Kako položiti iverice na podu?

Anonim

Različite materijale koriste se za usklađivanje i izolaciju poda. Razmatraju se jeftine i praktične ploče imirodne ploče, moguće je samostalno položiti na pod neovisno. Ovaj materijal se sastoji od baze pupala, proizvedenog od obrade drveta. Plahte se koriste za razne radove, oni su neophodni za zidove zidova, spola i stropa. Najčešće se iverice koristi za poravnavanje, izolirajte površinu poda. Materijal je izvrstan za bazu betona ili drva, možete izvesti trim na zaostatku. Rad je jednostavan, ne zahtijeva posebno iskustvo, ali proces treba izvršiti korak po korak.

Kako položiti iverice na podu?

Shemboarda se koristi za poravnavanje podova.

Alati i materijali za polaganje

Podni uređaj iz iverice je jednostavan proces. Prije početka rada svi materijali trebaju biti pripremljeni. Shemboard je odlična opcija za trim, jer je taj materijal koji ima sljedeće prednosti:

  1. Usklađivanje je savršeno, nakon polaganja ploča možete odmah početi završiti rad.
  2. Materijal je također izolacija, baza dobiva izvrsne toplinske pokazatelje.
  3. Trošak će biti manji nego za Phanneur, ali kvaliteta će biti izvrsna.
  4. Takvo pod s vlastitim rukama brzo leži i upravo to razlikuje od betona.

Kako položiti iverice na podu?

Alati za montažu poda iz iverice.

Vodena ploča se ne može položiti kada je konstantna vlažnost u zatvorenom prostoru. To negativno utječe na kvalitetu omotača, ploče će biti uništene u najkraćem mogućem roku. Razina vlažnosti ne smije biti više od 60% na sobnoj temperaturi od 10 ° C.

Za rad će biti potrebni materijali i alati:

  • razina izgradnje;
  • rulet;
  • Jednostavna olovka;
  • Corolninic;
  • Cirkular;
  • elektrolik;
  • odvijač;
  • Perforator;
  • vodonepropusna membrana;
  • pločasti ploča;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • Tišina;
  • Kit.

Članak o temi: jeseni obrt u tehnici nadizanja (20 fotografija)

Priprema prije polaganja ploča

Prije početka postavljanja iverice na podu, morate obaviti brojne pripremne radove. Postupak u ovom slučaju je sljedeći:

Kako položiti iverice na podu?

DSP shema polaganja na podu.

  1. Potrebno je demontirati stare podne obloge, nakon čega je moguće pažljivo pregledati stanje baze, može biti potrebno popraviti. Složenost rada ovisi o tome u kojoj se stanju nalazi. Bit će potrebno pregledati status kašnjenja ili ploča, oni ne bi trebali imati pukotine, mjesta plijesni ili druge štete. Pokvarene ploče treba odmah zamijeniti, dok pažljivo ispitaju stanje susjednih elemenata. Potrebno je provjeriti sadržaj vlage osnovne baze, moguće je da će biti potrebno njegovo sušenje, vodonepropusni uređaj.
  2. Za betonsku bazu, popravak može biti različit. Potrebno je odrediti prisutnost pukotina i crijeva, preporuča se svi izbočeni dijelovi za liječenje mlin. Treba odrediti razinu vlažnosti poda, potrebu za hidroizolacijom.
  3. Nakon što je ispitana zaklada, važno je odlučiti hoće li biti pod podrezivanjem komunikacije. Uređaj je potreban ne samo na posebne valovite cijevi, nego i zapažanje. Potrebno će se osigurati povremenu službu komunikacija, ako je potrebno, pristup tijekom popravaka.
  4. Za beton će biti potrebna posebna antifungalna impregnacija, potreban je sloj vodonepropusnog filma. Ako je baza drvena, onda sve ploče prije polaganja, uključujući zaostajanje, impregniraju s antisepticima.
  5. DSP ploče moraju biti izrezane na prikladne stavke. To će zahtijevati elektrolovka, jednostavnu olovku i ravnalo. Potrebno je odrediti kakvu razinu poda treba podići. Za rad se koristi razina izgradnje, visak, liniju, jednostavna olovka ili posebna traka za kretanje. Oznake se izvode na površini zidova, tako da je tijekom rada bilo moguće jasno vidjeti, na kojoj razini će se pričvrstiti materijal kućišta.

Polaganje šetnja na temelju

Kako položiti iverice na podu?

Pričvršćivanje iverice na pod s vijcima za samozadočavanje.

Članak o temi: ljepilo za pozadinu metilana, mali pregled

Nakon završetka pripreme, možete početi poravnati temelj. Pod obroka je slaganje iz dugog kuta, bit će mnogo prikladnije. Slijedi u izlazni izlaz. Trebalo bi postojati temperaturne praznine između peći i površine zidova. U prvom slučaju ostavite praznine od 10 mm, a postoji nekoliko milimetara između ploča. Poravnati bazu, može se zahtijevati ne 1 sloj iverice, nego dva, ako su nepravilnosti prevelika. Za seks zaostaje, poravnanje se provodi u instalacijskoj fazi šipke.

Samozakopljeni vijci se koriste za zatvarače, montiraju se oko perimetra svake ploče. Vijci se moraju staviti na takav način da se udaljavaju od ruba najmanje 1 cm, inače peći se može oštetiti. Korak samo-učvršćivača za zatvarače je 30 cm, to će biti dovoljno.

Ako se polaganje provodi na podu s kašnjenjem, pričvršćivači bi trebali biti na baru.

Isto pravilo se odnosi i zglobovi pojedinačnih ploča.

Nakon završetka popravka katova, potrebno je početi završiti površinu. Za to su svi zglobovi i zatvarači su nesigurni. Vodice samo-tapka moraju se ukloniti malo na stablu, ne nastupaju iznad površine. Ali to bi trebalo biti učinjeno tako da list nije prekriven pukotinama. Za uređenje mjesta za pričvršćivanje, na stablu se koristi posebni kit, primjenjuje se s tankim slojem. Kada se materijal vozi, bazna površina je polirana, a možete početi dalje raditi na završnoj obradi.

Značajke polaganja iverice na betonu

Kako položiti iverice na podu?

Krug poda estriha.

Gore navedena instalacija je savršena za drvene podove, iako se može koristiti za beton. Međutim, u potonjem slučaju, umjesto samo-potplata, još je bolje koristiti posebne tiple. Ako betonski pod ima velike nepravilnosti, onda je prethodno potrebno za izvođenje estriha. Prije polaganja ploče treba prekriti uljem kako bi se osigurala njihova zaštita. Na temelju označavanja, koji će odgovarati točkasti zatvarača. Perforator u materijalu je napravljen rupa, nakon čega je moguće početi polagati i pričvršćivači panela na površini.

Članak na temu: Kako napraviti bazen u zemlji: Foto izvještaji + video

Ako neravnomjernost betonske baze nije prevelik, potrebno je više od jednog sloja za popravak. Takva metoda nije najbolja, stoga stručnjaci savjetuju da provede polaganje zaostajanja ili korištenje posebnog regulatornog sustava. Ploče se stavljaju na posebne tiple čija se visina može ugraditi. To je prikladno, takav je kat čvrst i pouzdan. Kada koristite tračnice kao kašnjenje, baza se može odmah izolirati. Ova opcija je maksimalno podsjeća na instalaciju laghama. Prethodno je sloj vodonepropusne membrane složen na beton.

Čitaj više