Lila zavjese: kombinacija osjetljivosti i milosti stila

Anonim

Pravilno odabrane lila zavjese imaju brojne neporecive dekorativne prednosti. Oni stvaraju opuštenu i prijateljsku atmosferu u dnevnom boravku, postavljaju raspoložene stanovnike dječje sobe, lagano distribuciju svjetla i vizualno povećavaju kuhinjski prostor, pružaju ugodan boravak u spavaćoj sobi. Prema psiholozima, određene nijanse boje u lilu konfigurirane su na uklanjanju zemaljskih problema, uzrokuju želju da se gline i otopine. Slične boje najviše vole kreativne dijelove, poznavatelje elegancije i milosti.

Lila zavjese: kombinacija osjetljivosti i milosti stila

Značajke kombinacije nijansi

Pristupi uvođenju lila zavjesa u dekoru postoje mnogi. Mogućnosti mogu biti tradicionalne i prilično originalne. Dopušteno je koristiti bilo koju nijanse - od lavande do zasićene borovnice.

Kako bi se soba ne samo dobila novi izgled, već je također izgledao skladno i nenametljivo, vrijedno je obratiti pozornost na brojne preporuke.

  1. U klasičnom interijeru, pastelni i prigušeni tonovi izgledaju spektakularnije. Optimalno se smatra kombinacijom blijedog lila s kremastom, kremastom, nijansom od slonovače. Prirodni materijali su dobrodošli u ukras: lana, pamuk, izolirana vuna. U takvom okruženju, svilene zavjese će dati atmosferu luksuza i aristokracije.
  2. Lilac zavjese se koriste u vintage stilu, istina je vrlo rijetka. Oni ne bi trebali privući univerzalnu pozornost na sebe i mogu biti izvrstan dodatak glavnoj stilskoj ideji. Glatke, monofonske, blijede panele su prikladna pozadina za druge stavke dekor.
  3. Za umjetnički stil deco, nijanse u lilu najbolje su rješenje. Zasićeni lil je savršeno u kombinaciji s tamno smeđim objektima dekor. Prisutnost urednog crnog crteža je dobrodošla na monofonske zavjese. Ljubičaste zavjese naglašavaju privlačnost mliječne čokolade namještaja. Kombinacija "pansies" je vrlo originalna izgleda kao zasićena boja lila u okviru zlata. Dopuštena su lavande s tankim srebrnim uzorkom.
  4. Strogi i elegantan minimalizam preferira vrlo lagano lila, na rubu bijele ili zasićene opcije. U isto vrijeme, pozadinu treba odabrati svjetlo, možete unijeti nekoliko svijetle akcente u unutrašnjost. Ftoths može imati plavu ili zelenu završnu obradu. Same zavjese trebaju biti monofon i glatke. Previše jednostavna slika može se razlikovati linearnim geometrijskim uzorkom.

Vijeće

Bez obzira na stilsku ideju o unutrašnjosti, važno je zapamtiti da se lila zavjese ne koriste u prostranim prostorijama. Ti elementi daju već dodatnu lakoću zračnu atmosferu, što može negativno utjecati na mentalno stanje ljudi u sobi.

Lila zavjese: kombinacija osjetljivosti i milosti stila

Lila zavjese u modernoj kuhinji

Za kuhinju poželjno je odabrati boju hladne lile. To će stvoriti prikladno raspoloženje, neće se uzbuditi nezamjenjiv apetit, pružit će sobu s dovoljnom količinom sunčeve svjetlosti.

Optimalni pristup u ovom slučaju je kombinacija s bijelim. Mogu se postaviti opcije.

  • Snježno bijele fasade i površina kuhinjskog namještaja, zidovi bež ili pješčane hlade i vedro lila zavjese maksimalne duljine svjetlosti Kisea stvorit će jedinstveno svježu atmosferu.
  • Ne manje korisno na svjetlu, gotovo bijela pozadina bit će zasićena mala zavjesa kafić, gotovo ljubičasta boja. U unutrašnjosti je dopušteno koristiti lila cvjetni ispis na zidovima ili namještaju.
  • Atraktivna i funkcionalna opcija - rimske zavjese lila nijanse kao u okviru snježnih bijelih okvira.
  • Bit će jednostavno i prikladno pogledati laganu zavjesu od vela ili tila do sredine prozora. Izvorni moždani udar bit će dijagonalni jednostrani kamionet.
  • Da bi ukrao previše jednostavnu kuhinju, preporučuje se da koristite bijele austrijske zavjese s uzorom u lilcu i volumetrijskim bendovima do uzorka tona.

Članak o temi: Popravak linoleuma: što oprati i ispustiti viski, servis i kako ukloniti super ljepilo, čisto od kita i pranja

Takve opcije su prikladne samo u svijetloj kuhinji, istrošeni u pastelnim bojama. Neobično sočan na pozadini ljubičaste ili zavjese lavande izgleda svijetlo žuti namještaj.

Lila zavjese: kombinacija osjetljivosti i milosti stila

Popularne i originalne ideje za spavaće sobe

Za spavaću sobu, kašnjenje u mirnim i pastelnim bojama, pogodne su zavjese zasićene boje u lilu. Teške zavjese od baršuna, spuštajući meke nabore, pokreće zdrav san i štiti od sunca. Nema manje popularne kombinirane opcije koja se sastoji od dva kaveta iste teksture i boje, ali s razlikom od nekoliko tonova.

Postoji nekoliko savjeta o korištenju boje lila u spavaćoj sobi.

  • Boja zavjese preporuča se sigurnosno kopiranje jastuka ili slične nijanse.
  • U maloj spavaćoj sobi, lila može biti glavna boja koja će se pratiti u većini elemenata unutarnjih poslova. Ovdje ćete morati raditi na kombinaciji ukupnih površina, a zatim će rezultat biti vizualni porast prostora.
  • Prostranija soba, više tamnija i zasićena treba biti boja zavjese.
  • U spavaćoj sobi, izravne monofonske zavjese bilo koje nijanse u Lilcu ne izgledaju gore od složenih struktura s pickupima i peroksidima. Ponekad nije potrebno izmisliti nešto što uzrokuje, bolje je početi od najjednostavnije opcije.
  • Za ljubitelje kontrasta postoji pobjednička verzija - kombinacija ljubičaste, borovnice ili lavande sa svijetlo žutom. Možete igrati na suprotnosti, kombinirajući zavjese iste boje s zavjesama drugih.
  • Nema manje originalne s jorgi kombinirane svijetle ružičaste i plave nijanse. Harmonija u dizajnu nije slomljena, a soba počinje igrati nove boje.

Lila zavjese: kombinacija osjetljivosti i milosti stila

Kako napraviti prozor u dnevnom boravku?

Ukrasite dnevne sobe nijanse lila, rijetko. Ako se to dogodi - originalnost i svježina slike je zajamčena. U sobi dizajniran za primanje gostiju i obiteljskih okupljanja, uobičajeno je koristiti skuplji tekstil i ukras prozora kako bi ojačali zanimljive opreme.

Članak na temu: LAMBONEN SHELL: Uzorak sa stolom, proizvodna tehnologija

Da ne bi napravili uobičajene pogreške, trebali biste se upoznati s jednostavnim savjetima.

  1. Kombinacija lila s bijelom učinit će soba ženstvena, "slatka", gotovo "kontraktilna".
  2. Lavanda, ljubičasta, borovnice zavjese na sivoj pozadini - hrabri opcija.
  3. Među neutralnim, "obiteljske" nijanse se odlikuju plavom, smeđom, crnom paletom.
  4. Vintage dnevni boravak ima šarmantnu kombinaciju nekoliko tkanina različitih nijansa u lilu.
  5. Svijetla, svježa i dinamički izgleda kao blijedi jorgovi na pozadini ljubičastih zidova ili namještaja.
  6. Ako je žuti namještaj prikladan u određenom dnevnom boravku, onda je vedar, ali nenametljiv opcija zajamčena u kombinaciji s zavjesama borovnica.

Ne zaboravite da je dnevna soba lice kuće. Ako ne postoji namjera šokiranja gostiju, ne smijete kombinirati meke lile nijanse s vrištećim tonovima.

Lila zavjese: kombinacija osjetljivosti i milosti stila

Dječje sobe

U dječjoj sobi bilo koje dobi, nijanse u lilu mogu se hrabro koristiti. Pogotovo svježe i učinkovito njihove kombinacije sa salatom. Djeca poboljšavaju glatke površine bolje, potrebno je uzeti u obzir pri odabiru materijala. U svijetloj glavnoj slici zida, strop i pod je bolje izdržati u pastelnim nenametljivim tonovima.

Za djevojčinu sobu, možete razmotriti mogućnost zasićene borovnice blage zavjese prikupljene u složenom dizajnu. Nema manje popularne kombinacije lavande s svijetlim ružičastim priborom i bijelim namještajem. Za adolescente prikladna je kombinacija tamne, gotovo ljubičaste boje sa sivim zidovima i unutarnjim stavkama različitih stupnjeva zasićenja.

Lila zavjese: kombinacija osjetljivosti i milosti stila

Neuspješna kombinacija lila zavjesa s crvenim naglascima

"Zabranjene" kombinacije

Boja lila se odlikuje nevjerojatna prijateljstvo sa svim njegovim intenzitetom i svjetlinom. U tom slučaju postoji nekoliko nijansi, susjedstvo s kojim trebate izbjeći:

  • Burgunday;
  • terakota;
  • Naranča;
  • cigla-smeđa;
  • klasična crvena;
  • Bolt-Green.

Izbjegavajte neslaganje je vrlo jednostavno. Prije stjecanja zavjese, trebate samo usporediti kontroverzne rezove jedni s drugima ili objektima namještaja i završne obrade, sukobljene stranke će se odmah otkriti.

Članak na temu: Opcije završne obrade pozadine

Lila zavjese: kombinacija osjetljivosti i milosti stila

Izlaz

Mnogi vjeruju da je boja lila razlikuje od bljedilo i monotonije. Zapravo, to je predstavljeno najbogatijom paletom nijansi prikladnih za sve prigode. Ali ne preporučuje se opremiti svu stanu u istoj boji, previše će prekinuti živčani sustav.

"Mlađi brat" ljubičaste boje je dizajniran za opuštanje, konfiguriranje sanjivog raspoloženja, pa je potrebno koristiti samo tamo gdje postoji sličan učinak. Na primjer, zavjese lavande ili borovnica neće im omogućiti da se usredotoče i rade.

Čitaj više