Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Anonim

Možete napraviti pouzdanu i relativno jeftinu ogradu za web-lokaciju uz pomoć kombinirane ograde - stupovi su izrađeni od opeke i punjenje (raspon) i bilo koji lagani materijal - drvo, profesionalni list, krivotvorena ograda. Pogled je čvrst, a trošak je mnogo manji nego na "čisto" ograda od opeke. A polaganje polova nije najteže, ali povoljna. Masters je zatražio još dvije godine od 2000 rubalja po stupu, a danas su cijene porasle više od dva puta. Fold cigle stupove na ogradu s vlastitim rukama i bez vještina zida. Važno je udovoljiti tehnologiji i sve će raditi.

Zaklada za ogradu s opeke

Odabir vrste temelja pod opekom Poljacima ovisi o tome koji će se materijal popuniti kao i od vrste tla. Ako je raspon ograde od laganog materijala (profesionalne podnice, drva), možete napraviti temelj za svaki stup. Dubina na koju bi gomila trebalo postići / uvrnuti, ovisi o vrsti tla i visine podzemnih voda. Ako su tala skloni zimskom beagle (glina ili ilovača) s vrlo smještenim podzemnim vodama, morate iskopati 15-20 cm ispod dubine tla. Na dobro odvodnim tlima (pijesak i pješčana), dovoljno je skočiti na 80 cm.

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Foundation Pile za opeku za ogradu s blagim punjenjem

Zaklada pilota ispod stupa opeke vrši se prema standardnoj tehnologiji:

  • Byat fossa željene dubine (promjera 25-35 cm);
  • na dnu zaspati kante-dvije ruševine;
  • zbijen;
  • Stavili su cijev oko koje će naknadno voditi pljačkanje (na gomilanim tlima u paketu dio, nekoliko segmenata metalnih štapova, vrpci, uglovi su održiviji);
  • Cijev je postavljena strogo okomito, fiksirana;
  • Za gomilu tla, ako metalni komadi nisu zavojili do cijevi, možete staviti nekoliko šipki za pojačanje u rupu, za vrlo složene tlo možete spojiti okvir;
  • Visoki beton se izlije - m300 ili više (o brendu i sastavu čita ovdje).

Duljina cijevi preklapa iz dvije vrijednosti: od dijela koji je imuniran u beton i onaj koji će se držati na vrhu. Štoviše, gornji dio cijevi nije uopće potreban u ovom slučaju treba biti do vrha stupa. To može biti na 40-50 cm kraće. Iznimka - stupovi na koje će vrata biti obješena i / ili proba. Ovdje unutarnja pojačanja mora biti gotovo do vrha.

Ako je ograda zakazana da bude potpuno cigla ili u regiji veliki vjetar opterećenja, najvjerojatnije ćete morati napraviti full-falsed remen temelj. Još jedna mogućnost je gomila vezana uz finu uzgojnu vrpcu.

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Dizajn ograde s ciglenim stupovima na monolitnom ojačanom betonu

Pročitajte više o vrstama temelja za sve vrste ograda, čitanje u članku "Temelj za ogradu: Kako ne pokopati dodatni novac".

Članak o toj temi: Kako staviti podnu ploču

Rješenje i opeke za stupce

Otopina je napravljena cement-pijesak s udjelom 1: 5 (ili 1: 6). Pijesak je bolji da se plitka frakcija, visoki brand cement nije niži od M400. Za plastičnost, možete dodati malo tekućeg sapuna za ruke ili deterdžent za posuđe (20-30 gr. Na standardnoj žlice za gnječenje).

Važno je kada se otopina dobije potrebnu fluidnost. Ne bi trebalo biti suho, ali je nezgodno raditi s tekućinom, stoga se voda dodaje postupno, nakon dosljednosti otopine. Željeni uvjet može se pratiti kako slijedi: širite neku površinu za neku površinu, stavite križ na njega na njega. Zatim uzmite označenu zavjeru na Celmu i slijedite križ: ne bi trebalo "plivati".

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Optimalna dosljednost rješenje za kolumne zidane opeke

Ako želite, možete dobiti crno rješenje: dodajte čađe na njega. Prodaje se u građevinskim trgovinama. Prilagodite mali dio čađe i dobiti dekorativne šavove bez slikanja.

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Crna otopina dodaje dekoracionalnost

Brick za stupove koristi bilo koji, obratite samo pozornost na broj ciklusa smrzavanja odmrzavanja (više, to bolje) i geometrije. U idealnom slučaju, odstupanja u veličini ne bi trebala biti više od par milimetara. Tada će biti lako raditi. Ako je stranka naišla na drugačiji kalibra - pažljivo razvrstani u veličinu, tako da je u jednoj post cigle imala minimalnu razliku.

Polaganje stupova usisa: tehnologija

U većini slučajeva, stupovi ograde izrađuju se u 1,5 ili 2 cigle, poprečni dio 380 * 380 mm i 510 x 510 mm, visina je do 3 metra.

Zidarstvo vodi s preljev (pomakom) - šavom donjeg reda preklapao se "tijelo" opeke koji leži na vrhu. Standardni šav - 8-10 mm. Shema izgleda stupaca na jednom i pol i dvije opeke na fotografiji ispod.

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Poljaci od opeke u 1,5 i 2 cigle

Stupovi zidani: radni nalog

Na gotovom temeljima se rasprostranjena hidroizolacija prekida. To može biti vrećica u dva sloja, ali je bolje hidroizirati na bitumenskom mastiku. Ovaj sloj je potreban da cigla ne "povlači" vlagu iz tla. Ako mokra opeka zamrzava, brzo počinje razbiti i raspasti se. Stoga je potrebna hidroizolacija. Valjana hidroizolacija može se zamijeniti - dvostruko dvostruko temelj bitumenskog mastika, a u područjima s visokom vlagom bolje je napraviti dvostruku hidroizolaciju - za podizanje mastika, a zatim se također može koristiti "hidroizol".

U veličini se otopina sloja primjenjuje na hidroizolacija sloja malo više od 1 cm. Na njemu, prema shemi, cigle se slažu. Oni su poravnani u vertikalnim i horizontalnim ravninama, kuckanje s posebnim gumenim čekićem. Čarobnjaci mogu koristiti kelle ručku, ali u ovom slučaju ostaci otopine mogu letjeti iz ravnine kelme, slagati ruke i opeke, i trlja se od cementa loše.

Keramičke opeke vrlo brzo apsorbiraju vlagu, stoga će vam biti teško ukusno, biti teško za vas da se "biljka" na mjestu. Kako bi se rješenje duže održati plastičnost, opeka prije polaganja nekoliko sekundi uranja u vodu. Isti manevar olakšava obrišite otopinu s površine (odmah se uklanja, suha tkanina).

Članak o toj temi: pričvršćivanje užeta na balkonu

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Nositi čekić

Drugi red se također stavlja na cigle, otopina se širi, cigle se nalaze na njemu, ali već s oblačenjem - ispada da je šav blokiran. Ponovno poravnajte. Zatim uzmite rulet i provjerite veličinu položenih redova. Čak je i mali premještanje 1-2 mm eliminiran. Dodirnite prednji dio cigle (nazvane "stack"), približavajući se cigle. Zatim, ako je strana lica nije obratica, ispunite vertikalne šavove. Svi kasniji redovi su spljošteni.

Ako postoji praznina između unutarnje cijevi armature i zidanja od opeke, ispunjeno je. Ako je udaljenost mala, možete koristiti zidano rješenje ako je praznina značajna, za uštedu prostora možete plutati s ruševinama, neovlaštenim, zatim prolio tekuće cement-pješčano rješenje.

Polaganje ispod šipke

Polaganje gore opisanih stupaca odavno je testirano, ali početnike, s neovisnom proizvodnjom, jako izdržati glatki šav. Drugi problem - rješenje izlazi iz šava, površinu za slaganje. Ispostavilo se ne lijepo. Da bismo olakšali rad, izmislili smo zid pod štapom. Uzmite kvadratnu metalnu šipku sa strane od 8-10 mm, izrežite ga, a ne komadiće, 10-15 cm duge veličine.

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Traka za polaganje

Postavljanje prvog retka, traka se nalazi na rubu opeke. Napunite platformu laganom marginom, a sloj je bliže cijevi više. Zatim, vodeći štap po šipki, uklonite višak, čišćenje šipke iz otopine. Ali u isto vrijeme sačuva se nagib otopine. Stavili su opeku, poravnavajući ga u smislu razine. U isto vrijeme, to mu ne daje štap, a položaj drugog kraja kontrolira razinu.

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Pod šipkama primjenjujemo rješenje na bočno lice

Zatim uzeli kratki štap segment oko 10 cm (za vertikalni šav), stavljaju ga duž zaokreta, otopina se nanosi na stranu pričvršćene opeke, također uklanja višak duž šipke. Stavlja se i linije druge opeke. Nakon što je razina izložena, šav se pritisne na vrh cilme, a okomita traka se uklanja.

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Izvadite štap koji drži šav

Tako su sve cigle postavljene. Tada se šipke uklanjaju, nastavite do sljedećeg retka. Ova tehnologija postavljanja opeke omogućuje vam da kontrolirate šavove i učinite ih urednim. Zato dodajte stup vlastitim rukama, čak i novak amaterski mason može. Važno je samo u procesu za kontrolu parametara svakog reda (tako da je stup u poprečnom presjeku jedna veličina).

Video lekcije

Složenija varijanta stupca cigle - vijčani vijak

Značajke rada s keramičkom ciglom

Mogući problemi i njihovo rješenje

Glavni problemi koji se mogu pojaviti kada stupovi postavljaju to učiniti sami - to je promjena veličine i "uvijanje". Oba nedostaci nastaju zbog nedovoljne kontrole.

Prilikom polaganja stupaca vlastitim rukama, često gornji redovi postaju mnogo širi od donjeg. To se događa postupno, doda se milimetar ili čak i manji, ali u gotovo svakom retku. Kao rezultat toga, na nadmorskoj visini od 2 m širine stupca od 400 mm, pa čak i više. Umjesto 380 mm. Korekcija ove pogreške - kontrola veličine svakog retka.

Kontrolirajte veličine posta samo na razini izgradnje nije dovoljna. Uglavnom se koristi kućni alat (žuti), a ima dovoljno veliku pogrešku i ako razina ima duljinu od 60-80 cm, jednostavno ćete jednostavno vidjeti razinu okomita odstupanja. Stoga, dodatno koristite rulet - psovanje svaki redak. Da biste smanjili vrijeme koje ide na kontrolu, možete napraviti predložak predloška (na primjer, od glatkih dasaka) kako biste provjerili prisutnost odstupanja.

Članak o toj temi: Spajanje perilice na dovod vode i kanalizaciju vlastitim rukama

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Polaganje stupova za ogradu provodi se oko metalne armaturne cijevi, vertikalnost se provjerava nakon polaganja svaki redak

Samopoapanje stupaca bez iskustva takvog rada može dovesti do druge pogreške: strana stupa može se pomaknuti, stup, kao što bi trebao biti uvrnut oko svoje osi. Ovaj nedostatak je mnogo neugodniji: pokušajte priložiti raspone u takve stupce. Bit će mnogo problema. Stoga, prilikom polaganja svaki redak, potrebno je strogo osigurati da se kutovi nalaze strogo jedan iznad drugog.

Možete jednostavno olakšati zadatak pomoću dva ugla pričvršćena na suprotne kutove. Privremeno su pričvršćeni na donje retke (vijci ili vijci u šav), a zatim se koriste kao orijentir, strogo stavljajući cigle u kut.

Hipotekarni elementi i vrata

Prilikom polaganja cigle stupovima moramo razmišljati o tome kako ćete biti vezani za njih. Tako da postoji prilika za popravak horizontalnih vodiča kako bi popunio ogradu cijevima smještenim u sredini stupca, pred-zavarivanjem hipoteka. To može biti kutovi, klinovi ", uši" za pričvršćivanje drvenih dasaka itd. Oni ih zavaruju na jednoj visini tako da su priloženi prijelazi strogo horizontalni.

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Jedna je opcija prikladna za pričvršćivanje profesionalnih podova, stacionalista

Hipoteka Mogućnosti mogu biti različite. Netko izlazi iz ugla, netko ima dovoljno klinova. Sve ovisi o vrsti punjenja ograde (iz kojih će se napraviti raspon) ili masa kašnjenja cilja.

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Hipoteka Mogućnosti u stupcima od opeke

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Pod različitim težinom trebaju različite elemente snage

Pod vrata ili vrata zahtijeva najmanje tri metala s debljinom metala od najmanje 3 mm (bolje od 4 mm ili još više).

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Primjer mjesta hipoteka za ljuljačka vrata

Ovdje su opisani uređaj i ugradnja povratnih vrata. O tome kako automatizirati otečene vrata, pročitajte ovdje.

Izrada poklopca na opekom

Da bi zaštitili ciglu od vlage, vrh stupa je zatvoren kapom. Oni se prodaju u velikim količinama, postoje metalni, betonski ili kompozitni. Ako želite, poklopac na stupu s krovova može biti sa vlastitim rukama. U nastavku je shema. Možete samo zamijeniti veličinu, a zatim saviti na lietibu na navedenim linijama. Bazin proizvod s posebnim zakovicama, ali možete koristiti i vijke za samozadočavanje. Samo će biti potrebno unaprijed izbušiti rupe, pogrešno opisati s anti-moždani udar, a zatim obojiti.

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

CAP Crtanje na opekom stup

Foto ideje ograda s opeke

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Najpopularnija opcija je ograda profesionalnog podova s ​​opeke

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Kovanje uvijek izgleda dobro

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Kamen i stanik - kombinirana ograda

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Punjenje drva može biti čvrsto

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Dekorativne opeke Poljaci ukrašavaju ogradu

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Najpopularnije tamnocrve boje na ogradi

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

U kombinaciji s europskim passmanom

Cigle pola za ogradu s vlastitim rukama

Upleteni stupovi za napredne zidove

Čitaj više