Brown zavjese: pravila o kombinaciji i unutarnja uloga

Anonim

Za neke, smeđe zavjese su uzorak dosade i pokazatelj odsutnosti okusa, a nakon svega, prije nekoliko stoljeća, ova boja se smatrala simbolom bogatstva i koristio se samo pri dekoriranju palača i kuća aristokratskih obitelji. Danas, moda za razne nijanse smeđe vraća. Stručnjaci tvrde da je ispravan rad s paletom koji se koristi u unutrašnjosti omogućuje ulazak u smeđe zavjese u gotovo svakom dekoru. Nitko negira da je to doista vrlo složena boja, posebno za početnike dekorateri, ali potrošene snage će prkositi.

Brown zavjese: pravila o kombinaciji i unutarnja uloga

Prednosti i nedostatci

U korist smeđih zavjesa, sljedeće svojstva proizvoda govore.

  • Univerzalnost. Smeđa boja pripada neutralnoj skupini, ne usredotočuje se na pažnju, dobro kombinira s većinom nijansi i može služiti kao optimalna pozadina.
  • Zavjese od kave, pješčane, čokoladne ili klasične smeđe boje skladno su u kombinaciji s drvenim namještajem, podovima ili ukrasnim umetcima koji se nalaze u većini interijera.
  • U sobi ukrašena smeđim portirom, pojavljuje se osjećaj sigurnosti, mir i udobnost.
  • Tople nijanse od smeđe palete primjetno zagrijavaju unutrašnjost.
  • Brown zavjese, izrađene od skupih i kvalitetnih materijala, izgledaju vrlo bogate, elegantne i plemenite. Tkanina sa svilom ili metalnom sjajom izgleda posebno luksuzno i ​​može dati svetkovinu čak i najtežim dnevnim boravkom.

Međutim, s površnim proučavanjem subjekta i odloženog stava prema pravilima za uređenje, smeđe zavjese mogu uzrokovati negativne emocije.

  • Kada je zlostavljanje smeđe i njezine kombinacije s drugim tamnim cvjetovima, soba će doista postati tamna, sumorna i mrzovoljna.
  • Tamne površine ne bi trebale biti mnogo, inače se soba čini mnogo manje nego što je stvarno.
  • Preporučuje se posebno oprezno kada koristite hladne nijanse. U uredu, takva će se hladnoća postaviti na radni put, ali u spavaćoj sobi - to će izazvati želju za penjem da se popne ispod pokrivača, u kuhinji - lišavati apetit, au dnevnom boravku - uzrokovat će nerazumnu agresivnost u dnevnom boravku.

Vijeće

Ako ne postoji točna razumijevanja kako se u unutrašnjosti trebaju koristiti smeđe zavjese, bolje je ne riskirati i vjerovati stručnjacima. Najmanja pogreška može dovesti do stvaranja raspršene slike koja će biti više dosadna nego oduševiti.

Brown zavjese: pravila o kombinaciji i unutarnja uloga

Značajke kombiniranih smeđih zavjesa

Tamno smeđi klasik smatra se optimalnom opcijom za prostrani dnevni boravak, u stanju dati interijeru atmosfere luksuza i blagostanja. Volumetrijski baršun ili najjednostavnije svilene zavjese postat će zanimljivi naglasak, ali neće odgovoriti na mnogo pozornosti.

Članak na temu: Kako mogu ukloniti ljepilo iz pozadine?

Ako slobodni prostor nije toliko, ali ući u zavjese od smeđe u dekor, to stvarno želi dodati, možete odabrati jednu od kombiniranih opcija.

  1. Bijelo-smeđe zavjese. Najbolje je kombinirati meko mlijeko i toplu kavu. Kombinacija izgleda vrlo skladno, a prijelaz između nijansi može se provesti u horizontalnoj, vertikalnoj i čak dijagonalnoj ravnini. Crtanje će izgledati jednako impresivno, bolje je dati prednost geometriji u obliku kombinacija blokova boja.
  2. Bež-smeđe zavjese. Prilično zanimljiva opcija, posebno prilikom primjene tamnog uzorka kave na mekanoj bež pozadini. Dopušteno je koristiti nekoliko boja odjednom da se formira uzorak, tada zavjese neće izvoditi kao osnovni element, ali kao elegantan ukras.
  3. Svjetlo smeđe zavjese s ispunavanjem "čokoladnih" niti ili vez u boji kave izgledaju vrlo svježe. Oni su prikladni ne samo za prostrani dnevni boravak, već i za udobnu spavaću sobu, pa čak i kompaktnu (ali svijetlo) kuhinju.
  4. Smeđe plave krpe. Neobična i neobična kombinacija za mnoge. Možete ući u široku traku mekog plavog materijala između dva uža smeđa područja sa svijetlim zelenim čipom. Ako je u isto vrijeme namještaj s plavim presvlakama, u unutrašnjosti će se koristiti dekorativno stablo ili tkane fotelje, slika će dobiti potrebnu logiku i završetak.

Zapravo, kombinirane opcije nisu tako malo, trebate ih odabrati i eksperimentirati s bojama i teksturama.

Brown zavjese: pravila o kombinaciji i unutarnja uloga

Uvođenje izvornih proizvoda u unutrašnjosti

Kada koristite zavjese u smeđim tonovima, potrebno je uzeti u obzir ne samo stilsku orijentaciju, već i funkcionalne značajke sobe.

Najčešće, smeđe zavjese stječu za uređenje dnevnih soba ili spavaćih soba.

  • Čak i ako spavaća soba se ne razlikuje impresivnim dimenzijama, ovdje je apsolutno prikladna upotreba čokoladne nijanse. Cool tonovi će stvoriti određenu istrebljenje iz vanjskog svijeta, uvjeravati, imati pozitivan učinak na zdrav san i kvalitetan odmor. Tople nijanse toplo i primjetno poboljšavaju raspoloženje.
  • Još jedan neosporan plus smeđih zavjesa je kvalitetna zaštita od sunca, potrebna za punopravni odmor.
  • Što se tiče dnevne sobe, tada se ovdje tamni tonovi mogu koristiti samo ako postoji dovoljan broj slobodnog prostora. U suprotnom, veličina sobe će značajno utjecati. Za kompaktnu dvoranu prikladne će bež zavjese s atraktivnim tamno smeđim uzorom.
  • Općenito, čokoladne, pijesak ili krpe za kavu mogu se koristiti u bilo kojem unutarnjem subjektu prisutnosti takvih pomoćnih elemenata, kao drvo, tkani namještaj, parket.

Vijeće

Ozbiljne zavjese za kavu mogu razrijediti crno-bijelo dekor, omekšavajući oštrinu, ali bez ometanja glavne misli o unutrašnjosti. Sigurna monotonija primjetno se transformira na račun osjetljive topline.

Za kuhinju se takve zavjese rijetko koriste, jer kako bi se izbjeglo vizualno smanjenje dimenzija već komprimiranog prostora vrlo je teško. Izvrsno rješenje za ovaj slučaj može biti smeđi sir s zlatnim čipom, ravnomjerno raspoređenim na vrhu običnog bijelog tila.

Članak o temi: Dekor svjetiljki i pravilna rasvjeta

Za dječju sobu, tamno smeđe nijanse su kategorički nisu prikladne. U ekstremnom slučaju možete pokupiti meku pješčanu boju ili "čokoladni" uzorak na laganim platnama. Suprotno mišljenju nekih roditelja koji su s obzirom na Wenge ili kavu kao "sedativ znači" za dijete s brzim temperamentom, takvi eksperimenti imaju suprotan učinak, negativno utječu na psihu bebe ili tinejdžera.

U idealnom slučaju, čokolada i kava su pogodni za ured. Slična paleta će postaviti na radni način, pomoći će se odvojiti od vanjskih podražaja, smiriti se, ali se ne opušta.

Brown zavjese: pravila o kombinaciji i unutarnja uloga

Uvjeti kombinacije boja

Maksimalni smeđi talonski zavjese u kombinaciji s karamelom, kremastim i bež zidovima. Ako unesete nekoliko sjajnih i čistih naglasaka na dekor, možete dobiti jedinstven i elegantan interijer.

Nemojte boraviti na popularnim "susjedima". Smeđa krpu savršeno izgleda na pozadini plavih, zelenih, plavih, bijelih i čak ljubičastih zidova. Samo paleta mora biti svjetlost, bez nečistoća, pa čak i crteža. Važno je s obzirom na to da složene boje, kao što su ljubičaste, preferiraju sjajne zavjese. Ali za zelene zidove, smirene matte zavjese će biti prikladne.

Sand-obojene zavjese savršeno naglašavaju harmoniju i spaljenost sobe s smeđim zidovima. Nemojte se bojati višeslojnih struktura. Imaju priliku kombinirati nekoliko nijansa kave ili čokolade odjednom. Jedina stvar, tamni slojevi trebaju biti naizmjenično s mlijekom ili karamelom, dat će količinu i potpunost slike.

Brown zavjese: pravila o kombinaciji i unutarnja uloga

Izlaz

Brown - to nije samo moderan, elegantan i originalan. Raznolikost nijansi omogućuje stvaranje jedinstvenih slika, naglašavajući individualnost kuće. Ne zaboravite na praktičnost palete. Na takvim zavjesama, prašinom ili naborima, visokokvalitetna stvar neće ispuniti sunce.

Zasićenje tonova čini takve zavjese na samodostatno, ne zahtijevaju mnoge pomoćne pribor i dekoracije. Često se koriste samo funkcionalni uređaji namijenjeni za pričvršćivanje zavjesa. Pištolji u obliku zlatnih lanaca ili metalnih magnetskih isječaka su vrlo originalni.

Članak o toj temi: Sve oko triju zavjesa za zavjese: vrste, oblici, materijali

Čitaj više