Upute kako staviti zid pod ožičenjem

Anonim

Često se često događa kada vlasnik može pronaći nakon popravka da se mnogo promijenilo u atmosferi kuće. Na primjer, još uvijek nema dovoljno pojedinačnih utičnice ili morate instalirati novu svjetiljku. Postoji potreba za spuštanjem ožičenja, što znači da će zidovi morati trljati. Ako je odgovoran pristupiti ovom pitanju i uzeti u obzir sve suptilnosti tehnologije, tada se može primijeniti moždani udar zidova ispod ožičenja, a ne treba vam pomoć stručnjaka.

Opća pravila lijepljenja

Prije nego što počnete djelovati, nacrtajte plan izgleda na papiru i odredite glavne točke priključaka i rezultati ožičenja u mjestima učvršćivanja utičnica i prekidača.

Upute kako staviti zid pod ožičenjem

Glavna pravila za moždani udar zidova mogu se nazvati sljedećim:

  • Potrebno je staviti zid ispod ožičenja paralelno s glavnim konstrukcijama zgrade: vodoravno i okomito. Nagnuće mjesto sjaja dopušteno je u slučaju nagnutog zida (primjer: potkrovlje).
  • Izrežite horizontalnu strobor na udaljenosti od 150 mm od ploče preklapanja. Za okomitu obalu razmotrite takve udaljenosti: od vrata, prozora i kutova od najmanje 100 mm, od plinskih cijevi - 400 mm. Nemoguće je manje učiniti. Dubina i širina sjaja ne bi trebala biti više od 25 mm, a duljina je više od 3 m.
  • Što je manje okreta pokrova na segmentu do distribucijske kutije, to je bolje. Optimalna opcija je jedan okret od horizontalnog do vertikalne (bez uzimanja u obzir pretvara u vodoravno u zglobovima zidova).
  • Nemojte činiti horizontalne korake u potpornim strukturama, osobito u kućištu panela, jer su svi zidovi nosači.

Prema tim stavkama, napravite plan izgleda. Nakon što je sve jasno, lako možete početi izravno stvaranju samih brazdi.

Važno! Prije početka rada potrebno je osigurati da nema žica pod naponom. To možete provjeriti s posebnim uređajem koji se zove indikator.

Ako skriveno ožičenje ne uspije biti otkriveno, primijenite oznaku za prekidač, utičnice i po cijeloj promjeni.

Članak o toj temi: Kako napraviti tkaninu-žele (čičak prašine) za čišćenje vlastitim rukama

Metode

Upute kako staviti zid pod ožičenjem

Postoje četiri načina da se držite zidove:

  1. Perforator (čist, brzo, ali sranje nije previše glatka).
  2. Bugarski (brzo, ali vrlo prašnjav).
  3. Stroporeza (čista, glatka, ali vrlo skupa).
  4. Čekić i dlijeto (prljavi, prašnjavi, ali jeftini).

Treba napomenuti da kada koristite bilo koji od ovih alata, prioritet aktivnosti ostaje gotovo isti. Razmotrite sve načine detaljnije.

Perforator

Svrha perforator može biti betonski i zidovi od opeke. Trebat će vam dvije mlaznice s širokom smeđom i oštricom.

Upute kako staviti zid pod ožičenjem

Zatim dolazi proces:

  • Napravite udubljenje od 25 mm svakih 10-15 mm na planiranoj liniji;
  • Lopata Učinite uređaj samog utora (ne stavljajte lopatu preko groove, inače možete podijeliti komad).

Ovo je najbrži način, ali njegova estetska strana ostavlja mnogo toga što treba biti poželjno.

Bugarski

To je cigla, betonska i žbukana zida uz pomoć brusilice. Međutim, to zahtijeva da kupi dijamantni disk koji će pomoći u prevladavanju svake prepreke.

Cijeli proces će izgledati ovako:

  • Pomaknite dvije paralelne inspiracije koje će se nalaziti duž duljine cijele linije određene na zidu. Udaljenost između natpisa treba biti jednaka širini prikazanog.
  • Zatim koristite perforator ili dlijeto za udubljenje.

Ova metoda pomaže osigurati da furrud će biti mnogo više nego kada koristite samo dlijeto s čekićem ili samo perforatorom.

Upute kako staviti zid pod ožičenjem

Imajte na umu da kada radite s brusicom, prašina je najvažnija od vašeg neprijatelja. Tijekom svog rada može se pojaviti toliko da ne možete učiniti bez usisivača. I bolje je ako je to industrijski usisivač. U ovom slučaju, ona također uzima pomoćnika koji će zadržati usisnu cijev pored rezanja.

Stroborez

Varijanta strokeware je poboljšana i modificirana metoda za lijepljenje zida s brusicom. Ovaj uređaj već ima dva dijamantna kruga, između koje možete podesiti udaljenost. Dijamantni krugovi zaštićeni su posebnim kućištima koje ih preklapaju i nemogućim kontaktom sa zidom.

Članak na temu: Debljina estriha za toplinu vode: Savjeti za definiciju

Položaji kućišta mogu se promijeniti po vlastitom nahođenju: promijenite dubinu na koju se zid mora odbaciti. Obično se kućište isporučuje s posebnom slavinu, koja služi za ugradnju cijevi za usisivač. Dakle, zidovi zidova su lako, brzo i bez prašine. Nakon što odrežite rubove cipela, također prikupljajte prašinu, prljavštinu i ostatke materijala od strane perforatora.

Upute kako staviti zid pod ožičenjem

Najvažniji i glavni nedostatak popravaka uz pomoć strokeware je cijena ovog alata. Za popravke doma, to je iznimno ceste.

Dlijeto i čekić

Ovi alati se ne smiju primjenjivati ​​ako je zid beton. U slučajevima, ako je zid cigla, ponašaj se ovako:
  • Napravite dlijed produbljivanja uz rubove određenog koraka (širine: jedan ili dva pomrčina dlijeta);
  • Stavite dlijeto preko cipela i odaberite dio zida u unutrašnjosti;
  • Uklonite gornji sloj duž cijele duljine, nakon produbljivanja do 25 mm (ali možete produbiti i odmah).

Imajte na umu da kada ste završili piercing cipele, potrebno ih je očistiti metlom ili usisivač. Onda je potrebno dobro označiti. Tada možete ići s brtvom i pričvršćivanjem kabela. Nakon toga, korak uljepšavanja cipela. Ovdje možete koristiti gipsa, gipsa i kit, koji se mogu primijeniti određenim slojem.

Konačno, reći ću da izbor alata ovisi o vašim zidovima i financijskim mogućnostima. U svakom slučaju, slijedeći upute, moći ćete lansirati zidove i staviti ožičenje u kuću vlastitim rukama.

Treba napomenuti da je u nekim slučajevima nemoguće udariti zid (na primjer, kada postoji staro skriveno ožičenje ili jednostavno žao pokvariti novi zidni dekor). U ovom slučaju, bolje je zaustaviti svoj izbor na otvorenom ožičenju. Naravno, kabel, pričvršćen preko zida ne može se kombinirati s dizajnerskom prostorom. Međutim, danas možete odabrati odgovarajuću metodu popravljanja kabela, na primjer, modernog europskog plastičnog postolja, koji izgleda vrlo estetski i pouzdano skriva otvoreno ožičenje.

Članak o toj temi: Betonski pod u garaži: ispunite i kravata kako biste to učinili pravim, s vlastitim rukama betoniranje, što je potrebno za uređaj

Video "moždani udar zidova pod ožičenjem"

Videozapis s konzistentnim objašnjenjem procesa lijepljenja brazde pod ožičenjem vlastitim rukama.

Čitaj više