Kada staviti vrata prilikom popravka: instalacija nijansi

Anonim

Svi znaju da je najprikladnije za obavljanje popravaka u ljetnom razdoblju, budući da je u ovom trenutku da je lakše ispuniti restrukturiranje kuće, a građevinski materijali su bolji prilagođeni.

Kada staviti vrata prilikom popravka: instalacija nijansi

Instalacija snimljenih vrata je bolje proizvesti u ljetnim mjesecima.

Kada popravak mora riješiti različita pitanja, a jedan od njih - kada je bolje instalirati proturovaonice - prije popravka ili nakon toga.

Kada je bolje instalirati vrata

Vrata snimanja sastoji se od lista vrata pričvršćenih na okvir vrata, a cijeli dizajn je instaliran u otvor u zidu. Savršena opcija, ako se vrata prodaju zajedno s okvirom vrata i sve oznake i rezovi su napravljeni u svojoj tvornici u tvornici koristeći precizne stacionarne mehanizme.

Specijalist ostaje samo da se okupe u jedan cijeli louting i platno vrata, ojačati zidove u otvaranju zida, a zatim objesiti vrata i konsolidirati uokvirivanje. Kada je sve bolje učiniti ovo: prije popravka ili nakon toga?

Kada staviti vrata prilikom popravka: instalacija nijansi

Shema instalacije snimljivih vrata.

Mišljenja o ovom pitanju su podijeljene. Neki vjeruju da u procesu restrukturiranja, popravljanja ili slikanja, platno vrata može patiti - da bi se dobila mehanička oštećenja, može biti obožavatelj boja, izgrebani, tako da se mora staviti na samom kraju popravka ili nakon toga. Drugi misle da instalacija unutarnjih vrata može uzrokovati štetu samo kočionim pozadinama, kružnim zidovima juha ili spola, tako da je bolje staviti dizajn prije popravka ili tijekom njega.

Stručnjaci u području izgradnje se savjetuje da se provedu blok vrata tek nakon završetka svih glavnih radova: zidovi su konačno poravnani, stavili shtclothesia i žbukanje, rad je završen sa stropnim dizajnom, poravnate se.

Članak o toj temi: Proizvodnja sustava Rafter s vlastitim rukama

Nakon toga, možete nastaviti na sljedeću fazu popravka - instalaciju snimljenih vrata. Ali ovaj rad nije lako i treba određenu pažnju, strpljenje, posebne vještine i neće uspjeti.

Što se treba uzeti u obzir kada se vrate vrata

Kada staviti vrata prilikom popravka: instalacija nijansi

Dijagram uređaja snimljenih vrata.

Kada instalirate, trebate uzeti u obzir od onoga što je napravljen blok vrata. Ako s drveta, drvo bi trebalo biti dobro uspjelo - to će pružiti priliku da se izbjegne razdvajanje zimi.

Početkom ugradnje bloka vrata, domaćin bi trebao biti točno plovidran, koji će biti pod u prostoriji da se uzme u obzir njegovu visinu i ispravno odrezati vrata. Potrebno je uzeti u obzir da nakon podnice pod je pomalo podignut, a ovaj prostor treba unaprijed izračunati.

Ako ignorirate pitanje kada je bolje staviti vrata, prije ili poslije popravka i instalirati ih, na primjer, na opremu natnog poda i na kraju gipsanih radova, onda u budućnosti se mogu deformirati Od vlažnosti, kao rezultat morate instalirati novu.

Prije stavljanja vrata, morate odlučiti o visini njezine instalacije, budući da je vrlo teško predvidjeti. Postoje zahtjevi i zidovima: njihova vertikalnost je obavezna. Inače, isporučena vrata će vizualno obavljati iz ravnine na pozadini zakrivljenih zidova, koji neće ukrasiti sobu.

Točnost mjerenja i druge nijanse

Kada staviti vrata prilikom popravka: instalacija nijansi

Shema za uklanjanje mjerenja za ugradnju vrata.

S obzirom na unutarnja vrata, svaki milimetar igra veliku ulogu, jer Najmanja netočnost u mjerenjima može pokvariti kupljeni proizvod. Važna vrijednost ima pravi razmak između weba i vrata. Jaz bi trebao biti od 3 do 5 mm. Treba imati na umu da definicija odobrenja ovisi o materijalu. Na primjer, borova vrata mogu nabubati, zbog ovog razmaka treba ostaviti nešto veće. Za metalnu plastiku trebate manji razmak, budući da se temperaturna razlika na njima ne odražava.

Članak o toj temi: Kako se riješiti voćnih srednji u apartmanu

Također je važno u koje doba godine je ugradnja bloka vrata. Ako se popravak napravi zimi, onda kada ugradnja drvenih vrata potrebno je ostaviti prazninu s marginom. U ljeto se ne preporučuje da ostavite veliki razmak jer se u zimi vrata će se osušiti, kao rezultat toga, može se deformirati.

Instalacija bloka vrata može se uzeti u obzir samo nakon što se prilagođava uvjetima stana, na njegovu vlažnost.

Staviti vrata tijekom popravaka također su dopuštena, ali onda ih je potrebno dobro umotati s pakiranjem filmom ili uljem kako bi se zaštitili od oštećenja tijekom drugih popravaka.

Kada staviti vrata prilikom popravka: instalacija nijansi

Montažni dijagram bloka vrata.

Štucco i prašina ne nose veliku prijetnju, ali jedva mogu mrziti platno vrata.

Nemojte uvijek učiniti da su vrata idealna u otvorima. Postoje slučajevi kada se instalacija vrata bolje obavlja prije popravka. Može se dogoditi da širina vrata Luttch ne odgovara širini zida, a onda će morati instalirati dobre stvari. Često postoje velike praznine između louting i zida, koje morate krvariti građevinskom pjenom, namamiti s rješenjem, nakon čega će se vrata morati biti ožbukana.

Prilikom montažnog bloka vrata koriste se sidreni vijci i sidrene ploče, koji mogu oštetiti zid, slomiti neki dio, koji je nepoželjan ako je popravak već dovršen. Ovo je još jedan razlog zašto su vrata bolja instalirana tijekom popravaka, a ne nakon nje.

Sumiranje

Dakle, potreban je individualni pristup za ugradnju vrata, ali u većini slučajeva i dalje se provodi na kraju popravka. Za prikladnu i ispravnu instalaciju koju trebate:

  • provesti popravke u ljeto;
  • uzeti samo dobro osušena vrata;
  • Uvijek napravite jaz između weba i kutije;
  • Kada stavljate prazninu, razmislite o materijalu s kojeg se ulažu vrata.

Članak o temi: Vrata Gerda: Pregled ulaznih vrata od čelika

Zaključak: Vrata su element atmosfere sobe i ne razlikuju se od namještaja. Stoga morate popraviti zidove, stropove, spol, obnoviti ili zamijeniti prozore i samo tada staviti vrata. Da ih ne oštetimo tijekom drugog popravka rada, na primjer, lijepljenje pozadine ili slikarskih zidova, morate vjetra na vratima s filmom, i bolje je ukloniti iz petlji i ukloniti u drugu sobu tako da ne apsorbira Strana vlaga i građevinska prašina, i završni popravak rad - pogodak.

Zapamtite da se s vratima trebate riješiti delikatno, tako da se treba montirati na kraju popravka. Ovaj jednostavan savjet jamči lijep interijer i dugi vijek trajanja vašim vratima.

Čitaj više