Kombinirajući kuhinju s hodnikom

Anonim

Kombinirajući kuhinju s hodnikom

U tipičnim visokim zgradama, kuhinja soba je mala soba u kojoj svaki centimetar na računu. Stoga želja ljudi s ponovnim razvijanjem kako bi stambenu udoban i udoban. Najnovječnija opcija je prijenos kuhinje u uski hodnik. Djelomična ili potpuna rušenje susjednih zidova omogućuje vam da oslobodite dodatni prostor u kojem se ne pojavi osjećaj nepropusnosti.

Kombinirajući kuhinju s hodnikom

Naravno, kuhinja u hodniku nije najpraktična opcija, osobito u jednosobnom stanu. Takvo obnovu ima brojne nedostatke:

  • Širenje mirisa pripremanja hrane u cijeloj kući.
  • Kuhanje u pješačkoj zoni može biti nesigurno.
  • Potrebu za češće čišćenjem.
  • Tehnička i birokratska složenost prijenosa inženjerske komunikacije i rušenje zidova.
  • Neizbježnost velikih novčanih troškova.

Unatoč velikom popisu nedostataka, može se značajno smanjiti ako napravite pravo planiranje kuhinjske sobe.

Sposobnost prijenosa kuhinje u hodniku

Postoje jasno formulirana ograničenja koja se moraju uzeti u obzir po želji da ostvare svoje težnje. Prijenos je moguć ako:

  • U jednoj od susjednih soba nalazi se prozor. Ako nije moguće zrak novu kombiniranu sobu, ne možete kombinirati dva prostora.
  • Kat iznad područja novog prostora nema kupaonicu ili WC.
  • Kat ispod nema stambenu sobu ili kuhinju s priključkom na plin.
  • Postoji spreman osvježavajući projekt, potpisan od strane svih stambenih inspekcija.

Kombinirajući kuhinju s hodnikom

Prijenos kuhinje do hodnika je nemoguće ako:

  • Kuća je ubijena. Neće biti moguće prenijeti tanjur u hodnik, jer soba s peć mora nužno biti ograđena od stambenih soba punih pregrada. Prema postojećim standardima, čak se i skroman ne može ukloniti, želeći napraviti luk.
  • Kuhinja i koridor dijeli zid ležaja. Stambeni inspekti odobrit će plan redevelopment ako podrazumijeva rušenje neželjenih struktura i zidova.
  • Udaljenost između postavljenog namještaja je najmanje jedan metar. Ovaj standard određuje uslugu sigurnosti požara. Razmišljajući o budućem dizajnu spojene sobe, prvo morate vidjeti gdje će stajati (slušalice, blagovaonica, veliki kućanski aparati). Ako sve to ne uspije, tako da su između dvije unutarnje stavke unutarnje stavke bile jednake jednom metru, od ideje o Udruzi će morati napustiti.

Regreviranje

Da biste iskoristili i kombinirali dvije prostorije opisane u standardnoj stambenoj zgradi, morat ćete maksimalno iskoristiti. Budući da je zabranjeno nositi plinske cijevi, u ovom slučaju potrebno je dati prednost opcijama za uređenje novog interijera, gdje sve inženjerske komunikacije ostaju na uobičajenom mjestu.

Ako želite, potrebno je radikalno promijeniti prostor, morate napustiti korištenje plinskog peći u korist električnih, fokusirati se na komunikacije, ispravno prijenos cijevi i kanalizaciju, pažljivo misliti ventilaciju i rasvjetu novu sobu. Ako u hodniku nema prozora, morate vidjeti kako osigurati priliv svježeg zraka i dnevnog svjetla kroz susjedne prostore. Najlakši način da se učini jest ako umjesto vrata staviti kliznu particiju izrađenu od mat stakla.

Članak o temi: Nezavisna veza Bra

Kombinirajući kuhinju s hodnikom

Postoji nekoliko opcija za organiziranje novog prostora.

  • Uzmite sve susjedne nevezijske particije i izgradite novi s suhozidom. Dakle, bit će moguće proširiti susjednu sobu s kuhinjom. U preostale niše opremite radni trokut, a dodatni sustav za pohranu bit će izvađen u hodniku.
  • Napravite prolaznu kuhinju, postavljajući sav kuhinjski namještaj u liniju. Soba će postati slična kuhinji, ali u uvjetima nedostatka stambenih četvornih metara takva rješenje će nam omogućiti da pravilno dijelimo novi prostor na zonama i koristite sve funkcionalne procese.
  • Oslobodite prostor tako da je stol za blagovanje u dnevnom boravku, ako komunikacija ostane na svom mjestu, prostor za sjedenje bolje je organizirano u blizini njih na području nasuprot ploči i pranje.
  • Kombinirajte malu veličinu interijera pomoći će luku u kojem će biti izgrađen bar brojač.
  • Koristite namještaj s zatvorenim police. Tako da se pridržavajte narudžbe će biti mnogo lakši.
  • Razmišljanje i instalirajte snažnu prisilnu ventilaciju. Neće dopustiti da mirisi šire odjele.
  • Preporuča se odabrati kuhinjske slušalice koje mogu sakriti cijeli set kućanskih aparata za njihove fasade.
  • Pjevanje visokokvalitetnog tepiha ispred praga sa strane ulaza, ako vrata hodnika odlaze na stubište. To će obuzdati prašinu i prljavštinu s ulice.
  • Prethodno razmislite o tome gdje i kako će se pohraniti vanjsku odjeću i obuću. Pravilno dio slušalica, onaj je najbliži ulaznim vratima, dajte pod ormarom s čvrsto zatvorenim fasadama.
  • Važno je rasporediti sve radne površine duboko u kuhinju.
  • Učinite tople etaže u hodniku i ležali linoleum, laminat ili pločicu na vrhu.

Kombinirajući kuhinju s hodnikom

Koordinacija

Da biste koordinirali prijenos kuhinje u hodnik, morate unaprijed izvući projekt u kojem bi se ogledali izvorni tehnički podaci o kući: crteži, skice, mjerenja svih soba. Potrebno je priložiti BTI plan, sve pravedne dokumente, rezultati preliminarnog pregleda koji potvrđuju da buduće obnovu neće oštetiti stabilnost izgradnje višekatne zgrade. Njezina stambena inspekcija ga drži.

Najlakši način tražeći pomoć nadležnoj organizaciji, koja pruža usluge za dizajn svih dozvola. U velikim gradovima, oni se bave arhitektonskim biroa s članstvom u sro. Za rad stručnjaka morat će platiti, ali na rukama će biti dokumenti u kojima će biti propisana mogućnost ispravno riješenog obnove u tehničkoj putovnici stana.

Pažnja! Ako prijenos prijenosa prethodno nije usklađen, tada u slučaju otkrivanja prijenosa komunikacija, prema čl. 508 Uredba o vlasniku bit će izrečena novčana kazna od 2500 rubalja, propisana, prisiljavajući vlasnik stana da vrati izvorni izgled. Ako vlasnik ignorira recept, stambeni inspekcija će nametnuti ponovno u redu, a zatim dati materiju sudu. Sud ima pravo na rješavanju, prema kojem će se stan vlasnika staviti na aukciju. Prodaj stan s nekonzistentnom obnovom neće biti moguće. Zato se prvo mora koordinirati, a zatim provesti obnovu stana.

Kombinirajući kuhinju s hodnikom

Prijenos vodovoda

U slučaju kada je kuhinja potpuno prebačena u hodniku, bez vodovoda ne može učiniti. U većini stambenih zgrada, vode za vodu i kanalizacije su između dva određena prostorija, pa je poželjno da proizvede točke od točke najbliže hodniku, odnosno iz vodovodnog čvora.

Članak o temi: talijanski tekstil za dom

Ožičenje hladne i tople vode provodi se pomoću polipropilenskih cijevi. Važno je u početku napraviti punopravni ožičenje uzimajući u obzir sve vodovodne uređaje koji će se koristiti na novom prostoru.

Najteže za prijenos kanalizacijskog autoceste. Dakle, da odvodi mogu slobodno doći do uspona, morate položiti cijevi ispod određene padine (1-2 centimetra za svaki tekući metar). Ako ignorirate ovu okolnost, kanalizacijska cijev će se stalno začepiti i donijeti mnogo problema. Ako napravite nagib više od 1-2 centimetara, voda će proći brzo, a male čestice smeća zadržavaju se na zidovima cijevi. To prije ili kasnije izaziva formiranje zagušenja.

Kombinirajući kuhinju s hodnikom

Prilikom prijenosa pranja i ugradnje novog miješalice u kućište, metalne ploče su uključene u set nove opreme. Kada organizira kuhinju u hodniku, bolje ih ne koristiti, ali odmah upotrijebite metalne fleksibilne mlaznice. Oni koštaju više, ali imaju dugi vijek trajanja.

Ideje za registraciju

Svi napori će biti uzalud, ako ne uspijete stvoriti kuhinjski dizajn i hodnik u jednom stilu. Definicija određenih tehnika dizajna pomoći će.
  • Zatim, kada je kuhinja i koridor "rade" zajedno, njihov dizajn je poželjno proizvesti uz pomoć iste vrste završnih obrada, dok zoniranje pomaže u stvaranju različitih scenarija pozadine ili rasvjete.
  • Kombinirana unutarnja malog veličine pomaže podijeliti promjenu smjera polaganja jednobojne pločice. Dakle, dio hodnika može biti izoliran, gdje će se vanjska odjeća i obuće sakriti u ormarima.
  • Dobra ideja je koristiti dominantni element koji će pomoći u kombiniranju novog interijera. To može biti boja ili tekstura završnog materijala, tekstila. Ako želite vizualno odvojiti dio hodnika s radnog područja, zid je bolji, gdje se ulazna vrata nalazi ispod opeke. Zidovi u kuhinjskoj zoni poželjno su odvojeni pločicom ili boje s deterdžentom.
  • Važno je pokušati organizirati prostor tako da uvijek izgleda svježe. Dizajneri savjetuju da odaberete tamnu pozadinu za zidove, lagani masivni namještaj sa svjetlom fasada, sa staklom i umetcima za obojenim staklama. Ova izvedba će omogućiti formiranje rafiniranog luksuza s bilješkama profinjenosti.
  • Postavljanje namještaja bit će potaknut samom rasporedom. Ako je kuhinja i hodnik stoje pokraj međusobno, u kontaktu sa zidovima, bolje je demontirati particiju, koristiti suhozid kako bi se stvorio vrh luka, u kuhinji namješten namještaj P-figurativno i prijelaz između Kuhinja i koridor ne bi trebali biti označeni particijom, već bar brojače. M-figurativni raspored je odabran kada koridor se povuče proširivom prostorom okomito. Ni cijevi ni kanalizacijski sustav ne prenose, tehnička skupina ostaje na tlu, skladišni prostor je organiziran duž cijele duljine hodnika. I dopustite da već bude standardna ormarića, bit će moguće staviti veliku količinu kuhinjskih posuđa na takav način da ruka može doseći svaku stavku.
  • Glavna stvar nije zaboraviti da se funkcije hodnika ne bi trebale izgubiti. Kuhinja bi trebala ostati prolaz, tako da nije potrebno govoriti o položaju blagovaonice. Iskusni dizajner će odgoditi stol u dnevnoj sobi, odabrati drveni stol za kavu za te svrhe, povećat će svoju visinu. Ova verzija izvršenja omogućit će vam da riješite glavni problem redevelopcije: organizirati funkcionalnu zonu ne dovodeći u pitanje stil dizajna susjedne sobe.
  • Izbor stilskih rješenja nije ograničen. Glavna stvar je izdati i prostore jednako, odabrati zajedničke boje, kupiti praktične materijale za završnu obradu, čija će se površina lako brinuti za površinu. Potrebno je dati prednost plastici, pranje pozadine, staklo, pločica. Za stropove, rastezljivi filmovi su idealni, oni pomažu implementirati njihovu unutarnju viziju, napraviti skrivene pozadinsko osvjetljenje, pomažući vizualno dodijeliti različite funkcionalne zone. Budući da je bilo koji koridor soba s ograničenim prostorom, bolje je dati preferencije svjetlosnim bojama, koristiti za proširenje zrcalnog prostora.
  • Dodatni elementi dekor igraju veliku ulogu u dizajnu opisanih prostora: fotografije na zidovima, figuricama, prekrasnim jelima.
  • Provesti dizajn takvih složenih prostora najbolje je zajedno s iskusnim dizajnerima. Ako nema mogućnosti izravno komunicirati s njima, morate proučiti primjere gotovog posla, fotofrithes, pokušati stvoriti vlastiti projekt dizajna pomoću posebnih računalnih programa. Oni nam omogućuju da vizualno vidimo što studij može raditi, koje prednosti će dati kompetentno izvedenu udrugu.

Članak o toj temi: Kako i što oprati pozadine u kuhinji, savjet od stručnjaka

Generalizacija na temu

Svaka kuhinja ulazna dvorana je podebljani eksperiment, koji ne mogu to odlučiti, ali onaj koji će napraviti takav popravak dobit će kao rezultat stvarnog modernog interijera koji može dati osjećaj kućne udobnosti. Važno je unaprijed vezati prijekor i ne žaljenje novca na razvoju profesionalnog projekta.

Čitaj više