Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Anonim

Gosty normalizira puno, uključujući kako je moguće ili se ne može razlikovati po parcelama. Na primjer, standardi se propisuju razlikovanju susjednih dijelova s ​​transparentnim ogradama. Budući da je inteligencija obično duga, poželjno je da je ograda bila jeftina. Zapravo, izbor je mali - ograda od rešetke lanca ili tkanog. Utkana je vrlo jeftino, ali je vrlo kratkotrajna, tako da ostaje samo neto ograda. Općenito, općenito je to točno reći "ograda od lanac mreže", ali za uho smo useljivi za nagib.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Popularna i jeftina - lančana ograda

Bez obzira na to kako se zove ograda, i ima čvrsti broj pozitivnih strana. Prvi i važan plus je niska cijena. To se odnosi i na ispunu - rešetke i ostatak dizajna. Da biste povukli rešetku, temelj nije potrebno. Dovoljno je izbušiti bunare o metru, umetati stup i, zaspati ruševina, dobro je zatvoriti. Sve, bez konkretnog rada. Na većini tla, ova metoda instalacije za ovo punjenje je "pet".

Konstrukcije i metode ugradnje

Činjenica je da se ograda iz lančane mreže odnosi na jednostavno. Štoviše, to je munja i za vlastitu težinu iu percipiranim vjetrom opterećenja. Bez obzira na vjetrovi ne puše, tlak koji se prenosi na rešetku ostaje beznačajna. Zbog niske težine i može se koristiti takva tehnologija instalacije stupa: u bunaru, pod poleđinom pijeska ili ruševina, bez betona. Štoviše, to je takva ograda bez problema čak i na gomilu glinenih tla s visokom razinom podzemnih voda, pa čak i uz veliku dubinu smrzavanja.

Bez vodiča

Tako radi. Govorimo o najjednostavniji dizajn: samo stupovi, između kojih se rešetka ispružena. Kao što možete vidjeti, stupovi su pokopani na dubinu manje od metra. Što se događa s takvom ogradom na taštinama, normalno smanjujući vodu? Cijeli, smješten u blizini vode vode, prolazi kroz pijesak ili zgnječen, na dnu bunara. Tamo ide prirodan način - vidljivi ispod lažnih slojeva. Čak i ako je mraz, i pijesak ili zgnječen kamen oko stupa, vlaga sadrži nije dovoljno da bi imali bilo kakav značajan utjecaj na stup.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Najjednostavniji dizajn klaonice

Na gline i sublinks, možete koristiti isto princip, samo da zaspite šljunak. I budite sigurni da sipajte 10-15 šljunčanih centimetara na dno bunara, a zatim instalirajte stup. Što se događa u ovom slučaju. Voda se također nakupi na dnu, ali ide vrlo sporo. Može se dogoditi da u vrijeme smrzavanja, drobljeni kamen će i dalje biti vlažan, ili čak u vodi.

Što će se dogoditi? To će se zamrznuti i biti teško. Ali budući da se tlo zamrzne, on pritisne na smrvljeni kamen. Znatne prednosti, a led je slomljen, smrvljeni kamen postaje mobitel i kompenzira većinu tlaka koji nastaje tlo. Kao rezultat toga, ako se pojave kretanja stupca, oni su vrlo mali - od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara. Budući da je dizajn ne-kruti, rešetka će ga lako prenijeti, bez ikakve štete. Nakon svega blijedi, postovi će pasti na svoje mjesto. Ali takav scenarij je samo ako su savršeno izloženi okomito. U suprotnom, stupovi mogu savijati i moraju sve popraviti.

S vodičima (brokerima)

Ponekad, da je ograda čvršća i bolje zadržava oblik, dva uzdužnog vodiča su pričvršćeni na stupce. Može biti iz cijevi i mogu - iz bara. Drvo, poput plastičnog materijala, prenosi kretanje tla je izuzetno, ali zavarena cijev će stvoriti dodatne poteškoće.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Ograda od grebena s metalnim vodičima

Stupanj krutosti takve ograde je veći, a kada je savijeno ako su stupovi stisnute, sasvim je moguće da se neke od cijevi mogu i otkinuti. Da biste spriječili takvu situaciju, morat ćete biti pokopani ispod dubine odvodnje u vašoj regiji. Sve ostalo ostaje na snazi: rupa je 15-20 cm dublja nego što je potrebno, na dnu drobljenog kamena, zatim je cijev umetnuta, prekrivena dobrom ruševom ruševinama.

Presjek

Postoji još jedan dizajn ograde iz lančane mreže. Okvir je kuhan iz ugla, koji se zatim proteže rešetka. Gotovi dijelovi su zavareni na postove.

Članak o toj temi: Što da se pozicionira između prozora?

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Ograda od Rabite

Kao što je jasno iz opisa, dizajn je također vrlo težak. To znači da je na gomilanim tlima (glina, ilovača), potrebno je zakopati stupove za 20-30 cm ispod dubine tla; ali sve je poželjno bez betoniranja. Ako ste ruševine na beton, vjerojatnost da se "ekstrudirani" post povećava mnogo puta.

Vrste grid rabita za ogradu

Čak i takav, čini se, jednostavan materijal kao lanac mreže je drugačiji. Štoviše, razlika je čvrsta i cijena, te na vijek trajanja.

  • Neocken. Najjeftiniji materijal, ali i najkorisniji koji zahtijevaju značajne troškove za održavanje normalnog tipa. Odmah nakon instalacije, mreža mora biti obojana, inače je odgođena. Slika se mora obnoviti godišnje, bilo svake dvije godine.
  • Pocinčani. To je mnogo skuplje za cijenu, ali slika ne zahtijeva i dugo vremena.

    Kako staviti ogradu iz lančane mreže

    Plastificirana rabita mreža - metal u plastičnom omotu

  • Plastificiran. Sloj polimera (plastika) nanosi se na metalnu žicu. Ova vrsta rasa lanca pojavila se tako davno. To je još skuplje, ali vrsta je najatraktivnija, životni vijek je još više. Prilikom odabira, obratite pozornost na debljinu i rigidnost žice, koja je ispod premaza. Normalno s velikim poteškoćama molio je pod prstima. Ako je lako savijen, onda će vam biti teško da ga normalno rastegnete.
  • Polimera ili plastike. Izrađena je od polimera, ima aditive koji povećavaju svoj otpor na ultraljubičasti. Slikani u različitim bojama, ima različite oblike stanica. Postoje više poznati, slični stanicama običnih gomila, pravokutnih i čak okruglih rupa. Ponekad se ova vrsta mreže naziva "vrtna plastična ograda". Na ugrizu sa susjedom može se koristiti kao ograda s ulice - neće ići: nedovoljna snaga.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Plastične ili polimerne mreže - 100% se sastoji od polimera

Osim različitih materijala, rob ima različitu veličinu stanica. Varira od 25 mm do 70 mm. Što je veća stanica, jeftinije rešetke, ali manja sposobnost knjiženja ima. Ako stavite ogradu iz lančane mreže na tlo sa susjedom, uzmite uglavnom prosječnu vezu - od 40 mm do 60 mm.

Što obratiti pozornost pri odabiru mreže

Pažljivo pregledajte svaku valu. Rubovi ne smiju biti zakrivljeni. Gornje i donje stanice moraju biti prekrivene "repom". Štoviše, poželjno je da je duljina savijenog dijela bila veća od pola duljine stanice. Ova rešetka je lakše povući.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Rubovi moraju biti glatki i zakrivljeni

Obratite pozornost na debljinu žice, koliko glatkih stanica, kako gadko padaju. Sve deformacije su znak niske kvalitete.

Ako lanac mreže u polimerni premaz, navedite jamstveni period koji proizvođač daje. Najjeftiniji, malo da se žica često savija, koristi drugu običnu plastiku, koja je pod djelovanjem ultraljubičastog nakon nekoliko sezona postaje krhka i počinje sipati. Normalno premazivanje može stajati do deset godina i više. Stoga, u ovom slučaju, nije vrijedno jeftino.

Kako napraviti ogradu od profesionalnog lista, pročitajte ovdje.

Što koristiti stupove

Nekoliko opcija:

  • Drveni stupovi - iz bara ili trupaca. Najjeftiniji, ali i najviše "brze" opciju. Prije instalacije potrebno je antibakterijsku obradu. Najbolja opcija je posebna zaštitna impregnacija. Da biste uštedjeli, možete obojiti dio zemlje, a onaj koji će biti pokopan, bolje je zagrijati: uronite stupove u spremnik nekoliko sati. Prije instaliranja u dobro, moguće je završiti ovaj dio u Ruberoid.

    Kako staviti ogradu iz lančane mreže

    Ograda od lanac mreže na drvenim stupovima

  • Metalni stupovi. Može se napraviti od okrugle ili kvadratne cijevi, metalnog ugla. Debljina stijenke 2-3 mm, promjer cijevi u prosjeku 50 mm, profil poglavlja 40-50 mm, kutna polisa - 50-60 mm.
  • Betonski stupovi. Najupečatljiva opcija je opcija: previše je teško montirati mrežu na njih, te je teško ga je teško instalirati. Osim toga, resurs snage ojačanog betona neće biti u potražnji: premalo opterećenje stvara ogradu od lanac mreže.

Najpogodnija opcija iz svih pod naziva je profilna cijev i bolji - pravokutni poprečni presjek. Lako je montirati na njega i mrežu, a možete dobrodošli, ako je potrebno, kuke ili žice. Ako je moguće, stavite takve. Optimalni dio za stup je 25 * 40 mm ili tako. Veći presjek koji treba uzeti nije vrijedno ograde.

Postupak za instaliranje stupca

Prvi postavljeni postovi na uglovima mjesta. Ako trebate raspršiti samo jednu stranu, na početku je instaliran jedan stup, drugi je na kraju. Strogo provjeravala svoju vertikalnost u svim zrakoplovima, visina se podešava. Na samom vrhu i 10 cm iznad razine tla, dvije kabele su ispružene. Stavljaju se na ostatak stupova. Vrhunski kolica je poravnat, niže služi za olakšavanje orijentacije: primjenu vitka na točku na gornjoj niti, možete pronaći mjesto u kojem će rupa biti začepljena.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Instaliranje stupova ispod rente mreže

Korak ugradnje šetnje - 2-3 metra. Manje - preskupo, više - nema smisla, bit će rešetka. Kada instalirate mrežu bez žice za vođenje, ima smisla staviti stupove svakih 2 ili 2,5 metara. Dakle, rešetka je lakše zategnuti bez opušanja. Za ostale modele - s žicom, spljinama (vodiči) ili dijela - korak može biti 3 m.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Primjer povećanja kutni stalak

Ako je rešetka zategnula između stupaca, ekstrem ima znatno opterećenje. Dakle, oni nisu "LED", stavljaju tijela. Izloženi su, zamahne, zavarivanja na instalirani post.

Ugradnja rešetke Rabite

Čini se da samo prvo ima ogradu od lanac mreže. Čim počnete razmišljati o tome kako popraviti mrežu na post, kako to povući, sve nije tako očito i jednostavno ... prvo o općim pravilima. Grid je pričvršćena na jedan od kutnih stupova. Pričvrstite najmanje četiri mjesta. U načelu možete jednostavno pričvrstiti žicu prolaskom u ćeliju.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Metode održavanje mreže za postavljanje

Metoda, jednostavna, ali ne i najpouzdanija. Ako je ograda u zemlji, tijekom odsutnosti domaćina, mreža je lako ukloniti i nositi.

Možete barem u prvom i zadnjem postu, konsolidirati ga pouzdanije. Za to, oni uzimaju čeličnu šipku debljinom od najmanje 4 mm, oni to čine kroz stanice, zavarene na stup, uhvativši svaki 40-50 cm (na fotografiji s lijeve strane).

Drugi način: Za zavarivanje na svaki post tri ili četiri šipke promjera 6 mm. Grid je privučena na njih, savijene su.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Privatne šipke, povucite rešetku, savijte se

Ako još uvijek paranatitate da će rešetka poletjeti, možete izbušiti dva kroz rupe u stupu, umetnite šipku zakrivljenu u obliku potkove - u, hvatanje rešetke "natrag". S druge strane, gdje se pojavljuju ciljevi, okrenite ih i podijelite ili kuhajte.

Napetost

Postoji još jedan problem: kako povući mrežu. Ako je dizajn jednostavan - bez lagano (poprečni vodiči, koji su fiksirani između stupaca), možete jednostavno istegnuti mrežu s jednog mjesta na drugu. Primijetite da je potrebno sigurno sigurno na svaki post. Pričvrstite prvo kroz jedan, a zatim posrednik - neuspješna ideja: bit će neravnomjerno napetost i opuštanje.

Kako povući lanac mrežu tako da ne postoji ukusan? Da biste držali bar, uzmite ga i povucite je svu težinu. Istezanje će biti vrlo značajno. Potrebno je raditi s asistentima: jedan povlači i čuva, drugi krepit.

S žicom

Ova vrsta ograde je dobra jer se brzo podiže. Ali gornji rub može se spremiti. Ako se netko penje kroz njega, vrh će nedvosmisleno prepustiti. Malo je vjerojatno da će ga ispraviti. Da bi se vrh ne divljaci, a ne "valjanje", kroz prvi red protežu žicu, možete čeli, i moguće je u plastičnoj ljusci - tako da ne hrđa.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Tako da rešetka nije spasila, protežu žicu odozgo

Ako se žica koristi, tehnologija može biti jednostavna: napraviti petlju na kraju, bacite je na ekstremni post. Oprao je žicu pokušavajući povući, stup u dva ili tri napraviti drugu petlju, okrećući žicu oko stupa. Tako do kraja raspona. Uz uporabu mišićne snage, to neće biti dovoljno moguće, a žica će neizbježno ponuditi. Lako je popraviti. Uzmite gustu metalnu šipku i napravite okretanje s njim, povlačenjem žice. Jedan uvijanje malo? Malo dodatno napraviti još jedan. Tako povucite sve "raspone". Nakon što možete početi "povući" rešetku, to je to na rastegnutim žicom.

Ako provedete vrh "uši" post - metalni bar s rupama, žica se može montirati na njih. Ostanite lakši dio 2-3 metra, ali posao ide sporije.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Još uvijek metoda popravljanja žice

Također možete koristiti posebne zatezače žice. Zatim pričvršćivanje žice na jedan post, na drugi se prenosi u takav uređaj kao na fotografiji. Pričvršćena je na klimu, a zatim uz pomoć ključa, preplavljuje bubanj.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Posebni zatezači žice

Možete koristiti kabel i visoke kuke s isječcima (u trgovini hardvera). S jedne strane, kabel je uvrnut oko stupa, ošišan s kopčom. Na drugim postovima Talp. Njegov srednji dio ima nit, zahvaljujući kojem je moguće povući kabel.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Talp s kabelom - druga opcija

Budući da je kabel fleksibilniji, može se preskakati kroz linkove. Svaka će biti predugačka, nakon dvije ili tri stanice - normalno. Druga točka: Uzmite kabel s polimernom ljuskom: neće hrđati.

S zavarenim štapom

U gornjoj ćeliji ili nešto niže, oni čine čelični bar promjera 6-8 mm. Izreže se na komade jednake udaljenosti od jednog mjesta, na drugu. Rastegnute šipke zavarene na post.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Široke, proširene stanice

Obratite pozornost na vrh ovog poglavlja. Na ovoj fotografiji jasno se vidi da je već počelo cvjetati. To je upravo razlog zašto trebate uzeti mrežu s zakrivljenim krajevima. To se jednostavno ne boji, pa čak i bez žice ili štap je dobro držanje ruba.

S znakovima (vodičima)

U još strožim strukturama nakon instalacije stupaca, slava zavarena na njih. To su poprečne cijevi ili drvene trake vezane između stupova. Vodič može biti sam, a možda i dva i tri.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Ograda od lanac mreže s slavom

Kao što možete vidjeti na fotografiji, moguće je montirati mrežu u ovom slučaju pomoću žice. Sasvim je očito da se mogu koristiti sve gore opisane metode. Jedina razlika je u tome što je mreža vezan ne samo okomito, već i horizontalno. Na fotografiji u nastavku, snimljena je još jedna metoda - s vijcima za pričvršćenim pločama, krajevima kuglja. Ova metoda se također može koristiti pri učvršćivanju na stupcima.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Drugi način pričvršćivanja izazova na metalne stupce

Kako napraviti drvenu ogradu ovdje.

Dekoracija ograde iz mreže lanca

Bez obzira na to koliko je ograda na prvom mjestu, nakon nekog vremena postoji želja ili ukrasite ga, ili da se manje transparentno zatvaraju od znatiželjnih očiju.

Prva metoda je najočitije - biljne biljke. Ako susjedi ne smetaju, možete pustiti bazene ili bilo koje druge godišnje ili višegodišnje biljke.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Najprirodniji način je da posadite biljke

Ako želite samo ukrasiti ogradu, možete napraviti "vezenje". Stanice imaju iste dimenzije, tako da je moguće vezati kao na platnu. Materijali za vez dva: žica i boja.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Ukrašena ograda od rešetke Rabite izgleda nevjerojatno lijepo

Color Cowin je dobar jer možete "ukrznuti" u boji slika. Bilo koje što vam se čini relevantnim.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Vez na mreži s u boji

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Kao ovo)))

Nije baš estetski, ali prilično učinkovit način - povući kamuflažu ili naravnu mrežu. Oni su dobri ovim načinima da zahtijevaju minimum napora: izvučeni, u par mjesta pokupljenih.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Kamuflažna mreža na ogradi značajno smanjuje pregled stranice

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Sjenčana mreža je gotovo neprozirna, a opterećenje vjetrom neće se promijeniti

Isti učinak se postiže ako se uvija u stanicama grančice ili trske. Minus takva varijanta u visokoj trudnoći. Vrijeme će trebati puno.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Dobrodošli na reed ili tanke grančice

Smanjeni troškovi proizvodnje omogućuju spremne matice. Prodaju se u rolama. Sve što trebate je smanjiti i konsolidirati. Ali trošak je mnogo veći od prethodne verzije.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Reed mat

Drugi način je korištenje umjetnog HIVO prodanog u rolama. Koristi se u proizvodnji košara i vijenaca, ali je sasvim moguće prilagoditi se ogradi.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Zeleni zid - Rabita mreža ukrašena umjetni sir

Ne tako davno, drugi način uređenja i, u isto vrijeme, smanjenje gledanja ograde iz lanac mreže je fotodette. Ovo je crtež koji se primjenjuje na polimernu mrežu. Prodana s rolama (za napetost) ili fragmente (za odjeljak). Pričvršćeni su odabranim i žicama ili stezaljkama ugrađenim u površinu. Približan učinak može se procijeniti na fotografiji ispod.

Kako staviti ogradu iz lančane mreže

Fotoafriranje za ogradu iz lančane mreže i ukrasite ogradu i zatvorit će mjesto od znatiželjnih očiju

Članak o temi: Wallpapers Foto 2019 Moderno: pozadina dizajn, foto pozadina u unutrašnjosti male kuhinje, foto galerija, video

Čitaj više