Stolna visina u kuhinji s poda: Standard

Anonim

Stolna visina u kuhinji s poda: Standard

Svaki domaćica snova o modernoj i udobnoj kuhinji. Jedan od čimbenika prikladnog funkcioniranja kuhinjskih slušalica je visina stola u kuhinji s poda. Osim toga, dimenzije ovog elementa kuhinjskih slušalica stvaraju određenu harmoniju u unutrašnjosti.

Budući da je stol mjesto za oba posla i za jelo, visina igra veliku ulogu u osiguravanju udobnosti korištenja ovog objekta namještaja.

Standardne dimenzije

Najlakši način je kupiti kuhinjski namještaj prema standardnim veličinama. Ali problem je u tome što nije sve standard prikladan. Naravno, ako planirate minimalnu uporabu kuhinje, na primjer, za brzo kuhanje doručak i zagrijavanje brze hrane, također se možete zaustaviti na uobičajenim veličinama visine kuhinjskih slušalica s poda.

Stolna visina u kuhinji s poda: Standard

No, u slučaju kada domaćica provodi puno vremena u kuhinji, zadovoljan svojim obiljem članova obitelji, udobnost je najvažnija zadaća.

Htio bih napomenuti da se promjena u veličini radnih površina u kuhinji proteže od 50-ih godina prošlog stoljeća. U to vrijeme, brojke ovise o prosječnom rastu žena, u tom pogledu, čine oko 165 cm.

Prema standardima srednjeg rasta osobe u 166 cm, razina tablice bi trebala biti 88 - 89 cm.

Također treba imati na umu da u kuhinji gotovo svi rade stojeći. U tom slučaju glavni teret pada na kralježnicu. Izvođenje čak i malih padina, postoji opterećenje svih mišića leđa i vrata. Takvo opterećenje je teško čak i za zdravu osobu.

Prioriteti

Stolna visina u kuhinji s poda: Standard

Ispravno izbirljiva visina će omogućiti rad ne naprezanje

Dakle, nastavit ćemo od činjenice da je udobnost rada u kuhinji je optimalna visina kuhinjskih slušalica i ispravnu lokaciju funkcionalnih dijelova.

Članak na temu: String za zavjese - jednostavan stropni glavni vijenac

Ako su ti parametri ispravno odabrani, možete postići olakšati rad za hostesu o trećini. Uostalom, monotoni rad u okomitom položaju, koristi dvostruko više mišića nego u položaju čak i najmanji nagib.

Također treba napomenuti da je viši položaj countertop je također nezgodan, jer neke funkcije koje zahtijevaju pritiskom, na primjer, mogu se obaviti s poteškoćama.

Svi ovi trenuci dovode do činjenice da osoba dođe brzo umor i, kao rezultat toga, nervozni kvarovi i povećanje vremena za kuhanje.

Optimalne dimenzije

Razmislite detaljnije kako najbolje odabrati visinu stola u kuhinji. Za to, prije svega, potrebno je odlučiti o funkcionalnosti kuhinje.

Stolna visina u kuhinji s poda: Standard

Glavni parametri za koje se procjenjuje praktičnost rada:

  • Visina brojača;
  • radna površina;
  • Stupanj osvjetljenja.

Korespondencija visine poda do countertopa i rast hostesa može se promatrati u tablici u nastavku:

Stolna visina u kuhinji s poda: Standard

Razne vrste posla

Stolna visina u kuhinji s poda: Standard

Idealna opcija za osiguravanje udobnosti i udobnosti u kuhinji je pružanje višestrukih punktopa. To je uglavnom zbog različitih vrsta rada, koje se izvode u kuhinji:

  • kuhanje hrane;
  • Čišćenje i pranje posuđa;
  • Proizvodi za rezanje;
  • test za gnječenje.

Uz svaki oblik rada, određeni mišići osobe rade, a opterećenje na njih se mijenja. Stoga, u svakom slučaju postavljena određena visina tablice.

Pranje

Stolna visina u kuhinji s poda: Standard

Odabir veličina za kuhinjski namještaj, orijentiran na vašoj visini

Zaklanjak je obično opremljen pod sudoper. Značajke izvršenja rada su sljedeće:

  • Naučite udaljenost od koljenastog zgloba korisnika na pod;
  • oduzima od ovog rezultata veličine ručnih četkica.

Dobiveni rezultat je maksimalna visina za ormarić za pranje. Ti će pokazatelji pružiti:

  • izravno spin od korisnika;
  • Ruke u radnom stanju savijat će se pod pravim kutom;
  • Ručni četke će se odmoriti na rubu pranja.

Članak o temi: Drvene zavjese: sorte i uloga u unutrašnjosti

Sve te činjenice olakšat će rad i stupanj umora.

Ne zaboravite da se mjesto pranja i ploče na kojoj se priprema hrana, ne može biti manja od 0,4 m.

Rezanje

Da bi se ispunio rad takvog plana, potrebno je osigurati dovoljno površine radne površine. Što se tiče visine tablice, to bi trebalo biti manje od visine ormarića za pranje. Dodatne informacije o standardnim dimenzijama namještaja pogledajte ovaj videozapis:

Stolna visina u kuhinji s poda: Standard

Prilikom obavljanja radova pod kojim je potrebno imati određeni pritisak na površinu, na primjer, kada su potrebni test testa ili rezanja mesnih proizvoda, neki drugi parametri. Optimalna visina tablice za ovu vrstu rada je iznad pojasa.

Stoga možete opremiti površinu na dvije razine. Glavni dio radne površine treba biti na razini od približno 83 - 85 cm, a drugo manje područje i niže.

Ako područje kuhinje ne dopusti da se urci za uređenje tabletopa različitih razina, neke funkcije mogu izvesti slobodnu površinu za pranje. U takvim slučajevima, razina radne površine i pranje je opremljena na istoj visini. Parametri se uzimaju u prosjeku.

Površina za kuhanje

Ovaj dio kuhinjskih slušalica također je potražnja. Da biste odredili svoju visinu, potrebno je odabrati tavu od najveće visine i odrediti ga na takvoj razini, tako da je moguće izgledati bez poteškoća. O tome što bi trebalo biti širina i dubina kuhinjskih modula, pogledajte ovaj videozapis:

Treba imati na umu da je udaljenost od površine za kuhanje da se ekstrahira na njoj treba biti najmanje 70 cm.

Stolna visina u kuhinji s poda: Standard

Da bi se postigao najviši stupanj funkcionalnosti kuhinje, potrebne su i druge nijanse. Na primjer, izvucite ladice i površine.

Također biste trebali obratiti pozornost na visinu stolica kako bi se moglo izvesti neki radni sjedeći. Ali to bi se također trebalo pamtiti da je kuhinjski aranžman po narudžbi će biti pušten malo više po cijeni od standardnih veličina.

Članak o toj temi: Gdje se treba otvoriti vratara: glavno pravilo

Čitaj više