Upute za ugradnju drvenih postolja

Anonim

Mnogi majstori bacaju sumnju na značenje postolja u unutrašnjosti. Međutim, ovaj element ima nekoliko bitnih funkcija odjednom, a kako bi se u potpunosti otkrile, potrebna je ispravna instalacija drvenog postolja. Činjenica je da ne samo da izgled podne obloge više dovršeni, već i jamči zaštitu prostora između poda i zidova iz akumulacije prljavštine i vlage. Također je savršeno skrivao kabel. Kao rezultat toga, ugradnja drvenog postolja može se nazvati izazovan i važan zadatak, o čemu će se raspravljati u ovom članku.

Savjeti za izbor materijala

Pretpostavimo da ste već odabrali savršenu pokrivenost, pa je sada stigao da odaberete drveni postolje, au ovom slučaju postoje neke značajke o kojima je vrijedno naučiti unaprijed. Prvo, moram reći da su danas dvije vrste zastupljene na tržištu - furniranim i masivnim. Kao osnova za proizvodnju masivne verzije, hrast drva, trešnja ili pepela se koristi. Furnirana je od borovog ili jela, nakon čega je dizajn prekriven furnirom iz vrijednijeg drva. Prema rezultatu, proizvod se ne razlikuje mnogo od skuplje masivni kolega. Jedina razlika između njih je cijena. Stoga, ako ste u potrazi za proračun drveni postotak, savjetujem vam da zaustavite svoj izbor na feniliziranoj verziji. Glavna stvar je odabrati proizvod u shemi boja koja će biti skladno u kombinaciji s premazom pod.

Upute za ugradnju drvenih postolja

Ali čak iu potrazi za najviše proračunske odluke, ne vrijedi dostići krajnosti, jer je kvaliteta također vrlo važan aspekt. Ako je za proizvodnju korištena sirovina za loš kvalitetu, gotov proizvod će imati ne-prazni pogled zbog izbočenih vlakana koji se ne brušeju.

Članak o temi: Pozadine za sivu

Upute za ugradnju drvenih postolja

Obratite pozornost na onaj u kojoj ćete sobi biti instaliran. Ako govorimo o kuhinji ili kupaonici, bolje je odabrati proizvode od jele, borove i ariš, jer su otporni na vlažno okruženje i neće ispucati nakon sušenja.

Priprema, izračun i rezanje

Prije početka instalacije drvenog postolja potrebno je izraditi materijalne izračune, što će omogućiti da ne izvrše dodatnu potrošnju tijekom nabave. Brojevi su prilično jednostavni i provode se prema standardnoj shemi. U idealnom slučaju, ako imate točan plan soba, u kojem se planira instalirati drveni postolje. U početku, morate mjeriti perimetar sobe i napraviti širinu vrata od nje. Rezultirajući broj i bit će točna duljina postolja. Sada je dovoljno samo da ga podijelite na veličinu jedne jedinice proizvoda, zaokružujući u većinu strana. Često, građevinske prodavaonice nude proizvode sa standardnim 2,5 metara dug.

Da ne bi napravili pogrešku, bolje je dodati još 10% materijala na rezultirajući rezultat kao dionica. Nakon kupnje drvenog postolja za jedan dan, bolje je držati u sobi u kojoj ga planira instalirati. Ovaj put bi trebao biti dovoljno da se proizvod navikne na temperaturu i vlažnost zraka.

Upute za ugradnju drvenih postolja

Tijekom pripreme za ugradnju potrebno je odrediti koji će se od postojećih elemenata instalirati u tamnije dijelove prostorije zbog prisutnosti kuja i močvara, a koja se može postaviti u svijetla područja. Također, prije instaliranja u postolje, morate izrezati malo produbljivanje, gdje će biti instalirani šeširi vijaka. Ako zanemarite ovaj trenutak, onda kada je proizvod presvučen s kitom, obavit će se i spriječiti jedinstvenu raspodjelu završnog materijala. Ako planirate dobiti maksimalnu korist od instaliranja drvenog postolja, preporučujem korištenje buke izolacijskih i izolacijskih materijala. Dovoljno su staviti ljepilo s nadalje.

Članak o temi: Vertikalne rolete: Značajke i prednosti

Rad s drvenim postoljem mnogo je složeniji nego s plastikom. Kutovi tijekom instalacije se ne koriste, stoga je potrebno prilagoditi elemente na uglovima kao preciznije. Rezanje se provodi uz pomoć stoecha, koja je pričvršćena na stolu ili stolici. Drveni postolje se pritisne na kajbu s isječcima, tako da nema promjena tijekom rezanja. Potrebno je pažljivo smanjiti na kraju kako bi se dobio segment, idealno se kombinira na zidu. U slučaju kada zidovi u apartmanu ili kući nisu savršeno glatki, oblik proizvoda može se voziti rukom.

Montaža

Ako želite znati detalje o tome kako instalirati drveni postolje, mogu reći da u ovom slučaju nema tajni, toliko domaćih majstora, čak i bez iskustva, ne rade s ovim zadatkom s vlastitim rukama. U prvoj fazi pripremljena postolja se nalazi pod samo-crtežom, udaljenost između kojih je deset centimetara, a visina od poda je dva centimetra.

Upute za ugradnju drvenih postolja

Ako želite da pričvrščici budu što nemoćni, koristite tanke vijke s malim kapicama, nakon prerušavanje će biti vrlo teško vidjeti. Samo razmislite o trenutku kada koristite tanke vijke, produbljivanje ispod šešira ne mora bušiti. Pričvrstite vijke u zid dok ne zaustavi. Nakon toga, morate ukloniti postolje i bušilicu u zidu otvora na temelju onih koji su ostali iz vijaka i umetnite dowel. Tada morate ga vratiti na mjesto i konačno popraviti uz pomoć vijaka.

Upute za ugradnju drvenih postolja

Završiti postolje

Na fazi fiksacije, ugradnja drvenog postolja ne završava. Prirodno drvo uvijek izgleda dobro, ali bolje kada je površina završena. To daje komercijalne proizvode. Prvo, mogu biti lakirani. Ako su proizvodi prilično polirani, trebate samo pronaći pravu nijansu laka i primijeniti ga u dva sloja. Ne zaboravite to s vremenom, lakirane površine tamne, tako da je bolje uzeti u obzir ovaj trenutak u fazi odabira laka.

Članak o temi: Drvene zavjese: sorte i uloga u unutrašnjosti

Drugo, mogu biti obojani. Za ovu površinu morate se nositi s prajmerima, a nakon sušenja pažljivo je polirano. Tek nakon toga možete primijeniti boju. Idealno rješenje bit će akrilne boje koje vam omogućuju da stvorite nevjerojatnu količinu boja.

Video "Kako instalirati drveni postotak"

Na videu, a amaterski majstor govori o nijansima ugradnje fnethood iz stabla. Nakon gledanja rekord, naučit ćete koje alate za pripremu i kako se proces instalacije događa.

Čitaj više