Visina liječenja: Standardne i preporuke za ugradnju

Anonim

Visina liječenja: Standardne i preporuke za ugradnju

Na prvi pogled čini se da je instalacija kupke prilično jednostavan zadatak. Ali čim nastavimo na posao, odmah se postavlja pitanje, što je standardna visina tijela s poda i kako je bolje postaviti ovaj proizvod. A to je prilično prirodno, jer su ti čimbenici koji značajno utječu na sigurnost i praktičnost korištenja ove vrste vodovoda. Pokušajmo donijeti osnovne preporuke za pravilnu instalaciju kupaonica različitih konfiguracija.

Regulatorni zahtjevi

Visina liječenja: Standardne i preporuke za ugradnju

Koja je visina za ugradnju kupke? Ako kontaktirate standarde za ugradnju kupaonice, njegova visina s poda trebala bi biti 0,6 m. Jasno je da je nekoliko čimbenika utjecalo na definiciju te vrijednosti. Jedna od najvažnijih glavnih okolnosti je činjenica da je za takvu razinu da je osoba ugodna za podizanje noge.

Ako je to vrijednost visine za promjenu na bilo koju stranu, smanjiti ili povećati, može dovesti do određenih neugodnosti: precijenjeni indikator je neugodnost pri ulasku u kupaonicu, spušteni pokazatelji - na sigurnost kada napuštaju kupku.

Svaki proizvođač pokreće model kupaonice, oslanjajući se na ove regulatorne pokazatelje.

Standardna visina podne kupke ne ovisi o veličini same posude. Tablica prikazuje dimenzije koje se najčešće mogu vidjeti u trgovinama vodovoda.

Visina liječenja: Standardne i preporuke za ugradnju

Značajke ugradnje

Visina liječenja: Standardne i preporuke za ugradnju

Standardna veličina kupke

Pozornost se također treba posvetiti drugim parametrima ugradnje zdjela prikazanih u regulatornim dokumentima. Na primjer, postavljanje posude u kupaonicu:

  • blizu zida;
  • U središtu sobe.

Najčešći način je postavljanje posude u blizini zida. To je uglavnom uzrokovano malim područjem prostorije, koji se daje ispod kupelji u apartmanima visokih zgrada. Kada se postavlja, pokušava pružiti tri nosača koje su zastupljene zidovima sobe.

To je pozitivan čimbenik koji osigurava sigurnost i stabilnost strukture. U kritičnom slučaju, uvijek se možete osloniti na jedan od zidova.

Visina liječenja: Standardne i preporuke za ugradnju

Drugi položaj kupki uglavnom se primjenjuje u privatnim kućama, gdje soba obično ima veliko područje. Ova metoda daje sobni sofisticiranost i luksuz.

Članak na temu: Kako šivati ​​letove u krevetiću učiniti sami: proizvodnja

Ali u ovom slučaju moraju se promatrati određene norme. Na primjer, udaljenost od granica kupelji trebaju biti najmanje 100 cm. To će omogućiti slobodan prijelaz za korisnike.

Vrsta modela i visinu kupke

Mnogi potrošači također se pitaju je li visina podne kupelji ovisi o modelu zdjele i materijala iz kojeg je napravljen.

Visina liječenja: Standardne i preporuke za ugradnju

Za početak, razumijemo koje su kupke:

  • od čelika koji je prekriven caklom;
  • od lijevanog željeza;
  • akril.

Visina liječenja: Standardne i preporuke za ugradnju

Strukture od lijevanog željeza su najtrajniji

Svi predstavljeni modeli imaju vlastite značajke u instalaciji. Na primjer, čelične posude su niske, stoga su nestabilne. Regulirati visinu na nogama postoje posebni mehanizmi. Kupke ovog tipa ne mogu se instalirati u sredini sobe.

Boje od lijevanog željeza, naprotiv, vrlo su teške. U takvim kupaonicama voda hladi mnogo sporije, ali značajna težina komplicira izvršenje instalacijskog rada. Za to se koriste posebne podrške, koji su sigurno pričvršćeni na tijelo zdjele. Metode instalacije mogu se instalirati na dva načina.

Treba pamtiti da je gotovo nemoguće podesiti visinu kade od lijevanog željeza.

Visina liječenja: Standardne i preporuke za ugradnju

Akrilne zdjele najpopularnije

Najmodernija opcija je akrilne posude. Izgledaju vrlo atraktivno i luksuzno. Takvo se vodovod dobro uklapa u modernu sobu.

Više čimbenika kao što je sposobnost vraćanja oštećenih područja u obliku ogrebotina ili pulla može se pripisati prednostima akrilnih CHA. Lako se uklanjaju s posebnim pripravcima.

Akrilne kupke također se ne preporučuju instalirati u središte sobe. Za ugradnju se koristi vanjski stalak, koji ne dopušta podešavanje visine posude.

Dopuštena odstupanja

Kao i uvijek postoje neke iznimke i odstupanja od standardnih pokazatelja. U slučaju kada je takav vodovod instaliran u dječjim institucijama, visina podnice pod je 0,5 m. Kako odabrati vrstu kupke, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: Tamni strop u unutrašnjosti

Imajte na umu da ako je odstupanje od norme je beznačajno, ta činjenica ne može utjecati na kvalitetu i sigurnost korištenja kupaonica.

Visina liječenja: Standardne i preporuke za ugradnju

Ne biste trebali brinuti ako i dalje želite promijeniti standardne indikatore visine podnog podnog poda.

Ova odluka ostaje samo za vas, pogotovo ako pruža najbolju udobnost.

Svatko može podesiti visinu posude za sebe.

Čitaj više