koristi posebno popularno: ljuljačka vrata, sklopiv, klatno, ljuljanje i kupe. Najčešći tip - ljuljačka vrata. Otvoreni su u jednom smjeru i primijenite ih uglavnom u apartmanima. Poznato je da je potrebno napraviti vrata takvog dizajna ili jednog, ili školjkaša. Međutim, postoje i poluslojne strukture kada platno ima različite parametre. Što se tiče mogućnosti instalacije, postoje samo dva: vrata se otvaraju od vas lijevo i naprotiv, na desno.

Kao i svi dizajni, unutarnja raspadanja vrata imaju nedostatke. Glavni je nedostatak prostora. Ako je soba mala, otvaranje dizajna vrata traje puno prostora. U tom slučaju, alternativa je opcije klana koji se mogu otvoriti u oba smjera. To su njihova jedinstvena tehnička imovina koja služi kao izvrsna zamjena za bilo koji drugi dizajn. Međutim, ovo je pitanje okusa. Stručnjaci se nude kako bi vrata na temelju unutrašnjosti sobe i dizajnerske značajke cijele zgrade. Unatoč praktičnosti vrata klatna, oni nisu rasprostranjeni, dakle, oni su individualna primjena.

Članak o temi: zavjese na ljubavniku u dnevnom boravku: značajke i krojenje vlastitim rukama

Ljuljanje vrata neće vas upoznati u visokim zgradama, kao što se koriste, na primjer, u metrou. U apartmanima, ove kopije nisu uspostavljene zbog onoga što su izrađene od stakla, plastike ili aluminija. U stambenim prostorijama, oni su potpuno neprikladni. Što se tiče druge vrste metodom otvaranja vrata, kupe se otvorio pomicanjem. To jest, platno se pomiče unutar zida ili koristeći poseban dizajn vodiča. Oni izgledaju posebno lijepo kada se pomaknu u unutarnji otvor podjele.

Praktično rješenje bit će klizna vrata. Oni su potrebni za prostorije s malim područjem slobodnog prostora. Sklopivi vrata izgledaju vrlo neobično. Sastoji se od nekoliko sklopivih panela (bez više od 15 cm širine), kada ga otvaraju u usponu u zidu. Takva su vrata tiha i jednostavna za rukovanje.

Što čini vrata napraviti?

Kako napraviti vrata s vlastitim rukama: proizvodne upute (video)

Vrste sklopivih vrata.

Danas, drvena vrata ostaju relevantna. Međutim, zbog njihovih visokih troškova koriste se zamjena prirodnog drva. Korištenje crnogoričnih stijena učinit će sva vrata pouzdana i izdržljiva. Borova drva ima atraktivan izgled zbog tamnih mrlja na svjetlosnoj pozadini. Takav materijal je jeftin, ali njegov minus je da je nestabilan za vanjske utjecaje (šokovi, ogrebotine). Što se tiče umjetnih materijala (iverica, MDF), neće biti u mogućnosti usporediti s prirodnim drvom. Oni koštaju 2 puta manje, ali kvaliteta njih nije tako velika. Ova vrata nisu ekološki, a njihova snaga nije velika. Unatoč tome, smatraju se najpristupačnijom opcijom.

Staklo je jedna od opcija za vrata. Glavna prednost staklenih vrata prenosi svjetlo u prostoriju. Posebno je razumno koristiti ovaj materijal u zamračenim sobama. Zahvaljujući širokom rasponu nijansi, vrata sa staklenim umetcima mogu se ukrasiti raznim uzorcima. Ne preporučuje se napraviti vrata stakla.

Upute za neovisnu proizvodnju vrata

Da biste vratili vrata s vlastitim rukama, nećete trebati posebne vještine i iskustvo. Lako je instalirati i ne uzima mnogo vremena. Što trebate od alata? Trebate kupiti:

Kako napraviti vrata s vlastitim rukama: proizvodne upute (video)

Veličine tipičnih proturavnih vrata.

  • obični nož;
  • odvijač;
  • Corolninic;
  • PassionA;
  • pila za metal;
  • rulet;
  • Mali komad brusnog papira.

Koje materijale treba kupiti? Prvo, ploče s debljinom od 50 mm ili bar, drugo, tračnice za proizvodnju okvira. Osim toga, bit ćete korisni za:

  • vijak za samo-tapkanje;
  • ljepilo;
  • DVP za obradu;
  • materijal za završnu obradu (odabrano ovisno o dizajnu);
  • Furnitura.

Članak na temu: Kako napraviti svjetiljku od vijenaca s vlastitim rukama?

Bilo koji zidovi imaju otvore koje su dizajnirani za ugradnju vrata. Naravno, ako su vrata ulaska, onda je bolje koristiti metal.

Najlakša i jeftina opcija je promjena postojećih vrata.

Potrebno je rastaviti vrata otvaranjem, staviti ga na ravnu površinu i ukloniti sve postojeće priključke. Nakon uklanjanja potrebno je odrediti izgled budućih vrata. Možete napraviti čvrsti dizajn ili otvaranje prozora. Naravno, posljednja opcija je nešto složenija, ali u prvom slučaju ćete morati raditi (uklonite boju).

Postoji mogućnost vezanja prozora:

Kako napraviti vrata s vlastitim rukama: proizvodne upute (video)

Izrada kupe.

  1. Prije svega, potrebno je staviti površinu i bolje je to učiniti s ravnilom i kvadratom. Linije na površini vrata nacrtaju olovkom ili olovkom osjetljivim na strani. Na perimeru potrebno je promatrati uvlake: na vrhu - više od 16 cm; na dnu - više od 50 cm; Preko bočnih strana - oko 10 cm.
  2. Kada je izgled budućeg prozora završeno, nastavite s izravnim otpustom. Korištenje rupa za bušenje nastaje se u kutovima, a zatim tijekom perimetra u koraku od 3-5 mm. Koristeći konvencionalne hakove, rezana je rupa. Treba pratiti tako da su linije glatke.
  3. Ispušteni dio se uklanja, a rezultirajući krugovi su vezani za tračnice, koji su prethodno podmazani s ljepilom stolarije. U slučajevima kada se rebra ometaju rebra, smještena između trim, potrebno je razbiti, koristeći prolaz. Ljepilo će se osušiti za oko 2 sata. Ali ne možete čekati da se suši i pričvrsti tračnice s klinčićima (duljina 10-15 mm), utopljena u kape za obloge.

Sada je okvir vaših vrata spreman. Trebali biste instalirati samo dodatne opreme i pričvrstite ga na vrata. Vrata, pravilno napravljena vlastitim rukama, poslužit će vam mnogo godina. Glavna stvar se ne smije biti pogrešna s izborom njegove vrste i načina otvaranja. Također vrijedi obratiti pozornost na materijal proizvodnje.

Sada znate kako sami napraviti vrata. Neće vam trebati specijalistička pomoć ili poseban alat. Čak se i pridošlica može nositi s ovim radom, ovdje je samo važno slijediti upute. Proces instalacije neće vam odvesti puno vremena, pogotovo ako ste već uzeli rastavljanje.

Čitaj više