Kako ukloniti gljivice iz zidova u apartmanu od strane narodnih lijekova

Anonim

Kako ukloniti gljivice iz zidova u apartmanu od strane narodnih lijekova

Činjenica da će se u vašoj kući pridružiti "neintelibri uvjetni gost", bit će potaknuta tamna mjesta. Gljivica ili plijesan je cijela kolonija mikroorganizama koji se aktivno razvijaju u vlažnim sobama. Beskočno pokvare popravak i mogu naškoditi vašem zdravlju. Oslobodite se ove infekcije nije lako, ali to je potrebno učiniti. Kako ukloniti gljivice u stanu? Pokušajmo riješiti ovaj problem zajedno.

Uzroci izgleda gljivica

Plijesan je u mogućnosti preživjeti u najnevjerebijim uvjetima, čak iu otvorenom prostoru. Tako su naši topli, udobni apartmani za nju samo mjesto. Sporovi su u zraku, naselili se na zidovima i pod povoljnim uvjetima počinju aktivno se množiti. Takvi se uvjeti mogu stvoriti u svakoj sobi ako:

  • Povećala je vlažnost;
  • Tijekom izgradnje, spasili su se na materijal, zidovi su bili previše tanki i zamrznuti;
  • Tehnologija izgradnje je slomljena, au zglobovima postoje praznine;
  • Pogrešni prozori za zimu su netočni;
  • obilan kondenzat na plastičnim prozorima;
  • Nedovoljno grijanje, ili soba se uopće ne zagrijava;
  • Prekršila je ventilaciju prostorije;
  • Nepravilna hidroizolacija temelja u privatnoj kući ili sirovim podrumima u stanu.

Prije svega, morate pokušati shvatiti zašto se gljivica pojavila na ovom mjestu. Potrebno je riješiti uzrok viška vlage što je brže moguće. To može zahtijevati ozbiljan građevinski rad. Tek tada počinje borbi protiv plijesni. Ako se odmah uklonite za uklanjanje gljivice, onda god način na koji odaberete, to neće pomoći. Pojavit će se opet i opet. U nastavku su glavni načini osvojiti ovu nejednaku bitku.

Važno! Plijesan raste vrlo brzo. Slijedi njegovo uklanjanje na prvim znakovima izgleda. Inače, to je produbiti u zid, a jednostavna obrada više neće pomoći.

Kako ukloniti gljivice iz zidova u apartmanu od strane narodnih lijekova

Gdje početi

Čim ste primijetili mjesta gljiva, pogodite zid, odmah ga počnete uništiti. Što prije to učinite, to je veća šansa da zauvijek uklonite "nerođeni gost" iz zidina vašeg apartmana. Prva faza je priprema. Trebat će vam:

  • Individualna zaštita znači - respirator i rukavice;
  • Lopatica i metalna četka;
  • kanta s toplom vodom i krpe;
  • Sprej za antiseptičnu obradu i kemijska sredstva za uništavanje gljivica.

Nije uvijek njegov izgled odmah se može primijetiti. Skriva se u kutovima ispod kupaonice, iza sudopera i drugih mjesta zatvorenih za pogled. Potrebno je shvatiti da postoji takav problem u sobi, moguće je za oštar miris plijesni i vlage.

Čim se pronađe izvor, treba pažljivo očistiti, ostrugati gljivica i oprati ovo mjesto toplom vodom. Kada radite, budite sigurni da koristite respirator. Spore gljiva su vrlo jaki alergeni i mogu uzrokovati neugodne posljedice do bronhijalne astme.

Članak na temu: Kako graditi kuću od pjene u vlastitim rukama?

Važno! Prije nastavka na posao navlažite zahvaćenu vodu. Tako sporovi neće biti vrlo lete oko sobe.

U kupaonici morate obratiti pozornost na to koliko je pločica u blizini zida. Gljivica uništava građevinske materijale i duboko prodire u žbuku. Ako je pločica počela ljuljati, treba ga ukloniti.

Pozadina iz zidova također treba ukloniti. Uvijek otpustite zavjeru veću na području nego poraz. Ako su crne mrlje mnogo, morat ćete u potpunosti ukloniti pozadinu. Za to je površina zaglavljena toplom vodom, dajte pozadinu lažni i uklonite lopaticu.

Nakon uklanjanja dekorativnog premaza, žbuka se nastavlja. Sva zaražena mjesta napisana su metalnom četkom. Skidanje se provodi do betona. Mala hrapavost uklanjaju brusni papir. Ako je soba u velikoj mjeri zaprepaštena kako bi ovaj napad, onda morate potpuno ukloniti sve žbuke, čak i strop će se očistiti.

Kako ukloniti gljivice iz zidova u apartmanu od strane narodnih lijekova

Pozadina i žbuka treba odmah omotati i izbaciti stan. Dajte sobu da se osuši, za to možete koristiti:

  • toplinski pištolj - najam na prodajnim prodavanjima;
  • Graditeljstvo sušilo za kosu;
  • Normalan grijač ventilatora.

Nakon sušenja možete nastaviti s površinskom obradom kemijskim rješenjima. U te svrhe koriste se i posebni lijekovi i narodni lijekovi. Koje su lijekove u ovom trenutku i ono što se vrijedi koristiti, smatrat će se dalje.

Nakon što je gljiva uništena, morate pažljivo osušiti sobu. Zidovi su tlo, jer to koristi duboka penetracija s antiseptičkim aditivima. Dalje, možete nastaviti na žbuku i konačno poravnanje zidova s ​​kitom. Nakon nanošenja svakog sloja potrebno je čekati potpuno sušenje. Završni sloj kita ponovno je prekriven prajmerima, a tek nakon toga potrebno je zalijepiti pozadinu.

Važno! Radite u staroj odjeći, kao spore gljiva prodiru u tkaninu. Nemoguće ih je oprati odatle. Ova odjeća nakon obrade treba odmah izbaciti.

Kako ukloniti gljivice iz zidova u apartmanu od strane narodnih lijekova

Primjena kućnih lijekova

Ako su lezije male, onda ih možete pokušati ukloniti bez posebnih kompozicija. Da biste to učinili, možete koristiti:

  • vodikov peroksid;
  • ocat;
  • soda;
  • izbjeljivač;
  • amonijak;
  • ulje čajevca.

Ako se gljivica tek počela pojavljivati ​​i sporovi nisu imali vremena duboko prodrijeti, onda bi ovo mjesto trebalo biti tretirano s običnim vodikovim peroksidom. Ovo je jak oksidirajući agens, koji ima antiseptik i antifungalna svojstva. To ne miris i nije toksičan, ali treba pažljivo koristiti na obojenim tkaninama. Peroksid je izvrstan izbjeljivač i lako obeshrabruju tkivo. Prodana u ljekarnama i ima niske cijene.

Ocat je također izvrstan narodni lijek za gljivice od zidova bez popravka. Budući da je ta kiselina nestabilna, treba se koristiti u dobro prozračenim sobama. Kvadrat - neprijatelj plijesni.

Površina se ispere, kalup je ogrebani na zahvaćenim područjima sa spužvom primijenjenom tablicom octa. Nemojte penjati. Takva obrada treba provesti tjedno, dok problem ne bude potpuno nestao.

Članak o toj temi: Koje zavjese visi u spavaćoj sobi: pravila izbora i modnih trendova

Soda je u bilo kojoj kuhinji, ima i antifungalni učinak. Soda nije toksična - to je osobito istinito ako u kući postoje mala djeca ili životinje. Kao i kod prethodnih metoda, površina se najprije mora očistiti. Isperite toplom vodom, nakon nanošenja otopine sode. Pomiješa se u udjelu od 2 žlice za 0,5 litara vode. Površina ne mora ispirati. Postupak se treba ponoviti nekoliko puta tjedno, dok ne bude potpuno nestao.

Bleacher sadrži natrijev hipoklorit - to je najjači antibakterijski i antifungalni lijek. Manje je toksično od industrijskih prajmera i može ukloniti ne samo samu gljivice i plijesan iz zidova, već i nositi se s sporovima.

Budući da je, prije svega, izbjeljivanje, ne smije ga koristiti na površinama koje mogu obeshrabriti. Najbolje je da se dokaže da pročisti staklene i popločane površine. Sam proces se ne razlikuje od upotrebe octa ili sode. Moramo miješati izbjeljivač s vodom u smislu 1:10. Poprskajte ga pulverizatom ili nanesite spužvu na zahvaćena područja i osušite.

Također se lako nositi s takvim problemom amonijaka alkohola. Jedina razlika od korištenja izbjeljivanja je miješati s vodom, amonijak je potreban u omjeru 1: 1.

Važno! Bjeljenici koji sadrže klor su vrlo kaustični. Kada radite s njima, zaštitite ruke i koristite gumene rukavice. Da ne bi otrovilo isparavanje, soba mora biti dobro prozračena.

Ti su načini dobri na glatkim površinama, kao što su pločice, stakloplastike. A ako je problem pogodio drvene panele i ne želite ih pokvariti? Da biste uklonili gljivu s zidom prekrivenom oblogom, možete iskoristiti prirodnu antiseptik - ulje za čaj. Operite i očistite mjesto zahvaćene gljivicom. Stablo je potrebno pažljivo sušiti, snažno apsorbira vlagu. U ovom trenutku se priprema antiseptički mort. Čaša vode se doda 1 čajna žličica eteričnog ulja i miješana. Koristite prskalicu koja se nanosi na površinu i ostavite nekoliko sati do potpunog sušenja. Nakon što se ovo mjesto može posuti octom ili rukovati sodom.

Kako ukloniti gljivice iz zidova u apartmanu od strane narodnih lijekova

Posebna sredstva

Narodni lijekovi su dobro korišteni ako je uobičajeno područje poraza mala. Kada gljivica već temeljito pusti korijene, ne čine bez popravka. Da biste ga uklonili zauvijek, trebali biste iskoristiti posebne antiseptičke lijekove. Na tržištu je predstavljen veliki raspon, pokušajmo shvatiti što se razlikuju.

Kao i svi industrijski pripravci, specijalizirani antiseptici najbolje se slaže s sporovima, gljivicama i posljedicama njihovih sredstava za život. Pravilno odabrani lijek pomoći će da se riješite problema zauvijek. Primijenite sastav za predbežreće i pripremljene zidove. Slični lijekovi su nekoliko vrsta:

  • na temelju smole;
  • silikatna;
  • Disperzija
  • Fungicidalno.

Članak na temu: Kako napraviti bazen u zemlji: Foto izvještaji + video

Pripravci na temelju silikona i smola dizajnirane su za obradu drvenih površina. Ne ometaju sposobnost stabla da dišu. Uz njihovu pomoć, možete ukloniti male pukotine i riješiti se gljivica.

Siluriti ne samo ubiti plijesan, već i stvoriti tanki film na površini betona. Tako pokrivaju mikročitovi koji se formiraju tijekom života gljive. To sprječava ulazak vlage i štiti od ponovnog pojavljivanja plijesni.

Pripravci za disperziju - univerzalna sredstva. Prajmeri takvog plana uklanjaju gljivicu i sporove i pomažu poravnati površinu. Preporučuju se da koriste na samom kraju, neposredno prije lijepljenja pozadine.

Fungicidna sredstva ili fonifluide su vrlo popularne na tržištu. Savršeno su se nosili s ciljem. Naravno, nemoguće je opisati sve lijekove, tako da vrijedi razmotriti najučinkovitije i dobro dokazane:

  • Alpa - učinkovita sredstva koji se koristi za vanjske i unutarnje radove. Ovo rješenje se može koristiti za uklanjanje i sprečavanje bez ograničenja. Neće povrijediti ni stablo ni suhozida, niti prirodni kamen.
  • Dali - ima visoku prodornu sposobnost. Koristite i za prevenciju i za uništenje gljivica. Svi završni materijali su savršeni na njemu. Može se koristiti na različitim površinama, a onda ima iste kvalitete kao i prethodne, ali je jeftinije.
  • "Olympus Stop-kalup" - Ima ista svojstva kao i prethodni, primjenjuju se na dva sloja. Dobro je uspostavljen u vlažnim prostorijama, kao što je kupaonica ili podrum, podrum.
  • Biotol - Uglavnom se koristi za vanjski rad.

Važno! Prije nego počnete raditi s bilo kojim od gore navedenih priprema, pažljivo biste trebali ispitajte upute. Nevažeća uporaba se gubi alati i vrijeme.

Kako ukloniti gljivice iz zidova u apartmanu od strane narodnih lijekova

Praktični savjeti za prevenciju

Gljivica za uklanjanje je složeni vremenski konzumirajući postupak, često zahtijeva popravak. Mnogo je lakše spriječiti raspodjelu infekcije u stanu. Evo nekoliko pravila, promatrajući koje se ne možete bojati izglede gljivica:
  • Soba je što je češće moguće smanjiti vlažnost zraka.
  • Apartman se mora razmišljati i dobro funkcionirati ventilacija.
  • Namještaj treba postaviti tako da zrak može slobodno cirkulirati.
  • Tijekom popravka vrijedi čekati potpuno sušenje svakog sloja žbuke, prajmera ili kita.
  • Bolje je koristiti građevinske materijale s antiseptičkim aditivima.
  • Čim se u stanu pojavljuju prve crne točke, odmah ih izbrišete. U ovoj fazi možete koristiti narodne lijekove.
  • Pogotovo prati stanje kupke i WC-a.

Kako ukloniti gljivice iz zidova u apartmanu od strane narodnih lijekova

Što trebam sjetiti i sistematizirati informacije dobivene nakon čitanja ovog članka, možete vidjeti predloženi videozapis.

Čitaj više