LED traka za akvarijsku rasvjetu

Anonim

Nekako smo već utjecali na članak o optimalnoj osvjetljenju za akvarij. Ali, zaboravili smo navesti drugi način, koji u ovom trenutku možete nazvati učinkovit. Dakle, LED traka za akvarij kao pozadinsko osvjetljenje akvarija. Ne postoji ništa komplicirano u takvoj instalaciji, dovoljno je slijediti upute i ne pretjerivati ​​s svjetlom.

LED traka za akvarijsku rasvjetu

Instalacija LED traka u akvariju

U početku, vrijedno je govoriti o tome što je LED traka za akvarij odabrati, ovdje smo odlučili ne napraviti cijele odabire, nego reći samo o optimalnoj vrpci. Smatra se visokokvalitetnim i stvara izvrsnu rasvjetu u akvariju, koji će dati sve stanovnike.

Odmah je vrijedno napomenuti da se metoda takve rasvjete može nazvati prilično skupo, jer sve trake prvo reagiraju na dolar. Ova kupnja sada će vas koštati oko $ 30, ali ako uzimate u obzir da možete napraviti potpunu i kvalitetnu rasvjetu, takav iznos može se dodijeliti.

Odlučio je LED traku za akvarij za kupnju 5 metara, s dobrom zaštitom (IP-65) i kapacitetom od 9,6 w / m. Na nju je cijena prilično visoka, ali se uopće ne boji vlage i ne možete se brinuti da ju je voda mokra. Svjetlo sjaja mora biti bijelo, ne čak ni skraćuju drugima, mogu ubiti sve njihove ribe za nekoliko dana. Takva traka je također prikladna za rasvjetu na ulici.

LED traka za akvarijsku rasvjetu

Uzeli smo napajanje s rezervom snage od 12 volti. Blokovi imaju iste troškove, tako da još jednom preporučujemo pažnju na snažnije, mogu se koristiti u druge svrhe ako to.

LED traka za akvarijsku rasvjetu

Članak o toj temi: Kako najbolje izdati radni prostor u kuhinji

Zapamtite, LED pozadinsko osvjetljenje za akvarij je instaliran samo na vrhu. Ovo svjetlo najbolje utječe život svih stanovnika akvarija.

LED traka za akvarijsku rasvjetu

Da biste instalirali, trebala nam je LED traka za akvarij za 350 litara. Duljina trake bila je 3,5 metara, ostatak ćemo koristiti u druge svrhe.

Sada idite na glavnu instalaciju.

  1. Prvo morate spojiti napajanje na vrpcu.
  2. Zatim izolirajte mjesto naše veze. Za izolaciju preporučujemo korištenje srinkljivih cijevi, oni su potpuno zaštićeni od vode.
    LED traka za akvarijsku rasvjetu
  3. Naposljetku pojačate traku na akvariju.

Evo fotografije LED trake za akvarij, na kraju smo se ispali.

LED traka za akvarijsku rasvjetu

Kako odrediti je li LED pozadinsko osvjetljenje dovoljna

Nakon instalirane LED trake u akvariju, morate početi gledati sve stanovnike. Obično, oni neće odmah pokazati ništa, mora ići barem mjesec dana. Ako riba nije promijenila svoje pokrete, a biljke nastavljaju rasti - čestitke, pozadinsko osvjetljenje je ispravno. Također pročitajte: kako spojiti LED traku u automobilu.

Ako se biljke nisu povećale i riba se usporila, onda nema dovoljno svjetla. Da biste to učinili, instalirajte dodatne diode na traku.

LED traka za akvarijsku rasvjetu

Prednosti LED osvjetljenja za akvarij

  1. Sigurnost. LED traka troši samo 12 volti, napajanje generira napajanje. Tako da nisu zatvaranja gnijezda.
  2. Učinkovitost. Takvo osvjetljenje uvijek ostaje ekonomičan u bilo kojoj situaciji.
  3. Može se instalirati čak iu vodi, naravno, ako kupite s zaštitom u IP-65 i više.
  4. Instalacija nevjerojatno lako.
Od minusa, možete samo nazvati troškove, ali mi vjerujte, nakon vremena će se točno isplatiti.

LED traka za akvarij radi sami: video

Također pročitajte: kako spojiti LED traku s 220 voltne mreže.

Čitaj više