Ugradnja vrata garderobe, učinite to sami

Anonim

Ormari su stekli popularnost širom svijeta. Oni su udobni u pogonu i jednostavan za instalaciju. Možete ih montirati, kako u obliku odvojenog dizajna i jednostavno pokrivati ​​nišu nišu u zidu. Osim instalacije u ormarići, klizna vrata se često koriste u balkon particijama, dijele svoju sobu u segmentima, ili odvojeni dio prostorije pod osobnim računom uopće. Neki ljudi, samo odvajajući dio prostorije s takvim dizajnom, stavite stol, stolicu i računalo u novu sobu, daje im osjećaj privatnosti. Također, ponekad koristite odabrano mjesto za meditaciju i sportske vježbe.

Ugradnja vrata garderobe, učinite to sami

Instalacija vrata

Značajke i prednosti

Klizni sustav odjeljka ormara je prikladan, također u tome što ne zauzima mnogo prostora, mnogo štedi dnevni boravak, jer vrata kabineta ne moraju otvarati 90 stupnjeva. Takva vrata pružaju priliku da stvore zanimljiviji interijer. Osim toga, vrlo je zgodno dobiti sve potrebne stvari iz takve garderobe.

Ugradnja vrata garderobe, učinite to sami

Ormari su prilično funkcionalni, a raznolikost varijacija dizajna omogućuju im da se uklapaju u bilo koji interijer. Uostalom, takva garderoba može biti ukrašena slikanjem, objesiti zrcalo ili staviti sliku svog omiljenog krajolika. Jedini problem koji se može pojaviti je instalacija dizajna. Neke tvrtke nude svoje usluge, za takvu uslugu, mogu zahtijevati oko 50 dolara, što iako nije bitno, ali pogodi novčanik, osobito tijekom popravka.

Ugradnja vrata garderobe, učinite to sami

Skupština

Krug ormara garderobe je jednostavan, ali kako bi sustav pouzdano radio i dobro, ta se shema mora poštivati. U instalaciji garderobe trebat će vam predmeti kao što su vodiči (donji i gornji). Ovi vodiči trebaju biti na iscrpljivanju odozgo i ispod, za sva vrata. Mora se imati na umu da donji vodiči moraju imati cijelo glavno opterećenje, stoga ne vrijedi uštedjeti. Prilikom odabira valjaka ignorirajte najjeftinije prijedloge, jer klizni sustav može brzo propasti. Ako želite uštedjeti na garderobu, onda već uštedite na težini vrata, racionalno koristite lagane vrata i nemojte se objesiti na vrlo teška ogledala.

Članak o temi: Savjeti za dizajner: Kako proširiti sobu s jednim fotografija zavjesa

Ugradnja vrata garderobe, učinite to sami

Na internetu možete pronaći mnoge fotografije i videozapise korak po korak u kojima su opisane detaljne upute za montažu, uvelike će olakšati rad.

Ugradnja vrata garderobe, učinite to sami

U načelu, gornji vodiči ne nose teret, oni vodiju kretanje vrata, ali bez njih ispravan rad nije moguć. Također, koristan dio cjelokupnog dizajna je čep, regulira širinu otkrivanja proizvoda.

Ugasan rad

Dakle, možete instalirati garderobu s vlastitim rukama bez pomoći, čak i ako nemate posebne vještine u izgradnji i instalaciji vrata, svi se rade lako i ne smatraju se boli.

Ugradnja vrata garderobe, učinite to sami

Imajte na umu da se vrata moraju biti ugrađena savršeno glatko, tako da prije instalacije morate poravnati površinu poda i stropa, jer će površina zakrivljenost dovesti do netočne instalacije.

  • Prije svega, potrebno je odrediti veličine. Potrebno je uzeti dimenzije, uzimajući u obzir ljepilo vrata, kao i bez uzimanja u obzir širinu zida, ako želite da se vrata odmaraju, i uzimajući u obzir širinu zida, ako vrata ide za to. Estetski, i dalje će biti lijepi ako je cijeli dizajn stajati u zidu, ako klizni sustav nije u zidu, ali u ormaru, zatim superimirani zatvarači (to jest, pričvršćeni na strani).

Ugradnja vrata garderobe, učinite to sami

  • Visina vrata treba mjeriti uzimajući u obzir gornji i donji kotač, 16 mm i uzimajući u obzir praznine, 15 mm. Ukupno, od ukupne visine vrata, za visinu weba morate oduzeti 15 + 15 + 16 + 16 = 62 mm
  • Kada uzimate u obzir da instalirate gotove vrata, sljedeći korak će biti gornji tračnici, oni će odrediti kretanje vrata.
  • Donja staza s pozicioniranjem već instaliranim na njoj mora se staviti na pod, ali ga ne pričvrstite, to će otežati instalaciju.
  • Sljedeći korak je instalirati krila. Treba napomenuti da je na prvom stražnjem poklopcu instaliran, jer ako odmah instalirate prednja vrata, onda straga će jednostavno biti nemoguć. Uostalom, vrata idu u mjed jedan s druge strane.
  • Sljedeći korak morat ćete umetnuti donji kotači vrata u utoru. Da biste to učinili, morat ćete kliknuti na kotače i početi ga dovršiti u utoru.

Članak o toj temi: Mi smo kravata do vrata iz MDF-a, laminirane iverice, laminata

Ugradnja vrata garderobe, učinite to sami

Pripremni pokreti su vrlo korisni, čini korištenje vrata udobnije, kao i proširiti život sustava. Osim toga, instalacija se izrađuje u dva računa. Za rad će biti potrebna stupor, odvijač i nekoliko vijaka. Sve što trebate je pričvrstiti vijke na vodič.

Ovo su osnovne upute za instaliranje vrata. Ostaje samo pokušati otvoriti i zatvoriti vrata, ako se lako klizi, onda ste učinili sve u redu.

Čitaj više