Kako dostaviti sobu?

Anonim

Kako dostaviti sobu?

Kuća je mjesto gdje osoba provodi veliku količinu vremena. A plasman namještaja u prostoriju utječe na to koliko udobni i udobni stanovnici u njemu.

Uostalom, čak i najskuplji i najljepši namještaj stavke izgledat će neukusno ako ne stoje na svojim mjestima ili se ne kombiniraju.

Metode plasmana

Postoje već gotovi načini za pronalaženje namještaja u prostoru. Koristeći ih, potrebno je uzeti u obzir značajke njihove sobe.

Kako dostaviti sobu?

Mogućnosti mogu biti sljedeće:

  1. Simetričan.

    Ova metoda uključuje položaj istih namještaja na strani odabranog centra, pod kojim razumiju središte sobe. Bilo koji veliki dio ili dio prostorije može se izabrati u središte za takvu shemu, najčešće je to TV ili slika u dnevnom boravku, krevet u spavaćoj sobi, stol za blagovanje u blagovaonici. Kao upareni predmeti namještaja, možete koristiti, na primjer, iste stolice na stranama televizora u dnevnom boravku, krevetni stolovi - u spavaćoj sobi na stranama glave kreveta. Upareni namještaj trebali biti isti ili slični stilu, veličini i boji. U suprotnom, unutrašnjost će izgledati neukusno. To će izgledati dobro za simetrični položaj namještaja u pravokutnu sobu. Kvadratni oblik sobe je savršen. Ova metoda smještaja je jednostavna za implementaciju, jer je potrebno samo odabrati centar i staviti parcijalne namještajem na bočne strane.

  2. Asimetrični.

    Veliki objekti namještaja (sofe, ormari, komode) obično imaju blizu zidova, i male (stolice, kave stolovi, puffs) - u središtu sobe. Ova metoda je slobodnija, u njemu možete kombinirati različite namještaja i namještaja u boji. Savršen je za nerazmjerne prostorije.

  3. Kružni.

    Kada koristite ovu metodu postavljanja namještaja, nalazi se na jednoj udaljenosti od odabranog centra, koji je najčešće luster ili veliki stol. Varijanta je moguća, u kojoj su centri odmah nekoliko, a namještaj će biti postavljen oko svakog od njih. Takvi krugovi namještaja mogu imati vlastiti stil i značajke. Da biste stvorili višestruke krugove, potrebna je velika soba, a 1-2 centar će biti prikladno u maloj sobi. Ova metoda je posebno dobra za prostorije, u kojima jedan ili više zidova ima zaobljeni oblik. Treba napomenuti da se neki prostor mogu "pojesti", jer je potrebno organizirati namještaj s krugom ili polukrugom, često ostavljajući prazne kutove.

Članak o temi: Crocusi od slatkiša s vlastitim rukama: korak po korak master klase s fotografijom

Usklađivanje u različitim sobama

Kako dostaviti sobu?

U dnevnom boravku obitelj provodi puno vremena, tako da se ovdje mora dati mekana zona u obliku kauča i stolica. Centar može odabrati veliki stol, stol za kavu ili TV. Ovi subjekti su obično nacrtani kauč, stolice ili stolice.

Mogućnost kada se tablica nalazi u središtu, a oko nje je stolice vrlo česte i izgleda dobro, ali to će odgovarati za prostrane dnevne sobe. Namještaj u maloj sobi je obično uz zidove kako ne bi ometali slobodno kretanje po sobi.

Na stranicama TV-a, iste police, police, cvijet stoji, vaze itd. Bit će prikladno.

Modni trend je dodjela različitih zona u dnevnom boravku.

Možete istaknuti rekreacijsko područje, gdje će biti TV, kauč, stolice, stolić za kavu i blagovaonicu s velikim stolom i stolicama. Takve zone namještaja mogu se odvojiti bojom, dekorativnom pregradom, stalkom itd. Ova opcija će biti prikladnija za prostrane prostore.

Kako dostaviti sobu?

Primjer mjesta kreveta u sobi.

U spavaćoj sobi, u pravilu, postoji samo krevet, krevetni stolovi, mali ormar ili prsa. Ovdje je prikladniji položaj kreveta u središtu dugog zida (uzglavlje do zida), a na bočnim stranama - noćne stolove.

U uskoj spavaćoj sobi krevet bi trebao biti postrance do zida. U slobodnom dijelu sobe možete organizirati garderobu, toaletni stol ili opravdati malo radno područje. Ako je spavaća soba s nišom, onda će ga čuvati ormar ili krevet. Da biste stvorili jedinstvo prostora, preporučuje se korištenje opreme jedne sheme boja.

U kuhinji velikog područja prikladna je i prikladna bit će kružna shema za namještaj raspored kada stoji stoji u središtu, a stolice se stavljaju oko njega. Umjesto stola, ponekad koristite bar s visokim stolicama. Uz jedan zid se obično nalazi kuhinjska slušalica, kućanski aparati, drugi je mali kauč.

Članak o temi: Vintage papirnate lutke s odjećom

Kako dostaviti sobu?

Mjesto namještaja u kuhinji.

No, češća opcija modernih apartmana je mala kuhinja, u kojoj se namještaj mora postaviti uz zidove kako bi organizirao prolaz.

Opremanje u dječjoj sobi treba pružiti maksimalni prostor za igre i pokret. Stoga će načelo minimalizma s postavljanjem kreveta, tablice, stalak, ormarić duž zidova biti relevantni. U dječjoj sobi centar može biti svijetli tepih.

Raspored namještaja u kupaonici provodi se uz zidove, budući da tamo obično ima malo mjesta.

Ono što je važno uzeti u obzir

Da biste stvorili idealnu i gotovu unutrašnjost, slijedite sljedeće preporuke:

  1. Za vizualni pogled, vrijedi pre-stvoriti sheme o tome kako će izgledati različite opcije za buduće planiranje. To možete učiniti tako što ćete ručno crtati izgled na papiru tako da ga stvarate u posebnom računalnom programu ili ga čineći skupnom verzijom kartona i papira.
  2. U malim sobama je bolje koristiti minimalni broj namještaja, ali tako da je kompetentan i udoban;
  3. U blizini velikih namještaj, kao što je kauč, bolje je napustiti slobodan prostor oko 1 m.
  4. Opremanje mora skladno gledati iz bilo koje točke pregleda - od vrata, Windows, s balkona, sjedećih mjesta.

Razmišljajući o postavljanju namještaja, morate uzeti u obzir mnoge parametre: veličinu sobe, njegov oblik, visinu stropa, mjesto na prozoru i vrata.

Ali važno je vjerovati vlastitom ukusu, jer čak iu modernom namještaju, može biti neugodno.

Čitaj više