Višegodišnje biljke za vrt

Anonim

Višegodišnje biljke za vrt

Višegodišnje biljke za vrt postaju izvrsna opcija za početnike vrtlari, oni koji planiraju naučiti rastuće biljke na zemljištu, ali ne zna gdje početi.

Višegodišnje biljke - cvijeće, biljke su vrlo udobne. Oni se mogu osloboditi potrebe za posaditi nove cvjetove na parceli svake godine. To je osobito prikladno ako nemate dodatno vrijeme.

Ako godišnje biljke trebaju godišnje slijetanje, briga, čišćenje u jesen, onda višegodišnji cvjetovi dovoljno biljni jednom. Sljedeće godine, imat ćete dovoljno da se nosite s pucnjavima i vremenom s vremena na vrijeme za proizvodnju i zalijevanje.

Prilikom izrade vikend područja, morate pristupiti izboru boja s velikom odgovornošću. Višegodišnje biljke pomoći će u stvaranju jedinstvenog krajolika. Za razliku od godišnjih, trajnica dekorativno traže nekoliko godina, donijeti sklad i udobnost u vrt, ispuniti ga nježnim bojama.

Postoje dvije mogućnosti za sadnju višegodišnjih biljaka: slijetanje iz sjemena ili iz sadnica. Štoviše, prva opcija je mnogo prikladnija i prikladnija.

Sadnja biljaka u vrtu sjemenki je manje problematična, traje minimalno vrijeme, a rezultat izbojaka daje izvrsno.

Što su višegodišnje biljke iz sjemena

Dakle, ako se odlučite za posaditi višegodišnje biljke iz sjemena na web-lokaciji, vrijedi razmotriti nekoliko značajki takve opcije slijetanja:

  • Vrste sjemena višegodišnjih biljaka treba odabrati ovisno o tome kakvo tlo na parceli: kiselo ili neutralno, pješčano ili bubanj, suhi ili mokar.
  • Prilikom odabira sjemena važno je zapamtiti da postoje biljke sjene i svijetle.
  • Višegodišnji cvjetovi se uzgajaju uglavnom u otvorenom tlu ili u spremnicima.
  • Dugi niz godina razvijaju se, pomnožite i ne zahtijevaju stalne transfere.
  • Trajnice pripadaju nepretencioznim biljkama koje se prilagođavaju svim prirodnim uvjetima.

Članak o temi: Standardna visina vrata: Tipične veličine

Ipak, unatoč nepretencicioznosti i jednostavnosti skrbi, minimalna briga o višegodišnjih biljaka još uvijek zahtijeva.

Višegodišnje biljke za vrt

Prije svega, redovito zalijevanje biljke, korov i hranjenje. Pogotovo posljednje, jer dugogodišnje biljke rastu od godine na istom mjestu, postupno iscrpljujući tlo.

Ovisno o vrsti biljke i njezinim prehrambenim zahtjevima, i vrijedi odabrati hranjive tvari za biljke.

Kako odabrati sjeme višegodišnjih biljaka?

Katalozi višegodišnjih boja ispunjeni su različitim vrstama i sortama, u vezi s kojima je vrlo teško napraviti izbor.

Klasificirati višegodišnje biljke mogu se klasificirati nekoliko kriterija. To je visina biljke tijekom razdoblja cvatnje, trajanje rasta i cvatnje, stupanj rastuće biljke.

Ako kompetentno kombinira i kombinira trajnice s travnatim biljkama i grmljem, možete stvoriti originalne kompozicije koje će vam nesumnjivo zadovoljiti i privući pozornost drugih.

Sorte trajnica:

  • visok;
  • sredinom ocjenjivanja;
  • Shorty.

Visoke biljke izgledaju lijepo iu usamljenim i grupnim slijetanjem. Akvaliya Blue Star je pogodna za krajolik miksboradera, lanaca, za ukrašavanje sjenovitih sjedala u vodnim tijelima, koristi se u grupnim slijetanjem.

Višegodišnje biljke za vrt

Pola raspršeni grm s svijetlo plavim cvjetovima izgledat će lijepo na pozadini nježnog zelenila kosu, dobro u kombinaciji s visokim zvonima, Francima, dekorativnim žitaricama.

Bell Karpatska bijela će postati pristojan ukras alpskog klizanja ili rokarija. Kompaktni grm s snježnim bijelim novčićima umornim cvijećem nalik najfinijim porculana, zadovoljava se s kontinuiranim cvatom od lipnja do rujna.

Glavna stvar se ne smije ugasiti s izborom sorti za stvaranje jedinstvene kompozicije.

Što treba obratiti pozornost pri odabiru sjemena višegodišnjih biljaka?

  • 1. Rok trajanja. Uvjerite se da sjeme koje odaberete ima dobar rok trajanja tako da se mogu pohraniti dugo vremena, u slučaju da ih ne sletite u istoj godini.
  • 2. Izgled vrećice. Pakiranje mora biti holistička, bez brisanja i razvoda od vode. Ako je paket za prijevoz, to će negativno utjecati na klijavost sjemena. Obratite pozornost na integritet ambalaže.
  • 3. Količina količina / cijena. Prilično niska vrijednost vrećice može biti posljedica male količine sjemena.

Članak na temu: Kako odabrati grijač bazena: Glavne karakteristike električnih grijača

Gdje kupiti sjemenke?

Možete kupiti sjemenke višegodišnjih boja na web-lokaciji http://www.united-company.by. Visokokvalitetni proizvodi prikazani su u širokom rasponu.

Prednosti kupnje:

  • prijateljski razbojnici;
  • Svijetle boje;
  • Kvalitetne biljke.

Sjemenke se mogu odmah posaditi u tlo ili uzgajati u obliku sadnica. U svakom slučaju, kao rezultat toga, dobivate trajne, jake biljke, otporne na parazite i negativne uvjete.

Čitaj više