Izgradnja skrotnih vrata, uređaja

Anonim

Dizajn skrovnih kliznih vrata sve više ne gubi svoju popularnost. Njihova uporaba pomaže u uštedu prostora, a unutrašnjost daje elegantan i moderan izgled. Rad na njihovoj instalaciji ne zahtijeva posebne vještine, alate ili veliku fizičku snagu, tako da će gotovo svaka osoba moći instalirati takva vrata s pokretanjem skupa alata pri ruci.

Izgradnja skrotnih vrata, uređaja

Uređaj kliznih vrata skroda.

Priprema za ugradnju kliznih vrata

Čak i prije kupnje, morate odrediti dimenzije vrata. Za to se mjeri širina i duljina otvora, dodajući 5-6 cm na dobivene vrijednosti. Završene platnene ne zadovoljavaju uvijek sve zahtjeve, tako da je također potrebno uzeti u obzir proizvođača kako bi naručio ili veličinu u posebnom katu.

Izgradnja skrotnih vrata, uređaja

Vrste kliznih vrata.

Ako se vrata ne instaliraju u otvor, ali kao klizna pregrada za odvajanje prostorije, visina se izračunava u visini stropova, ali u isto vrijeme se odustaje debljina drvenog drveta i kliznog mehanizma iz toga. Teško je sami odrediti željeni broj valjaka, dakle, ako se klizni elementi kupuju neovisno, i ne dovršeni s webom, trebali biste ih uzeti s marginom ili pribjeći pomoći kvalificiranog stručnjaka za izračune.

Kako bi se ugovorila klizna vrata, trebat će vam:

  • vodič;
  • Pribor za vrata (ručke, brave);
  • čepovi, čepovi;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • sidreni vijci;
  • razina;
  • Rulet, mjerna traka;
  • marker ili olovka;
  • odvijač;
  • Perforator;
  • visak;
  • Kvadratno drvo;
  • sječivo.

Možete kupiti puno s popisa zajedno s kliznim vratima, ali možete se kupiti samostalno, često štedi mnogo financija. Prije početka instalacije morate biti sigurni da je otvor otvora u kojem će se ugraditi klizna vrata strogo okomita.

Članak o toj temi: Val s lanskom i organskim vezom

Klizna vrata uređaja

Izgradnja skrotnih vrata, uređaja

Desna i lijeva klizna vrata.

Prije svega, potrebno je izmjeriti visinu prijenosa vrata i odgoditi ga na zid otvora, ponovnom s jednim vinom. Od izražene točke, 7 cm je deponiran, a na toj razini se provodi dugačko horizontalno korištenjem razine konstrukcije. Donji rub do crkvene linije primjenjuje se trakom, čija duljina treba biti jednaka duljini vodiča. Bar je pričvršćena na zid s sidrenim vijcima, koji kontrolira horizontalni položaj. Vrijeme bi trebalo biti podložno činjenici da će jedan od njezina kraja biti iznad nagiba otvora, na koji će se pridružiti dizajnu kliznih vrata u zatvorenom stanju.

U metalnom pruge vodiču, montažne rupe su izbušene udaljenosti između njih ne više od 15-20 cm. Zatim je pričvršćen na snop na zidu, do donjeg kraja. Mount ne smije proći blizu zida, morate promatrati jaz od najmanje 5-7 mm za slobodno kretanje. Valjci se prikupljaju povezivanjem s vagonima, i otvrdnute u željeznicu, pazeći u njihov tihi rad i kretati se bez napora, nakon čega su završili s posebnim čepovima. Na gornjem kraju u istoj količini kao što su vagoni, zagrade su instalirane. Kada instalirate, potrebno je kontrolirati udaljenost jednaku između njih.

Percipirajte platnu vrata, spajanje vagona i nosača. Potrebno je osigurati da se klizna vrata kreće bez napora, ne dodiruju zidove ili spol. Nakon toga, vrata su otvorena do kraja i na podnom markeru označila je liniju fiksiranja donjeg vodiča. Tada se vrata mogu ukloniti i izraditi u donjem rubu utora u dužini. Groove bi trebao biti nešto veći od širine i visine donje umetke, potrebno je osigurati normalan moždani udar.

Izgradnja skrotnih vrata, uređaja

Ugrađene olovke za klizna vrata.

Napravite glatko i ispravno produbljivanje bez pomoći stroj za glodanje, samo dlijeto, vrlo teško. Izlaz može poslužiti kao poseban profil na topovima vrata. Također, profil uspješno može zamijeniti tanke tračnice s vanjskim i unutarnjim rubom.

Članak o temi: Što je fasada kit: značajke i primjena

Da biste odredili pravo mjesto za donji mehanizam, visak je fiksiran na vrh. Nakon nekoliko mjerenja, moguće je čvrsto popraviti traku samoizgled. Vrata platno postavljena okomito i prvo stavite na donju povodu, a zatim popravite na valjcima. Važno je osigurati da su vrata okomita, prilagođena je za to s vijcima na vagonama, zatezanje ili opuštanje. Nakon provjere položaja platna vrata, vijci su fiksirani.

Vrata se mogu instalirati na vrata, rukovati ili zasun. Bar odozgo i donja obojena u boji platna ili zatvorite odabranom dekorativnom kutijom. Uključivanjem dizajna, instalirajte ploče, popravite koje mogu biti ljepilo, tekuće nokte ili montažnu pjenu.

Sorte kliznih vrata i savjeta za ugradnju

Izgradnja skrotnih vrata, uređaja

Shema instalacije shema kliznih vrata.

Ako se sastavlja standardna vrata, vrata se mogu sastojati od samo jednog platna. Višestruke strukture koriste se za izgradnju particija u velikoj prostoriji ili vrlo široku otvaranju. Mobilnost za održavanje u isto vrijeme može ili sva krila, ili samo jedan, a strana u isto vrijeme su fiksirana u stacionarnom stanju.

Materijali koji se koriste za proizvodnju granica vrata također ostavljaju veliki opseg za izbor. Najpopularniji materijali:

  • MDF;
  • Iverice;
  • niz drva;
  • napeto staklo;
  • Ovih materijala u bilo kojoj kombinaciji.

Površina lista vrata u isto vrijeme ukrašena ispisom fotografija, umetcima, crtežima ili rezbarijama, često postoje velika ogledala. Kupnjom neovisno preplave vrata, morate uzeti u obzir njihovu ukupnu težinu. Vari se od ove vrijednosti možete izračunati broj valjaka koji se koriste.

Ugradnja takvih struktura treba napraviti na kraju svih dokaznih završnih radova u prostoriji i premaz na podu i zidovima.

Ako je Falseland zadovoljan, tada je potreban metalni vodič za instalaciju čak i prije završetka suhe zidova. U slučaju da su međukobna klizna vrata montirana u suhozida, u početnoj fazi vrata, potrebno je uzeti u obzir ugradnju krutog krutog drvenog bara. Ako je vodič popravljen na njega, povećat će snagu strukture.

Članak o temi: Što obraditi drvenu kuću vani?

Čitaj više