Upute za instaliranje plastičnih prozora vlastitim rukama

Anonim

Instalacija sustava Windows je težak postupak koji, međutim, ne zahtijeva posebnu opremu. Uz jasno poštivanje svih pravila s njom, možete se nositi. Pogledajmo kako provoditi prozore vlastitim rukama.

Kako napraviti mjerenja za naručivanje prozora

Apsolutna točnost je važna u mjerenjima. Ako je dizajn manji od otvaranja, morat ćete ispuniti prazninu s blijedi ili povećanjem padina. Moguće je da će se nekoliko godina kasnije ili čak mjeseci u blizini prozora, pojaviti napuklo, počet će se deformirati i zamrznuti zimi. Čak i više poteškoća nastaje kada se ispostavi da je dizajn prozora otvoreniji.

Upute za instaliranje plastičnih prozora vlastitim rukama

Ali nemoguće je dopustiti da se okvir odmori u otvaranju - zahvaljujući takozvanom montažnom prazninu (od 2 do 4 cm), dizajn dobiva priliku da se prirodno širi.

Otvori su s "kvartalom" (tj. Četvrt opeke, služeći na vanjskom dijelu perimetra) i bez njega. Načela mjerenja razlikuju se za njih.

Prvo otkrivamo kako izmjeriti uobičajeni prozor. Formula za brojanje širine: Mjerenje udaljenosti od ispod, u sredini i na vrhu otvora, odaberite najmanji. Iz njega oduzimamo montirani jaz. Što je zakrivljenost zida jača, veća bi trebala biti njezina veličina (2-4 cm).

Formula za prebrojavanje visine: Od mjerenja na desnoj strani, s lijeve strane i na sredini, uzimamo najmanji, oduzimamo 3 cm za treniranje profil i 1,5-2 cm za razmak montaže.

Uređaji s "kvartalom" zahtijevaju izračun složenije.

Formula za brojanje širine: Mjerenje udaljenosti između padina vani, dodajte 4-6 cm za građevinsko postrojenje iza izbočine. Ova vrijednost ne bi trebala biti više od udaljenosti između padina u prostoriji i točaka njihovog susjednog okvira.

Formula za brojanje visine: Mjerimo udaljenost između baze i gornje padine, oduzimamo 1-2 cm od njega do montažnog razmaka i 3 cm na treniranju profila (ako je u dizajnu), a zatim dodajte 2 cm za ulazak dizajn za gornju vrijednost. Ova vrijednost ne smije prelaziti udaljenost od donje strane prozora na gornji nagib u zatvorenom prostoru.

Članak o temi: Značajke IKEA Countertops

Upute za instaliranje plastičnih prozora vlastitim rukama

Mjeramo prozor: na širinu otvaranja na dnu prozora dodajte 1-2 cm. Dublje otvor, širi prozor. Naravno, ako postoji stara, jednostavno je mjerimo.

Izmjerite stisak. Dužina: Širina otvora izvana plus 6-8 cm. Širina: udaljenost od okvira do ruba otvora plus 3-5 cm.

Priprema za ugradnju

Provedite vrijedne i krhke stvari iz sobe, osobito tehnika da ga slučajno ne povrijedite prilikom instaliranja i ne postižete prašinu. Namještaj i podne pokrivaju film.

Mi rastavljamo staru gradnju: da se oslobodite niske plime, prozora, krila i platforma, izrežite kutiju s dna, okrenite okvir s okvirom - prvo dno, a zatim sredinom i, na kraju, gornji. Očistite otvaranje: izbacivanje stare izolacije, operite prljavštinu. Ako je potrebno, stari nadimci režuju na komade od 5-6 cm - oni će biti prozori.

Ispravljanje nepravilnosti i čipova na četvrtima - brza građevinska mješavina je najbolja za to.

Ako želite ojačati vanjsku hidroizolaciju uz pomoć pipsa-vrpci, prebivate četvrt-žbuka unaprijed, tako da leži čvrsto.

Upute za instaliranje plastičnih prozora vlastitim rukama

Kvadrati i pukotine na padinama za pokrivanje vodootpornih pripravaka i pokriti premaz. To će ojačati zaštitu od smrzavanja i osigurava najbolji prianjanje pjenom.

Ugradnja korak po korak

Podloge (drvena ili plastika) stavljamo na donji kraj otvora prozora. U procesu postavljanja okvira u visinu ne zaboravite da ćete morati umetnuti prozorske prozore i donijeti stisak. Osim toga, trebalo bi postojati slobodan prostor za pjenu. Kutovi mreže komaraca ne bi smjeli otići u četvrtinu.

Zajedno s asistentom, postavili smo prozor na podlogu i uz pomoć klinova popraviti dizajn na stranama. PEG-ovi su bliže gornjem rubu tako da okvir ne žuri.

Razina vode (to je točnije od popularnog mjehurića) Provjerite horizontalnu strukturu. Ako je potrebno, dodajte podloge. Da biste provjerili vodoravnu razinu, preporuča se koristiti visak.

Članak o temi: bračni krevet s ladicama vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Osigurati da je dizajn gladak u svim zrakoplovima, počnite ga popraviti sidre.

Upute za instaliranje plastičnih prozora vlastitim rukama

Pričvršćivanje

U nekim prozorskim strukturama na jednoj ili dvije strane, postoje posebne metalne ploče za montažu s već gotovim rupama.

U tom slučaju, držač ramena savijanjem u obliku koraka, tako da je uhvaćeno što je moguće bliže po zidu, nakon čega se izbušena rupa u zidu za sidro. Popravit ću donji dio, a zatim sredinu i, konačno, vrh. U svakoj fazi provjerite razine.

Možete popraviti prozor kroz okvir. Pripremamo rupe unaprijed na njemu i probudite zid kroz njih. Zatim popravite dno okvira na obje strane, ali nemojte okretati sidro na kraj. Ponovno provjeravamo vertikalnu razinu, zatim osušene rupe u sredini i gore. Nakon umetanja svih sidra, konačno provjerite vertikalnost i zategnite nosače (ne previše čvrsto tako da okvir nije napuknut i nije deformiran).

Umetnite stisnute u poseban žlijeb.

Sada bacimo praznine. Nemojte stisnuti puno pjene - širi se i mnogo viška može ispasti. Ako je potrebno, uklanjamo ih otapalom ili kasnije strugali nož. Ljepka hidro-pamska izolacija ljepljiva traka na unutarnjoj strani prozora oko perimetra (osim za dno) - pružit će dodatnu zaštitu od zamagljenja i smrzavanja. Zalijepimo traku otpornu na vlagu para na vanjskoj strani prozora - neće dopustiti ulazak vlage, ali će ga odnijeti iznutra.

Upute za instaliranje plastičnih prozora vlastitim rukama

Kada se pjena osuši, nastavite do cilja.

Staviti krilu, ugradite donju petlju na pinove krove, zatvaramo krilu i začepljuje ukosnu gornju petlju (samo s gumenim čekićem).

Ako je prozor gluh, stavljamo staklo na mjesto u okviru i popravite vrh i dno prvo, a zatim bočni potezi. Da ih povucite do zaustavljanja, nježno ih kucamo gumeni čekić.

Sada podesite mehanizam za zaključavanje, ugradite ručke i druge dodatke. Zaštitna traka se ne uklanja dok se svi radovi ne završe.

Članak o toj temi: Više od 10 praktičnih savjeta: Kako ljepilo pozadinu u kutovima

Izrežite prozoru oko rubova tako da ide ispod okvira i odmara se u profil obloge. Izložba razine s klinovima. Prostor pod prozorskom pragom ili puni rješenjem ili bacimo. Konačno, uz pomoć samodostatnosti, pričvrstimo prozorske prozore na okvir tako da ih pričvrsti u sredini i na rubovima iz unutrašnjosti okvira.

Video "Instalacija plastičnog prozora vlastitim rukama"

Iz ovog videozapisa naučit ćete kako sami planirati plastične prozore.

Čitaj više